Starity

Charlize Theron felidézte a traumát, amikor az anyja önvédelemből megölte az apját

2023. november 10. 16:04   |   Szerző: Four

A színésznő édesanyja önvédelemből lelőtte a férjét, mert az életükre tört.

hirdetés

Charlize Theron ritka interjút adott: a színésznő arról a tragikus esetről mesélt, amikor az édesanyja, Gerda önvédelemből fejbelőtte apját, Charles Theront. 

A színésznő a Town&Country hasábjain vallott arról, hogy az élmény hatására örökre megfogadta, tenni fog a nők elleni erőszak visszaszorításáért. 

Azt mondanám: elég egyszerű párhuzamot vonni. De azt hiszem, sokkal bonyolultabb ez, mint egyetlen traumatizáló éjszaka az életed során. 

- jelentette ki. 

1991 júniusában a színésznő apja részegen tért haza, majd megfenyegette a feleségét és az akkor 15 éves Charlize-t:

Az apám annyira részeg volt, hogy még menni sem kellett volna tudnia, de fegyverrel a kezében lépett be a házba. Az anyám és én a szobámban voltunk, az ajtónak támaszkodtunk, próbáltuk visszalökni őt, mert be akart jönni. Szóval mindketten teljes erővel próbáltuk visszanyomni az ajtót, hogy ne tudjon bejönni. Visszalépett, aztán háromszor belelőtt az ajtóba. Egyik golyó sem talált el minket, csodával határos módon.

- mesélte Charlize 2019-ben az NPR-nek. 

Gerda annak érdekében, hogy a lányát és magát megmentse, fejbelőtte Charlest, aki belehalt a sérülésbe. Az asszony ellen nem emeltek vádat, tekintve, hogy önvédelemből cselekedett. 

Az Oscar-díjas színésznő szerint az apja "nagyon beteg ember volt", és egész életében alkoholizmussal küzdött. 

Csak egyféle módon ismertem őt, alkoholistaként. Elég reménytelen volt a helyzet. A családunk tulajdonképpen beleragadt ebbe a helyzetbe. És amikor ki vagy szolgáltatva annak, hogy a mindennapjaid bizonyotalanságban, egy függő mellett telnek, akkor ez beleivódik a testedbe örök életedre - több volt ez, mint az az eset, ami akkor este történt.

- mondta. 

A híresség fontos feladatának tartja, hogy a saját "Charlize Theron Africa Outreach Project" alapítványa segítségével küzdjön szülőhazájában, Dél-Afrikában a nők elleni erőszak ellen.

Dél-Afrikában és világszinten is szembejön veled a genderalapú erőszak. Nehéz nem észrevenni ezeket a dolgokat, már egyszerűen annak kapcsán is, hogy nő vagy. 

- jelentette ki. 

via Page Six

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek