Starity

Pauley Perrette adatlap-pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2016. június 20. 09:56 #1
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Szombat estig lehet beküldeni az életrajzokat. Pályázat lezárása után lehet szavazni az erre kijelölt embereknek. Vasárnap este eredményhirdetés és lapátadás.
1 felhasználónak tetszik: Beyla
2016. június 23. 00:34 #2
Beyla
Beyla
carter
 
StátuszÉljen a szabadszólás joga! :)
  Csoport: Kitiltott
Csatlakozott: 12.09.22.
Hozzászólás: 8612
Csatolások: 2491
Azonosító: 186418
Offline offline
http://i166.photobucket.com/albums/u88/hollykeller_photos/pauleypro_zpsmzj55tr9.jpg

Életrajz

Amit tudni kell róla

Pauley Perrette egy amerikai színésznő, énekesnő, írónő, aki betört a filmiparba, a zeneiparba és lassan a könyvespolcokat is uralni fogja. Legtöbben az NCIS című sorozat Abby karaktere nyomán ismerhetik, ám számtalan sorozatban (CSI, Dawson és a haverok) és televíziós filmben feltűnt. Imád jótékonykodni és megszállott a bűnügyeket illetően.

Alapinformációk – avagy amit érdemes tudni róla

Pauley Perrette 1969 március 27-én látta meg a napvilágot New Orleansban, ám a déli államokban nőtt fel. Elmondása szerint élt már Georgiában, Alabamában, Tennessee-ben, Észak- és Dél Karolinában, New Yorkban, New Jersey-ben és Kaliforniában is. 2011-ben egy interjú során megosztotta rajongóival azon álmait amelyeket egykor dédelgetett. Hihetetlen mérvű állatszeretete okán állatokkal is szívesen foglalkozott volna, ám mindezek mellett szívesen zenélne egy rock and roll zenekarban, de a bűnűzéstől sem rettent volna vissza, hisz listáján még az FBI ügynökké válás is szerepelt. Érettségit követően a Georgiabeli Valdostába jelentkezett a helyi egyetemre, ahol bűnügyi tudomány szakra nyert felvételt. Nem sokkal később New Yorkba költözött, s ugyanezen szak tanulására adta a fejét. A bűnügyeket tanulmányozó tantárgyak tanulása mellett Pauley több munkahelyen is megfordult, sőt mi több szakácsként is dolgozott egy Manhattani hajón.

„Nem csak egy csapos voltam melltartóban, bakancsban és fehér mohawk stílusú frizurával, de egy reklámtáblával a hátamon és görkorcsolyával a lábamon osztogattam a tacót kínáló szórólapokat is.”

Karrierje – sztárrá válásának rögös útja


● Színészet

Perrette nagyon sokáig dolgozott a televíziózás világában, és leginkább reklámokban, zenei videókban, rövidfilmekben volt látható, ám előfordult az is, hogy hangalámondónak is felkérték. Mindemellett persze pultos volt New Yorkban és tanult kriminális tudományról a főiskolán. Végül azonban egy barátja bemutatta őt egy reklámügynöknek, amelyet követően Los Angelesbe utazott, hogy megvalósítsa álmait és egy nap ismert színésznő válhasson belőle. Imái meghallgatásra találtak, és bár nem főszerepet kapott, de több nagyobb sikerű amerikai szériában vendégszerepeltették. Ilyen volt például a Special Unit 2, ahol is Alice Cramert, az egység PR-osát formálta meg, a Dawson és a Haverok, Haunted és a CSI. Ezt követően megkapta Donald P. Bellisario legújabb dobásának, az NCIS című sorozat egyik főszerepét. Abby Sciuto törvényszéki tudós karaktere egyedi és excentrikus. Abby egyébként a 2003 tavaszán a JAG – Becsületbeli ügyek két epizódjában is látható, amelynek keretén belül bemutatták a nézőknek. Azóta nem csak az NCIS csapat tagja, de feltűnt az NCIS: LA-ben és az NCIS: New Orleansban is. 2014-ben kiderült, hogy 2011-ben neki volt a legmagasabb Q száma (Q score – USA-ban használatos népszerűség mérési arány) színésznőként, aki főműsor időben szerepel az Egyesült Államokban. Feltűnt pincérnőként a Cafe Nervosa in Frasier sorozat negyedik évadjában, a 24-ben, illetve a Körben és az Almost famous című filmekben is. 2007-ben egy dokumentumfilmet kezdett el forgatni Mark Lane polgárjogi aktivistáról, íróról. A filmet 2014-ben fejezték be. 2010-ben ismét reklámokban kezdett szerepelni, s a Drag Race sorozat negyedik szezonjában vendégszereplőként volt látható.

● Zene

Pauley „Fear” címen felvette első önálló dalát, amelyet később Stop making friends bandával énekelt fel. A szám az NCIS egyik epizódjában hallható. A dal 2009.02.10-én jelent meg hivatalosan az NCIS soundtrack albumán. A színészetet megelőzően Los Angelesben egy lánybanda, a Lo-Ball fronténekese volt, s egyszerűen csak Pauley P.-nek szólították. Többek között a Can't Get Me Down sikerslágerük a Legally Blonde filmben felcsendül, valamint a The Unnamed Feeling is az ő nevükhöz köthető. A Fire in Your Eyes B. Taylor dalban kiemelkedően vokálozott, amelynek okán hatalmas elismerést kapott.

● Egyéb munkássága

A színészet mellett Pauley írói vénával is rendelkezik, s több költeményét, írását is publikálta már – „Cheers…” címen egy antalógiai könyvben meg is jelent. Érdekli a fényképészet, retorika, minden fajta zenét meghallgat, valamint szenvedélyes védelmezője a polgári jogoknak. Craig Ferguson műsorában 2005-ben bevallotta, hogy megszállott a bűncselekmények témája iránt. Egyetemistaként szociológiát, bűnügyi tudományt és pszichológiát is hallgatott. Mesterképzése előtt azonban a szórakoztatóipar teljesen magába szippantotta. Jelenleg egy törvényszéki tudóst alakít, amely azért ironikus, mert eredetileg ezzel szeretetett volna foglalkozni.

Magánélete – Minden ami privátszféra

Perrette három évig házas volt Coyote Shivers színésszel, énekessel, ám kapcsolatuk oly szinten megromlott, hogy kénytelenek voltak beadni a válókeresetet. Távoltartási végzést kért ellene, ugyanis házasságuk alatt és után Shivers fizikailag és szexuálisan bántalmazta, illetve lelkileg terrorizálta. A színésznő rengeteg jótékonysági szervezet számára jótékonykodik. Állatszeretete okán állat menhelyeket, állatmentő szervezeteket támogatja a legjobban, de nem keveset adakozik az Amerikai Vöröskeresztnek, polgárjogi szervezeteknek és LGBT jogi szervezetek is a listája élén állnak. Tagja a hollywoodi Egyesült Metodista Egyháznak. Nem sokkal később az egyik operatőrével, Michael Bosmannel kapcsolatba bonyolódott, és házasságukat addig nem voltak hajlandók hivatalossá tenni, amíg a törvények nem engedik azt, hogy azonos nemű párok is kimondhassák a boldogító igent. Már négy éve voltak együtt, de Bosman nem engedett, sőt mi több nyilvánosan is kampányoltak. Kapcsolatuk oly harmonikussá vált, hogy 2011-ben eljegyezték egymást, de kitartottak elveik mellett – nem házasodnak. Pauley egyébként bejárta a valódi NCIS irodát. A túra során Abby valódi megfelelője, Dawn Sorenson volt az idegenvezetője. Sorensont elbájolta a színésznő, és megjegyezte, hogy nagyon csinos és ezáltal még szimpatikusabbá teszi az emberek számára az ezen szakmában dolgozókat. 2004-ben America's Most Wanted keretén belül tíz ezer amerikai dollárt ajánlottak fel annak, akinek sikerül elkapnia Shannon Paulkot. A körözött bűnűző szintén Alabamában élt. Perrette megnyerte a jutalmat és a detroiti bűnüldöző szerveknek adományozta információért cserébe, hogy felgöngyölíthesse a Raven Jeffries ügyet. Raven egy hét éves Detroitban élő kislány volt. Az ügyet az America’s Most Wanted közvetítette, s a későbbiekben nyomozott Tammy Vincent után is. Pauley-nak egyébként természetes hajszíne a tejföl szőke, ám védjegyévé vált a fekete. Egyszer azonban olyan súlyos allergiás reakció alakult ki nála a hajfesték miatt, hogy rövidebb időre kórházba került. Az arca kétszer akkorára dagadt, és egy ismerőse hívta fel rá a figyelmét, hogy a fekete hajfestékeknél gyakrabban előfordulnak hasonló tünetek. 2015. november 12-én a színésznőt egy hajléktalan férfi bántalmazta Hollywood Hillsben. A negyvenöt éves David Mercket letartóztatta a Los Angeles-i rendőrség testi sértés és fenyegetés vádjával. Később az egyik talk showban Perrette őszintén elmondta, hogy nem hibáztatja a férfit tette miatt.

Abby Sciuto – Kulisszatitkok Abby-ről

Abby karaktere az NCIS sorozat készítőjének, Donald P. Bellisario fejéből pattant ki. Egy teljesen egyedi karaktert szeretett volna megalkotni, aki a maga stílusában elvont, okos, intelligens, ám nem drogos, nem vesztes, nem gyilkos és nem is egy televíziós sztereotípia. Perrette olyan komolyan vette a munkáját, hogy igyekezett ő maga is minél többet hozzáadni karakterének formálásához, s így lett Abby-ből egy ízléses goth lány. Ebből fakadóan sokan kérdezték már a színésznőt is, hogy tulajdonképpen ő most a goth vagy a punk stílust képviselteti külső megjelenésében, amelyre egyszerűen rávágta, hogy „Kit érdekel?”. Önmagát képtelen bármely stílusba is beskatulyázni, de Abby-ről teljesen másképp vélekedik. Szerinte Abby oly annyira okos és intelligens, hogy képes megdönteni a nőkről alkotott sztereotípiákat.

Filmográfia


Filmek, sorozatok


Sorozatok


NCIS (2003-2016) – Abby Sciuto (305 epizód)
NCIS: New Orleans (2014-2016) – Abby Sciuto (2 epizód)

Inside NCIS (2012) - Abby Sciuto/önmaga (1 epizód)
FCU: Fact Checkers Unit (2010) – Pauley (8 epizód)
NCIS: Los Angeles (2009) – Abby Sciuto (2 epizód)
JAG – Becsületbeli ügyek (2003) – Abby Sciuto (2 epizód)
CSI (2003) - Candeece / Pink Hair (1 epizód)
A hetedik érzék (2002) – Nadine (1 epizód)
24 (2002) – Tanya (2 epizód)
Rémvadászok (2001-2002) – Alice Cramer (4 epizód)
Smash (2001) – Charley (1 epizód)
Dawson és a Haverok (2001) - Rachel Weir, Ph.D. (2 epizód)
Philly (2001) – Angela (1 epizód)
Dead Last (2001) – Erica (1 epizód)
Time of Your Life (1999-2000) - Cecilia Wiznarski (19 epizód)
Veronica's Closet (1999) – Nicole (1 epizód)
Jesse (1999) – Gwen (3 epizód)
Batman Beyond (1999) – Cop (1 epizód)
The Drew Carey Show (1998) – Darcy (4 epizód)
The Naked Truth (1998) – Ilana (1 epizód)
That's Life (1998) – Lisa (6 epizód)
A dumagép (1996-1997) - Waitress / Rebecca (2 epizód)
A kiválasztott - Az amerikai látnok (1997) - Theresa LaParco (1 epizód)
Murder One (1996-1997) – Gwen (10 epizód)
Moloney (1996) – Samantha (1 epizód)
ABC Afterschool Specials (1994) – Shannon (1 epizód)

Filmekben

Scooby-Doo! és a Kiss: A nagy rock and roll rejtély (2015) - Delilah Domino / The Crimson Witch [hangját adta – video]
I Am Bad (2012) - Mom
Superman szemben az Elitekkel (2012) - Lois Lane [hangját adta – video]
Terminator: Termination (2012) - Sarah Connor [hangját adta]
Pride (2011) – Angela
The Singularity Is Near (2011) – Ramona [dokumentumfilm]
Satan Hates You (2010) - Marie Flowers
To Comfort You (2009) - Theresa
Potheads: The Movie (2006) - LuLu
A Moment of Grace (2004) - Dr. Grace Peters
Cut and Run (2004) - Jolene
Mackótestvér (2003) - Female Lover Bear [hangját adta]
Ash Tuesday (2003) - Gina Mascara
Hungry Hearts (2002) - Cokie Conner
A kör (2002) - Beth
Vörös égbolt (2002) - Patty Peirson
My First Mister (2001) - Bebe
Majdnem híres (2000) - Alice Wisdom
Civility (2000) – Carolyn
Batman Beyond: The Movie (1998) - Police Officer [hangját adta]
Hand on the Pump (1998) - Hi-Girl
Hoofboy (1998) – Ismeretlen szerep
The Price of Kissing (1997) - Renee (mint Pauley P.)

Egyéb közreműködései, munkálatai

Videójátékokban

Blade Runner (1997) - Lucy Devlin

Producerként

An Act of Love (2015) - dokumentumfilm
Citizen Lane (2013) - dokumentumfilm
The American Shame (2001)

Rendezőként

Citizen Lane (2013) - dokumentumfilm
Jenny (2013) – rövidfilm

Filmzenében

NCIS (2009 – 1 epizód)

Íróként


Citizen Lane (2013) - dokumentumfilm
2016. június 26. 12:18 #3
Bessie
Bessie
funkcionális ♑
 
Státusz❤ YoonKook ❤
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 07.04.26.
Hozzászólás: 15792
Csatolások: 67783
Azonosító: 27941
Offline offline
Pályázatot lezárom, este átadom a lapot Beylának. beer.gif
1 felhasználónak tetszik: Beyla
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!