Starity

Egy különleges női szandáltípus

2021. április 27. 18:06   |   

Sokan talán elcsodálkozhatnak még a kérdés feltevésén is, hiszen a vastag cipőtalpakról általában az ormótlanság, nehézkesség ugrik be legtöbbünknek.

hirdetés

Valamikor ez talán igaz is lehetett, de a lábbeli készítő iparág nem véletlenül tettel le a garast az általában 4-5 centis vastagságú talpak mellett, szinte kizárólag a női lábbelik esetében.

Az ilyen talpak egy krónikus problémára jelentenek megoldást, és mintegy mellesleg új stílus és divatirányzatot is teremtettek a női cipőfélék palettáján. 

A magasság igézetében járva

A magassarkú cipők a vélekedéssel szemben egyáltalán nem csak a szebbik nem ruhatárának részét képezték.

Hogy erről meggyőződjünk, elég megtekinteni egy tizennyolcadik századi nemes egész lakos portréját, vagy éppen a híres Napkirály, XIV Lajos ábrázolásainak egyikét. Rögtön szemet szúr a magasított sarkú cipő, melyet ma bármely nő nyugodtan viselhetne, olyan elegáns és feminin. A magassarkú igazi diadalútját mégis a nő cipők között járta be, olyannyira, hogy a nőiesség és elegancia szinonímája mai napig.

Aki látott már tűsarkú, vagy extrém magassarkú lábbelit, egy dolgot biztosan megjegyezhetett: ez a forma, kialakítás minden lehet, elegáns, extravagáns, figyelemfelkeltő, csak kényelmes és praktikus nem.

Kétségtelen előnye az effajta cipőknek, és ez adja valahol praktikumát is, hogy magasít, előnyösen mintegy „elemel” a földről, vizuálisan rásegít a kiválasztott ruha előnyös oldalainak megmutatásához. Ugyanakkor szörnyen kényelmetlen, és huzamosabb hordása végső soron akár egészségtelen is lehet, hiszen mesterséges alakzatba kényszeríti a lábat. Az alternatíva, ami stílusban, eleganciában, és a magassarkú összes pozitívumában állja a versenyt, ugyanakkor számos szó szerint kiemelkedő előnnyel bír, egyértelműen a platform szandál használata.

Ötvözhető a stílus és a kényelem?

A platform megnevezés a stabilitást, a magabiztos és főleg kényelmes lépéseket sugallja, és ez így is van. Ez a fajta szandáltípus tulajdonképpen egy teli talpú magassarkú, és egyesíti magában a kétfajta lábbeli előnyeit, azok hátrányai nélkül.

Szóba sem kerülhet a tűsarkú, de csak a sima magassarkú cipők esetben gyakran tapasztalt saroktörés, bokaficammal fenyegető félrelépés. Biztosan, stabilan állhatunk a lábunkon, ráadásul a magassági előnyről sem kell lemondanunk. Mindezt úgy, hogy egy önnyű szandál simul lábunkra, annak minden kényelmével és komfortosságával, miközben az elegancia is megmarad.

Nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire jótékony hatású az ilyen fajta szandálok viselete a láb egészségére nézve. Persze azoknak sem kell aggódniuk, akik a formákat, a vonalvezetést, és az extravaganciát helyezik előtérbe, hiszen kevés feltűnőbb, és különlegesebb cipőféle létezik, mint éppen ezek a szandálok.

Ha ilyet vesz valaki a lábára, az garantáltan észre fogják venni, és a sikerért nem kell fájdalmas pillanatokkal sem fizetni. A platform formavilága egyszerre sugall könnyedséget és stabilitást, zavarba ejtően keveri a légiességet és a megingathatatlanság érzetét. Kétségkívül igazi művészi alkotás ezeknek a cipőknek a zöme, hiszen valódi kreativitás szükséges a megfelelően egyedi, de mégis tömegek számára szerethető darabok megalkotása.

A jelek szerint ez már sikerült, legalább is erre utal a különféle, egymástól olykor merőben eltérő stílusú platform szandálok töretlen népszerűsége, keresettsége. Berobbanásuk óta, vagyis a múlt század hetvenes éveitől már a negyedik női nemzedék koptatja ezeket a különleges nyári lábbeliket, melyek vidámságot, nyári hangulatot, bohém légkört árasztanak magukból. Talán, egyértelmű előnyeik mellett ezért is annyira szerethetőek, és ezért hódítanak meg újabb és újabb felnövekvő generációkat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek