Starity

Az esküvői ruha varázsa a részletekben rejlik

2022. november 08. 14:02   |   

Az általunk viselni kívánt esküvői ruha kiválasztása napjainkban már jelentősen egyszerűbb folyamat, mint néhány évtizeddel ezelőtt.

hirdetés
Az esküvői ruha varázsa a részletekben rejlik

Az esküvői divat még soha nem volt ennyire sokoldalú, a szalonok kínálatát pedig az interneten is könnyedén átfuthatjuk, hogy képet kapjunk az aktuálisan bérelhető kollekció elemeiről, vagy az előre rendelhető darabokról. Bizonyos szabásvonalakkal és díszítőelemekkel nem csupán izgalmassá tehetjük a megjelenésünket, de optikailag is kiegyensúlyozhatjuk az arányainkat - elvonhatjuk a figyelmet a kevésbé előnyös területekről és kiemelhetjük az adottságainkat. Ezekről a lehetőségekről a ruhapróbák alkalmával tájékozódhatunk. Érdemes kikérnünk a szalon munkatársainak szakavatott véleményét, hiszen így olyan összhatást érhetünk el, mely minden részletében figyelemreméltó.

Letisztult esküvői ruha egy kis csavarral

A fodrok az idei év egyik legnépszerűbb esküvői trendjei közé tartoznak. Egy gyönyörű menyasszonyi sziluett különleges lendületet kaphat a fodrok révén, de meg is őrizheti visszafogottságát. Minden az arányokon és a végső összeállításon múlik.

A fodrokról a bohém megjelenés vagy a vintage romantika juthat az eszünkbe, pedig egy ilyen díszítőelemmel ellátott esküvői ruha is lehet letisztult. Egy vékony pánttal rendelkező felső rész stilizált kialakítással remekül harmonizál egy enyhén lépcsőzetes szoknyával. A fodrok egymásba illeszkedése nem kelt habos-babos hatást, csupán egy kevés játékosságot visz a megjelenésbe. Egy strasszokkal finoman díszített míder szintén elegánsan egészíti ki a lágyan leomló fodros rétegeket. Hullámok az ujjakon, a pántokban, a nyakkivágásokban, a szoknyarész derekán és alján, vagy éppen a viselt esküvői ruha kiegészítőin is megjelenhetnek, mondjuk a menyasszonyi kesztyű szegélyén vagy a cipő pántjain.

Esküvői ruha egyéni alakra szabva

Mivel minden menyasszony más ívekkel, arányokkal és méretekkel rendelkezik, ezért teljesen egyedi szempontok határozhatják meg az ideális esküvői ruha kiválasztását. Alma, körte, oszlop vagy homokóra - mindegyik testfelépítéshez találhatunk maximálisan előnyös fazont. Az A vonalú esküvői ruha hatalmas kedvenc a menyasszonyok körében, és bármelyik típusú hölgy számára ideális. A stílusunkat is változatosan kifejezhetjük egy ilyen szabású modellel, mivel a romantikus fazonoktól kezdve a bohém sziluetteken át a minimalista megjelenésig találhatunk lenyűgöző darabokat a szalonok kínálatában.

Teltebb idomokhoz érdemes az empire esküvői ruha fazonok között válogatnunk. Ezek a modellek emelt derékvonallal rendelkeznek, és az A vonalú esküvői ruhákhoz hasonlóan szintén nagyon sokoldalúan viselhetőek. Mivel a derékrész itt erősen hangsúlyos, kihasználhatjuk a lehetőséget, hogy változatos díszítőelemekkel tegyük még kifinomultabbá a megjelenésünket. Egy hímzésekkel, vagy strasszokkal gazdagon díszített öv nagyszerű választás lehet egy empire esküvői ruha esetében. A szoknyarész sok esetben szellősebb, lenge anyagból készül, így egy nyári menyegzőhöz nem csupán gyönyörű látványt kínál, de egyben nagyon kényelmes viseletet is nyújt ez a fazon.

Optikai finomhangolás fodros elemekkel

Körte alak esetében a csípő sokszor szélesebb a vállrésznél és a mell körméreténél, ilyenkor a fodrok lehetővé teszik, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a felsőtest, kompenzálva ezzel a csípő térfogatát.

A csípővel egyvonalban elhelyezkedő vállak és a keskeny derék, vagyis a fiúsabb, szögletesebb alkat olyan íveket kaphat a fodrok révén, melyek nőiesebbé, íveltebbé teszik a megjelenésünket.

Alma alkatú menyasszonyoknál a térfogat a hasi részen összpontosul, ilyenkor ajánlott kerülni a nagy volumenű fodrokat, és minimalista, finoman ívelt, függőlegesen vagy átlósan elhelyezett hullámokkal igyekezzünk változtatni az optikai egyensúlyon az esküvői ruha viselése során.

Széles vállakhoz, vagy az úgymond fordított háromszöget idéző formákhoz impozánsabb hullámok segítségével teremthetünk hangsúlyosabb volument, mely a test alsó részére irányítja a figyelmet. Egyúttal egy átlós dekoltázs kitűnő választás lehet széles vállak esetén.

Érdemes élnünk ezekkel a remek trükkökkel azért, hogy makulátlan legyen a sziluettünk.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek