Starity

Óriási botrány! Állatkínzás miatt nyomoznak az Egy kutya négy élete című film forgatása körül

2017. január 20. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Jövő héten kerül a mozikba az Egy kutya négy élete című családi kalandfilm.

hirdetés

A TMZ szellőztette meg az állatkínzási botrányt, amikor alig egy héttel a film bemutatása előtt nyilvánosságra hozta azt a birtokában álló felvételt, melyen az egyik állatgondozó nem megfelelő módon bánik a produkció sztárjával, egy német juhászkutyával. A videón kivehető, milyen elánnal tiltakozik az állat az ellen, hogy beleemeljék a gépekkel felhabosított vízbe, ám gondozója akarata ellenére is kitette őt a traumának, minek következtében a kutya elmerült, így speciális emelővel kellett kimenteni onnan.

A fenti videót látva a PETA állatvédő egyesület is felhördült, és bojkottálni kezdte a filmet. 

Azt az üzenetet közvetítjük, hogy a kutyákkal és minden más állattal ugyanúgy kell bánni, mint az emberekkel, és nem úgy mint filmes kellékekkel! Ez a film egyenesen szembemegy azokkal, akik szeretik a kutyákat, és nyilvánvaló, hogy nem ez a kutyák célja [utalás a film eredeti, A Dog's Purpose (Egy kutya célja) címre – a szerk.]

– hirdette a szervezet.

Fotó: Amblin Entertainment / Universal Pictures

Mint kiderült, a 2015 novemberében rögzített felvételen látható négylábú, Hercules jól van és a pletykákkal ellentétben nem sérült meg a film forgatása során.

Néhány hónappal ezelőtt lehetőséget kaptam arra, hogy én szólaltassam meg az egyik karaktert az Egy kutya négy élete című filmben. Ahogy a sötét vetítőteremben ültem, teljesen megérintett az, amit láttam... egy filmet, ami az állatok iránti szeretet szépséges és fájdalmas oldalát mutatja be. Leszerződtem a produkcióhoz, amiről azt gondoltam, hogy az általam valaha látott legszebb szerelmes levél az állatokhoz... ma azonban láttam egy videót, melyen egy rémült német juhászkutyát próbálnak rábírni arra, hogy a film forgatásán végrehajtson egy kaszkadőrmutatványt. Ugyan nem ismerem a részleteket, de valósággal sokkolt az, ahogyan egy állatot az akarata ellenére akarnak belekényszeríteni egy ilyen szituációba

– adott hangot csalódottságának Josh Gad színész, aki maga is büszke kutyatulajdonos és lelkes állatvédő.

Az ügyben a film 70 éves rendezője, Lasse Hallström is megszólalt:

Nagyon felzaklatott az Egy kutya négy élete forgatásán készült videó megjelenése. Én magam nem voltam szemtanúja a történteknek. Elkötelezett támogatója vagyok annak, hogy szerető és biztonságos környezetet teremtsünk a forgatásokon résztvevő állatok számára. Megígérem, hogy alaposan kivizsgáljuk az ügyet, és ha kiderül, hogy valami méltatlanság történt, azt jelentjük és az elkövetőt büntetéssel sújtjuk. Én személy szerint egész életemben imádtam az állatokat, az Egy kutya négy élete pedig már a harmadik filmem a kutyákról. Számomra és a stáb számára is elsődleges fontossággal bírt az állatok biztonsága a közös munka során.

Fotó: Amblin Entertainment / Universal Pictures

Az American Humane Association ezzel szemben rámutatott arra, hogy amikor a készítők látták, hogy a fent említett állat nem szeretné végrehajtani a neki kiadott feladatot, fel kellett volna hagyniuk a kényszerítésével. A felvétel a film producerét, Gavin Polone-t is megrázta, aki saját bevallása szerint azonnal leállította volna a forgatást, ha szemtanúja a történteknek. Elmondása szerint a történet rögzítése során külön embert alkalmaztak arra, hogy az ilyen és hasonló eseteknél intézkedjen és nem érti, hogyan mulaszthatták ezt el.

Csak a forgatási munkálatok első felénél voltam jelen, de nem tapasztaltam olyat, hogy a gondozók így bestresszeltek volna egy állatot. Ha ott lettem volna, abban a percben leállítom a forgatást. Minden amit mondhatok az, hogy remélem, a történtek az állatokkal szembeni jobb bánásmódhoz vezetnek. Úgy tudom, a stúdió munkatársai őrjöngenek és ki fogják vizsgálni az estet

– nyilatkozta Polone.

Fotó: Amblin Entertainment / Universal Pictures

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek