Starity

Ők lesznek a Hős6os

2014. július 18. 16:04   |   Szerző: Lindsay019

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hét folyamán számos újdonságot osztott meg velünk a Disney, méghozzá legújabb animációs filmjükkel kapcsolatban.

hirdetés
Ők lesznek a Hős6os

Utoljára májusban cikkeztünk az 54. Walt Disney-klasszikusról, a Big Hero 6-ről, amely novemberben érkezik. Nos, a mese azóta kapott magyar címet is, mely nem más, mint a Hős6os, valamint a héten bejelentésre került a hivatalos stáblista is, ami mellé egy új előzetest is kaptunk.

Történetünk egy kitalált városban, San Fransokyóban játszódik, itt él Tadashi és Hiro Hamada, két testvér, akik imádnak robotikával foglalkozni. Hamarosan azonban gonosz erők ütik fel fejüket, és egy váratlan esemény következtében Hirónak egyedül kell szembenéznie velük. Azonban hamarosan csatlakozik hozzá másik öt társa is, így jön létre a Hős6os, hogy legyőzzék a gonoszt.

Hétfőn az USATodayt érte a megtiszteltetés, hogy kihirdesse a mindenki által várt szinkronhangok listáját. A stáblista mellett Don Hall és Chris Williams, a két rendező is fűzött néhány gondolatot a karakterekhez és jelmezeikhez.

Hiro Hamada (hangja Ryan Potter)

A hangját kölcsönző 18 éveshez hasonlóan Hiro is félig japán és félig kaukázusi gyerek, tele energiával. Szülővárosa szerencséjére Hiro egyben szuper-géniusz is, aki ápoló robotját, Baymaxet félelmetes akciófilmes jelenséggé alakítja, mikor veszély leselkedik rájuk. S habár igazából önmagában nem rendelkezik szupererővel, Hiro magára ölt egy repülésre képes egyenruhát, egy piros körrel a kesztyűjén, ami mágnesesen kapcsolódik Baymax hátához, így a csatában egy emberként, egyszerre mozogva harcolhatnak. „Ebben az értelemben szimbiózisban élnek” — mondja Hall.

Baymax (hangja Scott Adsit)

Mivel ez a karakter nagyon különleges volt a film készítőinek, ezért széles körben tartottak válogatásokat, hogy megtalálják a jó előadót. Adsit egy komikus és a 30 Rock egykori sztárja, aki emberséget és humort is kölcsönöz Baymaxnek, aki passzív robotból harcra készen álló figurává válik. Williams szerint Adsitnak tökéletes az időzítése: „Vannak pillanatok, amikben az igazi érzelmek áttörni készülnek anélkül, hogy megsértenék Baymax robot-létének szabályait.”

Fred (hangja T.J. Miller)

Miller, aki a történetmesélés és a komédia tudósa, humort és egy kis hibbantságot önt Fredbe, aki Hall elmondása szerint nagy sci-fi és képregényrajongó. Fred imádja a szörnyes filmeket, és egy nagy, csápos „Fredzilla” jelmezben lakik – amelyet három szeme közül az egyik irányít –, és amit úgy alakítottak, hogy azzal Godzilla és más japán filmek előtt tisztelegjen. Rengeteg fantasztikus dolgora képes, mondja Hall: „Hihetetlenül magasra tud ugrani és képes tüzet okádni a szájával.”

Go Go Tomago (hangja Jamie Chung)

Hall szeretett volna egy keveset beszélő női karakter is, és Go Go egy velős Clin Eastwood-típus, valamint ipartervező tanuló, és keményen veszi az adás-vételt. „A csapat többi tagja eleinte elég szerencsétlen – mondja – Ő az egyetlen, aki gondoskodni tud róluk.” Van neki egy tervezett biciklije is, mágneses lebegő technológiával, amit Hiro beleépít szuperöltözékébe. „Ezeken a mágneses-lebegő korongokon tud gurulni és le is tudja őket választani, hogy elhajítható pengét varázsoljon belőlük.”

Honey Lemon (hangja Génesis Rodríguez)

A kémiát tanuló Honey az a ragasztó, ami összetartja a csapatot, méghozzá empatikus, édes személyisége és pozitív kisugárzása miatt. Míg ezek – és az ő lányos ruhái – nem egészen tűnnek szuperhősös cuccoknak, ő az, aki az egyik legnagyobb fejlődésen megy át, mondja Williams. Plusz, Rodríguez maga is okos és szerette a tudományt, valamint a robotokat az iskolában, teszi hozzá Hall. „Ő adja ezeket a lüke, kicsit stréber, de örömteli dolgokat a karakterhez.”

Wasabi (hangja Damon Wayans Jr.)

Ez a szegény srác nem igazán tudja, mit tegyen, amikor először szembesül a gonosz elleni küzdelemmel, habár rendelkezik néhány nagyon klassz plazmás lézerrel, amik a kezéből jönnek elő. „Amikor ezek a dolgok előjönnek, bármit át tudnak vágni” — mondja Hall. Ez a konzervatív srác a legkaotikusabb a jótevő szerepével kapcsolatban. „Ő egy hatalmas fickó, de ez az egész dolog a pontosságról és szabályokról szól, és a film vége felé ő elmozdul ettől és ez magába foglalja a káoszt, amiről a szuperhős-lét szól.”

További karakterekként hallható lesz még Maya Rudolph mint Cass néni (Hiro nagynénje), James Cromwell mint Callaghan professzor, Daniel Henney mint Tadashi Hamada és a Jégvarázsból is ismert Alan Tudyk mint Alistair Krei. A szinkronhangok listája mellé kedden megérkezett a második előzetes is, melyben megismerhetjük a gonoszt, Yokait, kinek neve japánul fantomot jelent.

Érdekesség még, hogy a Disneynek az Atlantisz – Az elveszett birodalom óta nem volt ennyire multikulturális karakterekkel rendelkező meséje, habár utóbbi sajnos nem lett sikeres, akkoriban törtek ugyanis élre a számítógépes animációval készült filmek. Az előzetes számos apró meglepetést tartalmaz, köztük a börtönből elszökött Hans körözési felhívását, valamint a hős kutya, Volt fényképét.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek