Starity

Gyurta Dani világcsúccsal olimpiai bajnok!

2012. augusztus 01. 21:09   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Gyurta Dániel 200 méter mellen világcsúccsal olimpiai bajnok lett. Ezzel hazánknak megszerezte második aranyérmet.

hirdetés
Gyurta Dani világcsúccsal olimpiai bajnok!
Fotó: MTI

Gyurta Dániel tegnap a második legjobb idővel jutott be a férfi 200 méter mellúszás olimpiai döntőjébe. Daninak ez volt a legerősebb száma, így mindenki reménykedhetett a második olimpiai aranyban.

Dani az ötös pályán úszott, az első ötven méteren másodikként úszott és fordult is. Mögötte a két brit volt, előtte csak a japán Kitajima. A százméteres fordulásnál még mindig második volt, ám a következő hosszon átvette a vezetést, és már elsőnek fordult. Az utolsó métereken óriási hajrá volt, de a brit Michael Jamiesonnak nem sikerült előtte beérnie, Dani ért be elsőnek.

Ezzel Gyurta Dániel világcsúccsal olimpiai bajnok lett, és megszerezte hazánknak a 2012-es londoni olimpián a második aranyérmünket.

„Ez volt életem úszása! Nagyon nehéz ilyenkor bármit is mondani. Rettentően nehézvolt az utolsó 10 méter, jöttek rám a többiek. A családomra gondoltam közen és ez erőt adott. Nem tudom még ezeket a perceket feldolgozni. Tudtam, hogy nem adják könnyen az olimpiai bajnoki címet. Nagyon boldog vagyok! Akkor igazán olimpiai bajnok egy sportoló, ha ez nagyon nem változtatja meg, és ugyanolyan ember marad, mint előtte, és továbbra is alázattal dolgozik. Ami változik az az, hogy ez a cím ott lesz a vitrinben!” - nyilatkota egyből a futam után az olimpiai bajnok.

Gratulálunk Daninak, reméljük nagyon sok ilyen élményben lesz még része!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek