Starity

30 tény, amit nem tudtál a rocksztárokról IV.

2014. augusztus 18. 20:08   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kíváncsi vagy, honnan örökölték tehetségüket kedvenc rocksztárjaid, mivel foglalkoztak karrierjük beindulása előtt vagy mi inspirálja őket? Cikkünkből kiderül!

hirdetés
30 tény, amit nem tudtál a rocksztárokról IV.

1. A Coldplay egy fősulis zenekar volt, az első időkben Pectoralz néven futottak a srácok, később a Starfish nevet vették fel, hogy végül a Coldplay mellett kössenek ki.

2. A The Killers legnépszerűbb slágerét, a 2004-ben megjelent Brandon Flowers barátnője ihlette Mr. Brightside-ot a közkedvelt jazz énekes, Paul Anka is feldolgozta 2007-ben.

3. A Soundgarden basszusgitárosaként ismert Ben Shepherd asztalosként és földmunkásként dolgozott, mielőtt rocksztár vált volna belőle; emellett kevesen tudják róla, hogy a Soundgarden előtt a Tic Dolly Row névre keresztelt zenekarban játszott a Nirvana korábbi dobosával, Chad Channinggel.

4. A Green Day a Boulevard Of Broken Dreams című szerzemény esetében ugyanazt az akkordmenetet választotta, mint az Oasis a Wonderwallnál.

5. A Deep Purple énekeseként ismert Ian Gillan 13 évesen hagyott fel tanulmányaival, hogy később a rocktörténelem egyik legnagyobb alakjává váljon.

6. Synyster Gates mindig zenésznek készült. Édesapja session zenész volt, így nem csoda, hogy a fiú A Los Angeles-i Zenészek Intézetében folytatott tanulmányokat gitáros karon, ahol a klasszikus gitározási technikák mellett jazzt tanult.

7. A The Rasmus egyik legnagyobb slágere, a First Day Of My Life véletlenül született. A zenekar Németországban turnézott, amikor éppen egy filmet néztek a turnébuszban, melyben elhangzott a 'Túl a sötétségen' mondat. Ez annyira megragadta Lauri Ylönen frontember képzeletét, hogy gitárt ragadott és megalkotta a szerzeményt, mely elmondása szerint a zenekarról, a közös álmaikról és a turnézásról szól.

8. A Three Days Grace dobosa, Neil Sanderson 1996 és 1997 között egyaránt volt az ütőse a Thousand Foot Krutch zenekarnak is.

9. A Blur Song 2-ját méltán nevezhetjük a grunge egyik legkiemelkedőbb szerzeményének, melyet az évek során olyan előadók dolgoztak fel többek között, mint Avril Lavigne, Robbie Williams, az AFI vagy épp a My Chemical Romance.

10. Sean Mackin, a Yellowcard háttérénekese és hegedűse eredetileg villamosmérnöknek készült, valamint nemzetközi üzletet hallgatott a floridai egyetemen.

11. Chad Kroeger közreműködött Timbaland Shock Value 2 címre keresztelt albumán a Tomorrow In The Bottle című szám erejéig.

12. A Black Veil Brides gitárosa, Jinxx kétévesen tett szert élete első gitárjára, ám professzionális képzésben nyolcéves korától részesült. Talán ennek is köszönheti, hogy 2012-ben megnyerte a Revolver magazin által szervezett Golden Gods Awardon a legjobb gitárosnak járó díjat.

13. A Papa Roach dobosa, Tony Palermo kísérte a Sixx: A. M.-et a 41 állomásos Crüe Fest névre keresztelt turnén 2008-ban, mivel a csapatnak akkor éppen nem volt dobosa.

14. A Falling In Reverse és az Escape The Fate frontembere, Ronnie Radke a Blink-182 hatására ragadott gitárt a kezébe. Az első dal, amit valaha megtanult eljátszani, az a Dammit volt.

15. Mike Shinoda édesanyja kívánságára kezdett el zongorázni hatéves korában, 13 évesen fordult a klasszikus stílustól a jazz, a blues, majd a hip-hop felé.

16. A Puddle Of Mudd egyik legnépszerűbb dalát, a She (Fucking) Hates Me-t Jimmy Allen haldokló kapcsolata inspirálta. A zenész egykori kedveséről írta a dalt, aki később bocsánatot kért a zenésztől, amiért azt kérte: hagyjon fel a zenéléssel és keressen magának egy normális munkát.

17. A Misfits frontembere, Jerry Only 1976 karácsonyán kapta meg élete első basszusgitárját, néhány hónappal később pedig csatlakozott az alakulóban lévő zenekarhoz.

18. Jon Bon Jovi édesanyja Playboy-nyuszi volt, aki később virágárusként teremtette meg a kenyérre valót a család számára.

19. Az Arctic Monkeys éléről ismert Alex Turner a zenekar előtt angolszakos hallgató volt a Manchester Egyetemen.

20. A The Strokes gitárosának, Nick Valensinek kétpetéjű ikercsemetéi (Silvan és Ella) születtek feleségétől, Amandától 2006 októberében.

21. A Bullet For My Valentine eredetileg egy feldolgozásokat játszó banda volt: előszeretettel adták elő a Metallica és a Nirvana dalait.

22. A The Who gitárosa, Pete Townshend eredetileg grafikusnak tanult a Rolling Stones gitárosával, Ronnie Wooddal és Freddie Mercuryval karöltve.

23. Az Asking Alexandria frontembere, Ben Bruce eredetileg Dubaiban alapította meg a zenekart 2006-ban, ám amikor ráeszmélt, hogy az Egyesült Arab Emirátusokban nem számíthat áttörő nemzetközi sikerre, áttette székhelyét Angliába.

24. A Bring Me The Horizon éléről ismer Oliver Sykes ugyanabban a középiskolában – a Stocksbridge High Schoolban – koptatta a padokat, ahol az Arctic Monkeysból ismert Alex Turner, Andy Nicholson és Matt Helders.

25. AZ AFI frontembere, Davey Havok Pop Kids címmel adott ki novellát 2013 áprilisában, a Black Candy Publishing kiadó jóvoltából.

26. A 2012-ben a Red Hot Chili Peppers tagjaként a Rock & Roll Hírességek Csarnokába beiktatott Flea eredeti neve Michael Peter Balzary, akinek magyar és skót vér csörgedezik az ereiben.

27. A First Date című Blink-182-dalt Tom DeLonge és felesége, Jennifer Jenkins első randevúja inspirálta, melyre akkor került sor, amikor a zenekar frontembere még csak 21 éves volt

28. Nem sokkal azelőtt, hogy Avril Lavigne és Deryck Whibley egymásra talált 2003-ban, az énekesnő arra panaszkodott, miszerint nem merik megszólítani őt a fiúk a testőrei állandó jelenléte miatt.

29. A The Stoogesról szóló Iggy Pop életrajzi ihletésű filmben a Gyűrűk Urával híressé vált Eljah Wood játszotta a legendás zenészt.

30. A sex pistolsos Johnny Rotten a mostohaapja a The Slits éléről ismert Ari Upnak.

Cikksorozatunk előző részei:

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek