Starity

3 év börtönbüntetést kapott a hacker, aki kiszivárogtatta Jennifer Lawrence meztelen képeit

2018. szeptember 03. 18:06   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 28 éves színésznő privát fotóit mintegy négy évvel ezelőtt töltötték fel az internetre.

hirdetés

2014-et írtak a naptárak, amikor óriási botrány robbant ki az akkor mindössze 24 éves, nagy népszerűségnek örvendő Jennifer Lawrence körül. Történt ugyanis, hogy valaki feltörte több híresség iCloud-fiókját, az ott talált tartalmakat pedig válogatás nélkül közkinccsé tette nem számolva azzal, hogy tettének bizony súlyos következményei lesznek.

Az Apple természetesen rögtön vállalta a felelősséget, és az FBI-jal összefogva nyomozás indításába kezdett annak érdekében, hogy a nyomára bukkanjanak az elkövetőnek, akit azóta meg is találtak George Garofano személyében. A férfi ellen eljárás indult, a bíróság pedig 36 hónapnyi, azaz háromévi börtönbüntetésre ítélte őt.

Csak mert híres ember vagyok, mert színészkedek, az nem jelenti azt, hogy ilyesfajta hírverésre vágyok. Nem jelenti azt, hogy ilyesmit bárkinek is jogában állna megtenni velem. Ez az én testem, az én választásom kellene, hogy legyen hogy eldöntsem, meg akarom-e mutatni. Undorítónak tartom azt, hogy nem dönthettem ebben a kérdésben. Alig hiszem el, hogy ilyen világban élünk manapság

– nyilatkozta annak idején Jen.

Mindazonáltal nem csak Az éhezők viadala sztárjának képeit szivárogtatták ki – nyilvánosságra kerültek Kate Upton, Kirsten Dunst és Ariana Grande aktfotói is többek között. Garofano egyébként még a szerencsésebb hackerek közé tartozik a maga hároméves börtönbüntetésével, hiszen Christopher Chaney-t például tíz évre dugták rács mögé, amiért visszaélt Scarlett Johansson, Mila Kunis, Demi Lovato, Miley Cyrus, Selena Gomez és Jessica Alba privát tartalmaival.

via E! Online

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek