Starity

Íme, a világ legszőrösebb cicusa

2013. szeptember 01. 12:12   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hatalmas népszerűségnek és hírnévnek örvend az a Los Angeles-i cica, amely rekordot döntött szőrzetével.

hirdetés
Íme, a világ legszőrösebb cicusa

Colonel Meow, azaz Miaú ezredes a hosszú szőrű macskafajták családjának leszármazottja, perzsa és himalájai vér is folyik ereiben. A cicus mindössze két éve látta meg a napvilágot, máris az egész világ ismeri őt mint az egyik legszőrösebb házikedvenc.

A Los Angeles-i kandúrnak hetente legalább háromszor gondozni kell a 23 centiméteres bundáját, ami időigényes és macerás procedúra lehet a gazdinak, aki büszkén mutogatja pajtását az interneten, hiszen a háziállatnak már saját honlapja, YouTube-csatornája és Facebook-oldala is van, ahol közel kétszázezren követik nyomon nyávogását.

Nemrég három állatorvos vizsgálta meg a jószágot, és az analízis után hivatalosan is megállapították, hogy ő a világ legszőrösebb cicája, majd megkoronázták őt. 2014-ben a Guiness Rekordok Könyvében is fellelhetjük a nevét.

„Igen, minyonok, igaz a hír: a nagy és fenséges vezetőtök mostantól hivatalosan is rekordtartó! Ma még csak egy nagy és hosszú bunda, holnap pedig egy hatalmas királyság!” – osztotta meg a hírt az állatvilág Chewbakkája a hivatalos megerősítés után.






Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek