Starity

Tévésorozat készül a Pokoli szerkezetekből?

2018. július 16. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy hónapja jelentették be, hogy A végzet ereklyéin alapuló Shadowhunters nem kap negyedik évadot, most pedig úgy tűnik, az előzménysorozat kerülhet képernyőre.

hirdetés
Tévésorozat készül a Pokoli szerkezetekből?
Fotó: Russel Gordon és Cliff Neilsen

Júniusban jelentette be a Freeform, hogy népszerű fantasysorozatuk, a Shadowhunters nem kap folytatást. A kasza híre a széria főszereplőit és a rajongókat egyaránt megdöbbentette, most azonban úgy tűnik, nem kell örökre búcsút mondanunk az árnyvilágnak. 

Az elmúlt időszakban felröppentek a hírek, hogy Cassandra Clare másik könyvsorozatát, a Pokoli szerkezeteket is képernyőre viszik. A végzet erekléyi előzménye legalább olyan népszerű, mint az eredeti történet, így a rajongók természetesen azonnal fellelkesültek a pletyka hallatán.

Többek között az írónőt magát is megkérdezték a fejleményekről, aki a Tumblr-ön készségesen válaszolt olvasóinak, követőinek. 

Sokat hallottam a Shadowhunters spin-offról, a Pokoli szerkezetek tévésorozatról. Tényleg megtörténik? A jelenlegi sorozat spin-offja lenne és most elkezdtek rajta dolgozni?

- küldte el valaki a kérdést Cassie-nek. 

Sziasztok srácok! Erről kaptam néhány (száz) kérdést. Ahogyan azt ti is tudjátok, A végzet ereklyéi és a Pokoli szerkezetek jogai is a Constantinnál vannak évek óta, és legálisan készíthetnek bármilyen sorozatot a Pokoli szerkezetekből, ha akarnak. A Pokoli szerkezetek sorozat régóta a fejükben van már egy önálló projektént, függetlenül a filmtől vagy az eddigi sorozattól.

Tavaly tudtam meg, hogy a Pokoli szerkezeteknek van már egy írója, aki készített egy forgatókönyvet a pilothoz. Nem mondhatom el, hogy ki ez a nő, de nagyon okos és éleslátó, illetve dolgozott már korábban fantasyken, ami szerintem nagyon fontos.

Az elmúlt hat hónapban beszéltem már az íróval. Nagyon kedvelem és olvasta az összes könyvet. Jól ismeri ezt az időszakot és megérti a karaktereket. Nagyon tetszik a pilot is, de a pilotok mindig változhatnak.

Nem Shadowhunters spin-off lesz, csak annyiban, hogy a forrásuk közös. Nem ugyabban a "világban" vannak, a világ felépítése és a mitológia a könyvek mitológiája és varázsa, nem a Freeform sorozaté. Megértem, hogy megtévesztő lehet ezt spin-offnak hallani (tudtommal egyik érintett sem nevezete így), de ez annyira spin-off csak, amennyire a Carrie az a Ragyogásnak, az Amerikai istenek a Soseholnak. Csak különböző sorozatok, amelyek alapjául ugyanannak az írónak a könyvei szolgálnak. Tudom, hogy furcsának tűnhet, hogy a hírek a Shadowhunters eltörlése után jelentek meg, és emiatt kapcsolódónak tűnhetnek, de nem így van. (Én is meglepődtem.) De ez már egy régóta folyamatban lévő projekt. Itt van egy részlet a Constantin és a Variety beszélgetéséből, még áprilisból:

A Constantin próbál újdonságokat létrehozni, mint például a The Typist-ot, és dolgoznak Clare regényeinek, a Pokoli szerkezeteknek a tévés adaptációján. 

Hónapok óta tudtam, hogy találkozni fognak a Netflixszel és más csatornákkal a sorozat miatt, és érdeklődve hallom, hogy minden ellenére - a Shadowhunters eltörlése jelenthette volna az összes árnyvilági projekt végét is -, egy jó ideje már nagyon ragaszkodnak a Pokoli szerkezetekhez. Rengeteg érdek van ennek az elkészítésében, de egyértelműen távol van még. Kíváncsian várom, hogy lássam, mi fog történni és továbbra is tájékoztatlak majd titeket. 

Ti örülnétek, ha a képernyőn látnátok viszont Tessát, Willt és Jemet?  

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek