Starity

Díjat nyert a Napszállta

2018. szeptember 08. 15:03   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nemes Jeles László legújabb rendezésének, a Napszálltának világpremiere a 75. velencei filmfesztiválon volt, melyről a magyar alkotás egy díjat már biztosan elhozott.

hirdetés
Díjat nyert a Napszállta
Fotó: Eamonn M. Mccormack/Getty Images

Túl van a világpremieren a magyar filmes sikernek ígérkező Napszállta. Nemes Jeles László legújabb rendezését a velencei filmfesztiválon mutatták be, ahol a telt házas közönség állótapssal ünnepelte az alkotást, illetve a kritikusok is pozitív véleményt fogalmaztak meg róla.

A fogadtatás olyannyira jól sikerült Velencében, hogy a Napszállta egy igen fontos díjat el is nyert a fesztivál során. A nemzetközi filmkritikusok szövetsége, a FIPRESCI zsűrije ugyanis Leiter Írisz (Jakab Juli) történetét a legjobb filmnek járó díjjal jutalmazta. Gratulálunk!

Fotó: Laookon Filmgroup

A Magyar Nemzeti Filmalap beszámolója szerint a velencei filmfesztivál versenyprogramjába huszonnégy év után került magyar alkotás. Az esemény ma este zárul a díjátadóval - ahol még egy győzelmet bezsebelhet.

 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek