Starity

Költséghatékony megoldás a víztisztító

2019. november 03. 18:06   |   Szerző: Starity

A globalizáció és az egyre kényelmesebb életmód világszerte életszínvonal növekedéshez vezetett, ám ennek megvan az ára.

hirdetés
Költséghatékony megoldás a víztisztító

A vezetékes ivóvíz hatalmas kincsnek számít, amit sokan nem tudunk értékelni, mivel teljesen természetesnek vesszük. Annak ellenére, hogy nincs más dolgunk csak megnyitni a csapot, hogyha szeretnénk inni egy pohár vizet, mégis pillepalackos ásványvizet fogyasztunk, mondván, hogy a vezetékes víznek rossz az íze.

Víztisztító berendezéssel ez könnyen és hatékonyan orvosolható. Természetesen nem csak az íz miatt érdemes beszerezni egy ilyen szűrőberendezést, hiszen ennek több pozitív egészségügyi hatása is van. A kutatások kimutatták, hogy többféle szennyeződés található az ivóvízben, amik eltávolíthatóak aktívszenes víztisztítókkal, amiket bárki felszerelhet otthon. Bizonyos esetben még szakember segítsége sem szükséges, mert annyira egyszerű ez a feladat.

Már az első kortyot követően észre lehet venni a kellemesebb ízt, mivel már nem tartalmaz egyáltalán vegyszereket, sem egyéb gyógyszermaradványokat. Szomorú, ám ezek a szennyeződések valóban megtalálhatóak hazánk a vezetékes vízhálózatában is.

De minek víztisztító, amikor fillérekért vehetjük a palackos vizet?

Elsősorban azért jobb, mert ezzel a módszerrel nem termelünk műanyag hulladékot. Másodszor pedig gazdaságosabb, mert ezt egyszer kell beszereznünk, onnantól kezdve éveken keresztül élvezhetjük a víztisztító áldásos hatását. Csupán félévenként kell kicserélni a szűrőbetéteket, amik kedvező áron beszerezhetőek, így nem jelentenek nagy kiadást. Másik a víztisztító tablettára esküsznek. Ezzel az a helyzet, hogy a csapra szerelhető víztisztítóval ellentétben nem elvesz, hanem hozzáad valamit az ivóvízhez. Gyakran felmerülő kérdésnek számít, hogy mi lesz az egészséghez szükséges ásványi anyagokkal, amit a vízből nyer ki a szervezetünk? Az aktívszenes víztisztító ezeket az anyagokat átengedi, ezért valóban egészséges tiszta csapvíz fog a poharunkba folyni. A megfelelő szűrőrendszer kiválasztása többek között azon múlik, hogy milyen minőségű víztisztítót szeretnénk. Ebben az esetben választhatunk a legegyszerűbb csapra szerelhető változatok közül, amiknek kimagasló a hatékonysága. Ezt a hatékonyságot tovább növelik a beépített változatok, amiket szerelvénnyel együtt rendelhetünk meg. A fejlettebb változatokat a mosogató alá kell beépíteni, míg az egyszerűbb modellek néhány perc alatt felszerelhetők a mosogató csapra. A víztisztító karbantartása egyszerű, viszont megkerülhetetlen. Hiába a legdrágább berendezés, hogyha nem cseréljük ki időben a szűrőbetéteket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek