Starity

5 sztár, akiről nem tudtad, hogy pilóta engedéllyel rendelkezik

2015. december 02. 16:04   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Autót, motort vagy yachtot vezetni manapság már nem számít nagy dolognak, így a hírességek magasabbra emelték a lécet, és vannak, akik már megszerezték repülőgép vezetői engedélyüket. Lássuk, kikről van szó!

hirdetés

1. John Travolta

A jóképű színész már a Nicsak ki beszél most!-ban is pilótát alakított, azt azonban csak kevesen tudják, hogy John a magánéletben is könnyűszerrel manőverezik a felhők fölött. 2002-ben szerezte meg repülőgép vezetői engedélyét, és saját repülőgépe is van. Floridai birtokán tartja Qantas Boeing 707 márkájú járgányát.

2. Morgan Freeman

A színész saját elmondása szerint már gyerekként is pilóta szeretett volna lenni, ám Hollywood közbeszólt: a legnagyobb filmsztárok egyike lett. Morgan azonban ennek ellenére sem mondott le álmáról, és 65 éves korában megszerezte a régóta áhított engedélyt, azóta pedig már három repülőgép büszke tulajdonosa.

Bill Luckett és Morgan Freeman (Fotó: Robin Rushing)

3. Tom Cruise

Tom a Top Gun című 1986-ban megjelent filmjének forgatásán szeretett bele a repülésbe, és határozta el: pilóta lesz. 1994-ben szerezte meg jogosítványát, és azóta is szívesen kapcsolódik ki a felhők között öt saját gépe egyikének fedélzetén utazva.

Tom Cruise a Top Gun forgatásán (Fotó: Paramount Pictures)

4. Harrison Ford

A Star Wars-filmek sztárja 1995-ben, 53 éves korában tett szert repülőgép vezetői engedélyére, és azóta is ugyanazt a Cessna 182 márkájú járművet vezeti (idén kisebb balesetet szenvedett vele), mint annak idején. Azt nem indokolta korábban, miért szeretett volna a repülőgépek volánja mögé ülni, ám tagadhatatlanul rajong e szárnyas masinákért.

Ez a repülő a mindene

5. Angelina Jolie

Kétségtelenül Angie a legerősebb nő, akit ismerünk, hiszen a gyereknevelés, a munka és a jótékonykodás mellett még arra is jutott ideje, hogy megtanuljon repülőgépet vezetni. Igaz, ennek már több mint tíz éve, ugyanis a színésznő 2004-ben vált hivatalosan is pilótává, Cirrus SR22 márkájú repülőgépét pedig férfiakat megszégyenítő profizmussal irányítja.

Nemcsak a földi dolgokat kezeli rendjén, hanem az eget is uralja

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek