Paris Hiltonnal nyitotta meg áruházát az olasz Coin Budapesten

Megjelenés dátuma: 2009. szeptember 03. 14:30

Budapest - Tízmillió eurós forgalomra számít az olasz Coin nagyáruház, amely csütörtökön Paris Hilton részvételével nyitotta meg elsõ magyarországi üzletét Budapesten.


A Dorottya utcában nyílt, 1.200 négyzetméteres üzlet az elsõ a magyarországi boltok közül - mondta Stefano Beraldo, a Coin áruházlánc ügyvezetõ igazgatója. Hozzátette: további boltokat is szeretnének nyitni a fõvárosban és vidéken is, keresik a megfelelõ ingatlant.

Az MTI kérdésére Stefano Beraldo elmondta: az áruház berendezésére hárommillió eurót fordítottak, és tízmillió eurós bevételt várnak.

Az igazgató megjegyezte, az üzletnek helyet adó Dorottya Palota a firenzei Frattini csoport tulajdona.

A Coin árképzését az alsó középkategória és a középmagas kategória közé sorolta.

Stefano Beraldo ismertetése szerint a ruhákon kívül illatszereket, kiegészítõket és lakberendezési cikkeket forgalmazó áruházlánc 1,1 milliárd eurós forgalom mellett 133,7 millió eurós adózás elõtti eredményt ért el tavaly. Hatezer alkalmazottjuk évente 130 millió ruhadarabot állít elõ és értékesít. A társaság Olaszország legnagyobb ruházati kiskereskedelmi vállalata, 6.000 alkalmazott dolgozik 525 üzletükben - hangsúlyozta Beraldo.

Olaszország Magyarországra akkreditált nagykövete, Giambattista Campagnola a megnyitón ismertette: a két ország éves kereskedelmi forgalma meghaladja a 8 milliárd eurót. A diplomata hozzátette: a Coin számára különösen fontos az új bolt megnyitása a recesszió idején.

Paris Hilton saját kollekcióját mutatja be Budapesten

Keményen dolgozó üzletasszonynak tartja magát Paris Hilton, aki saját kollekcióját mutatja be Budapesten a Coin olasz nagyáruház csütörtöki nyitóestjén.

- Igazán nagyon élvezem bármelyik szerepkört, az énekesnõt, a színésznõt, a divattervezõt, a társasági személyt, az örökösnõt, de én igazán üzletasszony vagyok - mondta Paris Hilton, aki a saját nevét viselõ kollekció egyik fehér-fekete ruhájában és egy több mint tíz centiméteres tûsarkúban vett részt a nagyáruházlánc vezetése által tartott sajtótájékoztatón a Dorottya Palotában.

A híresség azt mondta, annak ellenére, hogy nagyon sokan elkényeztetettnek tartják, két lábbal áll a földön, sikerének titka pedig a kemény munka.

"Csak egyszer élünk" - jegyezte meg Paris Hilton, aki ezzel magyarázta, hogy igyekszik kihasználni az adódó lehetõségeket.

Az örökösnõ jelenleg is nagyon elfoglalt: hamarosan megjelenik új zenei albuma, és dolgozik következõ ruhakollekcióján.

Paris Hilton beszélt arról is, hogy imádja a divatot, kislánykora óta vesz részt divatbemutatókon, és mindig is divattervezõ szeretett volna lenni, ez most sikerült is.

Nagyobb eseményeken stylist segít neki kiválasztani a megfelelõ ruhát, de a mindennapokban saját maga dönt arról, mit vesz fel.

Bárhol jár, Japánban, Spanyolországban, Los Angelesben vagy Budapesten, mindenhol elmegy vásárolni; a magyar lányoknak pedig azt ajánlotta, hogy olyan "szexi és aranyos" dolgokat hordjanak, mint amilyenek az õ kollekciójában is megtalálhatók.

Az idei õszi divattrendbõl Paris Hiltonnak a koptatott farmer, a gyöngyök és az élénk színek tetszenek.

Paris Hilton elmesélte, hogy szabad idejében szeret otthon lenni, korcsolyázni, fõzni és természetesen vásárolni is.

Az egyik újságíró, készülvén az örökösnõ válaszára, egy magyar szakácskönyvvel lepte meg Paris Hilton.

A sajtótájékoztató végén Paris Hilton körbesétált az üzletben, ami szerinte olyan mint egy múzeum, majd elõkerült a napszemüvege is, és abban is fényképezték az áruház logója elõtt.