Starity

Benicio Del Toro nem akart próbálni a forgatáson

2013. május 22. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mathieu Amalric beismerte, hogy nehezen tudta elfogadni Benicio Del Toro munkastílusát, amikor együtt dolgoztak legutóbbi filmjükön, a Jimmy P: Psychotherapy Of A Plains Indianön.

hirdetés
Benicio Del Toro nem akart próbálni a forgatáson

A francia színész egy újító szellemű pszichiátert alakít a filmdrámában, aki tanácsokkal segíti a Benicio Del Toro által megformált indián származású háborús veteránt.

Amalric elmondta, hogy a forgatás alatt Benicio nem barátkozott a stáb többi tagjával, mindig elvonult, hogy egyedül lehessen, és nem próbált együtt a többiekkel. Amikor azonban megnézte a kész filmet, rájött, miért is viselkedett így velük az Oscar-díjas színész.

„A pszichoanalízis során a szavak meglepnek. Nem tudod, miért éppen azok a szavak törnek a felszínre. De egy színésznek kívűlről kell tudnia a szövegét, szóval ebben az esetben ellentmondás történt. Nem értettem. De a film megtekintése után mindent megértettem.”

A filmet Monroe-ban, Michigan államban forgatták és a 47 éves francia színész számára ebben is volt kihívás. „Semmi nem volt ott. Semmi. Nagyon intenzív volt, és a forgatás helyzete még inkább felerősítette ezt az intenzitást, a tény, hogy mindannyian együtt laktunk egy szállodában, ahol semmit nem lehetett csinálni. Szinte teljesen olyan volt az egész, mintha a semmi közepén lettünk volna.”

Mathieu bevallotta, hogy a forgatás előtt a pszichoanalízis megijesztette: „Annyira megrémített, hogy elutasítottam, hiszen az én kultúrámban a pszichoanalízis a gyengeséggel függ össze... Nálunk nem szokás kimutatni a gyengeségeidet. Mindig erős férfinak kell látszanod. Az apám ezt gondolta a pszichoanalízisről.”

A forgatás során azonban a színész előtt egy új világ tárult ki: „A kutatás, a fizikai veszély új világa és az, ahogyan a test és a szellem kitágul.”

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek