Starity

Channing Tatum - Adatlap Pályázat!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. január 29. 12:35 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Indul az újabb kör! A Lizzy Lewis által nyitott, új Adatlapos topikban ismertetésre került a szabályzat, mielőtt pályázol, mindenképpen olvasd át! A legfontosabbakat azért elismétlem:
- saját szavaiddal megfogalmazott, igényes, kreatív biográfiákat várunk!
- kampányolni tilos!
- a szavazatokat csak az erre kijelölt tagoktól, illetve maguktól a pályázóktól van módunk elfogadni!
- magadra ne szavazz! wink.gif
- a pályázaton elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted!
- a pályázatra szombat délig várjuk az életrajzokat, és onnantól kezdve vasárnap délig lehet szavazni az általatok legmegfelelőbbnek ítélt életrajzra!
5 felhasználónak tetszik: ScreamQueens, lucymharding, AmyVie, Shenayla, Lindsay019
2017. február 03. 13:43 #2
AmyVie
AmyVie
Like a soldier.♥
 
Státusz"Azt, hogy néha megpillanthatjuk a hiányzó részt valaki másban is." - Kartik
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 09.03.28.
Hozzászólás: 21368
Csatolások: 1197888
Azonosító: 91559
Offline offline
Channing Tatum

http://kepkezelo.com/images/d7f55vk69siaewb16j6j.jpg


Amit tudni kell róla

Channing Matthew Tatum, ismertebb nevén Channing Tatum amerikai színész, aki először modellként és táncosként futott be. Későbbiekben vált híres színésszé, mikor is megkapta a Step Up című filmben Tyler Gage szerepét. Karrierje tovább folytatódott olyan kasszasikerekben, mint a Kedves John, Magic Mike, a 21 és 22 Jump Street, GI: Joe, Az elnök végveszélyben, Jupiter felemelkedése, Aljas nyolcas és az Ave, Cézár!

Életrajza

Kezdetek

Channing Matthew Tatum 1980. április 26-án született Cullmanben, az Egyesült Államokbeli Alabamában. Édesanyja, Kay Tatum (leánykori neve: Faust) légi vállalati alkalmazott, míg édesapja, Glenn Tatum építkezésen dolgozik. Egy nővére van, Paige. Tatum ereiben ír, francia, német és indián vér is csörgedezik. Channing hat éves volt, mikor családja Alabamából Mississippi államba költözött, a Mississippi folyó közelében lévő vidékre.

A színész egész gyerekkorában és tinédzserkorában sportolt: focizott, futballozott és baseballozott. Még gyerekként több önvédelmi sportot is űzött, ilyen volt a wuzuquan és a kung-fu. Kamasz éveinek nagyobb részét Tampában, Florida államban töltötte, és kezdetben a Gaither Középiskolába járt, majd végül a Tampa Katolikus Középiskolában fejezte be tanulmányait 1998-ban. Ezután a Glenville State Főiskolára járt Glenville-ben, Nyugat-Virgina államban, ahová futball ösztöndíjjal jutott be, ám végül otthagyta. Glenville-ből hazatért, és különféle munkát vállalt el. A US Weekly információi szerint, Tatum ekkortájt a helyi nightclubban dolgozott sztríptiztáncosként, „Chan Crawford” név alatt. 2010-ben azt nyilatkozta, hogy szívesen forgatna olyan filmet, amelyben hasznosítani tudná a chippendale szakmában szerzett tapasztalatát. Nem sokkal később Miamiba költözött, ahol az utcán egy modellügynökség fedezte fel.

Karrierje

Reklámok és modellkedés

2000-ben Tatum táncválogatásra ment Ricky Martin „She bangs” című videóklipjének forgatására, amelyet sikeresen könyvelt el, a táncszerepet megkapta, és ráadásul négyszáz dollárt fizettek neki. A divat világával való kapcsolata és tapasztalata miatt olyan sikeres üzletekkel és nevekkel dolgozhatott együtt modellként, mint az Armani és az Abercrombie & Fitch. Nem sokkal később már televíziós reklámokban is helyet kapott, ilyen volt például a Mountain Dew és a Pepsi. Később leszerződött A Page 305-ös modellügynökséggel Miamiban, ahol már a Vouge magazinba is belekerült Al David fotózása során. Ezt követően egy egész kampánysorozatra kérték fel – ilyen volt az Abercrombie & Fitch, Nautica, Dolce & Gabbana, American Eagle Autfitters és az Emporio Armani. 2001 októberében kiválasztották az 50 „legszebb arc” listájába. Tatum e cégeken kívül még szerződésben állt a milánói Beatrice Modellügynökséggel és a New York-i Ford Models-szel is. Egy interjúban megosztotta a közönséggel azt, hogy a modellkedés volt az ugródeszka, ami előrébb mozdította őt karrierje építésében.

Jelentősebb film- és sorozat szerepei

2004-ben kapta meg élete első szerepét a Miami helyszínelőkben, ahol Bob Davenportot alakította. Az adott krimi sorozat epizódjában az „ő lopott ” hajójáról adták le a lövéseket egy Miami partján lévő buliara. Végül Frank letartoztatta őt, mivel nem volt hajlandó elárulni, hol találta a csónakot. 2005-ben feltűnt a Carter edző című filmben, s bújt Jason Lyle bőrébe. Jason a richmondi High Oilers kosárlabda csapatának a tagja volt. Rossz tanulmányi eredménye miatt az edző kispadra küldte. A következő film, amiben szerepet kapott Supercross, ahol Rowdy Sparks-t kellett megformálnia. Még ugyanebben az évben mellékszereplőként beválogatták a Világok harca című filmben, amelyben egy fiút alakított volna a templomi jelentben, azonban ez a jelenet végül vágásra került. Az utolsó film, amiben szerepelt az Ámok című krimi, aho isl Nicket alakította mellékszereplőként.

2006-ban főszerepet kapott a Micsoda srác ez a lány című filmben, s alakította Duke-ot. Duke Sebastian szoba- és foci csapattársa is egyben. Sebastian bőrébe bújik ikertestvére, Viola és beleszeret Duke-ba, aki más lánynak udvarol. Még ugyanebben az évben szerepelt a Step Up című filmben, és Tyler Gage bőrébe. Tyler egy fiatal bajkeverő srác, aki nevelőszülőknél helyeztek el, és élete nagyobb részét haverjaival tölti. Egy éjszakai rongálás után bíróságra kell mennie, és közmunkára ítélik. Büntetése mindössze annyi, hogy egy művészeti iskolában kell takarítania, ahol megismerkedik Norával. Nora felfigyel Tyler mozgására, s mikor táncpartnere lesérül, Tylert kéri fel táncpartnerének.

2007-ben szerepet kapott a Seattle öt napjában, s Johnsonként tűnt fel Charlize Theron oldalán. Egy évvel később, 2008-ban a Sereg nem enged c. háborúsfilm egyik szerepéte kérték fel, amire a színész igent mondott, s alakította Steve Shrivert, aki Bradon legjobb barátja és katonatársa volt Irakban. A Step up második felvonásában ugyancsak Tylert alakította, ám itt csak egy-egy jelenet erejéig tűnt fel.

2009-ben a Bunyó című filmben láthattuk ismét, és alakította Shawn Arthurt. Shawn rossz anyagi körülményei miatt apró cselekből és lopásokból él. Egy nap verekedésre kényszerül, s keresi fel ez okból kifolyólag Harvey. Felajánlja neki, hogy utcai harcosként dolgozhatna, és ezzel sok pénzt kereshetne. A következő filmjében, a Közellenségekben egy amerikai gengszer, Pretty Boy Floyd bőrébe kellett bújnia, majd pedig a [/b]G.I. Joe: A Kobra árnyéka [/b] akciófilmben, és alakította Duke-ot. A G.I. Joe nevezetű kommandó nemzetközi fővezére Duke, akiknek az a legfőbb feladatuk, hogy elfogják a világ romba döntéséb ügyködő Destrót.

2010-ben a Kedves John c. romantikus film nyomán lopta meg magát a hölgyek szívébe, és hárult rá John Tyree karakterének megformálása Amanda Seyfried partnereként. John hivatásos katona, aki eltávon van látogatóban édesapjánál. Ezt követően megismerkedett egy helyi fiatal lánnyal, Savannah-val, akibe már első pillantásra beleszeretett. Johnt nem sokkal később visszahívták a seregbe, Savannah pedig visszament a főiskolára és lpotai úton tartották a kapcsolatot. Még ebben az évben kipróbálta magát producerként is az Earth of Glass című amerikai dokumentumfilmnél működött közre, amely az 1994-es ruandai népirtásról szólt. A dokumentumfilmet nagyobbrészt Rwandában és Franciaországban forgatták. A 2010-es Tribeca Film Festiválon debütált, majd pedig 2010. április 26-án a World Documenatry Competition-on. A filmet az HBO is leadta 2011 áprilásban, illetve jelölték a Legjobb Dokumentum filmre a Producer’s Guild of America. A film 3012-ben a Peabody Awardon díjat nyert. A film pozitív visszajelzést kapott. Érdekesség, hogy ebben az évben két céget is alapított a 33andOut-ot és az Iron Horse Entertainmentet.

2011-ben szerepet kapott a Dilemma c. alkotásban, s formálta meg Zipet. Ezt követően Marcus Aquila karakterével kellett megküzdenie a Sasban. Krisztus előtt 140-ben Marcus azért megy vissza Rómába, hogy édesapja hírnevét állítsa helyre. Marcus egyetlen egy célja, hogy ő maga is tehetséges katonává váljon. Azonban egy szerencsés kimenetelű csata során komoly sérülésekkel tér haza, s leszerelik gyógyulása idejéig. Az időt, nagybátyja falujában tölti, ahol megkíméli egy gladiátor életét, aki élete végéig hű szolgája marad. Később döbben rá, hogy a rabszolgája és apja eltűnésében van valami közös is. A következő filmje a The son of no one, amelynek nyomán egy újonc rendőrt, Jonathan White-ot alakítja. A film során Jonathanról olyan információk kerülnek elő, amelyek még neki sem volt tudomása. Tizenhat évvel ezelőtt megölt két férfit önvédelemből, ám az ügyet hamar lezárják. Családja és a barátai is veszélybe kerülnek egy ismeretlen támadó által. Következő filmes projektje a 10 Years c. film, amely három barátról szól, akik újból egymásra találnak egy középiskolai találkozón. Érdekesség, hogy Channing közreműködött producerként is az Újra együtt című filmnél. Három évvel később, az iskolai találkozói napon az egyik barátjuknál bulit tartanak. Még ebben az évben szerepet kapott a Bűn hálójában c. filmben, ahol is Aaront formálta meg.

2012-ben a Fogadom c. filmben szerepelt, amiben Leót alakította. Leo és felesége, Paige nemrég házasodtak össze és költötték el a mézesheteket együtt, azonban egy nem várt fordulat bekövetkezik be életükbe. Paige-dzsel autóbalesetet szenvednek és a felesége majdhogynem minden emléke törlődik - még Leóra sem emlékszik. Leo mindent elkövet, hogy felesége újra megismerje őt és szerelmes legyen belé. A film költségvetése 30 millió dollár volt és majdnem 200 millió dollár bevételt hozott. 2010-ben jelentette be a Variety, hogy Rachel McAdams és Channing Tatum kapták meg a főszerepet a filmet. A filmet Torontóban és Chichagóban forgatták le. A film vegyes kritikát kapott, 126 véleményező alapján 26%-ra értékelték a filmet. A filmet és a színészt is jelölték a People Choice Awardson, a Teen Choice Awardson és az MTV Movie Awardson is. Következőképp Jenko kitalált szereplő bőrébe bújt a 21 Jump Street – A kopasz osztag c. akcióvígjátékban. Jenko nemrég került ki a rendőr akadémiáról, azonban a baklövéseit felhalmozta maga körül: kap egy utolsó esélyt, így le kell buktatnia egy droghálózatot tinédzserek közt egy középiskolában. Ugyan nem volt olyan rég, hogy iskolapadban ült, ám mégis úgy érzi, hogy egyáltalán nem ismeri a szokásokat, és kamaszok közé is nehezen tud beilleszkedni. Érdekesség, hogy Channing közreműködött producerként is. Még ebben az évben szerepet kapott a Magic Mike című filmben, ahol Mike Lane-t alakította. Mike kettős életét élt: nappal bútort tervez és tetőket ácsol, este pedig a Club Xquisite nevű klubban vetkőzik egy erotikus táncos műsor során. Érdekesség, hogy Channing közreműködött producerként is. A filmben szerepet kapott még Matt Bomer, Joe Manganiello, Matthew McConaghey és Alex Pettyfer is. Érdekesség, hogy a filmet Los Angelesben és Tampában forgatták, ezenkívül pozitív kritikákat kapott és elsöprő sikert aratott: több mint 160 millió dollár nyereséget hozott a film készítőinek. Érdekesség, hogy Channing közreműködött producerként is.

2013-ban a G.I. Joe – Megtorlás c. filmben kapott főszerepet, és ismételten Duke-ot kellett megformálnia. A G.I. Joe-k visszatérnek, és egy olyan borzalmas bűntettért teszik felelőssé őket, melyet nem ők követtek el. A Joe-knak nincs más választásuk – szembe kell szállniuk halálos ellenségeikkel, valamit egy új fenyegetéssel is, amiben a kormány kezei is benne van. Duke vezetésével újabb csapatot indítanak el, hogy megmentsék a világot. A filmben Tatum vezető pozícióban levő katonát alakított. Érdekesség, hogy Lorenzo di Bonaventura eredetileg Mark Wahlberget szánta a szerepre, azonban a forgatókönyv kiszivárogtatása miatt újra kellett írni azt, ekkor már egy eredeti GI Joe történetet írtak és Channingnek ajánlották fel a szerepet. A férfi ennek rettenetesen örült, hiszen nagy rajongója a GI Joe-nak, nagy lelkesedéssel játszotta volna Snake Eye-t, annak ellenére, hogy a Paramount Duke szerepére szánta Őt. A film hatalmas nagy bevételt hozott, több mint300 millió dollár bevétel folyt be a film értékesítése során. A filmet Prágában és a kaliforniai Downey városában forgatták, ezenkívül hat különböző cég vett részt a vizuális effektek megvalósításában. Channing következő projektje a Side Effects c. film, ahol Emily férjét alakítja, akit nemrég engedtek ki a börtönből. Feleségének új antidepresszáns gyógyszert írnak fel, aminek következtében álmában halálra szúrja a férjét. Míg ezzel szemben a White House Down-ban/Az elnök végveszélyben egy akció hőst, John Cale-t formálja meg, akinek az elnök életét kell extrém körülmények között megmentenie. A filmben olyan híres színészek vállaltak még szerepet, mint Jamie Foxx és Maggie Gyllenhaal. Vegyes értékelést kapott, az átlagos értékelés 5,4 volt a maximális 10-ből. Mindösszesen 300 millió dolláros bevételt hozott világszerte. Érdekesség, hogy Channing közreműködött producerként is

Szerepet kapott még a Foxcatcher című filmben, ahol Mark Schultz bőrébe bújik. Mark egy olimpiai birkózó, aki a DuPont-vagyon örökösével különös viszonyba bonyolódik, ám mindez nem lehetne teljes egy gyilkosság nélkül. A filmben olyan híres színészek is szerepet kaptak, mint Steve Carrell és Mark Ruffallo. A filmet 5 Oscarra is jelölték – bár ekkor Tatum nem kapott jelölést a filmben nyújtott hiteles alakításáért -, ezenkívül 12 díjat zsebelt be és 75 díjjelölést kapott különböző kategóriákban. A film elkészítéséhez 24 millió dollárt használtak fel és csak 13.4 millió dollár bevételt hozott. A 2014-es Cannes-ki Film Fesztiválon is debütált, és a Golden Globe-on is három díjra jelölték.

2014-2015 Channing részéről ismételten eseménydús volt a filmszerepeket illetően. Kipróbálta magát szinkronszínészként, így egy-egy kulcsfontosságú figurát megszólaltat a Simpson családban, a Lego kalandban, valamint a Family guy videójátékban és az Élet könyve c. animációs mesében. Ezt követően Mila Kunis partnereként a Jupiter felemelkedése látványfilmben láthattuk főszerepben, ő alakítja Jupiter szerelmét. A filmben Channing egy genetikailag átalakított ex katonát játszik, akinek rendkívül jó vadász, azért tért vissza a Földre, hogy magával vigye Jupitert, ugyanis különleges génje van a nőnek. A filmet a Sundance Film Fesztiválon mutatták be legelőször, majd egy hónappal később a mozikban is tarolt a film. Elkészítéséhez 176 millió dollárt használtak fel és csak 184 millió dollárnyi bevételt hozott. A kritikusok negatív kritikákkal illeték meg, 226 vélemény szerint az átlagos szavazat 26% volt a 100%-ból. Jelölték a Kid’s Choice Awardson, a Teen Choice Awardson és az Arany Málna Díjátadón is. A filmben Channing mellett még olyan színészek is szerepet vállaltak, mint Eddie Redmayne és Sean Bean.

Továbbiakban ismételten Mike bőrébe bújt a Magic Mike XXL által. Érdekesség, hogy Channing közreműködik producerként is. Mike és csapata ezúttal azonban nem kötik magukat ugyanahhoz a színpadhoz - nagyobb sikerre vágynak, így elindulnak egy versenyen, amelyet férfitáncosok számára hirdettek meg. Most is vetkőzniük kell, de a tét sokkal nagyobb. A film a 2012-es Magic Mike folytatása, amely 2015. július 1-jén került a mozikba. Vegyes kritikákat kapott, a kritikusok majdnem 180 kritika alapján a filmet 62%-ra értékelték. Összesen 122 millió dollárt bevételt hozott. A filmet 2014. augusztus 31-én kezdték el forgatni Dél-Karolina államban, és Georgia államban. Channinget ekkor jelölték a Teen Choice Awardson a filmben nyújtott alakításáért, de sajnos díjat nem vihetett haza érte.

Valamint szerepet vállalt az Aljas nyolcasban, Tarantino egyik legújabb alkotásában, amely western stílusú film volt. A filmben Jody Domergue-t alakította Daisy testvérét, aki megöli Minnie-t, férjét és az alkalmazottait, majd pedig rajtaütést szervez, hogy kiszabadítsa testvérét. . A film több mint 150 millió dollár bevételt hozott, összességében pozitív kritikát kapott, a vélemények alapján 72%-ra értékelték a filmet. A filmet 2014. szeptember 26-án kezdték el forgatni Coloradoban. Nem sokkal később 2014. novemberében derült ki, hogy Channing is főszerepet vállalt a filmben: 2015 december 25-én került a US mozikba.

2016-ban szerepet kapott az Ave, Cézár c. alkotásban, itt Burt Gurney szerepét kapta meg, aki a rejtélyes Gene Kelly-típusú (1912-1996 Oscar-díjas amerikai táncos és színész volt) színész/táncos. Ebben a filmben nem csak színészi tehetségét mutatta meg, de énektudását is megcsillogtatta, elénekelte a No Dames című számot. A filmben olyan híres színészek is szerepet kaptak, mint George Clooney, Ralph Finnes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Tilda Swinton. A film egy 1950-es évekbeli történetet dolgoz fel, ahol egy film forgatása közben az egész cast eltűnt. 2004-ben merült fel a film ötlete, ekkor a film 1920-as években játszódott volna: az ötlettel 2013-ig nem foglalkozott senki, majd 2014.novemebrében a Principal photography újra foglalkozni kezdett az ötlettel. A filmet 2016. február 1-jén mutatták be Los Angelesben, majd nem sokkal később február 5-én a mozikban is látható volt. 63 millió dolláros bevételt hozott, pozitív kritikákkal illeték meg a kritikusok a filmet, bár a közönség ennyire nem lelkesedett érte. Az Academy Awardson is jelölték, ezenkívül öt díjat zsebelt be és 25 másik díjjelölést kapott. Nem sokkal később pedig az Idiotsitter c. sorozat egy epizódjában csodálhattuk meg színészi tehetségét, a vígjátéksorozatban Channing Trick Malloy szerepét kapta meg, aki nem éppen az eszéről volt híres. Tatum ebben az évben családjára összpontosított, így munkái javarészt 2017-re időzítette. Most már szinte biztos, hogy idén kerül a mozivászonra a Kingsman második felvonása és a Logan Lucky.

A Logan Lucky című amerikai filmben Channing Jimmy Logan szerepét kapta meg, aki testvérével egy nagyszabású rablást terveznek a NASCAR nagy eseményén. A filmben olyan híres színészek is szerepet kaptak, mint Daniel Craig, Hilary Swank, Riley Keough és Katie Holmes. Az amerikai vígjátékot 2017. október 13-án fogják bemutatni az US mozikban. Érdekesség, hogy 2016. augusztusában kezdték meg a munkálatokat és összesen 35 nap alatt forgatták le a filmet. A Kingsman: The Golden Circle című amerikai kém és akciófilmben Channing egy titkos ügynököt fog alakítani, akik a világ megmentésére törekednek, Taron Egerton, Julianne Moore és Halle Berry oldalán. A film a 2014-ben készült Kingman: A titkos szolgálat című film folytatása. Érdekesség, hogy a színész Twitter fiókján keresztül jelentette be, hogy szerepet kapott a folytatásban. Az angol-amerikai vígjátékot 2016 májusában kezdtél el forgatni. Előreláthatólag 2017. szeptember 29-én fog debütálni az Egyesült Királyságban, míg az Amerikai Egyesült Államokban csak 2017. október 6-án jelenik meg a mozikban.

Legújabb projektjei között szerepel a Gambit, ahol Remy LeBeau/Gambit szerepét kapta meg. A film az X-Men spin-offja lesz. Felröppent a hír, miszerint a film 2016. szeptemebrében debütálni fog, azonban több probléma is akadt a film kapcsán, így jóval későbbre halasztották a film megjelenését, pontos dátum nincsen, de nagy találgatások szerint 2018-ra érkezik a mozikba. Több pletyka is szárnyra kelt, miszerint Channing szerződési probléma miatt nem kaphat szerepet a filmben, azonban végül leszerződtették a filmre. Érdekesség, hogy Channing azok a színészek között volt, akiket Gambit szerepére szántak még akkor, amikor szerepelt az X-Men: Az ellenállás vége című filmben. 2014 januárjában az X-Men franchise producere Lauren Schuler Donner azt nyilatkozta, hogy „Meghalna, csak azért, hogy készíthessen egy Gambie filmet Channing Tatummal”. Az X-Men Kezdetek: A farkas című filmben LeBeau szerepét Taylor Kitsch kapta meg, azonban szereplését negatív kritikák érték. Emiatt is gondolták, hogy Channing jobb választás lenne Gambie szerepére, mint Taylor. A filmben szerepet kapott Lea Seydoux is Bella Donna Boudreaux-t alakítani, Remy gyerekkori barátját és természetesen szerelmét. Érdekesség, hogy Channing közreműködött producerként is.

A következő film, amiben szerepelt vállalt a MIB 23 című amerikai vígjáték film lesz, ahol Jenko szerepét kapta meg Channing Jonah Hill oldalán. A film a 21 Jump Street és a Men In Black című crossoverje lesz. Will Smith nyilatkozta, hogy nem fog szerepelni a crossoverben. A film egyik írója Oren Uziel lesz, aki a 22 Jump Street – A túlkóros osztag egyik írója volt. Ezenkívül szerepet vállalt a Triple frontier című kalandfilmben, ahol Tom Hardy oldalán fog játszani. A történet Brazília, Argentína és Paraguay határán játszódik. Ezenkívül Joseph-Gordon Lewitt oldalán is szerepet kapott egy egyelőre címet nem kapott zenés komédia filmben. Érdekesség, hogy Channing közreműködött producerként is.

Videóklippek
Channing több videóklippben is szerepet vállalt. Az első videóklipp, amiben szerepelt Ricky Martin – She Bangs című klipje volt, ami ugyan egy szobában játszódik, viszont olyan hatások érvényesülnek az ott tartózkodókra, mintha a tenger mélyén úsznának. Channing nem kerül előtérbe, táncosként van jelen, így elvegyül a tömegben.
Hat év elteltével 2006-ban szerepet kapott a Step Up című zenés filmben, amelynek a betétdala lett Sean Paul és Keyshia Cole When you gonna Give it up to me duettje. Természetesen a klipből sem hiányzott a filmből kivágott jeleneket, amelyeken Channing szerepelt. Ugyancsak rá került soundtrackre Ciara és Chamillionaire – Get it című száma, amelyben szintén feltűnt Channing, a filmből kivett jeleneteivel.
2013-ban vendégként Channing és Jamie Foxx szerepeltek Jimmy Kimmel műsorában a Jimmy Kimmel Live!-ban. Ekkor alkották meg hárman(Channing, Jimmy és Jamie) az I Wanna Channing All Over Tatum című számot, amelyet a műsor keretein belül elő is adtak. A műsorban olyan nagy sikert aratott, hogy még videóklippet is készítettek hozzá. A klipben több sztár is megjelenik, köztük Olivia Munn, Miley Cyrus és Gabourey Sidibe. Jamie, Channing és Jimmy egy hétvégét töltenek el Jamie lakásán, hogy megalkossák a videóklipet és felvegyék a számot is. A videót Will Burke készítette és a Jackhole Records adta ki, hivatalos kredittel: Jamie Foxx és Channing Tatum ft. Jimmy Kimmel. A klipben nem maradhatnak ám el a gyönyörű lányok – akik szinte megszállottan bálványozzák és szeretik Channinget, kedvenc „jelmondatuk” a Channing, Channing, Channing - , a luxus, a tengerpart, a féktelen bulizás és természetesen a vicces mozdulatok: pl egy habszivaccsal ment meg egy fuldokló lányt. Jimmy Kimmel szerepe a klipben megmenti az automata alá szorult Miley Cyrust. A klipp is hatalmas nagy sikert aratott, a Jimmy Kimmel YouTube csatornáján több mint 27 millióan nézték meg.

Zene

2012-ben a Magic Mike című amerikai filmben adta elő a Sound Off (Duckworth Chant) című számot. Nem sokkal később a 2013-as Oscar Díjátadó ünnepségén énekelte el a "The Way You Look Tonight" és a "Be Our Guest" c. dalt. Majd két évvel később 2015-ben a The Tonight Show Starring Jimmy Fallon című műsorban énekelte el "Magic Bird Come Fly with Me" c. dalt.

Díjai

- 2006-ban a Sundance Film Fesztiválon nyerte el a Zsűri különdíját az Őrangyallal, védtelenül c. filmben nyújtott alakításáért. Ezt a díjat a filmben szereplőkkel osztotta meg.

- 2008-ban jelölték, majd meg is nyerte a Teen Choice Awards-on dráma kategóriában, A sereg nem enged című filmért. Majd pedig még egy díjat zsebelt be dráma kategóriában a Step Up 2. című film okán.

- 2010-ben a Teen Choice Awardson, akció kalandilm kategóriában a GI Joe: A kobra árnyéka c. alkotásért kapta meg az őt megillető elismerést.

- 2011-ben a CinEuphoria Awards átadón „Legjobb színész” címet nyerte el a Kedves John c. film okán.

- 2012-ben a 21 Jump Streetben ő hozta a „Legkomikusabb karaktert”, így a díjat ő érdemelte meg a Teen Choice Awards-on.

- 2013-ban „Kedvenc nyári mozisztár” kategóriában díjjal jutalmazták az Elnök végveszélyben c. akciófilmben nyújtott kiemelkedő alakítását illetően a Teen Choice Awards-on.

- 2014-ben a Gotham Awards-on a Zsűri különdíját zsebelte be a Foxcatherben nyújtott kiemelkedő teljesítményét illetően. Pluszban a Hollywood Film Awards-on is díjazták Channing teljesítményét az imént említett film kapcsán. Elnyerte a „Legjobb színész” kategóriában a díjat a International Cinephile Society Awards-on, majd a „Legjobb nemzetközi színész” díjat a Jupiter Awardon az Elnök végveszélyben alkotása okán. „Kedvenc nyári mozisztár” címen Tatum vitte a pálmát, hiszen meglepően kellemes alakítást nyújtott a 22 Jump Streetben a Teen Choice Awards-on. A Young Hollywood Awards-on pedig Jonah Hillel megkapták a „Legjobb testvérek” alakításáért járó díjat.

- 2015-ben második helyezést ért el a Central Ohio Film Critics Association díjátadón a Foxcatcher okán, és még az Independent Spirit Awards-on is értékelték nem mindennapi teljesítményét. Valamint a Hollywood Film Awards-on tartolt az Aljas nyolcas is, amit színészkollégáival szintén megosztott. Idén még tartolt a 22 Jump Street az MTV Movie Awards-on, s nyerte meg a „Legjobb komikus előadás” díjat. „Kedvenc nyári mozisztár” kategóriában a Magic Mike XXL filmben nyújtott alakításáért is kapott némi elismerést a színész a Teen Choice Awards-on.

- 2016-ban a People's Choice Awards-on „Kedvenc filmszínész” díjat zsebelhette be egyik pillanatról a másikra.
Magánélete

2006-ban Channing a Step Up forgatásán ismerte meg Jenna Dewant, akivel a film leforgatását követően kezdett randizni. Két évvel később, 2008 szeptemberében Tatum megkérte Jenna kezét Maui-n, Hawaii szigetén, aki azonnal igent mondott. 2009. július 11-én házasodtak össze a Church Estates Vineyards templomban, Malibun. 2013 május 31-én Londonban született meg közös kislányuk, Everly Maiselle Tatum.

Érdekességek

- Szülei katonai iskolába küldték tizenöt éves korában – választás elé állították: vagy katonai iskolába megy, vagy magániskolába. Channing a katonai iskolát választotta, ahol is megismerkedett a futballal, és ösztönözte őt a sportszerűjátékra és az ösztöndíjra.
- Nyári szüneteket általában nagyszüleinél töltötte Alabamában.
- Részt vett az X-men: Az ellenállás végén c. film meghallgatásán, ahol is Gambit szerepére pályázott.
- Az Őrangyal védtelenül c. film forgatásán barátkozott össze Adam Scarimboloval és Shia LaBeouffal.
- A mostoha testvére Christopfer Anderson.
- Az első divatbemutatója Level Nightclubban volt, Miamiban, a Men’s Health magazin jóvoltából.
- A Deena Levy Színházi Stúdióba járt eltanulni a színészet minden csínját-bínját.
- Kedvenc gyerekkori filmje a Kincsvadászok.
- A modellkedésből azért váltott a színészetre, mert nem lelt a modellkedésben olyan kihívást, mint a színészetben.
- Innovative Artists ügynökséggel állt szerződésben karrierjének előrébbvaló lendítése érdekében.
- Kétszer játszott Duke nevű karaktert, először a Micsoda srác ez a lány c. filmben, másodszor pedig a GI:Joe-ban.
- Egy kutyája van, Mekka
- Elmondása szerint diszlexiával küszködik, amikor is a páciens hajlamos a betűk felcserélésére olvasás és írás közben.
- 2012-ben a People Magazin a Legszexibb élő férfinak választotta 2012-ben
- 33 éves korában vált apává, amikor is felesége Jenna Dewan Tatum életet adott kislányuknak Everly Elizabeth Maiselle Tatumnak, 2013. május 31-én.
- A Glamour magazin „50 Legszexibb Férfi” listában a 17. helyet kapta meg 2013-ban
- Channing nem hiába kapta meg a Step Up szerepét, tökéletesen tud táncolni, azonban az Avé Cézár című filmhez mégis el kellett sajátítania az 1940-es évek tánc stílusát. A filmben Channing egy színészt alakított az 1950-ben a Last Call című musicalt forgatta.
- Felesége, Jenna vegetáriánus, emiatt Channing is próbált áttérni arra az életmódra sikertelenül: Jenna azt nyilatkozta, hogy hat hónapig próbálkozott férje, de végül nem sikerült neki. Jenna véleménye, hogy a férfiak nem szeretik úgy a zöldséget, ahogyan a nők.

Filmográfia

Filmekben, sorozatokban

Filmekben

Gambit (Ismereten dátum) - Remy LeBeau / Gambit [forgatás alatt]
MIB 23 (Ismeretlen dátum) – Jenko [forgatás alatt]
Triple Frontier (Ismeretlen dátum) – Ismeretlen szerep [forgatás alatt]
Untitled Musical Comedy (Ismeretlen dátum) – Ismeretlen szerep [forgatás alatt]
Logan Lucky (2017) - Jimmy Logan [forgatás alatt]
Kingsman: The Golden Circle (2017) – Ismeretlen szerep [forgatás alatt]
Ave, Cézár! (2016) - Burt Gurney
Aljas nyolcas (2015) - Jody
Magic Mike XXL (2015) - Mike
Jupiter Ascending (2015) - Caine Wise
22 Jump Street - Jenko
The Contortionist's Handbook - John Dolan Vincent
Foxcatcher (2013) - Mark Schultz
White House Down (2013) - John Cale
Side Effects (2013)
G.I. Joe: Megtorlás (2013) - Captain Duke Hauser
Magic Mike (2012) - Magic Mike
21 Jump Street - A kopasz osztag (2012) - Jenko
Fogadom (2012) - Leo
A bűn hálójában (2011) -Aaron
10 Years (2011) - Jake
A sas (2011) - Marcus Flavius Aquila
The Son of No One (2011) - Jonathan 'Milk' White
A dilemma (2011) - Zip
Morgan and Destiny's Eleventeenth Date: The Zeppelin Zoo (2010) - Lionel
Kedves John (2010) - John Tyree
G. I. Joe - A kobra árnyéka (2009) - Duke
Közellenségek (2009) - Pretty Boy Floyd
Bunyó (2009) - Shawn MacArthur
A sereg nem enged (2008) - Steve Shriver
Step Up 2: Streetdance (2008) - Tyler
The Trap (2007) - Greg
Seattle öt napja (2007) - Johnson
Step Up (2006) - Tyler Gage
Micsoda srác ez a lány (2006) - Duke
Őrangyallal, védtelenül (2006) - Fiatal Antonio
Ámok (2005) - Nick
Világok harca (2005) – Fiú a templomban (kivágott jelenet)
Supercross (2005) -Rowdy Sparks
Carter edző (2005) - Jason Lyle

Sorozatok

Idiotsitter (2016) - Trick Malloy (1 epizód)
A Simpson család (2014) - Channing Tatum (1 epizód)
Miami helyszínelők (2004) - Bob Davenport (1 epizód)

Egyéb munkálatai és közreműködései

Producerként

6 Balloons (2017)
Gambit (Ismereten dátum) – [forgatás alatt]
MIB 23 (Ismeretlen dátum) –[forgatás alatt]
Triple Frontier (Ismeretlen dátum) – [forgatás alatt]
Untitled Musical Comedy (Ismeretlen dátum) – [forgatás alatt]
Magic Mike XXL (2015)
22 Jump Street - A túlkoros osztag (2014)
Az elnök végveszélyben (2013)
Magic Mike (2013)
21 Jump Street - A kopasz osztag (2012)
Újra együtt (2011)
Earth Made of Glass (2010 - dokumentumfilm)

Filmzenében

Ave, Cézár! (2016) - Előadta "No Dames! c. dalt
The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (2015 – 1 epizód) - Channing Tatum/Mo Rocca/X Ambassadors - Előadta "Magic Bird Come Fly with Me" c. dalt
The Oscars (2013) – Előadta a "The Way You Look Tonight" és a "Be Our Guest" c. dalt
Magic Mike (2012) – Előadta a "Sound Off (Duckworth Chant)" c. dalt
3 felhasználónak tetszik: _ToTo_, Shenayla, Jolie_77
2017. február 03. 23:11 #3
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔
 
Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.04.22.
Hozzászólás: 4956
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Offline offline
http://starity.hu/images/users/58811/800x600/1486158560.jpg


KEZDETEK
Channing Matthew Tatum 1980. április 26-án született az alabamai Cullman-ben, az Egyesült Államokban. Édesanyja, Kay (született Faust) légitársaságnál, édesapja, Glenn Tatum pedig az építészetben dolgozik. Van egy testvére, Paige. Rendelkezik ír, francia, német és amerikai bennszülött felmenőkkel is. Amikor hat éves volt, a család Cullmanből Mississippibe költözött, így Channing a Mississippi folyó holtágai mellett nőtt fel, igazi vidéki környezetben.

Egy interjú során Channing elárultam hogy gyerekként figyelemhiányos rendellenességben, valamint diszlexiában szenvedett, ami megnehezítette számára, hogy jól teljesítsen az iskolában. Már fiatal évei alatt is nagyon atletikus volt, űzött sportjaihoz tartozott az európai és amerikai futball, a futás, kosarazás és a harcművészetek is; állítása szerint a "lányok voltak a legjobb szórakozás a suliban." Gyerekként wuzuquan kung fuzott a tizedik nagymester, Chee Kim Thong származási vonala alatt.

Channing tinikorának legtöbb évét Tampában töltötte és kezdetben a Gaither Középsikolába járt. Szülei azonban szerették volna őt jobb teljesítményre ösztönözni, így választhatott, hogy magániskolába, vagy katonai iskolába szeretne-e járni. Ő a Tampa Katolikus Középiskolát választotta, ahol 1998-ban érettségizett és a legatletikusabbnak szavazták meg. Ezután futball-ösztöndíjjal a Glenville Állami Egyetemre ment, de kiesett. Így hazatért és bármilyen munkát elvállalt.

A US Weekly jelentései szerint azokban az időkben Channing sztriptíztáncosnként dolgozott egy helyi éjszakai klubban, méghozzá "Chan Crawford" álnéven. 2010-ben egy ausztrál magazinnak Channing azt nyilatkozta, hogy szívesen készítene egy filmet a sztriptízes tapasztalatairól. (Ez 2012-ben a Magic Mike megjelenésével valóra is vált.) Később Miamiba költözött, ahol egy modellekkel foglalkozó tehetségkutató fedezte fel.

KARRIER
Korai évek

2000-ben egy orlandoi meghallgatás után beválasztották táncosként Ricky Martin "She Bangs" című számának videóklipjébe. A munkáért 400 dollárt kapott. Tapasztalatait a divatiparban modellként kezdte, olyan neves márkáknak dolgozott, mint az Armani vagy az Abercombie & Fitch. 2000 novemberében vett részt először divatbemutatón a miamii Level Nightclubban, amikor egy barátja, Vincent De Paul megkérte, hogy lépjen fel vele. Ezután keresték fel először szerződési ajánlatokkal különböző cégek. 2002-től televíziós reklámokban is látható lett, olyan nemzetközi cégeknél, mint a Pepsi vagy a Mountain Dew. Ezután leszerződött a Page 305 nevű modellügynökséggel Miamiban, de csak akkor vált sikeressé, amikor Al David segítségével a Vouge magazinhoz került és olyan kampányokban tűnt fel, mint az Abercrombie & Fitch, a Nautica, a Dolce & Gabbana, az American Eagle Outfitters vagy az Emporio Armani. 2001 októberében felkerült a Tear Sheet magazin "50 Legszebb Arc" listájára. Szerződött még többek között a milánói Beatrice modellügynökséggel és a new york-i Ford Models-szel is.

Channing azt mondta, hogy modellkarrierje sokat segített neki az életében: "Az én és a családom életét is sokkal könnyebbé tette, mert sosem tudtam, hogy mit akarok csinálni, és most már többé nem kellett aggódniuk miattam. Képes voltam a világ felfedezésére és a felfedezés során rájöttem, hogy szeretem a művészetet, az írást, a színészkedést és mindazokat a dolgokat, amik számomra jelentéssel bírnak. Kaptam egy esélyt arra, hogy szórakozzak és világot lássak, és mindent láthassak odakint. Nem mindenki kap ilyen esélyt."

2004-2006: Szárnypróbálgatás és Step Up
Első igazi színészi munkáját 2004-ben kapta a Miami helyszínelők című sorozat egyik részében. Ezután döntötte el, hogy színészkedni akar. Első filmje a 2005-ös középiskolai dárma, a Carter edző volt, amiben Jason Lye kosárlabdajátékost formálta meg Samuel L. Jackson oldalán. Ezután szerepelt Twista "Hope" című videóklipjében, ami a filmhez készült. Szintén 2005-ben egy motocross versenyzőt játszott a Supercrossban, egy kisebb karaktert a Világok harcában (a jelenetet később kivágták a filmből) és egy Nick nevű fiút az Ámokban. Azzal ellentétben, hogy Channing elmondása szerint szeretett modellkedni, szünetet tartott a szakmában, hogy helyette színészkedjen, mondván, szívesen készít érettebb filmeket.

Eredetileg megkapta Genghis Khan szerepét a Mongolban, de leváltották Tadanobu Asano színészre. Ehelyett Duke-ot alakította a Micsoda srác ez a lány című romantikus vígjátékban. A filmben Channing karaktere Viola Hastings-szel bonyolódik romantikus kapcsolatba, akit Amanda Bynes alakít. A filmet 2006. március 17-én mutatták be és szerény sikert aratott a box office listákon világszerte összesen 57 millió dolláros bevételével.

Szintén 2006-ban Channing szerepelt a Step Up-ban, egy táncos témájú romantikus filmben, amiben egy lázadó hip-hop táncost alakított, akinek egy balerinával kellett párba állnia. A balerinát későbbi felesége, Jenna Dewan formálta meg. A film 2006. augusztus 11-én került bemutatásra és összesen 21 millió dollárt hozott a nyitó hétvégén, világszerte pedig 114 millió dollárt. Szerepelt Ciara "Get Up" című számának videóklipjében, ami helyet kapott a film zenei lemezén is. Ebben az évben később látható volt az 1980-as években játszódó Őrangyallal, védtelenül című drámában Robert Downey Jr., Shia LaBeouf és Dito Montel oldalán. A filmben Channing Antoniót az Astoriában élő utcakölyköt alakítja, aki az öklével talál megoldást a problémákra. Channing ezt a filmet később "első drámai szerep"-ének nevezte. Alakítása pozitív értékelést kapott a 2006-os Sundance Filmfesztiválon, ahol a film bemutatásra került. Az elismerés folytatódott, amikor az Indedependent Spirit Awards-on jelölték a "Legjobb férfi mellékszereplő" kategóriában.

2007-2012: G. I. Joe, Kedves John és Magic Mike
2007-ben szerepet kapott Stuart Townsend Seattle öt napja című filmében, mely a Kereskedelmi Világszervezet 1999-ben rendezett konferenciáját mutatja be, amikor is több tüntető érkezett a városba, így viszályos helyzeteket kialakítva. 2008-ban Channing egy iraki háborúból hazatérő katonát alakított a Kimberly Peirce által rendezett A sereg nem enged című háborús drámában. Szerepelt a The Trap című indie rövidfilmben is, amelyet Rita Wilson rendezett. 2008-ban beválasztották Lindsay Lohan, Shirley MacLaine, Rosario Dawson és Olympia Dukakis mellé a Poor Thing stábjába, ám a film ütemezési konfliktusok miatt sosem készült el.

2009-ben ismét Dito Montel mellett alakított a Rouge Picrures Bunyó nevű akció drámájában. Channing egy fiatal fiút, Sean McArthurt formálja meg, aki egy szélhámos segítségével bekerül az ökölharc kegyetlen világába. Szintén 2009-ben még láthattuk Michael Mann krimis drámájában, a Közellenségekben, amiben az 1930-as években élt amerikai gengsztert, Pretty Boy Floyd-ot alakítja. Duke-ot alakította a G. I. Joe - A kobra árnyékában, ami a Paramount Pictures élőszereplős filmje a Hasbro akciófigurákon alapulóan. Kezdetben vonakodott attól, hogy elfogadja a szerepet, mert félt, hogy a film túlságosan is dicsőítené a háborúzást. Akárhogy is történt, a forgatókönyv elolvasása után elfogadta a szerepet. 2010-ben szerepelt a Screen Gems filmek Nicholas Sparks népszerű regénye alapján elkészült Kedves John című drámájában. Később elmondta, hogy egyedül azért fogadta el a szerepet, hogy Lasse Hallströmtől (a film rendezője) tanuljon, mert sosem járt színiiskolába és kizárólag forgatásokon tud fejlődni.

2012 elején a Deatils magazinban megjelent interjúban Channing azt nyilatkozta, hogy ő akarja készíteni azokat a filmeket, amikben szerepel: "Nem igazán szeretnék több olyan filmet, amit nem én gyártok. 10 rendező kivételével, akikkel nagyon szeretnék együtt dolgozni, nincs semmilyen érdekeltésgem abban, hogy ne az alkotás szintjén legyek." Channing, felesége, Jenna Dewan és produkciós partnerük, Reid Carolin 2010-ben aláírtak egy kétéves szerződést a Realitivity Mediával minden filmre, amit ezen idő alatt gyártanak. Feleségével és barátaival, Reid Carolinnal, Adam Martinganoval és Brett Rodriguezzel alapította a 33andOut Productions és az Iron Horse Entertainment nevű produkciós vállalatokat. Első filmük az Earth Made of Glass címmel elkészült dokumentumfilm, amiben szerepel Paul Kagame Rwandan elnők és Jean-Pierre Sagahutu, aki túlélt egy népírtást. A filmet a 2010-es Tribeca Filmfesztiválon mutatták be.

2011-ben szerepelt Steven Soderbergh A bűn hálójában című filmjében. 2012. február 4-én Channing a Saturday Night Live műsorvezetője volt. Az év elején került bemutatásra a Fogadom című regényadaptácó, amiben Rachel McAdams párját alakítja. Ezt követte a 21 Jump Street - A kopasz osztag, ami a hasonló címmel rendelkező sorozat alapján készült és Jonah Hill a másik főszereplője. Ezután érkezett a Magic Mike, ami a Floridában eltöltött nyolc sztriptízes hónap tapasztalatain alapul. A filmet Steven Soderbergh rendezte, a producerek pedig ő és Channing voltak. A filmben Channing Mike-ot alakítja - a tampai férfi sztriptízbár fő előadóját -, aki egy fiatal táncost (Alex Pettyfer) vesz a szárnyai alá és beavatja a szakma rejtelmeibe. A filmben szerepel még Matt Bomer, Joe Manganiello és Matthew McConaughey is. A forgatás alatt Channing mindig tanácsokkal látta el színésztársait, sőt, előkészületként a csapat ellátogatott egy igazi férfi sztriptízklubba is. 2012 novemberében a People magazin az év legszexisebb férfijének választotta.

2013-2016: Foxcatcher, Jupiter felemelkedése és Ave, Cézár!
Ismét Steven Soderbergh-gel dolgozott együtt a Mellékhatások című thrillerben, amiben feltűnik Rooney Mara és Jude Law is. A film egy nőről szól, aki recepteket hamisítva szed gyógyszert, hogy így kezelje szorongását férjének közeledő bötönből való kiengedése miatt. A filmet 2013. május 9-én mutatták be itthon.

Eredetileg 2012. június 29-én került volna bemutatásra a 2009-es G. I. Joe film folytatása, a G.I. Joe: Megtorlás, de eltolták 2013 márciusára, hogy 3D-re konvertálják és több jelentőséget adjanak karakterének, akit az eredeti forgatókönyv szerint már a film elején megölnek. Channing ismét eljátszotta Duke-ot, méghozzá olyan színészek mellett, mint Dwayne Johnson vagy Bruce Willis. Szintén 2013-ban látható volt még egy másik akciófilmben is, Az elnök végveszélyben a nyár végén, 2013. augusztus 29-én debütált hazánkban, és Channing mellett olyan színészek tűntek fel benne, mint Jamie Foxx vagy Maggie Gyllenhaal.

2014-ben Steve Carell oldalán szerepelt a Foxcather-ben. A történet John Du Pontról szól, aki paranoiás skizofréniában szenvedett és meggyilkolta Dave Schultz olimpai birkózót. A filmben Channing az olimpikon testvérét alakítja, aki maga is nyert egy aranyérmet. Az igat történeten alapuló filmet jól fogadták a kritikusok, valamint ötszörös Oscar-jelölt lett, ám sajnos egyik kategóriában sem sikerült győznie. Az elvárásokkal ellentétben Channing nem kapott jelölést alakításáért - bár a kritikusok korábban kiemelték -, Steve Carell és Mark Ruffalo azonban igen. Ugyanebben az évben került bemutatásra a 21 Jump Street folytatása, 22 Jump Street - A túlkoros osztag címmel, melyben Channing visszatért, hogy eljátssza Greg Jenko szerepét. A film hatalmas sikert aratott, 50 millió dolláros költségvetését már a nyitó hétvégén sikerült megkeresnie, végül csak az Egyesült Államokban több mint 190 millió dolláros bevételt produkált, és a kritikusok és jól fogadták.

Szintén 2014-ben, októberben került bemutatásra Az élet könyve című animációs film, melyben Channing az egyik főszereplő, Joaquin hangját kölcsönözte. A filmet a Reel FX készítette, forgalmazója pedig a 20th Century Fox lett. Társírója és egyben rendezője Jorge R. Gutierrez volt, producere pedig többek között Guillermo del Toro. A filmben Channing mellett felcsendül még Diego Luna, Zoe Saldana és Christina Applegate hangja is. A történet alapötlete magától Gutierreztől származik, és a főszereplő egy torreádor, aki a mexikói Halottak napján (Dias de los Muertos) túlvilági élményben részesül, miközben próbál eleget tenni családja és barátai elvárásainak. 50 millió dolláros bevételéhez képest majdnem 100 milliót hozott, valamint jelölték a legjobb animációs filmnek járó Arany Glóbuszra is.

2013-ban Channing szinte az egész évet a Jupiter felemelkedése forgatásával töltötte, melyet a Wachowski-testvérek írtak és rendeztek. A film maga egy sci-fi, melyben Channing karaktere, Caine Wise felkeresi Jupiter Jonest (akit Mila Kunis alakít), hogy elvigye a Földről, mert egy űrbeli uralkodcsalád fejének reinkarnációja. A bemutatót eredeileg 2014 júlusára tervezték, ám egy előzetes tesztvetítés után eltolták 2015. február 6.-ára, hogy javítsanak több mint 2000, a filmben megjelenő speciális effektuson. Költségvetése így végül 176 millió dollár lett, és IMAX 3D-ben mutatták be. Tartottak neki egy meglepetés-premiert a 2015-ös Sundance Filmfesztiválon, január 27-én. Az előzetesen franchise-nak tervezett történet azonban negatív kritikai fogadtatásban részesült, valamint az amerikai jegypénztáraknál is megbukott, így a világszerte összegyűjtött jegyeladásokból sikerült csak visszahoznia készítési költségeit.

Következő filmje a Magic Mike folytatása, a Magic Mike XXL lett, melynek elkészítését már az első rész sikere óta tervezte. A rendező Gregory Jacobs lett, a forgatásra pedig 2014-ben került sor, és a munkálatokban részt vett az első rész rendezője, Steven Soderbergh is. 2014 során számos új információ napvilágot látott a szereplőgárdával kapcsolatban, így az is, hogy az eredeti színészek többsége, így Matthew McConaughey és Alex Pettyfer sem térnek vissza, de Channing mellett ismét feltűnt Matt Bomer és Joe Manganiello. A filmet 2015. július 1-jén mutatták be az Egyesült Államokban, 122 millió dolláros bevételével a költségvetés majdnem tízszeresét kereste meg, a kritikusok pedig vegyesen fogadták, azzal érvelve, hogy nem annyira élvezhető, mint az első rész. Ugyanebben az évben mutatták be az Aljas nyolcas című krimit, melyet Quentin Tarantino írt és rendezett, ebben Channing mellékszereplőként tűnt fel. A Weinstein Company által forgalmazott film 2015. december 30-án debütált az Egyesült Államokban, 44 millió dolláros költségvetéséhez képest 155 milliót hozott világszerte, a kritikusok pedig viszonlag jó fogadtatásban részesítették.

Szintén mellékszereplőként, ám fontos karaktert alakítva volt látható az Ave, Cézár! című vígjátékban, melyet a Coen-testvérek írtak és rendeztek. A film munkálatai már 2004-ben megkezdődtek, ám ekkor a testvérek félretették a projektet, hogy 2013-ban ismét elővegyék. Channing Ralph Fiennes és Tilda Swinton mellett 2014 júniusában csatoakozott a stábhoz. Channing a szerep kedvéért kiszőkítette haját, tengerészgyalogosként pedig megcsilogtatta énektudását is, miközben végiglejtett a filmbeli film bárjának díszletén. Rengeteget gyakorolt, így nem volt szükség dublőrre, és az egész táncjelenetben ő látható. A filmet 2016. feburár 1-jén mutatták be, költségvetésének háromszorosát szerezte meg a jegypénztáraknál, a kritikusok pedig pozitív fogadtatásban részesítették. Ugyanebben az évben egy rész erejéig vendégszerepelt az Idiotsitter című vígjáték-sorozatban, mint Trick Malloy.

2017-től: Jövőbeni projektek
Jövőbeni projektjeit tekintve Channing a jövőben sem fog unatkozni. Bár a 22 Jump Streetnek nem lesz közvetlen folytatása, jelenleg a MIB 23 című film munkálatai zajlanak, ami egy crossover lesz a Sötét zsaruk filmekkel. A rendező James Bobin lesz, a két főszereplő pedig ismét visszatér majd Jenko és Schmidt szerepére. 2016 nyarán Channing a Twitteren erősítette meg a híreszteléseket, melyek szerint szerepet kapott a Kingsam: A titkos szolgálat folytatásában, mely a Kingsman: The Golden Circle címet viseli, és bemutatója ez év szeptember 29-én várható az Egyesült Királyságban. A film forgatása Matthew Vaughn rendezői munkájával hivatalosan 2016. május 15-től szeptember 13-ig tartott, ám néhány jelenetet decemberben is leforgattak. Channing egy amerikai titkosügynék szerepében lesz látható.

2016. feburár 3-án bejelentésre került, hogy Steven Soderbergh visszatér a filmiparba, hogy Channing Tatum és Matt Damon főszereplésével újabb filmet készítsen. Később kiderült, hogy Matt Damon már nem tagja a stábnak, de csatlakozott még Daniel Craig, Katherine Heigl és Riley Keough. A film arról szól, hogy két fivér egy rablást tervez, melyre egy NASCAR-rendezvény alatt kerítenek sort, így a NASCAR is közreműködött a film elkészítésében, melynek forgatását 2016. augusztus 24-én kezdték, és 35 napig tartott. A film bemutatójára 2017. október 13-án kerül sor az Egyesült Államokban. Channing még 2014-ben megerősítette, hogy megkapta a főszerepet a Gambit című X-Men spinoff filmben, mely azonban elakadt a forgatókönyvírás fázisában, a készítők ugyanis nehezen találják meg a karakterhez illő hangot. 2015-ben Rupert Wyatt rendező a csúszás miatt kénytelen volt otthagyni a projektet, helyére pedig Doug Liman került. Maga Gambit egyébként egy szuperhős, aki kinetikus energiája segítségével képes tárgyakat felrobbantani. Channing már 2005 környékén megkapta a szerepet, mert a karakter feltűnt volna az X-Men: Az ellenállás vége című filmben, ám végül kivágták a jelenetét. Időegyeztetési problémák miatt a szerepet az X-Men kezdetek: Farkasban Taylor Kitsch játszotta el. Az új filmben Gambit szerelmét a tehetséges francia színésznő, Léa Seydoux alakítja majd.

Jövőbeni tervei között szerepel még egy egyelőre cím nélküli musical-vígjáték is, mely két pilóta balszerencsés életét kövti nyomon. A történet írója Joseph Gordon-Levitt, aki maga is szerepel majd a filmben, ami előreláthatólag 18 karika mellett lesz látható. Mindemellett dolgozik a Triple Frontier című akciófilmen, melynek története a Paraguay-Argentína-Brazília hármas határvonalon játszódik, és híresztelések szerint Tom Hardy szintén látható lesz benne. A filmet J.C. Chandor rendezi, bemutatjáról egyelőre nincs bővebb információ. Bár hivatalosan nem kezdődött el a projekt, Channing szeretne, ha készülne egy harmadik Magic Mike film is, amiben George Clooeny is szerepet vállalna. A színésszel az Ave, Cézár! forgatásán ismerkedett meg, és egy interjúban így nyilatkozott: "Ha elvállalná, hogy szerepel a Magic Mike harmadik részében, felajánlanám neki a fizetésem!" Hogy Clooney valóban csatlakozna-e, még kérdéses, de az biztos, hogy Channing mindent megtesz majd azért, hogy valóban elkészüljön a harmadik rész.

MAGÁNÉLET
Channing 2006-ban ismerkedett meg Jenna Dewan színésznővel a Step Up forgatásán. A film forgatásainak befejezése után nem sokkal randevúzgatni kezdtek. 2008. szeptember 10-én Mauin eljegyezték egymást és 2009. július 11-én a malibui Church Estates Vineyards-ban kötöttek házasságot. Mindketten nagyon szerettek volna egy kisbabát, a várt gyermekáldásra pedig 2013-ban került sor: az Everly Elizabeth Maiselle Tatum névre keresztelt kislány május 31-én jött a világra.

ÉRDEKESSÉGEK
- Figyelemhiányos rendellenességben (ADD) szenved.
- Kilencedik osztályban katolikus iskolába küldték, ahol csatlakozott a focicsapathoz és hivatásos játékossá akart válni.
- Nyarait még mindig az Alabamában élő nagyszüleinél tölti, ahogy gyerekkorában is.
- Jelentkezett Gambit szerepére az X-men - Az ellenállás vége (2006) című filmben.
- Modellkarrierje előtt dolgozott építőipari munkásként, brókerként, eladóként a Dillard's-nál és egy kisállatbölcsödében is.
- Az Őrangyallal, védtelenül forgatásán jó barátokká váltak Adam Scarimboloval és Shia LaBeouf-fal.
- Christopher Anderson színész-énekes idősebb mostohabátyja.
- A Deena Levy Thetre Studio egykori tanulója.
- Kedvenc gyerekkori filmje a Kincsvadászok.
- Feleségével együtt van egy Meeka nevű kutyájuk.
- A következő harcművészeteket ismeri: Wah-Ium, Capoeira, Kung Fu és Gor-Chor Kung Fu.
- 2012 novemberében a People magazin a legszexisebb élő férfinak nevezte.
- 2012 őszén a magyar Joy-olvasók a legszexisebb pasinak választották.
- Néha megkönnyez egy-egy állatos filmet, mint például Steven Spielberg Hadak útján című filmjét.
- Jól tud főzni, specialitásai a tészták és a lasagne.
- 1998-ban platinaszőke haja és szemöldökpiercingje volt.
- Állítása szerint a fürdőkádban szokott forgatókönyveket olvasni.
- Cipőmérete 10.5 (US).
- Szeret pacsikat osztogatni.
- Nem szereti a brokkolit.
- 2013-ban 17. helyen végzett a Glamour magazin 50 legszexisebb férfit felsorakoztató listáján.
- 2015-ben jó barátjával, Nick Zano-val Afganisztánba utazott, hogy ezzel támogassa az ott állomásozó amerikai katonákat.

DÍJAK
2006 Sundance Filmfesztivál - Különleges Zsűri-díj (megosztva az Őrangyallal, védtelenül stábjával)
2008 Teen Choice Award - Legjobb színész drámában (A sereg nem enged)
2008 Teen Choice Award - Legjobb film dráma kategóriában (megosztva a Step Up 2 stábjával)
2010 Teen Choice Award - Legjobb színész kalandfilmben (G. I. Joe - A kobra árnyéka)
2012 Teen Choice Award - Legjobb színész vígjátékban (21 Jump Street - A kopasz osztag)
2015 MTV Movie Awards - Legjobb alakítás vígjátékban (22 Jump Street - A túlkoros osztag)
2016 People's Choice Awards - Kedvenc filmszínész

FILMOGRÁFIA
Színész

201? Gambit (bejelentve) .... Remy LeBeau / Gambit
201? Cím nélküli musical-vígjáték (bejelentve)
201? MIB 23 (bejelentve) .... Jenko
201? Triple Frontier (előkészületek)
2017 Kingsman: The Golden Circle (utómunkálatok)
2017 Logan Lucky (utómunkálatok) .... Jimmy Logan
2016 Idiotsitter .... Trick Malloy (1 epizód)
2016 Ave, Cézár! / Hail, Caesar! .... Burt Gurney
2015 Aljas nyolcas / The Hateful Eight .... Jody
2015 Magic Mike XXL .... Mike
2015 Jupiter felemelkedése / Jupiter Ascending .... Caine Wise
2014 Az élet könyve / The Book of Life .... Joaquin (hang)
2014 22 Jump Street - A túlkoros osztag / 22 Jump Street .... Jenko
2014 Foxcather .... Mark Schultz
2014 Family Guy: The Quest for Stuff (videójáték) .... Magic Mike (hang)
2014 A Lego-kaland / The Lego Movie .... Superman (hang)
2014 A Simpson család / The Simpsons .... Önmaga (hang, 1 epizód)
2013 Az elnök végveszélyvben / White House Down .... John Cale
2013 Itt a vége / This Is the End .... Önmaga
2013 G. I. Joe: Megtorlás / G.I. Joe: Retaliation ... Captain Duke Hauser
2013 Mellékhatások / Side Effects .... Martin Taylor
2013 Don Jon .... Hollywoodi színész #1
2012 Magic Mike / Magic Mike .... Mike
2012 21 Jump Street - A kopasz osztag / 21 Jump Street .... Jenko
2012 Fogadom / The Vow .... Leo
2011 A bűn hálójában / Haywire .... Aaron
2011 10 Years .... Jake
2011 A sas / The Eagle .... Marcus Flavius Aquila
2011 The Son of No One .... Jonathan 'Milk' White
2011 A dilemma / The Dilemma .... Zip
2010 Morgan and Destiny's Eleventeenth Date: The Zeppelin Zoo (rövidfilm) .... Lionel
2010 Kedves John / Dear John .... John Tyree
2009 G. I. Joe - A kobra árnyéka / G.I. Joe: The Rise of Cobra .... Duke Hauser
2009 Közellenségek / Public Enemies .... Pretty Boy Floyd
2009 Bunyó / Fighting .... Shawn MacArthur
2008 A sereg nem enged / Stop-Loss .... Steve Shriver
2008 Step Up 2: Streetdance .... Tyler Gage
2007 The Trap (rövidfilm) .... Greg
2007 Seattle öt napja / Battle in Seattle .... Johnson
2006 Step Up .... Tyler Gage
2006 Micsoda srác ez a lány / She's the Man .... Duke
2006 Őrangyallal, védtelenül / A Guide to Recognizing Your Saints .... Fiatal Antonio
2005 Ámok / Havoc .... Nick
2005 Világok harca / World of War .... Fiú a templomban (kimaradt jelenet)
2005 Supercross .... Rowdy Sparks
2005 Carter edző / Couch Carter .... Jason Lyle
2004 Miami helyszínelők / CSI: Miami .... Bob Davenport (1 epizód)

Producer
201? Gambit (bejelentve)
201? Cím nélküli musical-vígjáték (bejelentve)
201? MIB 23 (bejelentve)
2017 6 Balloons (utómunkálatok)
2015 Magic Mike XXL
2014 22 Jump Street - A túlkoros osztag / 22 Jump Street
2013 Az elnök végveszélyvben / White House Down
2012 Magic Mike / Magic Mike
2012 21 Jump Street - A kopasz osztag / 21 Jump Street
2011 10 Years
2010 Earth Made of Glass (dokumentumfilm)

Videóklipekben
2013 Jamie Foxx & Channing Tatum ft. Jimmy Kimmel: (I Wanna) Channing All Over Your Tatum
2006 Ciara ft. Chamillionaire: Get Up
2006 Sean Paul ft. Keyshia Cole: (When You Gonna) Give It Up to Me
2000 Ricky Martin: She Bangs

DISZKOGRÁFIA
Filmzenék

2016 Ave, Cézár! / Hail, Caesar! (előadó: "No Dames!")
2015 The Tonight Show Starring Jimmy Fallon (előadó: "Magic Bird Come Fly with Me")
2013 The Oscars (különleges kiadás) (előadás: "The Way You Look Tonight", "Be Our Guest")
2012 Magic Mike (előadó: "Sound Off (Duckworth Chant)")
7 felhasználónak tetszik: LexiCobain, duracell, Glamster, Callieh, funny18, Christo, Grace Benning
2017. február 03. 23:19 #4
Shenayla
Shenayla
Sheyka
 
Státusz365 Nap...365 új esély
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 11.08.18.
Hozzászólás: 3667
Csatolások: 40063
Azonosító: 158683
Offline offline
IMDB
TWITTER
FACEBOOK

Channing pályafutása modellként kezdődött, az átütő sikert a 2006-os Step up című táncos film hozta meg számára. Ezt követően számos sikerfilmben szerepelt, ilyen volt például a Kedves John, a 21 Jump Street vagy a Magic Mike.

CHANNING TATUM 1980. április 26-án született az Alabama állambeli Cullmanben. Channing ereiben francia, skót és indián vér is csörgedezik. Édesanyja Kay Faust, korábban egy légitársaságnál, édesapja, Glenn Tatum pedig az építőiparban dolgozott. Egy húga van Paige és egy féltestvére Christopher Anderson. Hat éves volt, amikor 1986-ban Mississippibe költöztek.

Szülei azt szerették volna ha katonai iskolába jár, ezért választás elé állították vagy ez vagy magániskola. Channing a floridai Tampa Katolikus Gimnáziumot választotta, ahol 1998-ban érettségizett le. Sportösztöndíjjal felvették a nyugat-virginiai Glenville State College-be, de nem élt a lehetőséggel, abbahagyta tanulmányait és visszaköltözött Tampa-ba, ahol dolgozni kezdett. Dolgozott áruházban eladóként, kőművesként és kipróbálta magát brókerként is. Később sztriptíztáncosként kezdett dolgozni egy szórakozóhelyen, Chan Crawford művésznéven.

KEZDETEK

2000-ben Ricky Martin She Bangs című videoklipjében kapott lehetőséget, mint táncos, de a klipben nem igazán látható hosszabb ideig. Később a divatiparban kapott lehetőséget, az Armani és Abercrombie & Fitch modellje volt. 2002-ben feltűnt a Pepsi televíziós reklámjában. Nem sokkal később aláírt egy miami-i modell ügynökséghez a Page Parkes Modeling Agency-hez. Szerepelt a Vogue magazinban és népszerűsítette az Abercrombie & Fitch, a Nautica, Dolce & Gabbana, az American Eagle Outfitters és Emporio Armani termékeit.

SZÍNÉSZI KARRIER

2004-ben a Miami helyszínelők című krimisorozat 3. évadában kapott epizódszerepet, Bob Davenport szerepét alakította. Ezt követően megkapta Jason Lyle szerepét a Carter edzőben, melyben Samuel L. Jacksonnal dolgozott. Még 2005-ben feltűnt Steven Spielberg sci-fi-jében a Világok harcában, valamint Anne Hathaway, Joseph Gordon-Levitt és Mike Vogel mellett volt látható az Ámok című krimiben.

2006-ban megkapta első főszerepét Amanda Bynes mellett a Micsoda srác ez a lány-ban. Még 2006-ban bemutatták Anne Fletcher zenés-táncos filmjét a Step Up-ot, melyben Channing a főszereplő Tylert alakította. A történet szerint Tyler összetűzésbe keveredik a rendőrséggel, büntetése, hogy egy tánciskolában kell takarítania, ahol megismerkedik Norával (Jenna Dewan Tatum) akibe beleszeret. A filmben Channing és Jenna is megcsillogtatja tánctudását.

2007-ben a Seattle öt napja című akciófilmben volt látható, illetve szerepet kapott a The Trap amerikai sorozatban, melyben Camilla Belle alakította az egyik főbb szerepet.

2008. áprilisában mutatták be a Step Up 2. részét, melyben Briana Evigan és Robert Hoffman alakították a főszerepet, de néhány kocka erejéig feltűnt a Channing által megformált Tyler is. A márciusban mozikba került A sereg nem enged-ben Ryan Phillippe-vel, Joseph Gordon-Levitt-el és Rob Brownnal főszerepelt.

A következő évben Dito Montiel szavazott neki bizalmat Bunyó című filmjében, melyben Shawn MacArthurt, egy utcai harcost alakított. Szintén 2009-ben láthattuk a G. I. Joe: A Kobra árnyékában, ahol Duke-ot formálta meg.

2010-ben érkezett Amanda Seyfrieddel közös filmje a Kedves John, mely Nicholas Sparks azonos című regénye alapján készült. Ebben a filmben Channing egy hivatásos katonát alakít aki hazalátogatván beleszeret Svannahba, a szerelmesek útjai különválnak, levélben tartják a kapcsolatot. A filmben nyújtott alakításáért több díjra is jelölték.

2011-ben Ron Howard vígjátékában A dilemmában tűnt fel mint Zip. A film főbb szerepeiben Vince Vaughn, Kevin James, Queen Latifah, Jennifer Connelly és Winona Ryder voltak láthatóak. Al Pacino mellett alakított főszerepet a Senki fiában, illetve ebben az évben mutatták be A sas című történelmi filmet, melyben Channing a főszereplő Marcust alakította. A film érdekessége, hogy bár a legtöbb jelenetét Skóciában forgatták, számos jelenetét Hazánkban vették fel, ennek köszönhető, hogy több magyar színész is szerepelt a produkcióban, mint például László Zsolt, Laklóth Aladár vagy Bicskey Lukács.

Még 2011-ben bemutatták az Újra együtt című romantikus vígjátékot, melyben a színész újra együtt dolgozott Jennával.

2012 igen sikeres év volt Channing számára, először a Rachel McAdamssel forgatott romantikus vígjáték a Fogadom került bemutatásra, melyben Paige és Leo megható szerelmi történetének lehettünk tanúi. A történet szerint a szerelmesek boldogan élik életüket egészen addig míg egy szörnyű balesetben Paige elvezíti az emlékezetét és teljesen elfelejti a Leoval közös múltját. A férfi kitartásának köszönhetően Paige újra beleszeret, noha nem nyeri vissza emlékezetét. A film igaz történet alapján készült. Leo megformálásáért több díjra is jelölták a 2012-es MTV Movie illetve a Teen Choice Awards-on.

Ezt követően egy vígjáték következett a 21 Jump Street melyben Jonah Hillel igyekeztek óvni a rendet, mint biciklis rendőrök, majd visszaülhettek az iskolapadba, hogy lebuktassanak egy gimis drogdílert. Ezért a szerepért elnyerte a 2012-es Teen Choice Awards-on a legjobb színésznek járó elismerést vígjáték kategóriában.

Channing egy korábbi interjúban elmondta, hogy szeretné ha chippendale táncos múltjáról egyszer film készülne, ami 2012-ben Steven Soderbergh rendező jóvoltából meg is valósult. A Magic Mike-ban Matthew McConaughey gyűjtötte össze a szépfiúkat bárjában, hogy a nők kedvére tegyenek. Megmutatta kockáit a filmben Alex Pettyfer, Joe Manganiello, Matt Bomer és Adam Rodriguez.

2013-ban először a Don Jon-ban, majd a Mellékhatások című thrillerben láthattuk, ez utóbbiban Rooney Mara, Catherine Zeta-Jones és Jude Law voltak a partnerei.

Ismét Duke bőrébe bújt a G.I. Joe: Megtorlás című sci-fi-ben, illetve színésztársaihoz hasonlóan önmagát alakította az Itt a vége című vígjátékban, mely a világvégéről szól.

Az elnök végveszélyben akciófilmben Calet alakította, s olyan elismert színészekkel dolgozott együtt mint Jamie Foxx, Maggie Gyllenhaal és Richard Jenkins.

2014-ben a A Lego-kaland című animációs filmben Supermannek kölcsönözte a hangját, majd Steve Carell-el, Mark Ruffaloval és Sienna Millerrel szerepelt a Foxcatcher című életrajzi filmben, mely egy birkózóról szól. Ebben az évben mutatták be a 22 Jump Street - A túlkoros osztag-ot melyben Jenko (Channing Tatum) és Schmidt (Jonah Hill) visszatértek. A filmben nyújtott alakításáért újabb díjat zsebelt be, a 2015-ös MTV Movie Awards-on elhozta a legjobb színész díját a vígjáték kategóriában.

2015-ben Mila Kunissal volt látható a Jupiter felemelkedésében, illetve sokunk örömére visszatértek a táncos fiúk, bemutatták a Magic Mike XXL-t.

2016-ban Burt Gurney-ként volt látható az Ave, Cézár!-ban, és epizódszerepet kapott az Idiotsitter című sorozatban, Trick Malloyt alakította.

Channing a Kingsman: The Golden Circle akcióvígjátékban Jeff Bridges, Julianne Moore, Halle Berry és Colin Firth mellett kapott szerepet, a filmet 2017. őszén mutatják be a mozik.

Harmadszorra is magára ölti Jenko szerepét a MIB 23-ben.

ZENE

2000-ben szerepelt Ricky Martin: She Bangs című videoklipjében, 2006-ban Jenna és Channing feltűntek Ciara: Get Up című videoklipjében, mint táncosok.

2013. júniusában jelent meg az (I Wanna) Channing All Over Your Tatum című hivatalos zenés videó, melyen Jamie Foxx és Channing Tatum énekelnek.

LIP SYNC BATTLE (2016)

2016-ban Channing és felesége Jenna részt vettek a Lip Sync Battle című műsorban, melynek lényege, hogy az adott sztár egy ismert énekes, énekesnő bőrébe bújik, leutánozza mozdulatait, színpadi viselkedését és playbackben előadja egy ismert slágerét. A színész imitálta többek közt Beyoncet és Elsát a Jégvarázsból.

DÍJAK, JELÖLÉSEK

2016 .... Critics' Choice Movie Awards / A legjobb alakítás (The Hateful Eight) - jelölt
2016 .... People's Choice Awards / Kedvenc filmszínész - jelölt
2016 .... People's Choice Awards / Kedvenc dráma-színész - jelölt
2016 .... Arany Málna-díj / A legrosszabb színész (Jupiter Ascending) - jelölt
2015 .... MTV Movie Awards / A legjobb alakítás (Foxcatcher) - jelölt
2015 .... MTV Movie Awards (Foxcatcher) - jelölt
2015 .... MTV Movie Awards / A legjobb alakítás (22 Jump Street) - nyert
2015 .... MTV Movie Awards / A legjobb páros - Jonah Hill (22 Jump Street) - jelölt
2014 .... MTV Movie Awards / A legjobb hős (White House Down) - jelölt
2013 .... MTV Movie Awards / A legjobb zenés pillanat (Magic Mike) - jelölt
2012 .... MTV Movie Awards / A legjobb alakítás (The Vow) - jelölt
2012 .... MTV Movie Awards / A legjobb csókjelenet - Rachel McAdams (The Vow) - jelölt
2012 .... MTV Movie Awards / A legjobb küzdő jelenet - Jonah Hill (21 Jump Street) - jelölt
2012 .... Teen Choice Awards / A legjobb dráma színész (The Vow) - jelölt
2012 .... Teen Choice Awards / A legjobb vígjáték színész (21 Jump Street) - nyert
2012 .... People's Choice Awards / Kedvenc színész (Magic Mike, 21 Jump Street és The Vow) - jelölt
2012 .... People's Choice Awards / Kedvenc vígjáték színész (21 Jump Street) - jelölt
2012 .... People's Choice Awards / Kedvenc dráma színész (The Vow és Magic Mike) - jelölt
2010 .... MTV Movie Award / A legjobb férfi főszereplő (Dear John) - jelölt
2010 .... Teen Choice Award / Choice filmszínész: Akció (G.I. Joe: The Rise of Cobra) - nyert
2009 .... Teen Choice Award / Choice filmszínész: Dráma (Fighting) - jelölt
2008 .... Teen Choice Award / Choice filmszínész: Dráma (Stop-Loss) - nyert
2008 .... Teen Choice Award / Choice Movie: Dráma (Step Up 2: The Streets) - nyert
2008 .... Teen Choice Award / Choice MySpacer - jelölt
2006 .... Independent Spirit Award / A legjobb férfi mellékszereplő (A Guide to Recognizing Your Saints) - jelölt
2006 .... Sundance Film Festival / Különdíj (A Guide to Recognizing Your Saints) - nyert

ÉRDEKESSÉGEK CHANNINGRÓL:

× egészen pici korától sportolt, focizott, baseballozott és kipróbálta a harcművészeteket is, Kung Fuzott,
× Instagram profilja: https://www.instagram.com/channingtatum/,
× 2011-ben megalapította a 33andOut Productionst és az Iron Horse Entertainment-et,
× több filmben is közreműködött mint producer,
× 2012 novemberében őt választotta a People magazin a legszexibb férfinak,
× 2012-ben a Saturday Night Live című televíziós műsor házigazdája volt,
× bevallotta egy interjúban, hogy ADHD-s (figyelemhiányos, hiperaktív) és a diszlexiás,
× korábban azt nyilatkozta Clint Eastwood a példaképe,
× Egyik kedvenc filmje az 1985-ös Kincsvadászok,
× feleségével, Jennával van egy közös "side by side" feliratú tetoválásuk, Channing bal oldalán, Jennának pedig a bal lábfején,
× nagy kutyabarát, neki is van egy kutyusa, és gyakran támogat menhelyeket,

MAGÁNÉLETE

2006-ban a Step Up című táncos film forgatásain melegedett össze partnerével Jenna Dewan színésznővel, akit 2009. július 11-én Malibu-ban feleségül vett. 2013. május 31-én, Londonban megszületett kislányuk Everly Elizabeth Maiselle Tatum.

FILMOGRÁFIA

FILMEK


2017 .... Logan Lucky - Jimmy Logan
2017 .... Kingsman: The Golden Circle
? .... Gambit - Remy LeBeau / Gambit
? .... MIB 23 - Jenko
? .... Triple Frontier
? .... Untitled Musical Comedy
2016 .... Ave, Cézár! / Hail, Caesar! - Burt Gurney
2015 .... Aljas nyolcas / The Hateful Eight - Jody
2015 .... Magic Mike XXL - Mike
2015 .... Jupiter felemelkedése / Jupiter Ascending - Caine Wise
2014 .... Az élet könyve / The Book of Life - Joaquin (szinkron)
2014 .... 22 Jump Street - A túlkoros osztag / 22 Jump Street - Jenko
2014 .... Foxcatcher - Mark Schultz
2014 .... A Lego-kaland / The Lego Movie - Superman (szinkron)
2013 .... Az elnök végveszélyben / White House Down - Cale
2013 .... Itt a vége / This Is the End - Channing Tatum
2013 .... G.I. Joe: Megtorlás / G.I. Joe 2: Retaliation - Duke
2013 .... Mellékhatások / Side Effects - Martin Taylor
2013 .... Don Jon
2012 .... Magic Mike - Magic Mike
2012 .... 21 Jump Street - A kopasz osztag / 21 Jump Street - Jenko
2012 .... Fogadom / The Vow - Leo
2011 .... A bűn hálójában / Haywire - Aaron
2011 .... Újra együtt / 10 Years - Jake
2011 .... A sas / The Eagle - Marcus
2011 .... Senki fia / The Son of No One - Jonathan 'Milk' White
2011 .... A dilemma / The Dilemma - Zip
2010 .... Kedves John / Dear John - John Tyree
2009 .... G. I. Joe: A Kobra árnyéka / G. I. Joe: The Rise of Cobra - Duke
2009 .... Közellenségek / Public Enemies - Pretty Boy Floyd
2009 .... Bunyó / Fighting - Shawn MacArthur
2008 .... A sereg nem enged / Stop-Loss - Steve Shriver
2008 .... Step Up 2: Streetdance - Tyler
2007 .... Seattle öt napja / Battle in Seattle - Johnson
2006 .... Step Up - Tyler Gage
2006 .... Micsoda srác ez a lány / She's the Man - Duke
2006 .... Őrangyallal, védtelenül / A Guide to Recognizing Your Saints - fiatal Antonio
2005 .... Supercross / Supercross: The Movie - Rowdy Sparks
2005 .... Ámok / Havoc - Nick
2005 .... Világok harca / War of the Worlds
2005 .... Carter edző / Coach Carter - Jason Lyle

SOROZATOK

2016 .... Idiotsitter - Trick Malloy
2014 .... A Simpson család / The Simpsons (szinkron)
2010 .... Morgan and Destiny's Eleventeenth Date: The Zeppelin Zoo - Lionel
2007 .... The Trap - Greg
2004 .... Miami helyszínelők / CSI: Miami - Bob Davenport
2 felhasználónak tetszik: AmyVie, Lindsay019
2017. február 04. 12:12 #5
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Köszönöm a nevezéseket, és az igazán szép életrajzokat. meghajolo.gif A pályázatot lezárom! Indulhat a szavazás! Ne felejtsétek, csak az erre kijelölt tagok, illetve a pályázók voksát vesszük figyelembe!
2017. február 05. 12:20 #6
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
A szavazást lezárom. Köszönöm mindenkinek a részvételt, nagyon igényes életrajzok születtek, de a lapot csak egy nyerheti. smileeee.gif Lindsay019, gratulálok a szép munkádhoz és jó szerkesztést kívánok a laphoz! meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: duracell, Lindsay019, kurrek
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!