Starity

A Ferrari döntött: Leclerc- Vettel a 2019-es év pilótapárosa

2018. szeptember 19. 10:10   |   Szerző: CseszkóAnna

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Régóta mennek a pletykák, hogy Kimi Räikkönen elhagyja a Forma-1-et 2019-ben, ám ez végül nem történt meg. A Finn pilóta valóban távozott a Ferraritól, ám a Sauberhez aláírt. A helyét pedig a fiatal Monacói pilóta, Charles Leclerc veszi át.

hirdetés

Az idei év pilótakeringője igazi őrültekháza volt a rajongók körében izgalom terén, de kétségkívül a legjobban várt döntés a Ferrarit illette. Kimi Räikkönen marad vagy elhagyja a Forma-1-et? Helyére ki jön? Charles Leclerc? 2018. szeptember 11-én a választ meg is kaphatták az emberek.  

Először az a bejelentés jött, hogy Kimi Räikkönen sajnálatos módon nem versenyzik tovább a Ferrarinál 2019-ben. A második bejelentés, ami igen meglepő volt, hogy a Sauber Alfa Romeo-hoz írt alá 1+1 évre. Ez főleg azért megdöbbentő, hisz a Finn 40 évesen is fog így még versenyezni, de nincs ezzel gond, hisz remek formában van jelenleg.  

Az utolsó bejelentés pedig Charles Leclerc érkezése volt Maranelloba, a Ferrari istállójához, Sebastian Vettel csapattársaként. A pletykák miatt a szupertehetség érkezése nem volt megdöbbentő, hisz konkrétan debütálása óta erről szól a szóbeszéd a rajongók és a Paddock köreiben. A monacoi fiatal még mindössze húsz éves, ám a Ferraris debütálására már betölti a huszonegyedik életévét, így ő lesz Ricardo Rodríguez után a második legfiatalabb valaha volt Ferrari pilóta. Így Jacky Ickx a huszonhárom évével csak a harmadik legfiatalabb pilóta lesz az olasz istálló történelmében.  

Leclerc jelenleg a bajnokság 15. Helyén áll 13 ponttal, de így is megelőzi saját csapattársát Marcus Ericcsont, és több pontot szerzett, mint az egész 2017-es évben a Sauber összesen. A fiú a Ferrari pilótanevelő programjához tartozott már alsóbb kategóriákban is, így ez egy álomszerű történet lehet. Az Instagramján ezzel a szívélyes és érzelmes üzenettel köszönt be a Ferrarival/hoz. Sok sikert neki! 

Az álmok valóra válnak. A Ferrarinál fogok vezetni a 2019-es F1-világbajnokságban. Hálás vagyok a Ferrarinak a lehetőségért. Nicolas Todtnak, hogy 2011 óta segít engem. A családomnak. Egy embernek, aki már nincs közöttünk, de akinek mindent köszönhetek, ami most történik velem, Apámnak. Jules-nek, köszönet mindenért, amit tanítottál nekem, sosem feledünk. És mindenkinek, aki segített és hitt bennem. Keményebben fogok dolgozni, mint valaha, hogy ne okozzak nektek csalódást. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek