Starity

Te is szeretné örökké egészséges, ragyogó és fiatalos bőrt, ugye?

2023. augusztus 06. 20:08   |   

És sokat is teszel azért, hogy elérd a kívánt hatást? De tudod is, hogy milyen terméket, milyen hatóanyagot válassz?

hirdetés
Te is szeretné örökké egészséges, ragyogó és fiatalos bőrt, ugye?

A bőrápolás fontossága manapság állandóan hangoztatott, divatos téma. Nagyon helyesen. Az azonban sajnos egyáltalán nem igaz, hogy a vásárlók tudatosan, koruknak és bőrtípusuknak megfelelő terméket vásárolnak, és kellő alapossággal vizsgálnák meg a termékek összetevőinek listáját. Ha te is hajlamos vagy komoly háttérinformációk beszerzése nélkül egy csodás modellel reklámozott krém kampányának bedőlni, akkor olvasd el cikkünket arról, hogy melyek azok az összetevők, amelyek garantálják egy bőrápoló termék hatékonyságát.

C-vitamin

A C-vitamin amellett, hogy egy erős antioxidáns, amely segít megvédeni a bőrt a szabad gyökök okozta károsodástól, a kollagéntermelés kulcsfontosságú összetevője is, így támogatásával a bőr megőrzi feszességét, fiatalosságát. Számos formában megtalálhatod a bőrápolókban: tiszta, frissen aktivált, stabilizált C-vitamin és koncentrációban is. Ha fakó, élettelen vagy pigmentfoltos a bőröd, nagyon ajánljuk a C-vitaminos termékek használatát! 

Hialuronsav

A hialuronsav egy olyan molekula, amely a bőrben természetes állapotban is megtalálható, annak hidratáltságáért nagyban felelős, hiszen nedvességből tömegének akár 1000-szeresét is képes megkötni. Segíthet a finomabb vonalak és ráncok feltöltésében, valamint a bőr textúrájának és tónusának javításában. Érdemes nedves bőrön használni, minden korosztály számára ajánlott!

Fiatalos bőrt szeretnél, így a fenti összetevőket keresed? Az Institut Esthederm krémei különböző típusú hialuronsavakból állnak, amelyek intenzíven hidratálják a bőrt, és ösztönzik a hialuronsav természetes előállítását. Hidratálnak, intenzíven ápolják és feltöltik a ráncokat és a finom barázdákat. Újraindítják a sejtek aktivitását, hogy ezáltal a bőr visszanyerje teltségét és feszességét.

Retinol

A retinol, más néven A-vitamin, egy erőteljes öregedésgátló hatóanyag. A sejtmegújulás stimulálásával, és a kollagéntermelés fokozásával javítja a bőr rugalmasságát és feszességét. Használd eleinte kis koncentrációban, majd fokozatosan növeld az adagolását, hajlamos ugyanis egyes bőrtípusok esetén irritációt kiváltani. Vigyázz! Fényérzékenyít!

Niacinamid

A niacinamid, vagyis a B3-vitamin egy sokoldalú összetevő. Gyulladáscsökkentő hatású, ragyogóvá teszi az arcbőrt és kiegyenlíti a bőrtónust. Mivel részt vesz a faggyútermelés szabályozásában is, így kiváló összetevője a zsíros vagy pattanásos bőrre szánt termékeknek.

AHA-savak (alfa-hidroxi savak)

Az AHA-k olyan gyümölcssavak, melyek az elhalt hámsejtek eltávolításával segíthetnek a bőr megújításában. Így javul a bőr textúrája és tónusa, valamint halványulnak a finom vonalak, ráncok, pigmentfoltok. Az AHA-k közé tartozik a glikolsav, a tejsav és a mandulasav. Ha vízhiányos, száraz vagy öregedő a bőröd, keresd ezeket az összetevőket bőrápoló termékeidben.

BHA-savak (béta-hidroxi savak)

A BHA, más néven szalicilsav a hámlasztó savak egy típusa, amely különösen hatékony a zsíros vagy aknés bőrön. A pórusaiba hatolva a felesleges faggyú és elhalt hámréteg feloldásával kitisztítja azokat. Segít megelőzni a pattanásokat, mitesszereket, és szűkíti a tág pórusokat.

És mely termékekben találsz sok-sok vitamint és a problémás bőrre jótékonyan ható savakat? A La Roche-Posay nevét mindannyian ismerjük, tudjuk, hogy a bőrápolási termékek legmagasabb minőségét képviseli, ma már valóban megkerülhetetlen, a bőrápolási innovátorok között. Készítményeit a bőrgyógyászok világ szerte ajánlják. A márka filozófiája, hogy olyan bőrápolási megoldásokat kínáljon, amelyek nemcsak kezelik, hanem tiszteletben is tartják a bőrt, fenntartva annak egyensúlyát és kiemelve természetes szépségét. De azt tudtad, hogy a La Roche-Posay egy azonos nevű francia falucskából indult hódító útjára? A termékek legalapvetőbb és legmeghatározóbb összetevője a településen található termálvíz, melyet a rómaiak fedeztek fel és kezdtek el nyugtató és gyógyító hatása miatt használni.

Peptidek

A peptidek, olyan kis fehérjék, amelyek lassíthatják az öregedési folyamatot. Segítenek a kollagéntermelés fokozásában, a rézpeptidek a bőr rugalmasságát javítják, valamint antioxidáns hatásúak, a botox hatású neuropeptidek pedig csökkentik a mimika ráncok kiterjedését, mélységét.

Ceramidok

A ceramidok a bőrben természetesen megtalálható lipidek, amelyek megakadályozzák a nedvességvesztést, és megvédik a bőrt a környezeti stresszhatásoktól. A napsugárzás, a zord időjárás és az öregedés okozta ceramidcsökkenés ellensúlyozásával számtalan bőrbetegség kialakulása megelőzhető.

A CeraVe egy olyan bőrápolási márka, amely megfizethető, hatékony és bőrgyógyászok által ajánlott termékeket kínál. Készítményeiket úgy tervezték, hogy segítsenek helyreállítani és fenntartani a bőr természetes barrierjét, olyan összetevőkkel, mint a ceramidok, a hialuronsav és a niacinamid. A CeraVe megbízható választás mindazok számára, akik egyszerű, tudományosan megalapozott bőrápolási megoldásokat keresnek.

Zöld tea kivonat

A zöld tea kivonat egy erős antioxidáns, amely segíthet megvédeni a bőrt a szabad gyökök által okozott károsodástól. Gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal is rendelkezik, így kiváló összetevő az érzékeny bőrűek számára. Illata is revitalizáló. Számos bőrápoló terméktípusban megtalálható, beleértve a tusfürdőket, a testápoló krémeket, és a dezodorokat is.

A Nuxe termékfejlesztési filozófiájának középpontjában például teljes mértékbena növények és a bennük rejlő szépítő, gyógyító erő állnak. A tudományt és a gyógyszerészeti hagyományokat ötvözi a növényi hatóanyagok hasznosításával, így készülnek 80%-ban természetes eredetű összetevőket tartalmazó termékei. A NUXE Reve de Thé termékcsaládja például kifejezetten a zöld tea erejével és revitalizáló illatával kényeztet.

Cink-oxid

A cink-oxid-ot gyakran használják UVA és UVB sugarak ellen védelmet nyújtó, széles spektrumú ásványi fényvédőkben. Kifejezetten ajánlott a túlérzékeny, a kémiai szűrőkkel szemben intoleráns bőr védelmére, továbbá gyermekeknek 1 éves kor alatt.  Hasznos összetevője sebgyógyító dermokozmetikumoknak is. Réz-glükonáttal együtt alkalmazva antimikrobális hatású, gátolja az irritációt okozó mikroorganizmusok elszaporodását és enyhíti a gyulladást.

Ha már nagyjából tisztában vagy azzal, hogy mely összetevőket figyeld a krémek csomagolásán, de még mindig kicsit bizonytalankodsz, akkor azt tanácsoljuk, vásárolj olyan márkákat, melyeket garantáltan tiszta, a bőrgyógyászok által is elismert összetevőkkel és minőségben készítenek, keress megbízható forrást, sőt esetleg vásárolj olyan helyen, ahol szakemberek is segítenek választásodban.

Szerző: https://www.dermo.hu

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek