Starity

Tucci és Eccleston együtt a sarkkörön

2014. január 27. 16:04   |   Szerző: H.P.K.

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Stanley Tucci, Christopher Eccleston és Michael Gambon együtt tűnik fel a Sky Atlantic vadonatúj produkciójában. Tuccinak ez lesz az első brit televíziós szerepe.

hirdetés
Tucci és Eccleston együtt a sarkkörön

Christopher Eccleston, Stanley Tucci, Michael Gambon és Sofie Gråbøl lesz az, aki főszerepet alakít a Sky Atlantic új drámájában, a Fortitude című sorozatban. Rajtuk kívül még feltűnik a képernyőn Jessica Raine, Johnny Harris, Richard Dormer, Luke Treadaway és Nicholas Pinnock is. A produkció egyébként összesen 12 darab, egyenként egy órás epizódból áll majd össze kerek egésszé.

A Fortitude középpontjában egy rejtélyes sarkköri haláleset áll, amit Izlandon és az Egyesült Királyságban forgattak. A karaktereket körülvevő vad, sarkvidéki táj szépsége lélegzetelállító, Fortitude pedig az egyik legbiztonságosabb hely a Földön – gondolják, amíg egy brutális gyilkosság nem történik, és meg nem rengeti alapjaiban az egész várost.
A Trónok harcából ismert színész, Dormer játssza a széria helyi rendőrfőnökét, Dan Anderssent, akinek egyébként Tucci lesz az új partnere, Morton felügyelő személyében, aki új jövevénynek számít a városban.

A város ellentmondásos kormányzóját, Hildur Ødegårdot fogja életre kelteni a The Killing csillaga, Gråbøl, Gambon pedig, mint Henry Tyson, a vadvilág fotósa csupán csak egyetlen hétig él majd. Sofie Grabol, aki Sarah Lund nyomozót játssza, társként kapja Sigurd Holmen Le Doust, akit pedig Asbjorn Juncker formál meg.

Christopher Eccleston nevét a hazai közönség többek között a Ki vagy, Doki?, illetve a Thor 2. kapcsán ismerheti. Ő egy tudós karakterét (Charlie Stoddart) kapta, aki a Fortitude-i Sarki Kutatóközpontban tevékenykedik és dolgozik együtt új kollégájával (Luke Treadaway). Nicholas Pinnock és Jessica Raine pedig házaspárként tűnik fel, Pinnock pedig Fortitude mentőpilótájának bőrébe bújik.

A közönség szereti a nagy, világszínvonalú történeteket és így elmondhatjuk, hogy a Fortitude tökéletesen illeszkedik ebbe a képbe – mondta Julia Barry, a Sky Atlantic igazgatója. Izgatottan és szeretettel várjuk Stanley Tuccit az első brit televíziós szerepében és természetesen ennek a csodálatos szereplőgárdának az összes többi tagját is a csatornánknál.

A Fortitude egyébként az Alacsony téli nap című mű feldolgozása, melyet Simon Donald író jegyez, és a Sky Atlantic előreláthatóan 2014 végén tűzi műsorára.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek