Starity

Egyre több sztár harap erősebbnél erősebb csilipaprikába – itt az új kihívás

2018. február 02. 16:04   |   Szerző: Eszter242

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Újra megpróbálják felhívni a figyelmet az ALS betegségre, amely a Jeges vödör kihívással került először köztudatba. Az #IceBucketChallenge után most itt az #ALSPepperChallenge.

hirdetés

A Lou Gehrig-betegség, más néven az ALS már nem ismeretlen senkinek, hiszen 2014-ben jelent meg először az Ice Bucket Challenge (Jeges vödör kihívás), amely az egész világon végigsöpört. Általa milliók adományoztak pénzt a betegség kutatására, miközben egy vödör jeges vizet öntöttek a nyakukba.

Az új kihívást #ALSPepperChallenge-nek keresztelték, aminek a lényege, hogy egy extraerős csilipaprikába kell beleharapni. A kihívást Tom Haberstroh sportriporter kezdte, miután édesanyjánál diagnosztizálták a súlyos kórt. Pár hét alatt több sztár is beszállt a kihívásba, olyanok, mint Shaqunille O'Neil vagy Sharon Osbourne.

Kelly Clarkson a minap fogadta el a kihívást, és sietett is teljesíteni egy habanero paprikával, amelyet elmondása szerint még sohasem kóstolt.

Az énekesnő egy harapás után azonnal fogott egy üveg tejet, hiszen egyedül ezzel lehet valamelyest enyhíteni a kapszaicin hatását. Miután sikerült szóhoz jutnia, kihívta volt Voice-os tanárait, Alicia Keyst, Blake Sheltont, Adam Levine-t és férjét, Brandon Blackstockot. 

Az ALS egy nagyon ritka betegség. Az izmok megbetegedése, és végül elsorvadása komoly fejtörést okoz az orvosoknak. Sajnálatos módon eddig még nem sükerült gyógymódot találni rá. Napjainkban élő legismertebb ALS-ben szenvedő ember Stephen Hawking, a kiváló fizikus, aki az orvostudomány szerint az eddig leghosszabb ideje – több mint 50 éve – él a együtt a betegséggel.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek