Starity

Animék a filmvásznon III.

2014. január 13. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Cikksorozatunk harmadik része újabb történeteket mutat be, melyek filmes változata remélhetőleg segít közelebb vinni mindenkit ehhez a különleges világhoz.

hirdetés
Animék a filmvásznon III.

Another

Igazán fordulatos történettel rendelkezik, egy Misaki nevű tanulót ismerhetünk meg, akinek, mondhatni, mindene megvan, hiszen népszerű a diákok, de még a tanárok körében is, azonban váratlanul meghal. Az osztálya mégis úgy kezd viselkedni, mintha még mindig élne, s ehhez mérten alakul minden. Jó néhány évvel később egy Kouichi nevű srác érkezik pont ugyanebbe az osztályba, nem is sejtve, mibe keveredik a későbbiekben.

A fiú hamar kórházba kerül, ahol egy Misaki nevű lánnyal találkozik, akiről később az is kiderül, hogy egy osztályba járnak. Egymást követik a furcsa események, s hogy ebből mi lesz, a későbbiekben kiderül.

Kimi Ni Todoke

Ideje ugrani egy igencsak népszerű történethez, mely szinte minden korosztály számára ideális lehet, hiszen tartalmaz humort, s persze a szerelmi szál sem marad el, mely összesen két évadon át figyelhető meg. Gyakran előfordul, hogy egy-egy tanuló valami miatt célponttá válik, ez történik Sawakóval is, akit történetünk egyik főszereplőjeként ismerhetünk meg. Külseje miatt sokan ijesztőnek gondolják, nem kevesen látják úgy, hogy hasonlít a Kör című film Sadako néven ismert karakterére – már általánosban gúnynevet kapott, azonban mégis akad valaki, aki nem kevés figyelmet szentel neki, ő pedig Kazehaya.

Dusk Maiden of Amnesia

Manapság is gyakran felmerül a kérdés: léteznek szellemek? Erre persze máig nincs biztos válasz, akit azonban érdekel a téma, a történet ideális lehet. A kezdetekben egy klubot ismerhetünk, meg melynek tagjai paranormális tevékenységek után kutatnak az iskolában. Mint minden klubnál, itt is van elnök, Kanoe Yuuko, aki már nincs az élők sorai közt.

Mindeközben az iskolában már régóta pletyka terjeng egy Yuuko nevű személyről, aki állítólag 60 éve az iskolai falai közt vesztette életét, ráadásul az iskola egy részét is nagyjából ugyanennyi ideje lezárták, a termei raktárként szolgálnak leginkább. Főszereplőink egyike, akit Niiya Teichinek hívnak, épp egy területén mászkál, itt találkozik Yuukóval, akit, Teichi kivételével, senki nem lát.

Kuroshitsuji

Az idei évre is tartogat számunkra újdonságokat a filmipar, ugyanis ezen animének, mely igen nagy népszerűségre tett szert, 2014-ben érkezik az élőszereplős változata, január 18-án. Történetünk a 19. századi világba vezet vissza, London városába, ahol a pénz játssza talán a legnagyobb szerepet. Egyik főszereplőnk egy Sebastian nevű komornyik, akinek már a puszta jelenléte is képes reakciót kiváltani minden nézőből. Személyisége különleges, tehetségét tekintve pedig igen sokoldalú, nem emberi lény, valójából egy démonnal van dolgunk.

Itt jön képbe másik főszereplőnk, Ciel, aki az egyik legnagyobb játékgyárat szerzi meg szülei elvesztését követően, s hozzá furakodik be a különleges figura.

Rurouni Kenshin

Listánk ezúttal egy régebbi korban játszódó animével zárul. Tokióba egy igen különös alak teszi be a lábát, ahol ebben az időszakban tiltott a kard viselése, ő mégis ezzel együtt érkezik a városba, bár esze ágában sincs ezt rossz célokra használni. Hitokiri Battousai régen igazi gyilkosként volt ismert, egykoron egy háború részese volt, miután a rangjukat elvesztő szamurájok egy kis csoportja fellázadt az akkori restauráció ellen, azonban egy pillanatban megvilágosodott és hátat fordítva addigi életének, elment, s célja az lett, hogy ahol tud, igazságot tegyen.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek