Starity

Legjobb és legrosszabb címlapfotók: Lady Gaga

2013. május 21. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk legújabb részében napjaink egyik legextrémebb és leghíresebb énekesnőjének címlapjait elemezzük.

hirdetés
Legjobb és legrosszabb címlapfotók: Lady Gaga
Fotó: Terry Richardson

Lady Gaga négy év alatt nemcsak a zeneipart, de többek közt a címlapokat is meghódította extravagáns, nem mindennapi stílusával. Eddig 309 kilenc díjjal büszkélkedhet, sikerei és sajátos stílusa, valamint megjelenése végett gyakran szerepel a legnagyobb magazinok címlapján. Nézzük először a legjobbakat!

2012 – Vogue

Lady Gagát a szeptemberi Vogue, eddigi legnagyobb terjedelmű kiadásának címlapján láthattuk. Az énekesnő nagyon jól festett a fukszia színű ruhában. Emellett egy szőke oroszlánsörényre hasonlító parókát is visel. A címlapfotó igazán egyedi és szép lett, a kritikusok elismerően nyilatkoztak, szerintük Gaga mindig képes meglepni a világot. A szeptemberi újság 2012-ben a legtöbb példányszámban elkelt és egyben a legjövedelmezőbb kiadása is a magazinnak.

2010 – Cosmopolitan

Az énekesnő igencsak visszafogott, ám annál szexibb a fotón, kissé eltér a megszokott Gaga-címlapoktól, viszont rendkívül jóra sikerült. A kép érdekessége, hogy a Magyarországról származó kesztyűt viseli, valamint ebből a példányból több mint 1 millió 700 ezer példány talált gazdára.

2011 – Vogue

Lady Gaga 2011-ben is szerepelt a híres divatmagazin címlapján, a végeredmény igazán merész és különleges lett, Gaga rózsaszín parókát és Alexander McQueen által tervezett ruhát visel. A fotósorozat, a címlaphoz hasonlóan extrém és fantáziadús. Az év második legnagyobb példányszámban fogyó kiadása lett.

2010 – Rolling Stone

Gaga a magazin júniusi számának címlapján pózol „lenge öltözetben”, a képen láthatjuk a jól ismert fegyveres melltartót, amely mára Gaga nevével egybeforrt. A címlapfotó a kritikusok szerint: „Senki sem feszegeti úgy a művészet és a divat határait, mint Gaga”. Több mint 245.000 példányt adtak el belőle, ez csaknem háromszor több, mint a magazin 2010-es eladási átlaga.

2010 – Vanity Fair

Kétségtelen, Gaga volt 2010-ben a legjobb címlaplány, abban az évben azok a magazinok voltak a legkelendőbbek, melyek címlapján ő szerepelt. Ezen a címlapon viszont Lady Gaga egy másik, természetesebb arcát ismerhetjük meg, ezúttal mosolyogva pózol a kamerának, meztelenül. Szürke parókát visel és a béke jelét mutatja.

A legrosszabb címlapfotók:

2011 – Harper's Bazaar

Lady Gaga ismét bevetette a természetes énjét, smink nélkül pózolt a kamerának, bár sokak szerint ez hiba volt. Valóban egy igazán rideg tekintetű nimfával találkozhatunk a címlapon Gaga személyében. Mintha csak most kelt volna fel az énekesnő a téli álmából.

2009 – V Magazine

Valószínűleg senki nem tud választ adni arra, kinek a fejéből pattanhatott ez ki... Az énekesnő egy kék hegesztőszemüveget visel, az összhatáson ráadásul Gaga napbarnította bőre is csak ront. A helyzeten még a pink kabát sem segített.

2011 – Harper's Bazaar

Terry Richardson fotós által készült fotósorozat amely az újságban található, ugyanúgy jellegtelenre sikerült, mint a címlap. Gagától mindig valami egyedit és újat várunk, ezúttal viszont nagyon mellélőttek az énekesnő sminkjével, hajával és a „rücskökkel” (arcszarvacskák – ahogy Gaga nevezte) egyaránt. Nem féltek használni a Photoshopot sem.

2011 – NME

A brit NME magazin címlapján ezúttal Gaga bizarr külsejével sokkolja az olvasót, az énekesnő a „Born This Way” klipből ismert szerelésben mutatkozik egy meglehetősen furcsa parókával kiegészítve. Gaga, mindezt fokozva, a kényes helyeket a kezével takarja előlünk. Rücskök itt is vannak!

2011 – Rolling Stone

Lady Gaga ismét a Rolling Stone címlapján, ám ezúttal egészen furcsán. Az énekesnő nemes egyszerűséggel egy melltartót öltött magára, viszont nem ez a fő indok, hogy Gaga egyik legszörnyűbb címlapja lett. Mother Monster arckifejezése egészen érdekes, ahogyan valamit kémlel a sarokban. A hajkorona ezúttal vörös, megspékelve egy hajmasnival.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek