Starity

Lacuna Coil: „Nem félünk a változástól”

2017. szeptember 08. 20:08   |   Szerző: TarjaNightwish

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly jelentette meg legutóbbi nagylemezét az olasz metálzenekar, ami rajongók ezreiben különböző érzelmeket/gondolatokat váltott ki.

hirdetés

Fotó: Alessandro Olgiati

Mint már azt többször is említettük, az olasz csapat tavaly dobta piacra Delirium névre keresztelt stúdiólemezét, ami jóval eltér a formáció előző kiadványitól, ugyanis ez az album sokkal keményebbre sikerült, mint amit a rajongók korábban már megszokhattak tőlük. A Cristina Scabbia vezetette együttes nemcsak az újdonság stílusjegyein változtatott, hanem a színpadi viseletüket is egy kissé átformálták, amíg korábban a gótikus metálra jellemző ruházatot részesítették előnyben, manapság sokkal inkább a death metál képviselőinek sorait erősítik a különböző arcfestékek és kontaktlencsék viselésében.

A rajongók többsége azonban nem nézi jó szemmel a csapat változatosságát, melynek méltán hangot is adtak, ám a Lacuna Coil frontasszonya egy, a napokban készült interjú keretein belül elárulta, hogy mi is valójában a csapata álláspontja ezügyben:

Mi csupán elkezdtünk írni dalokat és követtük az elképzeléseinket... A legfontosabb számunkra az, hogy imádjuk a zenét. Nem félünk attól, hogy valami olyasmit csináljunk, ami egyáltalán nem jellemző a stílusunkra. Tisztában vagyunk azzal, hogy a rajongóink közül lesznek olyanok, akiket érdekelni fog az új irányzatunk, de egyben olyanok is akiknek nem fog tetszeni, és utálni fognak minket ezért. De mi nem foglalkozunk ezekkel az emberekkel - mi magunkkal és a zenekarral törődünk. Az együttesnek elégedettnek kell lennie a lemezzel, mivel mi vagyunk azok, akik az elkövetkezendő években is dalokat írnak.

– magyarázta a vokalista.

A Lacuna Coil egyébként jövőre egy hatalmas szülinapi bulit tart január 19-én Londonba, mivel a következő évben ünneplik fennálásuk huszadik évfordulóját. Ennek fényében, az év elején jelentetik meg Nothing Stands In Our Way névre keresztelt könyvüket is, mely kötet két évtizednyi érdekességet ölel fel. Andrea Ferro jóvoltából azonban azt is megtudhattuk, hogy új lemezzel legkésőbb 2019-ben fognak jelentkezni.

A fellépést hirdető plakát

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek