Starity

Hogyan válassz műkörömtípust?

2020. december 13. 09:09   |   

A modern világ beköszöntével ma már szinte végtelen mennyiségű információ és kellék áll rendelkezésünkre, ha a körmünk egészségéről, szépségéről van szó. Azonban a végtelen mennyiségű információ között könnyű elveszni, ha még nem tudod biztosan, mit is szeretnél.

hirdetés
Hogyan válassz műkörömtípust?

Különböző hosszúságú, méretű és erősségű körmök számára is van olyan megoldás, ami erősíti és tartósan megszépíti, csak tudnod kell, mire van szükséged.

Manikűr

Az alap kézápolás - amikor nem szeretnél lakkot (maximum átlátszó erősítőt), csak szeretnél megszabadulni az elhalt sejtektől, hogy puha és ápolt legyen a kézfejed.

Hagyományos körömlakk

Az alap manikűr utáni következő lépés lehet. Bármilyen színt választhatsz, viszonylag olcsó beszerezni és könnyű otthon is elkészíteni. Hátránya, hogy csak pár napig tartós, sok idő, amíg megszárítod, és nem védi a körmeidet.

Géllakk

A hagyományos körömlakk “továbbfejlesztett” változata. Az elkészítése hasonló, illetve itt is egy lakk kerül a körmeidre, viszont ez vastagabb, gél állagú, ami erős bevonatot képez a körmeiden, így megvédi az elvékonyodástól, letöréstől. Ezzel együtt sokkal tartósabb a lakknál, akár 3-4 hétig is szép marad. Hátránya, hogy nem megfelelő elkészítés vagy esetleges ütődés hatására lepattanhat a körmödről.

Műköröm

Több fajtája is létezik, a legnépszerűbb a zselés és a porcelán műköröm.

A zselés műköröm egy, már előre bekevert zselés anyaggal épül, amit, a gél lakkhoz hasonlóan UV fényben kell köttetni. Tartósságában és építhetőségében hasonló a porcelán műkörömhöz, azonban egy sokkal rugalmasabb anyag, nem szokott letörni.

Ajánlott, ha

  • tartós, de rugalmas anyagot választanál

  • a gél lakkhoz hasonló megoldást szeretnél, de hosszítanál a körmeiden

  • alapvetően erősek a körmeid

Hátránya, hogy nem oldható, csak reszelni lehet. A reszelés közben a körömfelület sérülhet, ha az eltávolítás nem szakszerű.

A porcelán az egyik legrégebbi anyag a műkörömépítésben. Az elkészítéskor a körmös maga keveri ki a megszilárduló anyagot, ami nagy gyakorlatot és precizitást igényel.

Ajánlott, ha

  • vékonyak a körmeid, és nem szeretnéd, ha leszedéskor reszelnék a körmeid felületét

  • kemény, de vékony körmöket szeretnél

  • elkerülnéd az UV lámpás égetést

  • ha volt már problémád a zselés körömmel

Hátránya, hogy az építéskor erőteljes szaga van, törékeny, hiszen nagyon szilárd anyag, és nehezebben munkálható, mint a zselés lakk.

Honnan tudhatod, melyik illik hozzád?

Az, hogy kinek melyik válik be a legjobban, tapasztalás útján derül ki. Ha előfordult, hogy a zselé elvált a körmödről, célszerű porcelánt választanod. Ha pedig nem szeretnéd a porcelán keménységét, inkább egy rugalmas anyagot választanál, a zselé vagy a gél lakk lesz a tökéletes megoldás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek