Starity

Szeptemberben érkezik Utada Hikaru új stúdióalbuma

2016. augusztus 15. 08:08   |   Szerző: silenc

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Közel nyolc és fél év után ismét a kezükben tarthatnak a rajongók egy Utada Hikarú-stúdióalbumot, hisz jövő hónapban kerül a boltokba a japán énekesnő várva várt lemeze!

hirdetés
Szeptemberben érkezik Utada Hikaru új stúdióalbuma
Fotó: Julien Mignot

2011-et írtunk, amikor Utada Hikaru ideiglenes szünetre ment. Igaz, ezidő alatt sem feledkezett meg teljesen rajongóiról, hiszen 2012 végén megjelentette Sakura Nagashi című kilencedik digitális kislemezét és DVD-jét, valamint 2014-ben egy válogatásalbummal is kedveskedett nekik, de a rajongóknak ez vajmi kevés volt – tűkön ülve várták az új anyagot. Az énekesnő fia születésekor elmondta, hogy már terhessége alatt is az új anyagon dolgozott, de egy kicsit még várnia kellett a nagyérdeműnek.

2016. április 15-én két digitális kislemezzel (Manatsu no Tooriame és Hanataba wo Kimi ni) is megörvendeztette rajongóit, s ezzel – öt év kihagyás után – hivatalosan is visszatért a japán zenei életbe. Ekkor már sejteni lehetett, hogy az album megjelenése tényleg közel van, és hogy biztosan erre az évre várható.

A minap jelentette be a 33 éves énekesnő, hogy új, immáron hatodik japán stúdióalbuma Fantôme címmel szeptember 28-án kerül a boltok polcaira. A korong összesen 11 dalt sorakoztat fel – amiket mind Hikki írt és a zenéket is ő szerezte. A dallista leleplezése után a rajongótábor azt találgatja, hogy vajon milyen stílusú lemezre számíthatnak, de ezt egyelőre nehéz lenne megmondani. A kiadvány borítóképéről is lehullott a lepel, melyet a francia fényképész, Julien Mignot készített. 

Íme, a dallista:

  1. 道 (Michi; Road)
  2. 俺の彼女 (Ore no Kanojo; My Girlfriend)
  3. 花束を君に (Hanataba wo Kimi ni; A Bouquet for You)
  4. 二時間だけのバカンス (Nijikan Dake no Vacance; A Vacation for Only Two Hours)
  5. 人魚 (Ningyo; Mermaid)
  6. ともだち (Tomodachi; Friend)
  7. 真夏の通り雨 (Manatsu no Tooriame; Midsummer Shower)
  8. 荒野の狼 (Kouya no Ookami; Wild Wolf)
  9. 忘却 (Boukyaku; Oblivion)
  10. 人生最高の日 (Jinsei Saikou no Hi; The Best Day of My Life)
  11. 桜流し (Sakura Nagashi; Flowing Cherry Blossoms)
A lemez tervezett borítója

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek