Starity

35 érdekesség, amit biztosan nem tudtál Anastaciáról

2015. november 01. 12:12   |   Szerző: Fan-ily6889

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világhírű amerikai énekesnő 16 éves sikeres pályafutást tudhat a háta mögött, ami a kisebb-nagyobb nehézségek ellenére máig megingathatatlan. Összegyűjtöttünk néhány érdekességet, mit biztosan nem tudtál még róla.

hirdetés

1. Az Anastacia név jelentése görögül: feltámadás.

2. Édesanyja egyedül nevelte fel őt és két testvérét. Édesapja ugyanis elhagyta a családot.

3. Gyermekkorában régész szeretett volna lenni. Később viszont aerobik edzőként, fodrászként, titkárnőként, bolti eladóként és felszolgálóként is dolgozott.

4. Fiatalkorában számos zenei szakértő azzal az indokkal utasította el, hogy szokatlan a hangszíne, és egyik zenei kategóriába sem illik bele.

5. Pályafutását táncosként kezdte.

6. 1988-ban a Salt-N-Pepa hiphop együttes Twist & Shout című videoklipjében is feltűnt, mint háttértáncos.

7. Tíz évvel később figyeltek fel rá, miután az MTV The Cut nevű tehetségkutatójában a második helyen végzett; ezt követően pedig sikeresebb lett, mint a verseny első helyezettje.

8. Akkoriban Michael Jackson is felkereste, mivel egy duettet szeretett volna készíteni az énekesnővel, ám Anastacia nem fogadta el az ajánlatot.

9. Első videoklipje, az I’m Outta Love megjelenéséig sokan azt gondolták, hogy egy teltkarcsú, színes bőrű énekesnőt hallanak a rádiókban; később pedig megkérdezték tőle, hogy Biztos vagy abban, hogy nincs fekete a családodban?

10. Édesapja egy ideig nem volt tudatában annak, hogy Anastacia világhírű énekesnővé vált, és hangját sem ismerte fel.

11. Nagy rajongója Elton Johnnak és Barbra Streisandnek, mivel édesanyjának köszönhetően az ő zenéjükön nőtt fel.

12. Elton Johnnal a kezdet kezdete óta jó barátságot ápol, csak úgy, mint Sharon Osbourne-nal.

13. Az I Thought I Told You That című, Faith Evansszel rögzített szerzeményen Ifj. Malek Miklóssal dolgozott együtt.

14. Leginkább Anának becézik, ám baráti körében a Stacia elnevezés is jellemző; édesapja pedig Staceynek hívta.

15. Egyszer egy rajongó megkérdezte tőle, hogy pontosan milyen magas, mire azt felelte, hogy „157 cm, de rásegítéssel 160!”

16. A 2000-es évek elején számos tinédzser és fiatal nő Anastacia miatt kezdett el szemüveget hordani. Most, hogy híres lettem, a szemüveg a védjegyem lett, ami aranyos, mert mindig is része volt az életemnek. Orvosi előírásra van szemüvegem, és nemrég lettem ilyen kreatív a kereteket illetően. A kontaktlencse nem jön be nálam!

17. 2005-ben lézeres szemműtéten esett át.

18. Nem dohányzik és nem iszik alkoholt.

19. Kedvenc állatai a kutyák és a pillangók.

20. Tíz évig volt egy Yorkshire Terrier kiskutyája, Freak, ám három éve elpusztult.

21. Rajong a japán sushiért és a portugál sült csirkéért.

22. 2006-ban, amikor megkezdte együttműködését az s.Oliver céggel, nemcsak a reklámarca volt az akkor megjelent ruházati kollekciónak, hanem divattervezőként is kivette a részét a munkából.

23. Miután férjhez ment, felvette a Newton nevet, majd a válást követően visszatért családnevéhez, a Newkirkhöz.

24. 1998 és 2008 között öt évvel fiatalabbnak vallotta magát: A The Cut nevű tehetségkutató szabályai kikötötték, hogy a versenyzők életkora 18 és 29 között legyen, ám én akkor épp a 30 előtt álltam, de azt mondtam nekik, hogy 24 vagyok. Aztán amikor elértem a 40-et, azt gondoltam: belefáradtam, hogy megpróbáljam kitalálni, épp milyen korú is vagyok. Tehát vallomást tettem.

25. 2009-ben, budapesti koncertje során megkérdezte, hogy „A budai vagy a pesti oldalon vagyunk?”, majd az egyhangú „Pest!” feleletre viccesen így reagált: „Amúgy én Budán élek, ha érdekel valakit. A buli után ott találkozunk!

26. Egy magyarországi mellrák elleni kampányban is részt vett néhány magyar színésznő oldalán.

27. Személyi asszisztense a saját nővére.

28. Öccse autizmus betegsége miatt nem szereti az énekesnő, ha a férfi reflektorfénybe kerül.

29. Kedvenc filmje a Micsoda nő!

30. Anastacia ihlette meg a Szex és New York című sorozat alkotóit, melynek eredményeként az utolsó évadban mellrákkal diagnosztizálták Samanthát (Kim Cattrall).

31. A Škoda Auto felkérésére néhány Škoda Citigóról szóló reklámfilmben is szerepet vállalt.

32. 2012-ben felénekelte a Guns N’ Roses együttes Sweet Child O’ Mine című dalát, miközben a legendás gitáros, Slash éppen az Anastasia című szerzeményét rögzítette, majd miután a zenész tudomást szerzett erről a párhuzamról, és meghallgatta a feldolgozást, elismerését fejezte ki az énekesnőnek. Egyfajta szinkronnak nevezte a dolgot közte és Anastacia között.

33. Kedvenc színe a vörös és egyéb meleg színek.

34. Több mint 12 éve számos mellrák elleni alapítványt támogat, emellett rajongóival karöltve folyamatosan pénzt adomány a mellrákkutatásokhoz, illetve saját alapítványt működtet, az Anastacia Fundot.

35. Öt tetoválása van: egy a derekán, három a hátán, és egy a nyakán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek