Starity

Megrendítő vallomást tett Jennette McCurdy

2019. március 11. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A 26 éves színésznő elárulta: 11 éves kora óta küzd bulimiával és anorexiával.

hirdetés

Jennette McCurdy végre színt vallott! A színésznő a közelmúltban összeszedte a bátorságát és őszintén mesélt arról, mi minden történt vele az elmúlt másfél évtizedben, mióta a rivaldafényben éli az életét. Elmondása szerint édesanyja ösztönözte arra, hogy tartsa kontroll alatt a súlyát, de nem hibáztatja őt ezért, hiszen tudja, hogy mindig a legjobbat akarta neki és ő maga is küzdött étkezési zavarokkal.

Hollywoodban dolgozó gyerekszínészként hamar rájöttem, hogy ha a koromhoz képest kicsi maradok, akkor jobb eséllyel kapok több szerepajánlatot. Sajnálatos módon volt egy megbízható és elkötelezett társam, aki készségesen segített az anorexiám virágzásában: édesanyám. Egyáltalán nem célom most ellene beszélni és nem hiszem, hogy tudott volna rajtam segíteni. Sokszor kórházba került anorexia miatt, amikor még tinédzser voltam, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy valaha is túljutott volna ezen a betegségen

– magyarázta a Huffington Postnak a színésznő, és arról is lerántotta a leplet, hogy anyukája miképp tartotta őt kordában: más lányokhoz hasonlítgatta őt, számolta az általa bevitt kalóriákat és méricskélte az ételadagjait. A helyzet végül odáig súlyosbodott, hogy Jennette maga is megszállott lett: minden elfogyasztott falatot számon tartott, őrült módjára edzett, hogy ledolgozza a bevitt kalóriákat, esténként pedig mérőszalaggal méricskélte a testét, mielőtt ágyba bújt volna.

Évekkel később rossz hírt kapott a színésznő: anyukájánál rákot diagnosztizáltak. Nem tudta, miképp dolgozza fel a csapást, így ahelyett, hogy még inkább elfordult volna az ételtől, abba menekült: egyre többet evett, de még ekkor is számon tartott minden falatot és amint végzett, az volt az első dolga, hogy kiadja magából az ételt, mielőtt az felszívódva súlyfelesleget pakolt volna rá, így az anorexiából bulimia lett, mire észbe kapott.

Rosszul éreztem magam a bulimia miatt. Azt mondtam magamnak, ha ennél jobb lennék, ha elkötelezettebb lennék, akkor képes lennék megállni, hogy ne egyek. Meggyőződésem volt, hogy a bulimia a szegény ember anorexiája. Milyen elcseszett voltam már?

Ez a kényszeres evés-nem evés további három éven át folytatódott, de valami csoda folytán képes volt ezt leplezni a környezete elől egészen addig, amíg a sógornője rá nem világított: segítségre van szüksége. Ekkor valóban segítségért folyamodott és nem kevesebb, mint két évébe telt, hogy visszaállítsa gondolkodásmódját a normálisra. Bevallása szerint sokszor a mai napig érzi a korábbi késztetéseket, de már tudja, hogyan hallgattassa el azokat.

via Metro

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek