Starity

A videókészítés nem csak a sztárok kiváltsága

2022. szeptember 07. 12:12   |   

Az elmúlt évtized digitális fejlődésének köszönhetően egyre inkább előtérbe kerültek a videók, folyamatosan nő a multimédiás tartalmak iránti kereslet. Ennek következtében mára már elengedhetetlenné vált a cégek és vállalkozások számára, hogy beleépítsenek marketing mixbe egy-egy videót, legyen szó akár termék- vagy szolgáltatás bemutató videóról. De miért lett ekkora szerepe a videózásnak, milyen előnyöket kovácsolhatunk a Youtube használatából? Ebben a cikkben körbejárjuk a videó készítéssel kapcsolatos legfontosabb kérdéseket.

hirdetés
A videókészítés nem csak a sztárok kiváltsága

Napjaink trendje a videózás, mely nem csak Youtube-on és Tiktok-on népszerű, hanem a többi közösségi média felületet is uralja. Ez főként annak köszönhető, hogy ma már minden okostelefon egyaránt rendelkezik olyan felbontású kamerákkal, hogy a minőségi videók készítése is pofonegyszerű legyen. 

Emellett lehetővé teszi az extra gyors információ szerzést, a felhasználók könnyebben juthatnak  nagyobb mennyiségű információhoz. A videók az érzékszerveink mellett az érzelmeinkre is képesek hatást gyakorolni, ezért gyakran előfordul, hogy egy-egy videónak dupla annyi a nézettsége, mint egy kép jellegű posztnak.

A videó rendkívül hatékony módja, hogy kapcsolatot teremtsünk másokkal, vagy akár termékeket, szolgáltatásokat szemléltessünk figyelemfelkeltő módon. 

Legnépszerűbb videó típusok cégeknek

Szakértői interjúk

Minden vállalkozás számára legfontosabb a bizalom kialakítása, amit elérhetünk azzal, ha olyan információkat osztunk meg, ami a nézők kérdéseire, problémáira választ ad.. Az egyik legjobb videó típus az a szakértői interjú, vagy akár egy podcast, ahol 40-60 perc, vagy akár még több áll rendelkezésünkre, hogy bemutassuk a szaktudásunkat.

Termékbemutató és unboxing videó

A termékbemutató videók nagy előnye, hogy az érzelmekre és az érzékekre szintén hatást gyakorol, valamint segíti a nézőket a vásárlói döntésekben
Hasonló elven működnek az összehasonlító videók, annyi különbséggel, hogy a néző ekkor már nagy valószínűséggel vásárlás előtt áll, a kérdés már csak az, hogy melyik terméket, vagy tipust válassza.
Az unboxing videók attól lesznek igazán izgalmasak, hogy a videó készítője akkor találkozik először a termékkel, amikor a néző, így együtt osztoznak a kicsomagolás élményében.

Image videó készítés

Az image videónak is a fentebb említettekhez hasonlóan az a célja, hogy az érzelmekre hasson. A zene, a szöveg, a speciális effektek harmóniája és jól átgondolt kivitelezése lehetőséget biztosítanak arra, hogy a cég bemutatkozzon és átadja azokat az elveket, melyeket a cég képvisel.

A Youtube kulcsfontosságú

A statisztikákat tekintve a Youtube felhasználóinak száma havonta közel 2,3 milliárd, a felhasználók átlagosan napi 10 csatornát keresnek fel, ezért ma már minden márkának érdemes saját csatornát indítania. Ehhez nincs másra szükség, csak egy Google fiókra és egy gyors regisztrációra.

Videó készítés 5 lépésben

1. Tervezés

A videókészítés során egy jól átgondolt és megtervezett koncepció és egy jó ötlet mellé elengedhetetlen, hogy ismerd a célcsoportod, tudd kik ők, mi az érdeklődési körük, mi kelti fel a figyelmüket, hogy a videót az ő igényeik és elvárásaik szerint alakíthasd. A videó tervezésekor nagyon sok szempontot kell figyelembe venni: a szereplők, a forgatási helyszín, körülmények, időjárás, stb.

2. Videó forgatása 

Manapság egy okostelefonnal is készíthetünk videót, de ha ki szeretnénk tűnni a tömegből, akkor  egy profi video egy jól összeszokott csapattal és a minőségi eszközökkel megéri a befektetést. 

3. Vágás, utómunka

A forgatással azonban még nem ért véget a folyamat, hiszen meg kell vágni a felvett anyagokat. Az utómunka legalább annyira fontos, mint maga a videó felvétel.

4. Véleményezés, javítás, optimalizálás

A közzététel előtt a videó végig megy egy belső ellenőrzésen, majd a megrendelő véleményezi az eredményt.

5. Disztribúció

A videó elkészülése után kiválasztjuk a megfelelő csatornákat, közösségi oldalakat, annak figyelembevételével, hogy kik a célcsoport tagjai.

Ha segítségre van szükséged a következő videód elkészítéséhez, akkor keresd bizalommal a DLX MEDIA csapatát!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek