Starity

30 tény, amit nem tudtál a rocksztárokról

2014. június 16. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Híresek, gazdagok, imádjuk a zenéjüket, de mindent még mi sem tudhatunk róluk. Legújabb cikksorozatunkban 30 kevéssé ismert érdekességet hoztunk most el nektek kedvenc rocksztárjainkról!

hirdetés
30 tény, amit nem tudtál a rocksztárokról

1. Axl Rose művészneve az orális szex anagrammája. A Guns N' Roses frontemberét eredetileg William Bruce Rose-nak hívják.

2. A U2 éléről ismert Bono művésznevét egy hallókészülékeket forgalmazó cég Bona Vox nevű terméke után választotta.

3. A The Clash a BBC WWII adásainak egyik közkedvelt mondatából („Good morning America, this is London Calling!”) szabadalmaztatta nagy sikerű dalához a London Calling címet.

4. A jacksonville-i zenekar, a Lynyrd Skynyrd eredetileg a Leonard Skinner nevet viselte – egykori tornatanáruk után –, ám mivel később megszakadt a kapcsolatuk az oktatóval, így kicsit módosítottak a néven is. Érdekesség még, hogy Leonardót felfüggesztették munkája során azért, mert férfi tanár létére hosszú hajat viselt.

5. A Led Zeppelin tagjai egy, a stúdiójuk előtt bóklászó nagy, fekete labrador után nevezték el Black Dognak az 1971-ben megjelent negyedik stúdióalbumuk debütáló dalát.

6. A The Doors volt az első zenekar, aki hirdetőtáblán népszerűsítette új lemezének megjelenését.

7. Eric Clapton George Harrison feleségének írta a Layla című szerzeményt.

8. John Bonham, a Led Zeppelin egykori dobosa 16 feles vodkát nyakalt be halálának napján, 1980. szeptember 25-én.

9. A Wings ugyanakkor rögzítette a Red Rose Speedway című lemezt az Abbey Roads Studiosnál, amikor a Pink Floyd vette fel a The Dark Side Of The Moont.

10. A Nirvana tagjait kizárták a Nevermind című album megjelenését ünneplő partiról, mivel a srácok kajacsatát kezdeményeztek.

11. Prince Purple Rain című szerzeménye egyfajta válasz, allegória volt Jimi Hendrix Purple Haze-ére.

12. A Queennek van a leghosszabb idő óta fennálló fanklubja a Guinness Rekordok Könyve szerint.

13. Malcolm Young, az AC/DC gitárosa a zenélés előtt egy melltartókat előállító és forgalmazó gyárban dolgozott mint varrógépszerelő.

14. A The Beatles White Albumjának eredeti címe A Doll's House volt.

15. Jimi Hendrix 145 másodperc alatt írta a Little Winget.

16. Elvis Presley több mint 600 dalt rögzített rövid élete során, bár közülük egyiket sem ő írta.

17. Marilyn Manson zenekarának tagjai egy szexszimbólum és egy híres sorozatgyilkos után kapták művésznevüket. (Marilyn Monroe + Charles Manson = Marilyn Manson)

18. A Sex Pistolsból ismert John Lydon (Johnny Rotten) Sid nevű patkánya után nevezte el John Simon Ritchie-t Sid Viciousnek.

19. A Linkin Park tagjai második stúdiólemezüket, a Meteorát nem egy föld körül keringő égitestről, hanem egy létező földrajzi helyről nevezték el.

20. Jacoby Shaddix, a Papa Roach frontembere a középiskola óta alkot egy párt bájos feleségével, Kellyvel. Három közös kisfiút nevelnek: Makaile Cielót, Jagger Monroe-t és Brixton Gabrielt.

21. A világhírű zenekar, a The Beatles eredeti neve Johnny and the Moondogs volt.

22. Marilyn Mansont szoros barátság fűzi Johnny Depp színészhez, melyet a zene iránti szeretetük és odaadásuk is táplál. Johnny több alkalommal kísérte gitáron a sokkrockert a koncerteken, valamint van egy közös, You're So Vain címre keresztelt daluk is.

23. A Hole egykori basszusgitárosát, Kristen Pfaffot meghitt barátság fűzte Kurt Cobainhoz, akinek halálát követően elhatározta, hogy lemond a drogokról. Ennek ellenére alig két hónappal Cobain halálát követően, 27 évesen herointúladagolás következtében életét vesztette.

24. A HIM mint zenekarnév a His Infernal Majesty (Ő Pokoli Felsége) mozaikszava.

25. A The Doors frontembere, Jim Morrison hitt abban, hogy a halál a tudománynak köszönhetően előbb vagy utóbb, de legyőzhető lesz és ő maga 120 évig szeretett volna élni.

26. Bon Scott, az AC/DC első frontembere 1980. február 19-én zenekara európai turnéjának londoni koncertje után vesztette életét: olyan sokat ivott az éjjel, hogy nem ébredt fel, hogy hánynia kell, így felszínre kerülő gyomortartalma miatt fulladt meg.

27. A Three Days Grace új frontembere, Matt Walst sosem szeretett volna egy zenekarban muzsikálni testvérével, Braddel. Matt 2014 márciusában csatlakozott a post-grunge csapathoz, így mégsem sikerült beváltania önmagának tett ígéretét.

28. Travis Barker, a Blink-182 dobosa a modellként és színésznőként is tevékenykedő Shanna Moaklerrel élt házasságban, mindennapi életükről pedig Meet The Barkers címmel indított realityműsort az MTV 2005-ben.

29. A Red Hot Chili Peppers karizmatikus frontembere, Anthony Kiedis a zenélés előtt színészként dolgozott, alkalmanként drogot árult – napjainkra azonban megszabadult káros függőségeitől.

30. Ben Moody alapította 1995-ben az Evanescence-t és ő hívta meg alakuló csapatába Amy Lee-t énekelni, ám később egy veszekedést követően mégis ő távozott a bandából.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek