Starity

Hannah Murray - Adatlap Pályázat!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. január 29. 12:31 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Indul az újabb kör! A Lizzy Lewis által nyitott, új Adatlapos topikban ismertetésre került a szabályzat, mielőtt pályázol, mindenképpen olvasd át! A legfontosabbakat azért elismétlem:
- saját szavaiddal megfogalmazott, igényes, kreatív biográfiákat várunk!
- kampányolni tilos!
- a szavazatokat csak az erre kijelölt tagoktól, illetve maguktól a pályázóktól van módunk elfogadni!
- magadra ne szavazz! wink.gif
- a pályázaton elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted!
- a pályázatra szombat délig várjuk az életrajzokat, és onnantól kezdve vasárnap délig lehet szavazni az általatok legmegfelelőbbnek ítélt életrajzra!
2 felhasználónak tetszik: Emeloverr., Lindsay019
2017. február 04. 01:13 #2
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔
 
Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.04.22.
Hozzászólás: 4956
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Offline offline
http://starity.hu/images/users/58811/800x600/1486167049.jpg

KEZDETEK
Tegan Lauren-Hannah Murray 1989. július 1-jén született az angliai Bristolban, majd itt is nőtt fel. Mindkét szülője a Bristoli Egyetemen dolgozik: édesapja professzor, édesanyja kutatási szakember. Hannah a Queensi Egyetemen szerezte diplomáját angolból. Előtte a North Bristol Post 16 Centre-be járt, és a Bristol Old Vic Young Company tagja volt.

KARRIER
16 éves volt, amikor tudomására jutott, hogy Bristolban fiatal színészek számára tartanak meghallgatásokat, és úgy döntött, ő is szerencsét próbál, hogy ezáltal tapasztalatot szeretten. A meghallgatások az E4 nevű csatorna tiniknek szóló drámasorozatához, a Skinshez zajlott. Jó benyomást keltett a sorozat producereiben, így megkapta Cassie Ainsworth szerepét, aki egy kedves és kreatív, ám önrimboló tinédzser, mivel étkezési problémákkal küzd. Hannah és April Pearson voltak az elsők, akiket beválasztottak a sorozatba. Hannah szerepelt az első két évasban, 2007-ben és 2008-ban. A második évad végén távozott, hogy ezzel átadja a teret a karakterek egy új generációjának. Azzal a döntéssel kapcsolatban, hogy az egész szereplőgárdát kicserélik, Hannah így nyilatkozott: "Butaság lenne egy tinidrámában szerepelni, ha többé már nem vagy tinédzser."

A Skins után, 2008 májusában színpadi debütálására is sor került, ő alakította Miát a kritikailag elismert That Face című darabban, ami a Duke of York Színházban játszott West End produkció. A többi színész mellett nagyon dicsérték a darabbam való szereplését, és igazi mérföldkőnek tekintettek rá a karrierjében, hiszen végre letért a jól ismert "Cassie útról". Ugyanebben az évben kapott egy kisebb szerepet az Erőszakik című fekete humoros filmben, de a jelenetét végül kivágták a film végső változatából.

2009-ben feltűnt Agatha Christie Miért nem szóltak Evansnek? című regényének ITV által adaptált változatában, mint Dorothy Savage. Szintén látható volt az Eva Green főszereplésével készült Méh című thrillerben, melyet 2010. július 15-én mutattak be először a Német Filmhéten. Ugyanebben az évben Emilyt alakította az Enda Walsh színdarabját adaptáló Chatroomban. A filmet a 2010-es Cannes-i Filmfesztiválon mutatták be. Január elején egy kis szerepben feltűnt még az Above Suspicion: the Red Dahlia című brit televíziós thrillerben is, ami Linda La Plante regényén alapul.

2011. augusztus 8-án az HBO megerősítette, hogy Hannah alakítja majd Szegfűt a Trónok harca második és harmadik évadában. A negyedik évadban már állandó szereplővé vált. Karaktere egy fiatal nő, akinek a saját apjától születik gyermeke, és Samwell Tarly védelmezésébe kerül. 2012-ben szerepelt A védelmi kód című akció-thrillerben, mint Rachel Davis.

2013-ban ismét szerepelt a Skinsben, ezúttal a hetedik és egyben utolsó évad két epizódjára tért vissza, ahol egy immár sokkal komolyabb, független és tiszteletteljes Cassie Ainsworth volt, aki felnőttként tér vissza a sorozatba. Ugyanebben az évben feltűnt Belle & Sebastian "Your Cover's Blown" című számához készült videóklipben.

2014-ben ismét egy Cassie nevű lányt alakított, a God Help the Girl című romantikus dráma három Glasgowban élő zenészről szól. A film 2014 januárjában került bemutatásra a Sundance Filmfesztiválon, és a főszereplők együttesen elnyernét a zsűri egyik különdíját. Később, ugyanebben az évben visszatért Szegfű karakteréhet a Trónok arca negyedik évadában. Szintén szerepelt Jean-Jacques Bernard színdarabjának, a Martine újbóli előadásában, mint a címszereplő. A közönség és a kritikusok is úgy vélték, hogy alakítása abban az évben az egyik legszebb és legszívszorítóbb volt, nem csoda tehát, hogy az Off West End Awardson legjobb színésznőnek jelölték.

2015-ben szerepelt a Lily & Kat című független amerikai filmben, ami két elválaszthatatlan legjobb barátról szól, akik próbálják a legtöbbet kihozni az utolsó néhány együtt töltött napból, különös tekintettel a város éjszakai életére egy rejtélyes művésszel, akit egyikük nagyon kedvel. Ez volt az első Micael Preysler által rendezett film, amiben szerepelt. Ugyanebben az évben Sara szerepében tánt fel a Bridgend - Az öngyilkosság anatómiája című dán filmben, ami a Dél-Wales területén található Bridgend közelében elkövetett öngyilkos hullámot vette alapul. A filmet a Rotterdami Filmfesztiválon mutatták be, és nagyszerű kritikai fogadtatásban részesült. Végül Észak-Amerikában is bemutatták, a Tribeca Nemzetközi Filmfesztiválon három díjat is bezsebelt, melyből egyet Hannah kapott, mint legjobb színésznő. Szintén ebben az évben került levetítésre a Trónok harca ötödik évada, melyben szintén látható volt.

2016-ban Sylvia Ageloffként volt látható az El elegido (spanyolul azt jelenti, hogy a kiválasztott) című történelmi drámában, ami a második világháború ideje alatt játszódik. A Trónok harca hatodik évada 2016 áprilisában került levetítésre, a hetedik évad pedig 2017 nyarán várható. Jelenleg a sorozat mellett egy egyelőre cím nélküli történelmi drámán dolgozik, melyet Kathryn Bigelow rendez, és olyan színészek szerepelnek benne, mint John Krasinski, Jack Reynor, vagy Will Poulter. A film bemutatójára várhatóan 2017. augusztus 4-én kerül majd sor.

DÍJAK
2009 BAFTA-díj - Közönségdíj (Skins)
2014 Sundance Filmfesztivál - Zsüri különdíj együttes szereplésért (God Help The Girl)
2015 Tribeca Filmfesztivál - Legjobb színésznő egy narratív egészestés filmben (Brdigend)
2015 Ourense-i Független FIlmfesztivál - Legjobb színésznő (Bridgend)
2015 Palma de Mallorca Evolution IFF - Legjobb színésznő (Bridgend)

FILMOGRÁFIA
Filmek

2017 Untitled Detroit Project (utómunkálatok)
2016 El elegido ... Sylvia Ageloff
2015 Lily & Kat ... Kat
2015 Bridgend - Az öngyilkosság anatómiája / Bridgend ... Sara
2014 God Help the Girl ... Cassie
2013 A védelmi kód / The Numbers Station ... Rachel Davis
2012 Éjsötét árnyék / Dark Shadows ... Hippi lány #2
2011 Wings (rövidfilm) ... Ellie
2011 A gyermekkor vége / Little Glory ... Jessica
2010 Méh / Womb ... Monica
2010 Chatroom ... Emily
2008 Erőszakik / In Bruges ... Prostituált

Sorozatok
2012-2017 Trónok harca / Game of Thrones ... Szegfű (Gilly) (22 epizód)
2007-2013 Skins ... Cassie Ainsworth (20 epizód)
2010 Above Suspicion 2: The Red Dahlia ... Emily Wickenham (2 epizód)
2009 Agatha Christie: Marple ... Dorothy Savage (1 epizód)

Színház
2014 Martine ... Martine (Finborough Theatre)
2008 That Face ... Mia (Duke of York's Theatre)

Rádió
2013-2014 Welcome to Our Village, Please Invade Carefully ... Lucy Alexander (11 epizód)

Videóklipek
2013 Belle and Sebastian: Your Cover's Blown (Miaoux Miaoux Mix)

DISZKOGRÁFIA
Filmzene

2014 God Help the Girl (előadó: "If You Could Speak", "I Just Want Your Jeans", "Down and Dusky Blonde")
7 felhasználónak tetszik: LexiCobain, duracell, Glamster, Callieh, funny18, Christo, Grace Benning
2017. február 04. 10:04 #3
- törölt felhasználó -    
http://www.kephost.com/images/2017/02/04/Hannah_Murray_002-tile.jpg

Amit tudni kell róla:
Hannah Murray angol színésznő egyik legismertebb szerepe Cassie Ainsworth a Skins c. sorozatból ,de sokan ismerhetik még a világhírű Trónok harcából,amelyben Szegfűt alakítja.

ÉLETE:
Hannah Murray 1989. június 1-én született az angliai Bristolban egyetemi oktatók gyermekeként. Gyermekkorát is ebben a városban töltötte és mindkét szülője a bristoli egyetemen tanult. Édesapja professzor, édesanyja kutatási szakember. Hannah a Queens's College-ba járt Cambridge-ben és szerzett angol diplomát. Tagja volt a Bristol Old Vic Young Company-nak. Családjában senki se konyított a színészethez ő mégis elhatározta,hogy ezzel szeretne foglalkozni.

KARRIER:
Álma valóra váltásának érdekében 16 évesen el ment a brit Skins meghallgatásra,amelyhez fiatal lányokat kerestek. A fiatal színésznő lenyűgözte a producereket így utána nem is volt kérdéses ,hogy az első generáció egyik főszereplőjének, Cassie Ainswothnak a bőrébe bújhat. Őt és másik kolléganőjét, April Pearsont választották ki leghamarabb a szerepükre. A kétszeres BAFTA-nyertes sorozatban betöltött karaktere nagyon összetett hiszen anorexiától, bulimiától, drogfüggőségtől és önbizalomhiányban szenved az évad folyamán. 2007-2008 közöttt azaz az két évadon keresztül láthattuk a képernyőn,mint Cassie. Amikor elhagyta a sorozatot,úgy nyilatkozott,hogy igazán butaságnak érezné,ha még mindig tizenévest kéne játszania úgyhogy ő maga már nem tinédzser. Mégis karaktere a Skins 7.évadjában kis időre visszatért ,amikor is néhány régi szereplőt visszahoztak,hogy megtudhassuk, mi történt velük pár év leforgása alatt. Hannah negyedik helyen végzett azon a listán ,amelyben felsorolták,hogy kiket szeretnének visszahozni a rajongók.
A sorozat hatalmas ugródeszka volt karrierjében és 2007-es NME Awards-on a szintén Skins-es Mike Bailey-vel adta át a legjobb szóló előadónak járó díjat.

2008 májusában debütált a Duke of York's Theatre-ban ,a That Face című darabban, ami egy West End produkció volt. Előadásáról csupa pozitív dolgot mondtak a kritikusok. Szintén ebben az évben láthattuk volna a In Bruges komédiában ,de sajnálatos módon a végleges változatból törölték a jeleneteit.

2009-ben a ITV által adaptált változatában az Agatha Christie: Marple c. sorozatban szerepelt egy rész elejéig,mint Dorothy Savage a Miért nem szóltak Evansnek? c. részben.

2010-ben láthattuk többek között a Above Suspicion 2: The Red Dahlia sorozat két részében,amely Linda La Plante regénye alapján készült majd Hideo Nakata filmjében, a Chatroomban csillogtathatta meg tudását,mint Emily. A film közép pontjában 5 fiatal áll ,akik belecsöppenek sötét online világba és a 2010-es Cannes-i Filmfesztiválon debütált. A Méh (Womb) c. filmben,olyan színészek mellett szerepelhetett,mint Eva Green és Matt Smith. Az utóbbival a That Face c. darabban és az In Bruges című filmben is együtt dolgozott. A dráma sci-fi-ben egy fiatal párról szól,akikkel egy szörnyű tragédia történik és annak a következménye képen a lány úgy dönt, klónozza és gyermekeként ad újra életet a fiúnak. A filmet a 2010. július 15-én mutattak be először a Német Filmhéten.

2011. augusztus 8.-án erősítette meg az HBO ,hogy a színésznő fogja játszani Gilly azaz magyar fordításban Szegfű karakterét a világhírű Game of Thrones (Trónok harca) c. sorozatban . A karaktere a második és a harmadik évadban visszatérő szereplőként debütált majd a negyedik évadtól kezdve kapta meg a főszereplő státuszt. Szegfű Craster egyik lányaként lépett be a történetbe. Amikor az Éjjeli Őrség tagjai Craster erődjénél pihennek meg, Sam beleszeret a lányba, aki az apja által ráerőszakolt vérfertőző viszony miatt gyermeket vár éppen. A fiú megszökteti így a lány Fekete Várba tart velük,majd több izgalmas és kalandos dologban is részt vesz vele. Összesen eddig 22 részen át láthattuk a népszerű sorozatban,mint Szegfű és a mai napig szerepel benne. Jelenleg a hetedik évad várható,amely 2017 nyarán fog elkezdődni.

2011-ben még a A gyermekkor vége c. filmben Jessicaként láthatta a nagy közönség. A film számos tanulságos gondolatot boncolgat emellett szerepet kapott a Wings c. rövidfilmben.

A 2012-es évben az Éjsötét árnyék c. fantasy horrorban kisebb szerepet kapott,mint egy hippi csajszi majd a 2013-as A védelmi kód c. akcióban szintén kisebb szerepet sikerült bezsebelnie. Ebben az évben még feltűnt a Belle and Sebastian "Your Cover's Blown" videó klipjében.

2014-ben a God Help the Girl dráma musicalben főszerepben láthattuk ,amelynek premierje a Sundance Film Festivalon volt és különdíjat is kapott. Az európai premier februárban 6-án volt az Berlin International Film Festival-on. A Jean-Jacques Bernard által rendezett Martine című színdarabban is feltűnt és a kritikusok az alakításáról csupa pozitív dolgokat nyilatkoztak és a Off West End Awards-on megkapta az érte járó díjat.

2015-ös évben főszerepben láthattuk a dán Bridgend - Az öngyilkosság anatómiája c. drámában. Alakításáért több díjat is sikerült bezsebelnie. A film a Rotterdami Filmfesztiválon startolt majd a Tribeca Filmfesztiválon is bemutatták. Hannah a filmben Sarat alakítja,aki az apjával egy kis faluba költözik amelynek lakóit öngyilkosságot elkövető emberek szellemei kísértik. Érdekesség ,hogy a film egy valós öngyilkos hullámot vett alapul. A Lily & Kat c. amerikai filmben Kat szerepét kapta meg. A film két elválaszthatatlan legjobb barátnőről szól, akik utolsó néhány együtt töltött napból próbálják a legtöbbet kihozni.

2016-ban a El elegido spanyol történelmi drámában Sylvia Ageloff szerepét öltötte magára. A film a második világháború,azaz az 1940-es években játszódik. Ebben az évben esélyes volt a Screen Actors Guild Award-on és a Bodil Awards – on ,de jelölését sajnos nem tudta díjra váltani. Jelenleg az Untitled Detroit Project-en dolgozik,amely még nem kapott végleges címet és szintén egy történelmi dráma. Tervezett bemutatási időpontja: 2017. augusztus 4.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:
2008 Monte Carlo Television Festival – Kiemelkedő szereplés egy dráma sorozatban (Skins) – JELÖLT
2008 NXG Awards- Legjobb színésznő (Skins) -JELÖLT
2009 BAFTA-díj - Közönségdíj (Skins) - NYERT
2014 Sundance Filmfesztivál - Zsűri különdíj együttes szereplésért (God Help The Girl) - NYERT
2014 Screen Actors Guild Award - Kiemelkedő színészgárda egy dráma sorozatban (Game of Thrones) - JELÖLT
2014 Off West End Awards – Legjobb női alakítás (Martine) – JELÖLT
2015 Tribeca Filmfesztivál - Legjobb színésznő egy narratív egészestés filmben (Bridgend) - NYERT
2015 Ourense-i Független FIlmfesztivál - Legjobb színésznő (Bridgend) - NYERT
2015 Palma de Mallorca Evolution IFF - Legjobb színésznő (Bridgend) – NYERT
2016 Screen Actors Guild Award – Kiemelkedő színészgárda egy dráma sorozatban (Game of Thrones) – JELÖLT
2016 Bodil Awards – Legjobb női főszereplő alakítás (Bridgend) – JELÖLT

FILMOGRÁFIA:

Filmek:
2017 Untitled Detroit Project

2016 El elegido
Sylvia Ageloff

2015 Lily & Kat
Kat

2015 Bridgend - Az öngyilkosság anatómiája / Bridgend
Sara

2014 God Help the Girl
Cassie

2013 A védelmi kód (The Numbers Station)
Rachel Davis

2012 Éjsötét árnyék (Dark Shadows)
Hippi lány #2

2011 Wings (rövidfilm)
Ellie

2011 A gyermekkor vége / Little Glory
Jessica

2010 Méh (Womb)
Monica

2010 Chatroom
Emily

2008 In Bruges
Prostituált (törölt jelenetek)

Sorozatok:

2007-2013 Skins
Cassie Ainsworth (20 epizód)

2010 Above Suspicion 2: The Red Dahlia
Emily Wickenham (2 epizód)

2009 Agatha Christie: Marple
Dorothy Savage (1 epizód)

2012-2017 Trónok harca (Game of Thrones)
Szegfű (Gilly) (22 epizód)

Színház:
2008 That Face
Mia (Duke of York's Theatre)

2014 Martine
Martine (Finborough Theatre)

Rádió:

2013-2014 Welcome to Our Village, Please Invade Carefully
Lucy Alexander (11 epizód)

Videóklipek:

2013 Belle and Sebastian: Your Cover's Blown (Miaoux Miaoux Mix)

DISZKOGRÁFIA:
Filmzene:
2014 God Help the Girl

AUTOGRAM CÍME:
Hannah Murray
Troika
10A Christina Street
London, EC2A 4PA
UK

2 felhasználónak tetszik: _ToTo_, Lindsay019
2017. február 04. 12:15 #4
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Köszönöm a nevezéseket, mind a ketten igazán kitettetek magatokért! meghajolo.gif A pályázatot lezárom! Indulhat a szavazás! Ne felejtsétek, csak az erre kijelölt tagok, illetve a pályázók voksát vesszük figyelembe!
2 felhasználónak tetszik: duracell, Emeloverr.
2017. február 05. 12:17 #5
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Lezárom a szavazást! Mindenkinek köszönöm a részvételt. A lapot Lindsay019 nyerte. Gratulálok neki! meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: Emeloverr., duracell, Lindsay019
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!