Starity

Hilary Duff - Adatlap pályázat!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. február 26. 12:42 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
A pályázatra szombat délig várjuk az értelmes, saját szavaiddal megfogalmazott, nem webfordítós és nem másolt életrajzokat. Az Adatlapos topik 3.-ban tájékozódhatsz az új szabályzatról, mielőtt pályázol, mindenképpen olvasd át! Szavazatokat még mindig csak az erre kijelölt tagoktól, illetve maguktól a pályázóktól fogadunk el! Az elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted!
4 felhasználónak tetszik: lucymharding, kurrek, ScreamQueens, Emeloverr.
2017. március 04. 14:21 #2
- törölt felhasználó -    
A pályázatot végül meghosszabbítottuk a két problémás életrajz miatt, így most nem lesz szavazás, majd csak jövő héten szombaton. Addig bárki pályázhat! meghajolo.gif
3 felhasználónak tetszik: Emeloverr., kurrek, _ToTo_
2017. március 09. 12:21 #3
kurrek
kurrek
ღ Emton ღ
 
Státusz“And I will love you until I take my last breath on this earth.”
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 10.11.13.
Hozzászólás: 6362
Csatolások: 23371
Azonosító: 138617
Offline offline
Akkor már megpróbálkozom én is, ha már múlt héten elmaradt. biggrin.gif Köszönöm a lehetőséget! smileeee.gif

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/originals/ec/ac/69/ecac69a0eb6344530e5c5c7336b45d7e.jpg


Élete:

Hilary Erhard Duff néven, 1987. szeptember 28-án látta meg a napvilágot a Texas-bel Houstonban. Szülei Robert Erhard Duff, aki a kereskedelemben dolgozott, édesanyja pedig Susan Colleen, zenei producer. Nővére a szintén híres Haylie Duff. Sokat utaztak Houston és San Antonio között édesapjuk munkája miatt. Édesanyjuk ösztönzésére a két testvér beiratkozott színészeti, énekes és balett órákra is. Helyi színházi produkciókban kaptak szerepet, később pedig a BallettMet stúdió által a The Nutcracker-ben voltak láthatóak San Antonioban. Hilaryt inkább a televíziós világ érdekelte, épp ezért a Duff nővérek és édesanyjuk 1993-ban Kaliforniába költöztek, édesapjuk az üzlet miatt Houstonban maradt. A testvérek a korai éveikben számos kisebb televíziós produkcióban kapott szerepet. A karrierje miatt 8 éves korától magántanuló lett. A kezdetekben sokáig modellkedett különböző ruhaüzleteknek.


Karrier:

1997-2000

Első szerepét 1997-ben kapta meg a Hallmark csatorna True Woman című filmjében, majd rá egy évre, 1998-ban pedig a Playing by Heart egyik karakterét formálta meg. Ebben az évben jött meg számára a világsiker is, amikor megkapta Wendy, a boszorkány szerepét a Casper és Wendy találkozása című filmben. A mozi félig animációs, hiszen a szellemet, Caspert számítógépes megoldással szerkesztették mellé.

1999-ben a The Soul Collector stábjához csatlakozott, mint Ellie, amiért meg is kapta a Young Artist Award-on a legjobb színésznőnek járő díjat egy TV-filmben vagy Pilotban.
2000 márciusában egy beteg gyermeket alakított a CBS Chicago Hope drámájában, majd az NBC Daddio első epizódjában tűnt fel.

2000-2007

Nem sokkal a Daddio után kapta meg a Disney Channel első igazi tinisorozatában, a Lizzie McGuire-ban Lizzie szerepét. Ezzel egy csapásra sikeres lett. A premierre 2001. január 12-én került sor, ami 2,3 milliós nézettséget hozott a csatornának. Ekkorra vált tinik kedvencévé és példaképévé. Elkezdődött a sorozat marketingje: albumok, könyvek, játékbabák és videó játékok, mind az ő arcával. Mindez körülbelül 100 milliót hozott a konyhára.

2002-ben a Human Nature filmben jelent meg, ahol Patricia Arquette fiatalabbik énjét alakította. Ekkor startolt a Disney következő nagy dobása, a Tinikadét, ahol főszerepet kapott. A csatorna 19 éves futása alatt a legnézettebb show volt.

Ezután kezdődött meg számára a zenei karrier is. Felénekelte az I Can't Wait című dalt a Lizzie McGuire albumára. Később a Disneymania CD-jén volt hallható a The Tiki Tiki Tiki Room című száma. Nem sokkal később debütált az első karácsonyi albuma is, amely 2002 októberében jelent meg Santa Claus Lane néven, ami még a Billboard 200-as listájára is felkerült.

2003-ban egy gyermekeknek készített komédiában kapott szerepet, ami az Agent Cody banks nevet kapta. Ugyanebben az évben készült el a The Lizzie McGuire mozifilm, amely idehaza is bemutatásra került. Két karaktert alakított, hiszen Isabella Parigi-t és persze Lizziet is megformálta. A mozi betétdalát is ő felénekelte. Ez volt a What Dreams Are Made Of, amely később a film hivatalos CD-jére is felkerült.
Ekkor debütált a Why Not is, amely Duff első önálló dala volt. Észak-Amerikában ugyan nem lett sikeres, de Ausztráliában és Új-Zélandon sokan megszerették. A Lizzie McGuire albuma platinalemez lett Kanadában és kétszeres platina lett az RIAA által.

Második stúdió albuma 2003 augusztusában jelent meg, ami fel is került a Billboard 200-as listájára az Egyesült Államokban. 5 milliót adtak el a lemezből az első két évben, még platina lemez is lett belőle. Az albumon kapott helyett a So Yesterday és a Come Clean dalok, amelyek közül az előbbi platina lett Ausztráliában, utóbbi pedig az első helyet kaparintotta meg Amerikában. A Come Clean még az MTV által készített Laguna Beach című sorozatban is hallható volt.

2004-ben mutatták be a Lizze McGuire utolsó epizódját. Február 14-én 65 epizód után búcsúzott a nézőktől a sikeres széria. Második filmről is szó volt, de ez végül nem valósult meg. Ekkor kapott szerepet az A Cinderella Story című moziban Chad Michael Murray partnereként. A film az Államokban nem kapott túl jó értékelést, de a rajongók körében az egyik kedvenc Duff-mozi.

Harmadik stúdióalbuma is ekkor készült el, amely már rockos elemeket is tartalmazott. 2. helyen landolt Amerikában és 1,8 milliót adtak el belőle. Az év második felében jelent meg következő filmje, amely a Raise Your Voice nevet kapta. A film nagyon rossz kritikákat kapott, Hilaryt pedig a legrosszabb színésznő kategóriájában is jelölték ebben az évben.

2004-ben indította el első ruhamárkáját, ami a Stuff by Hilary Duff nevet kapta. Első körben Amerikában mutatták be a Target által, de lehetett kapni a Kmartban Ausztráliában, a Zellerben Kanadában és Észak-Afrikában is.

A színésznő és nővére leforgatták a Material Girls című filmet 2006-ban. Ekkor ismét jelölték őket a legrosszabb színésznőnek járó díjra. Ez volt a harmadik ilyen jelölése három év alatt. A film marketingjeként megjelent első parfümje is a With Love... Hilary Duff 2006 szeptemberében. Az illatot Európában, japánban és Kanadában is elérhetővé tették.

2007-2010

2007-ben elkezdett dolgozni negyedik stúdióalbumán. A végső lemez még ebben az évben a boltok polcaira került. Együtt dolgozott többek között Rhett Lawrence-vel, Tim&Bob-bal és Richard Vission-nal is. Főképp a Joel Maddennel való szakításáról szól a electropop album. A harmadik helyen debütált a Billboard 200-as listáján és arany lemez is lett belőle pár hét leforgása alatt. A Dignity albumon kapott helyet a With Love és a Stranger is, ami egycsapásra sikeres lett a rajongók körében.

2008-ban szerepet kapott a War című filmben, amely csak egy limitált alkotás volt. Ekkor jelent meg a Best Of Hilary Duff albuma is, a legjobb dalaival, majd a Reach Out videóklipje is elérhetővé vált, ami sokak körében felháborodást váltott ki, túlfűtöttsége miatt.

2009-ben kapott szerepet az According to Greta című filmben, mint a főszereplő lány, majd csatlakozott a Gossip Girl stábjához, ahol Olivia Burke-t alakította. A sorozatban hasonlított önmagához, hiszen hírességet formált meg, aki végül elhagyta New Yorrkot. Romantikus kapcsolatba került Dan Humphreyval, illetve Vanessa Abramssel is. Az őket alakító színészekkel a mai napig jó barátságot ápolnak.

2010-2014

2010-ben kapott szerepet az ABC Family saját gyártású filmjében, a Beauty & The Vriefcase-ban. A film premierje 2,4 millió embert ültetett képernyők elé, ami főleg Hilary nevének volt köszönhető.

Az ezt követő évben tűnt fel a Stay Coll című komédiában. Ugyanekkor kezdett el dolgozni ötödik stúdióalbumán is.
2013-ban vendégszereplőként feltűnt a FOX sorozatában, a Raising Hope-ban is, ez volt az első szerepe gyermeke születése után. Később a Two and a Half Men 10. szezonjában tűnt fel és kezdett el dolgozni a Wings című animációs filmen, ahol szinkronizált többek között Jesse McCartney és Josh Duhamel mellett.

2013-ban befejezte a Flock of Dudes forgatását is, ami végül 2013 augusztusában jelent meg. Ugyanebben az évben jelent meg harmadik könyve, ami az Elixir trilógia része volt és a True nevet kapta.

2014-napjainkig

2014. január 15-én kapta meg Sutton Foster szerepét a Younger című komédiában. A sorozat Pamela Redmond Satran novellája alapján készült el, Darren Star rendezése nyomán. A premierre végül 2015-ig várni kellett, ekkor került a képernyőkre az első évad, amely 12 részes volt és a nagy siker miatt, azonnal berendelték a második évadot, később pedig a harmadikat is. A negyedik szezon 2016. június 14-én került berendelésre.

2014. július 29-én jelent meg következő dala, a Chasing the Sun. A Billboard Hot 100 79. helyén debütált és a Stranger után az első olyan dala, ami helyet kaphatott ezen a listán. Az első héten 4 milliós nézettséget generált a videó. A második kislemez, az All About You augusztus 12-én jelent meg. A Breathe In. Breathe Out nagylemez végül 2015. április 6-án került a boltok polcaira. Több amerikai listán is előkelő helyet foglalhatott el.

2016 júniusában jelentette be, hogy a következő lemezén dolgozik, ami kontrasztban lesz az előző koronggal.


Jótékonykodás:

A Katrina hurrikán áldozatainak 250.000 dollárt adományozott, illetve 2 és fél millió ember étkezéséről gondoskodott 2005-ben. Több ifjúsági szervezet tagja, mint a Kids with a Cause is. Az évek során Kolumbia fővárosában, Bogotában lett ifjúsági nagykövet, ekkor több napot is itt tartózkodott és segített a rászorulóknak.
2013-ban meglátogatta Torontó egyik kórházat, ahova új játékokat vitt a Hasbro jóvoltából a gyermekek számára.


Magánélete:

Első kapcsolata Aaron Carterrel 2001-ben kezdődött, aki később feltűnt a Lizzie McGuireben is. Ezt követően, 2004-ben, 16-évesen elkezdett randizni a Good Charlotte énekesével, Joel Madden-nel, aki ekkor 25 éves volt. Együtt dolgoztak a lány akkori albumán is, de kapcsolatuk 2006 novemberében véget is ért.

2007-ben kezdett el randizni a kanadai NHL játékossal, Mike Comrieval. 2010 februárjában eljegyezték egymást, majd augusztus 14-én, Santa Barbarán megtartották az esküvőt is. 2011-ben jelentették be, hogy első gyermeküket várják, aki 2012. március 20-án, Luca Cruz Comrie néven látott napvilágot. A pár végül 2015 februárjában beadta a válókeresetet, kibékíthetetlen ellentétek miatt. A válást végül 2016. februárjában mondták ki. Barátságos viszonyt ápolnak a mai napig és a közös gyermeküket szeretetben nevelik majd fel.


Érdekességek:

- Nem egyszer barbie babákat reklámozott.
- Most Wanted turnéja alatt egy mexikói szappanoperában is szerepet kapott.
- A Lizzie McGuire mozi az első héten 42,6 millió dollárt hozott a konyhára.
- A Los Angeles-i tündérmese világszerte 66 millió dollárt hozott.
- Támogatja az állati jogokat is.
- Ruhamárkájának értékesítése 2010-ben befejeződött.


Könyvei

The Elixir series:
    Elixir (2010)
    Devoted (2011)
    True (2013)


Discography

Nagylemezek:

Santa Claus Lane (2002)
Metamorphosis (2003)
Hilary Duff (2004)
Dignity (2007)
Breathe In. Breathe Out. (2015)

Összeállítások:

Disney Artist Karaoke Series: Hilary Duff (2005)
Most Wanted (2005)
4Ever Hilary (2006)
Best of Hilary Duff (2008)
Metamorphosis / Hilary Duff / Dignity (2009)

Élő albumok:

The Girl Can Rock (2004)
Live at Gibson Amphitheatre (2009)

Kislemezek:


Why Not (2003)
So Yesterday (2003)
Come Clean (2004)
Little Voice (2004)
Our Lips Are Sealed (2004)
Fly (2004)
Someone's Watching Over Me (2005)
Wake Up (2005)
Beat of My Heart (2005)
Supergirl (2006)
Play with Fire (2006)
With Love (2007)
Stranger (2007)
Reach Out (2008)
Any Other Day (2009)
Chasing the Sun (2014)
All About You (2014)
Sparks (2015)

Egyéb dalok:

I Can't Wait (2002)
The Tiki, Tiki, Tiki Room (2002)
What Dreams Are Made Of (2003)
The Siamese Cat Song (2004)
Our Lips Are Sealed (2004)
Now You Know (2004)
Crash World (2004)
(I'll Give) Anything but Up! (2006)
Any Other Day (2009)
Youngblood (2015)


Filmográfia:

Filmjei

2016 – Flock of Dudes – Amanda
2012 – Wings (szinkronszerep) – Windy
2012 – Foodfight! (szinkronszerep) – Sunshine Goodness
2012 – She Wants Me – Kim Powers
2010 – Munkával szerzett pasi – Lane Daniels
2010 – Az éjszaka országai – Raven Lee Halfacre
2009 – Greta – Greta
2009 – What Goes Up – Lucy Diamond
2009 – Újra a gimiben – Shasta O’Neil
2008 – Jó üzlet a háború – Yonica Babyyeah
2006 – Lányok a pácban – Tanzie Marchetta
2005 – Tucatjával olcsóbb 2 – Lorraine Baker
2005 – A tökéletes pasi – Holly Hamilton
2004 – In Search of Santa (szinkronszerep) – Princess Crystal
2004 – Sztár születik – Teresa (Terri) Fletcher
2004 – Los Angeles-i tündérmese – Sam
2003 – Tucatjával olcsóbb – Lorraine Baker
2003 – Csaó, Lizzie! (The Lizzie McGuire Movie) – Lizzie McGuire / Isabella Parigi
2003 – ÖcsiKém – Natalie Connors
2002 – Tinikadét – Kelly
2001 – Libido – Vissza az ösztönökhöz – Young Lila Jute
1999 – The Soul Collector – Ellie
1998 – Szeress, ha tudsz! – Extra
1998 – Casper és Wendy – Wendy
1997 – Amazonok a vadnyugaton – Extra

Sorozatai


2014 - 2017 Younger - Kelsey Peters
2013 - Dóra, a felfedező (szinkronszerep) – Ice Witch
2013 – Két pasi – meg egy kicsi – Stacey
2013 – Nevelésből elégséges – Rachel
2010 – Balfékek – Meghan
2009 – Gossip Girl – A pletykafészek – Olivia Burke
2009 – Különleges ügyosztály – Ashlee Walker
2009 – Szellemekkel suttogó – Morgan Jeffries
2003 – 2005 – George Lopez – Kenzie / Stephanie
2005 – Isteni sugallat) – Dylan Samuels
2001 – 2004 – Lizzie McGuire – Lizzie McGuire
2004 – A dumagép – Britney
2003 – American Dreams – Shangri-Las
2000 – Chicago Hope korház – Jessie Seldon


Díjak és jelölések:

2009 - Arany Málna - a leghülyébb színésznő. (Fods Dogs)
2007 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Lányok a pácban)
2007 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb páros (Lányok a pácban)
2006 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Tucatjával olcsóbb 2.)
2005 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Los Angeles-i tündérmese)
2005 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc színész
2004 - Fake ID Award-díj - kedvenc 21 év alatti előadó
2004 - TMF Awards-díj - Legjobb új női művész
2004 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc női énekesnő
2004 - Nickelodeon Kids Choise Awards-jelölés - Kedvenc sorozat: Lizzie McGuire
2003 - Nickelodeon Kids Choise Awards-jelölés - Kedvenc filmszereplő
2003 - Young Artist Awards-jelölés - Legjobb Tv sorozat (vígjáték, és dráma) :Lizzie McGuire
2003 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc Sorozat: Lizzie McGuire
2003 - Nickelodeon Kids Choise Awards-jelölés - Kedvenc sorozat szereplő
2002 - First Annual Popstar!-díj Awards - kedvenc Tv sztárja
2002 - First Annual Popstar!-díj AwardsTv fellépés
2002 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc sorozat: Lizzie McGuire
2002 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj Kedvenc színésznő
2002 - Young Artist Awards-díj Legjobb tv-sorozat: Lizzie McGuire
2002 - Young Artist Awards-díj Legjobb fiatal szereplő: Lizzie McGuire
2000 - Young Artist Awards-díj - Legjobb TV szereplés
1999 - Young Artist Awards-jelölés - Legjobb TV szereplés és Legjobb fiatal színész: Casper És Wendy találkozása
1998 - Young Artist Award -fiatal mellékszereplő
2017. március 09. 15:32 #4
- törölt felhasználó -    
https://www.kephost.com/images/2017/03/09/hilary_cos__4_-tile.jpg

Amit tudni kell róla:
Hilary Erhard Duff amerikai színésznő, énekes, divattervező és írónő Gyerekszínészként ismerte meg a világ Lizzie McGuire sorozat által és azóta számos főszerepben mutathatta meg tehetségét, három stúdióalbuma jelent meg, négy világ körüli turnét tudhat maga mögött, piacra dobott ruhakollekciókat, parfümöket, valamint már három könyvvel is büszkélkedhet.

ÉLETE ÉS KEZDETEK:
Hilary Erhard Duff 1987. szeptember 28.-án látta meg a napvilágot Susan Colleen (leánykori nevén Cobb) háztartásbeli, majd zenei/film producer és a kisbolti láncoknál partnerként és tulajdonosként dolgozó Robert Erhart Duff második gyermekeként. Nővérével, Haylie Duffal német felmenőkkel is rendelkeznek. Édesanyjuk mindkettejüket bátorította és fontos szerepet játszott karrierjük elkezdésében így elkezdtek balettozni a texasi San Antonioban , színi órákat vettek és énekelni is tanultak. Különböző színházi előadásokban kaptak szerepet,amelynek helyszínei legtöbbször a helyi színház volt majd részvettek a BalletMet produkciójában,amely a Diótörővel turnézott San Antonioban. A lányokat egyre jobban magával ragadta a show business így nem volt meglepetés,amikor anyjukkal 1993-ban át tették székhelyüket Kaliforniába bár sajnálatos módon apjuk Houstonban maradt,hogy felügyelje vállalkozását. Hilarynak 8 éves korában magántanulóként kellett folytatnia tanulmányait. Sok év meghallgatás és találkozás után nővérével különböző tévés reklámokban tűntek fel és különböző ruházati márkáknak modellkedtek. Szülei 2007-ben döntöttek a válás mellett apja hűtlensége miatt.

KARRIER:

SZINÉSZI KARRIER:
A reklám szereplések után 1997-ben megkapta első komolyabb film szerepét az Amazonok a vadnyugaton/ True Women c. kaland filmben,amelyben olyan nagy sztárok mellett játszhatott mint Angelina Jolie és Dana Delany ,de kisebb jellegű szerepe miatt nem fizettek neki. 1998-ban jött a nagyobb áttörés ,amikor a Casper és Wendyben megkapta a főszerepet. A Disney által megalkotott filmben Hilary a boszorkány lány ,Wendy bőrébe bújhatott ,aki barátságot köt a szellem Casperrel. A vegyes technikájú film nagy népszerűségnek örvendett főleg a gyerekek körében. Az 1999-es The Soul Collector c. filmben sikerült bezsebelni szerepet és alakításáért Young Artist Awards-on díjat kapott. 2000-ben kisebb sorozat szerepeket kapott a CBS orvosi drámájába,a Chicago Hope kórházban,amelyben egy beteg gyereket alakított a 6. évad 17. részében és a Daddio pilot epizódjában.

2001-ben jött az újabb nagy ugródeszka az ügyetlen, de átlagos középiskolás lány, Lizzie McGuire karakterével. A sorozat szintén a Disney által készült és hatalmas népszerűségre tett szert és hamar tini bálvánnyá vált. Az első epizódot 2001. január 12-én adták le a Disney Channel-en több mint 2,5 millióan nézetséggel. Disney piacra dobott a sorozat alapján könyveket, babákat, játékokat, és a videojátékokat. A sorozatban egy-két epizódban feltűnt volt barátja, Frankie Muniz. A karaktert egészen 2004-ig alakította 65 epizódon keresztül. A sorozat nyújtott alakításért többször kapott Young Artist Awards-ot és Nickelodeon Kids Choise Awards-ot Népszerűségének köszönhetően 2003-ban film változat is bemutatásra került Csaó, Lizzie! címen,amelyben két karaktert is megformálhatott és 42,6 millió dollár bevételt hozott az első héten. A filmben Lizzie McGuire és barátai sikeresen leérettségiztek és a római vakációzásukat hivatott bemutatni a főiskola előtt. A készítők Hilary szerződésének lejárása után próbáltak rávenni a színésznőt újabb filmre vagy spin-off sorozatra,de nem sikerült megegyezniük.

A sorozat közben egy másik Disney projektben is rész vett 2002-ben,ami nem volt más,mint a Tinikadét c. vígjáték,amelyben a Kellyt,a művészi ambíciókkal megáldott tini lányt kelltette életre. A film a Disney egyik legsikeresebb művévé vált. Az ÖcsiKém akció-vígjátékban megkapta a női főszerepet Frankie Muniz oldalán ,mint Natalie Connors. A filmhez készült folytatás is ,de abban Hilary nem kapott szerepet.

2003-as évben még az American Dreams c. sorozatban is szerepelt nővérével, Haylie-val. A Tucatjával olcsóbb c. vígjátékban a filmben főszereplő Steve Martin és Bonnie Hunt tizenkét gyereke közül játszotta Lorraine Baker karakterét. A film kapott 2005-ben folytatás,amelyben Hilaryt viszont láthatjuk bár kevésbé lett sikeres elődjéhez képest és itt is sajnálatos módon Arany Málnára jelölték.

2004-ben jött az újabb nagy főszerep a Los Angeles-i tündérmesében,amelyben Chad Michael Murry mellett szerepelt. A film egy "modern Hamupipőke” feldolgozásnak készült,amely fiatalabb korosztály tetszését elnyerte. Hilaryt mégis jelölték Arany Málnára a Legrosszabb színésznő kategóriában. Feltűnt A dumagép c. sorozatban is a 11. évad 12. epizódjában. A Télapó nyomában című filmben Crystal karakterét szinkronizálta. 2005-ben újabb főszerepben láthatta a közönség a szépséges színésznőt,amely nem volt más,mint a Sztár születik. Oliver James-el és Kat Dennings-el is együtt játszott. A kritikusok meg voltak elégedve alakításával,amelyet sokkal érettebbnek neveztek az eddigiekhez képest. A filmben a nagy álmokat dédelgető kisvárosi kamaszlány ,Terri szerepében bizonyíthatott és énektudását is megcsillogtatta. Énekhangjával sokan mégsem voltak megelégedve mivel túlságosan hozzányúltak és gépies lett. Kisebb szerepeket kapott a George Lopez 2 epizódjában (2. évad 22. rész.,4. évad 19. rész) és az Isteni sugallat 2. évad 14. részében. A Tökéletes pasi c. családi vígjátékban Heather Locklear színésznő lányaként láthattuk majd a Lányok a pácban c. filmben,amelyben nővérével együtt szerepeltek,de a film nem lett sikeres. A testvérpár 2 kategóriában is jelölték Arany Málnára,amellyel már harmadik jelölését kapta meg egymás utáni évek alatt. Ezután a 2008-as Jó üzlet a háború c. filmben Yonica Babyyeahként az egyik főszereplőt játszotta.

2009-ben az Újra a gimiben c. romantikus vígjátékban Shasta O’Neilt majd feltűnt a Szellemekkel suttogó c. sorozat 4. évad 19. részében, a Gossip Girlben 3. évadjában,mint Olivia Burke,aki visszatérő szereplőként pörgette fel a sorozatot a jelenlétével és A Különleges ügyosztály 10. évad 19. részében. A Gossip Girlös munkáját a LA Times dicsérte és el is nyerte a Teen Choice Awardon a díjat. Annak ellenére ,hogy Duff azt nyilatkozta,hogy nem szeretne részt venni tini drámába és még a 90210 c. sorozatos szerepet is elutasította mégis elvállta a szereplést. Ebben az évben megjelent két filmje,a Greta,amelyben a címszereplőt,az öngyilkos és lázadó tini alakítja és a What Goes Up. Teljesítménye vegyes fogadtatásban ,de az utóbbiról úgy nyilatkozott a Variety,hogy egyre felnőttesebb az alakítása,de a film maga zavaros lett.

2010-ben szerepet kapott az ABC Family Munkával szerzett pasi c. filmjében ,amely jó nézettségét produkált majd láthattuk a Balfékek c. sorozat Aerodynamics of Gender epizódban. Majd bizonyíthatott Az éjszaka országai c. ,mint Raven Lee Halfacre. 2012-ben a She Wants Me –ben alakította Kim Powerst majd nővérével a Foodfight! nevű számítógépes játéknak kölcsönözték a hangjukat 2012. augusztusában Duff aláírt egy szerződést a 20th Century Fox,de nem lett belőle semmi. Ebben az évben még feltűnt a A kifutó c. reality-sorozat 10. évad 11. részében.

2013-ben gyermeke megszülése utána a Nevelésből elégséges c. sorozatban tért vissza,mint Rachel a 3. évad 20. részében majd szerepelt szintén egy rész elejéig láthattuk a Két pasi – meg egy kicsi 10. szezonjának 23. részében. Szinkronizált a Dóra, a felfedező c. mesében, Jesse McCartney Josh Duhamel mellett pedig a Wings repülős animációs filmhez adta a hangját.
2014.január 15.-én jelentették be,hogy az egyik főszereplőt Kelsey Peterst kapta meg a Younger c. sorozatban,amelynek megjelenése 2015. március 31.-ére csúszott át. A sorozat általánosságban pozitív kritikát kapott és már a negyedik évadnál tart,amelyet 2016. június 14-én rendeltek be. 2016-ben még szerepelt a Flock of Dudes c. vígjátékfilm.

ZENEI KARRIER ÉS STÍLUS:
Már karrierje megkezdése előtt is érdekelte már az éneklés,de ténylegesen 2001-ben a Radio Disney koncertjén döntette el,hogy ez is szeretne foglalkozni ,majd Hollywood Records-nál kötött ki,mint Andre Recke ügyfele. Két filmes albumon is közreműködött: az egyik a Lizzie McGuire Filmes Album volt,amelyen Brooke McClymont I Can't Wait slágerét énekelte el. A másik pedig a Walt Disney Records gondozásában jelent meg egy válogatásalbumként DisneyMania névvel,amelyen The Tiki Tiki Tiki Room-ot halhatjuk tőle. Hilary nem tétlenkedett hiszen még 2002-ben megjelent első saját ünnepi lemeze is, a Santa Claus Lane névre keresztelve , amelyen karácsonyi dalok gyűjteménye található meg. Sikerült duetteznie nővérével, Lil' Romeoval és Christina Miliannel is majd a Tell Me a Story című dalt felvették Mielőtt leszáll az éj c. filmhez,mely kislemezként jelent meg a Disney Channelnél. Az US Billboard 200 album listán a 154. helyet zsebelte be, és aranylemez minősítés is megkapta. A Radio Disney-n két dala, a Why Not, és a What Dreams Are Made Of jelent meg és sikereket ért el, az utóbbi a Csaó, Lizzie! filmben felcsendült. Ennek ellenére a Buena Vista Music Group nem volt teljes egészében elégedett mivel érettebb hallgatóságot képzelt el. A Why Not c. szerzeménye bemutatkozó kislemezén is szerepelt. A dal a húsz legjobb között a végzett Ausztráliában és Új-Zélandon és a RIAA megadta neki a 2x platinalemezt.

Második stúdió albuma a Metamorphosis 2003-ban jelent meg ,de a kritikusok vegyes kritikával illették mégis sikerült elérnie az első helyet a Billboard 200 és Canadian Albums listákon. Több mint ötmillió példányban bocsátották ki 2005 végére és több mint hárommillió példányban kelt el az Egyesült Államokban. A RIAA 3x platina minősítést adott neki. Három kislemez debütált az albumhoz: Az első a So Yesterday,amely Top 10-es sláger lett több országban is úgy, hogy az Állomokban -ban nem jelent meg. A második pedig a Laguna Beach főcímdalaként is ismert Come Clean lett,amely megkapja arany minősítést. A népszerűsítés érdekében 2003 novemberében Metamorphosis Tour keretein belül koncertezett, amely decemberben véget is ért. Több jelölést is bezsebelt,amelyek többségét szerencsésen meg is szerzett.
2004 júliusában újabb turnéra indult,amely egészen szeptemberig tartott és a Most Wanted nevet kapta. A Los Angeles-i tündérmese c. filmjéhez készült a Our Lips Are Sealed dal,amelyet nővérével vettek fel.
2004 harmadik albumával egy nagyobb stílus váltás következett be hangzásvilágában hiszen jóval rockosabb dalok is helyet kaptak. Hilary többé már nem akarta ,hogy Lizzie McGuire karakterével azonosítsák,amelyet el is ért. A szeretetről,az álmaid eléréséről is énekel. Olyan énekesnőkkel hasonlították össze,mint Ashlee Simpson és Avril Lavigne,de a kritikusok negatív jelzővel illeték az albumot. Két kislemeze kiemelkedő eredményeket ért el Kanadában ,ahol az első héten platinalemez lett és az U.S. Billboard 200 listáján második lett.

2005-ben már meg is jelent újabb munkája,ami nem volt más,mint Most Wanted válogatás albuma. Az előző albumokról tartalmazott néhány régi számot, valamint három új és néhány mix is helyett kapott. Vegyes kritikákat kapott hiszen többségben negatívakat írtak róla mégis az új dalok nagy részben elnyerték a firkászok tetszését. A három legsikeresebb dal : a Wake Up,melyet ex-barátja Joel Madden és annak testvére írt, a Beat of My Heart és a Break My Heart. 200.000 példányt adtak el az első héten és megkapta platinalemez minősítést. Kanadában töretlen sikerrel megint az első helyen végzett,a Billboard 200 listán pedig másodjára tudhatta magának az első helyet. Hilary világkörüli turnéba kezdett bele,amely 2005 júliusától 2006 szeptemberéig tartott a Still Most Wanted Tour néven. A
2006-os Az olasz rajongóknak kedveskedve megjelent egy válogatás 4ever Hilary Duff címmel majd nővérével a Lányok a pácban c. filmjükhöz énekelték fel a Madonna c. dalt.
Az újabb albuma 2007-ben érkezett Dignity névre keresztelve,amelyre saját maga is alkotott néhány számot, valamint olyan előadókkal dolgozott együtt, mint Kara DioGuardi. Segítségére volt Rhett Lawrence, Tim & Bob és Richard Vission is az album létrajöttében. Újabb stílusváltásnak lehettek a rajongók szemtanúi hiszen az eddigi rockosabb stílust felváltotta a dance és az electropop. Hilary azt akarta,hogy az emberek jóval érettebb képet kapjanak róla. Még a megjelenése előtt kijött a Hilary Duff: This Is Now tévé special,amelyet az MTV projektje volt. Az album vegyes fogadtatásban részesült és egyes kritikusok gyengének nevezték éneklését bár elismerték lírai tartalmát és az új zenei irányt. Olyan témák is felmerültek a zenék témájában,mint a szülei válása vagy Joel Madden-el való szakítása. Az USA-ban a 3. helyre küzdötte fel magát a lemez. A With Love c. száma 24. helyen végzett és a Billboard's Hot Dance Club Songs listán pedig jóval magasabb eredményt produkált hiszen az első helyen végzett. A Stranger ,amely harmadik kislemezként foglalt helyet ,szintén 1. helyen sikerült végeznie több listán is. Az album sikeresen bekerült több ország Top 10-es listájában. Az USA-ban pedig aranylemez lett mégis jóval gyengébben teljesített elődeihez képest . 2007 júliusa és 2008 februárja között Észak-Amerikát, Brazíliát és Ausztráliát járta meg egy koncertkörút keretében. 13 millió példány adtak el a lemezből világszerte és még négy világkörüli turnén folytatta korongja népszerűsítését.

2008-ban örvendeztette meg rajongóit első greatest hits albumával,amely Best of Hilary Duff néven került a boltok polcaira. Az album eddig megjelent legjobb számait tartalmazza Hilary-nak. Két új dal is helyet kapott rajta,amelyek nem voltak más,mint Reach Out és a Holiday emellett még hallhattunk az előző három korongról számokat, valamint remixeket. Harmadik első helyes száma a Reach Out lett az Egyesült Államokban. Nem érte el az előző sikereket hiszen ez lett az első olyan lemeze, amely nem kapta meg a RIAA elismerését, valamint csak a 125. helyet érte el az US listán. Hát évnyi munka után hagyta ott lemezkiadóját,de 2008 decemberében már be is lett jelentve, hogy új albumon munkálkodik , de erre jó ideig nem került sor. Ezután az What Goes Up fimjéhez énekelte fel az Any Other Day című dalt.

2011 októberében az E! Online-nak árulta el Hilary,hogy tervbe van ötödik stúdióalbuma,amelyet 2012 januárjában erősített meg hivatalos oldalán és Twitterén fiókján is. Hilary utoljára 2007-ben adott ki albumot ezért ezt az albumot nagy visszatérésnek szánta. Az Idolator.commal készült interjújában árulta el,hogy 2012-ben felvettek több régebbi dalt is és többek között teljesen újakat is. Bill Mannal többször is posztolt ki közös képet Instagram profiljára, amint együtt dolgoznak,de segítségére volt még Ali Tamposi dalszerző és Matt Squire és Jason Evigan is. 2013 szeptemberében történt meg a nagy leleplezés hiszen megosztotta első dalának címét, mely a Better Days. November 7-én csiripelt el Twitter-oldalán az Outlaw c. dalát, amelyet Lindy Robbins írt. A 2014-es iHeartRadio Music Awards-on május 1.-jén megerősítették, hogy együtt dolgozik,a dalszerző Savan Kotecha-al és angol énekessel Ed Sheeran-el . Július 23-án, szerződést irt alá a RCA Records-al,amelyről így nyilatkozott a Billboard magazinnak: „Nem is lehetnék izgatottabb most, hogy csatlakoztam az RCA családhoz. Szeretem az ottani csapatomat, és mázlistának érzem magam, amiért ez az oly sok tehetséget foglalkoztató cég a szárnyai alá vett. Már kész elképzelésekkel érkeztem hozzájuk, amelyek az új albummal kapcsolatos szívügyeim, olyasmik, amikre igazán büszke vagyok. A Chasing The Sun egy kis betekintés az új albumba. Nagyon keményen dolgoztam”

A Chasing in the Sun szám egy vidám, napos, nyári dal lett. A számhoz tartozó klip pedig kisebb eltéréssel július 29.-én nézhették meg a rajongók és az énekesnő sikeres visszatérését garantálhatta. A kippet 14000000 nézték meg az első héten a YouTube –on. Az album második kislemeze az All About You lett,amely augusztus 12-én látott napvilágot az énekesnő hivatalos Vevo-csatornáján, illetve az iTuneson is. A hozzá készült kisfilm egy férfirőól szól, akit Hilary sikeresen megtalál, miután egy kávézóban kiszemelte magának.
Mindkét szerzemény felkerült a Billboard HOT 100-as listájára és a nagyközönség tetszését is elnyerték. A harmadik kislemez a Sparks címmel jelent meg és a hozzákészült klip központi témája Tinder applikáció lett,amelyre Hilary is regisztrált és interjúkkal, valamint beszélgetések részleteivel tűzdelték tele,aminek a rajongók nem örültek. 2015. máj. 28.-án került fel VEVO csatornojára és egyben új korongja címéről is lerántotta a leplet,amely a Breathe In. Breathe Out nevet kapta. Hilary meglepte rajongóit a My Kind vidójával,amelyben a Sparks koreográfiájának próbája látható benne, valamint az elején egy rövid magánóra énektanárával. Hilarynak tervezettben volt egy turné,amelybe rajongóit is beakarta vonni,de végül nem lett belőle semmi. Younger c. sorozatához megjelent Little Lies c. dala 2016-ban,amelynek teljes változatát 2016. jan. 13.-án tette fel.

VÁLLALKOZÁSAI ÉS KÖNYVÍRÁS:

2004-ben két ruhakollekción is dolgozott majd IMG Models-szel kötött szerződést. A Stuff by Hilary Duff nevet kapta első kollekciója,amely márciusban az USA-ban a Target, Ausztráliában a Kmart, Kanadában a Zellers és Dél-Amerikában az Edgars Stores üzletekben jelent meg és célközönsége a fiatalok voltak. A bővítéskor bútorok, parfümök, ékszerek kerültek a kínálatba bár sajnálatos módon 2008 végén ezeknek a termékek árulása megszűnt. Második kollekciója a Femme for DKNY Jeans a DKNY Jeans-szel való közös együtt működéssel jelent meg,amely korlátozott ideig volt kapható 2009 augusztusától.

Hilarynak 2006-ben jelent meg parfümje is Elizabeth Arden cégénél With Love... Hilary Duff névre keresztelve,amely eredetileg csak az Egyesült Állomokban lett volna kapható a Macy üzletekben majd Európában, Japánban és Kanadában is megvásárolhatóak voltak. A parfüm nagy sikernek örvendett hiszen 2006 végén egyike volt a három legjobban fogyó parfümnek az USA-ban. A második parfümje nyári hangulatban jelent meg Wrapped with Love néven.

Hilary írónőként is kipróbálta magát hiszen 2010. novemberében jelent meg a nagy közönség előtt első novellája Elixir néven, amelyet Elise Allennel írt együtt. Olyan jól sikerült,hogy a New York Times bestsellere lett és második részét 2011. novemberében publikálták és Devoted nevet sikerült kapnia. A történet ott folytatódik,ahol az első kötet abbamaradt. A bejező kötet 2013-ban True néven került a boltok polcaira.

KÖNYVEI:
Elixir (2010)
Devoted (2011)
True (2013)

JÓTÉKONYKODÁS ÉS KAMPÁNYOK:
Hilary különböző emberbarát tevékenységben működött már közre és a 2005-ös évben 250.000 dollárt adományozott a Katrina hurrikán áldozatainak sőt sikerült 2 és fél millió ember étkeztetéséről gondoskodnia a bajba jutottak között. Több ifjúsági jótékonysági szervezet tagja: többek között a Kids with a Cause,amelynek segítségével az olyan gyerekeket segítenek, akik éheznek, szegények és betegek valamint 2006 augusztusában elutazott a New Orleans-i általános iskolába. Az 1998-ban alapított, Official International Spokesperson nevű non-profit szervezet szóvivője lett még a 2004-es évben.
2008 októberében a The Think Before You Speak kampányhoz csatlakott,amely a fiataloknak nyújt segítő kezet. 2009 júliusában az a megtiszteltetés érte,hogy Kolumbia fővárosának, Bogotának lett az ifjúsági nagykövete . Több napot töltött az országban ,ahol élelmet adott a rászorulóknak. Imádja az állatokat és nagyban támogatja az állati jogokat is. Saját elmondása szerint fiatalabb nagy álma volt,hogy állatorvos legyen ,de ez az évek után változott,de állatok iránti szeretete ugyanolyan maradt.
2012-ben kisfia megszületés után a részt vett a Johnson Baby kampányában,amely szerte Államokban segített a kismamáknak.
2013-ban csatlakozott a Duracell karácsonyi kampányához (Powering Holiday Smiles) ,amelyen keresztül szintén beteg gyereknek adott segítségét . Többek között 20.000 elemet orvosi felszerelésekhez és több ezer játékot adományoztak. Az emberek az elemek megvevésével hozzájárultak egy dollárral a gyerekek jólétéhez. Hilary látogatást a Torontóban a gyerek kórházban és egy rádióműsorban adott interjút is.

MAGÁNÉLETE:
Első ismert szerelme Aaron Carter popénekes volt,akivel 2001 és 2003 között randizott. Miután a fiú Lindsay Lohannal kezdett járni a két lány kapcsolata nem volt felhőtlen,amelynek több éven át tartó viszályuk volt szemtanúja. Ez a rossz kapcsolat 2007-ben ért véget,amikor Lindsay megjelent a Dignity lemezbemutató partiján. A hírek szerint Avril Lavigne énekesnővel sem a legjobb viszonyt ápolja.
2004 júliusában az akkor 16 éves lány újabb ismertebb sztárral kezdett el randizni ,aki nem volt más,mint a Good Charlotte énekese, Joel Madden, aki akkor már 25 éves volt. A kapcsolatukat 2005 júniusában erősítették meg a sajtóban, majd 2006 novemberében került sor a szakításra. Sajnálatos egybeesés volt,hogy szülei nem sokkal ezután mondták ki a válást 22 évnyi házasság után . Fájdalmát a Stranger és a Gypsy Woman dalaiban írta ki.
2007-ben talált egymásra Mike Comrie-val a NHL játékosával. 2010. február 19-én kérte meg Hilary kezét, az esküvőt még ebben az évben, augusztus 14-én tartották meg Santa Barbaran , Kaliforniában,ahol egy Vera Wang ruhában állt az oltár elé a 100 fős vendégsereg előtt.2011-ben jelentett be,hogy első gyermeküket Luca Cruz Comriet várja ,aki 2012. március 20-án látta meg a napvilágot. Sajnálatos módon Hilary és férje a 2014-es évben hosszú idő után a válás mellett döntöttek és úgy érezték,hogy jobb külön úton folytatniuk,de csak 2015-ben bontotta fel a házasságukat a bíróság. Később a pár sajtós felelőse árulta el,hogy Hilary és Mike barátságos viszonyban maradtak közös gyermeküket érdekében,hogy szülői szeretettben cseperedjen fel.
Ezután a Tinderen kereste az igazit , ám végül személyi edzője, Jason Walsh mellett kötött ki,akit már régóta ismert. A pár elvileg már az összeköltözést tervezgette ,mégis a váratlan szakítás híre jelent meg a sajtóban.
2017-ben röppentek fel a hírek,hogy volt férjét nemi erőszakkal vádolják.

ÉRDEKESSÉGEK:
♦ Szabadidejében szeret tornázni, úszni, írni, könyvet olvasni, de mindennél jobban érzi magát, ha nővérével, Haylie Duff-al lóghat együtt.
♦ A 17. születésnapjára őt és két barátnőjét egy mexikói utazással lepte meg nővére.
♦ Két kedvenc filmje van, melyek a következők: Romy és Michele és a Szépségtépő verseny.
♦Hilary ereiben német, angol, skót, ír, francia és walesi vér is csörgedezik. A déd nagyszülei közül ketten is Németországból származnak.
♦ Kedvenc számítógépes játéka: The Sims
♦ Janis Joplin rajongó
♦Az egyik születésnapján részt vett Naomi Watts, Bam Margera, Janeane Garofalo, Gwyneth Paltrow és Mira Sorvino is.
♦ Minden zenét szeret, kivétel ez alól a techno.
♦Legelőször a címoldalon a Popstar! magazin 2002.-es áprilisi számán szerepelhetett.
♦Katie Couric és Emily Couric heted unokatestvére, Lance Armstong pedig a hatod unokatestvére.
♦ 58. lett az FHM Magazin "100 Legszexisebb női 2006-ban" mellékletében.
♦ Hangos nemtetszését fejezte ki azon paparazzik iránt,akik gyerekét kezdték elfényképezni és a #NoKidsPolicy hashtaggel igazi ellentámadást indított.

AUTOGRAMM CÍM:
Hilary Duff
United Talent Agency
9336 Civic Center Drive
Beverly Hills, CA 90210-3604
USA

KÖZÖSSÉGI OLDALAI:
Hivatalos oldal: http://www.hilaryduff.com/
Facebook:https://www.facebook.com/HilaryDuff/
Twitter: https://twitter.com/hilaryduff
Instagram: https://www.instagram.com/hilaryduff/

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:
2009 - Arany Málna - a leghülyébb színésznő. (Fods Dogs) - JELÖLÉS
2007 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Lányok a pácban) - JELÖLÉS
2007 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb páros (Lányok a pácban) - JELÖLÉS
2006 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Tucatjával olcsóbb 2.) - JELÖLÉS
2005 - Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Los Angeles-i tündérmese) - JELÖLÉS
2005 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc színész - NYERT
2004 - Fake ID Award-díj - kedvenc 21 év alatti előadó -NYERT
2004 - TMF Awards-díj - Legjobb új női művész - NYERT
2004 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc női énekesnő - NYERT
2004 - Nickelodeon Kids Choise Awards - Kedvenc sorozat: Lizzie McGuire - JELÖLÉS
2003 - Nickelodeon Kids Choise Awards - Kedvenc filmszereplő - JELÖLÉS
2003 - Young Artist Awards- Legjobb Tv sorozat (vígjáték, és dráma) :Lizzie McGuire - JELÖLÉS
2003 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc Sorozat: Lizzie McGuire - NYERT
2003 - Nickelodeon Kids Choise Awards - Kedvenc sorozat szereplő - JELÖLÉS
2002 - First Annual Popstar!-díj Awards - kedvenc Tv sztárja - NYERT
2002 - First Annual Popstar!-díj AwardsTv fellépés - NYERT
2002 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc sorozat: Lizzie McGuire - NYERT
2002 - Nickelodeon Kids Choise Awards-díj Kedvenc színésznő - NYERT
2002 - Young Artist Awards-díj Legjobb tv-sorozat: Lizzie McGuire - NYERT
2002 - Young Artist Awards-díj Legjobb fiatal szereplő: Lizzie McGuire - NYERT
2000 - Young Artist Awards-díj - Legjobb TV szereplés - NYERT
1999 - Young Artist Awards - Legjobb TV szereplés és Legjobb fiatal színész: Casper És Wendy találkozása - JELÖLÉS
1998 - Young Artist Award -fiatal mellékszereplő - NYERT

Filmográfia:
FILMEK:
2016 Flock of Dudes – Amanda
2012 Wings (szinkronszerep) – Windy
2012 Foodfight! (szinkronszerep) – Sunshine Goodness
2012 She Wants Me – Kim Powers
2010 Munkával szerzett pasi – Lane Daniels
2010 Az éjszaka országai – Raven Lee Halfacre
2009 Greta – Greta
2009 What Goes Up – Lucy Diamond
2009 Újra a gimiben – Shasta O’Neil
2008 Jó üzlet a háború – Yonica Babyyeah
2006 Lányok a pácban – Tanzie Marchetta
2005 Tucatjával olcsóbb 2 – Lorraine Baker
2005 A tökéletes pasi – Holly Hamilton
2004 In Search of Santa (szinkronszerep) – Princess Crystal
2004 Sztár születik – Teresa (Terri) Fletcher
2004 Los Angeles-i tündérmese – Sam
2003 Tucatjával olcsóbb – Lorraine Baker
2003 Csaó, Lizzie! (The Lizzie McGuire Movie) – Lizzie McGuire / Isabella Parigi
2003 ÖcsiKém – Natalie Connors
2002 Tinikadét – Kelly
2001 Libido – Vissza az ösztönökhöz – Young Lila Jute
1999 The Soul Collector – Ellie
1998 Szeress, ha tudsz! – Extra
1998 Casper és Wendy – Wendy
1997 Amazonok a vadnyugaton – Extra

SOROZATOK:
2015 2017 Younger - Kelsey Peters
2013 Dóra, a felfedező (szinkron) – Ice Witch
2013 Két pasi – meg egy kicsi – Stacey
2013 Nevelésből elégséges – Rachel
2010 Balfékek – Meghan
2009 Gossip Girl – A pletykafészek – Olivia Burke
2009 Különleges ügyosztály – Ashlee Walker
2009 Szellemekkel suttogó – Morgan Jeffries
2003 – 2005 George Lopez – Kenzie / Stephanie
2005 Isteni sugallat) – Dylan Samuels
2001 - 2004 Lizzie McGuire – Lizzie McGuire
2004 A dumagép – Britney
2003 American Dreams – Shangri-Las
2000 Chicago Hope korház – Jessie Seldon

Diszkográfia:
ALBUMAI:
Santa Claus Lane (2002)
Metamorphosis (2003)
Hilary Duff (2004)
Dignity (2007)
Breathe In. Breathe Out. (2015)

Összeállítások:
Disney Artist Karaoke Series: Hilary Duff (2005)
Most Wanted (2005)
4Ever Hilary (2006)
Best of Hilary Duff (2008)
Metamorphosis / Hilary Duff / Dignity (2009)

Kislemezek:
Why Not (2003)
So Yesterday (2003)
Come Clean (2004)
Little Voice (2004)
Our Lips Are Sealed (2004)
Fly (2004)
Someone's Watching Over Me (2005)
Wake Up (2005)
Beat of My Heart (2005)
Supergirl (2006)
Play with Fire (2006)
With Love (2007)
Stranger (2007)
Reach Out (2008)
Any Other Day (2009)
Chasing the Sun (2014)
All About You (2014)
Sparks (2015)

Élő albumok:

The Girl Can Rock (2004)
Live at Gibson Amphitheatre (2009)

Egyéb megjelent dalai:
I Can't Wait (2002)
The Tiki, Tiki, Tiki Room (2002)
What Dreams Are Made Of (2003)
The Siamese Cat Song (2004)
Our Lips Are Sealed (2004)
Now You Know (2004)
Crash World (2004)
(I'll Give) Anything but Up! (2006)
Any Other Day (2009)
Youngblood (2015)



1 felhasználónak tetszik: missdaisy
2017. március 11. 06:44 #5
DennyKeh
DennyKeh
King of series
 
StátuszJust be YOU..
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 11.11.05.
Hozzászólás: 1404
Csatolások: 44
Azonosító: 163321
Offline offline
Sziasztok!
Szeretném megköszönni, hogy pályázhatok az adatlapra!
Ha megkapnám, mindenképp lenne még átfogalmazás egy-két mondat esetében, plusz bővülne az érdekességek rész!
Mindenkinek sok sikert kívánok! smileeee.gif

http://static.starity.hu/images/celebs/200x300/malin-akerman-03111489204051008.jpg
Hilary Duff


Amit tudni kell róla:
Hilary Duff amerikai származású színésznő és énekesnő. Legismertebb szerepe a Lizzie McGuire Disney sorozat, amiből később film is készült, valamint a Los Angeles-i tündérmese. A közönség jelenleg a TV Land sorozatában, a Youngerben láthatja.

Élete és kezdeti pályafutása: 1987 - 2000
Hilary Duff 1987. szeptember 28-án látta meg a napvilágot az Egyesült Államokban, Texas államában, azon belül Houstonban. Édesapja Robert Erhard, aki partner egy élelmiszerboltlánc igazgatásában, édesanyja, Susan Colleen egy háziasszony, akiből később film- és zenei producer lett. Van egy idősebb nővére, Haylie Duff. Houston és San Antonio városának ingázásában nevelkedett fel, amely városok az édesapja élelmiszerboltláncának helyszínei is egyben. Anyja bátorította Hilaryt és Haylie-t, hogy vegyenek színész-, ének- és balettórákat. A testvérpár hamar szerephez jutott a helyi színházban, majd később egy balett produkcióban is szerepet kaptak San Antonióban, a The Nutcrackerben.

A show business való iránti érdeklődésük miatt, édesanyjuk fogta a két testvért, és 1993-ban Kaliforniába költöztek, míg az apjuk ott maradt Houstonban, hogy figyeljen a láncra. Sok éven keresztül jártak meghallgatásra, és sok tv reklámban tűntek fel. Színészi karrierje egyengetése miatt 8 éves korától Hilary magántanuló volt. A testvérpár rengetegszer állt modell cégeknek. Duff nyilatkozata: „A nővérem és én érdeklődést mutattunk az előadóművészet iránt, és az anyukánk erre azt mondta: Hogy tudnék nemet mondani a gyerekeimnek? Ez olyan, mintha sportolni szeretnének. Támogatod őket és irányítod őket a megfelelő cél felé.”

Karrierje kezdetén elsősorban kisebb szerepeket kapott, mint például a True Woman minisorozatban, ahol a karakterét végül kiírták, valamint szerepet kapott volna a Szeress, ha tudsz alkotásban, viszont itt is úgy döntöttek a készítők, hogy mégsem tűzik a lány karakterét a képernyőre. Majd még ugyanebben az évben megkapta az első és egyben áttörő szerepét a Casper és Wendy animációs komédiában, amivel beindult a karrierje. 1999-ben szerepelt a The Soul Collector filmben is, alakításáért Young Artist Awardra is jelölték.

2000-ben egy beteg gyerekként feltűnt a Chicago Hope kórház sorozat egy részében, majd az NBC-n sugárzott szitkomban is megjelent, és később Michael Chiklis így nyilatkozott róla: „Az első közös munkanap után, emlékszem, hogy azt mondtam a feleségemnek: Ez a kislány egyszer hatalmas sztár lesz!”

A hatalmas sikerei a színészet terén: 2000-2007
2001-ben megkapta a Disney Channel egyik sikersorozatának, a Lizze McGuire főszerepét, ahol 65 epizód erejéig követhetjük nyomon a kalandjait. Csak az első epizód 2,3 millió nézőt vonzott a képernyő elé! Duff hamar a tinik bálványává vált, így a Disney le is csapott a lehetőségre, és a nevével hamar piacra is kezdett dobni filmzenéket, könyveket, babákat, játékokat, valamint videójátékokat is. Ezek összességével a cég mintegy 100 millió dollár értékű bevételt zsebelt be. Még ebben az évben randevúzgatott Aaron Carterrel, ám a média mégis a Hilary Duff-Aaron Carter-Lindsay Lohan szerelmi háromszögtől volt hangos, ami kacsának bizonyulhatott, mivel Duff és Carter mintegy 3 évig alkottak egy párt. Patricia Arquette fiatal énjét elevenítette fel a 2001-ben bemutatkozott Libido – Vissza az ösztönökhöz című alkotásban. Majd a 2002-es évet egy Disney filmmel zárva, a Tinikadéttal, ahol Kelly karakterét formálta meg.

2003-ban megkapta az ÖcsiKém főszerepét Frankie Muniz mellett. Még ebben az évben megjelent a Csaó, Lizzie!, ami ugye a Lizzie McGuire alapján készült film. A filmbeli történet szerint összetévesztik az emberek egy híres popsztárral, és a bajok innen már csak egyre bonyolódnak. Steve Martin és Bonnie Hunt oldalán együtt játszott a Tucatjával olcsóbb családi komédiában, ami a mai napig a legmagasabb bevételt hozó filmje.

2004-ben lement a Lizzie McGuire utolsó epizódja is, de a hírek egy spin-off sorozatról, valamint egy második filmről nem valósultak meg. Ugyanebben az évben Chad Michael Murray oldalán játszotta Los Angeles-i tündérmese főszereplőjét, a film egy hatalmas kasszasikernek bizonyult. Megkapta a főszerepét a Sztár születik zenés filmben, ahol Territ formálta meg, a filmet azonban a kritikusok nagyon lehúzták, valamint a bevétel sem sikeredett jóra. Számos vélemény azonban mégis érte Duffot, ugyanis a kritikusok kétségbe vonták a lány énektudását, és arra gyanakodtak, hogy a film során géppel felturbózták a hangját. A Los Angeles-i tündérmese és a Sztár születik filmek révén 2004-ben jelölték a Legrosszabb színésznő díjra.

2005-ben egy romantikus komédiában kapott szerepet Heather Locklear mellett, A tökéletes pasiban. Elkészült a Tucatjával olcsóbb című alkotás második része is, ám ezzel a filmmel bezsebelhetett egy új Legrosszabb színésznő jelölést. A testvére oldalán szerepeltek a Lányok a pácban vígjátékfilmben, amely során ismét kapott egy Legrosszabb színésznő jelölést a Razzie-díjra, és ezzel egyhuzamban 3 évben jelölték a díjra, valamint jelöltek lettek ugyanitt a „Legrosszabb páros”-díjra is.

Az új imidzs és a televíziózás: 2007-2010:
Duff megkapta a Greta főszerepét, amelyen keresztül megörökítették, és képernyőre vittek egy öngyilkos és lázadó tini életét. Teljesítménye a kritikusok szemében vegyes érzelmet táplált, egyik újság az egekig magasztalta, míg a másik épp az ellenkező irányba húzta le a filmbeli alakítását. Még ebben az évben szerepet kapott a What Goes Up drámában, ahol Lucy Diamond karakterét formálta meg. Hilary elutasított egy neki ajánlott szerepet a The CW-n futó sorozatban, a 90210-ben, viszont arra igent mondott, hogy a Pletykafészek 3. évadában legyen látható, mint visszatérő szereplő, majd a sorozatbeli alakításáért Legjobb női jelenet tolvaj címre jelölték a Teen Choice Awardson.

A házasság, az anyaság és egyéb törekvések: 2010-2014
Duff aláírt egy filmszerződést az ABC Family jóvoltából a Munkával szerzett pasi című filmre. A film 24 millió embert szögezett le érthetetlen módon a képernyő elő, amikor debütált. Ezután feltűnt egy rész erejéig a Balfékek című komédiasorozatban, majd feltűnt Az éjszaka országa romantikus drámában is, mint Raven Lee Halfacre. Hilary alakítását olyan vélemények jellemezték az alakításáért, mint: „Elképesztően hihetetlen teljesítmény!”

2011-ben egy lengyel vígjátékban kapott főszerepet, mely szintén nem nyerte el a kritikusok tetszését. Egy évre rá aláírt egy szerződést a She Wants Me című filmre, ahol karaktere becsöppen egy szerelmi háromszögbe. Még ebben az évben aláírt a 20th Century Foxhoz, hogy elkészítsenek egy szitkom sorozatot, amiben ő lenne a főszereplő, ám ez mégsem valósult meg a hónapok során, de felvetődött egy másik műsor készítése, de hamar kukába is került, végül a Project Runwayben kapott vendégbíró szerepet szeptemberben.

2013 elején szerepelt a Raising Hope szitkomban, majd később a Két pasi meg egy kicsi 10. évados fináléjában jelent meg. Hangját kölcsönözte egy karakternek a Wings című animációs filmben, majd 2013 júliusában befejezte új filmjének, a Flock of Dudes forgatását, ami augusztusban került volna eredetileg mozik képernyőre, végül 2016 szeptemberében láthatta a közérdemű.

Könyvei:
2010-ben megjelent az Elixir című könyve, ami a következő évben hatalmas New York Times bestseller lett. Egy évvel később megjelent a színésznő Devoted című regénye, ami egyben a folytatása az előző könyvének, tehát ugyanott kezdődik, ahol a másik alkotás véget ért. 2013-ban megjelent a trilógia harmadik, és egyben utolsó kötete, a True.

Younger: 2014-től napjainkig
2014. január 15-én bejelentették, hogy mellékszereplő lesz a Sutton Foster főszereplésével készülő Younger című sorozatnak, mely a TV Landon fut. A sorozat Pamela Redmond, Satran című novelláján alapszik. Hilary Kelsey Peterst formálja meg, aki meggyőzi Sutton Foster karakterét, hogy dolgozzon a könyvkiadónál, majd áprilisban bejelelentették, hogy az első évad 12 epizódot kapott, melynek premierje 2015 februárjára csúszott. A sorozatnak a 4. évadát 2016. június 14-én rendelték be, ugyanis elég sikeresnek bizonyult.

2014. novemberében egy rész erejéig Dorának kölcsönözte, a Dora, a felfedezőből.

Zenei karrier:
A Lizzie McGuire alatt számos zenét vettek fel vele a készítők, így a lány elkezdett érdeklődést is mutatni a zene iránt, így 2002 októberében megjelentetett egy saját karácsonyi albumot, ami az US Billboard 200-as listájának az alján debütált. Az album a Santa Claus Lane nevet viselte, aminek elkésuzítésén a Walt Disney Records és a Buena Vista egyaránt közreműködött. Arra törekedtek, hogy megkapja az „Arany” minősítést, amihez 500.000 példány eladás szükséges. Annak ellenére, hogy az album éppen megjelent Észak-Amerikában, az albumot a következő évben rengeteg példányban sikerült eladni. A lány később leszerződött a Hollywood Recordsszal, hogy kiadja a következő slágergyanús dalait.

2003-ban a Csáó, Lizzie! film forgatásán rögzítették egyik eredeti dalát, ami a What Dreams Are Made Of címre hallgat, és ami hatalmas sikereket ért el világszerte. Valamint rögzítésre került a Why Not szerzeménye is, amely megjelent Hilary bemutatkozó kislemezén is. A dal bekerült az ausztráliai és új-zélandi Top 20-as mezőnyben. A Csáó, Lizzie!-beli szerzeménye pedig platinaminősítést kapott Kanadában.

Második stúdióalbuma 2003 augusztusában jelent meg Metamorphosis címmel. Az albumot vegyes érzelemmel fogadták a kritikusok, de szépen haladt felfelé a US Billboard 200-as listáján. Az album végül nagy sikert aratott, több mint 5 millió példány kelt el az első két évben! Az album több, mint 3 millió példányban kelt az Egyesült Államokban, valamint a lemez 3x-os platina minősítést kapott. Az albumból született két kislemez is, az egyik a Come Clean, a másik a So Yesterday címre hallgatva. Az utóbbi elérte a platinaminősítést Ausztráliában, addig a Come Cleant felhasználta az MTV a Lagune Beach című sorozatának főcímdalaként. 2003 decemberétől elindult a Metamorphosis turnéja is.

Harmadik önálló albuma 2004. szeptemberében jelent meg. Az album itt-ott tartalmazott egy kis rock stílust, első helyen debütált a US Billboard 200-as listáján, valamint több, mint 1,8 millió példányban kelt el az Egyesült Államokban, majd az album felkerült a US Billboard Hot 100-as listájára is. 2006-ban Joel Madden közreműködött a lány Most Wanted című dalában.

2005-ben megjelent első válogatásalbuma. Az albumon hallhatóak Duff korábbi dalai, remixek, valamint teljesen új anyag is, plusz egy új sláger is szerepel rajta, ami a Wake Up címet kapta, és aranylemez-minősítést kapott. Az album a Billboard 200-as lista első helyén debütált, és már az első hónapban az eladások meghaladták az 1 milliót.

2007 közepén elkezdett dolgozni negyedik stúdióalbumán mely a Dignity nevet kapta, és olyan híres előadók működtek közre a CD-n, mint Rhett Lawrence, Tim & Bob, vagy éppen Richard Vission. Az album mindenhonnan pozitív visszajelzést kapott, annak ellenére, hogy a kritikusok gyengének titulálták Duff énektudását, ugyanis elismerték az album líraiságát és új zenei irányát. Az albumon szereplő dalok olyan témákat érintenek, mint például a szülei válása, a Joel Maddennel való szakítása. Az album a pozitív kritikákkal szemben, nem aratott nagy sikert, hiszen még a BillBoard 200-as listáján sem debütált jól, valamint csak aranyminősítésre futotta.

A Dignity albumon szereplő két dal, a With Love és a Stranger külön-külön sikernek örvendett, ugyanis vezették a BillBoard Hot Dance Club Play listáját az Egyesült Államokban. Zenei munkásságáról az MTV készített egy két részből álló projektet Hilary Duff: This Is Now címmel. A sorozat forgatása 60 hétig tartott.

Még ebben az évben új dalokat vett fel, névszerint a Boom Boom Bang Banget és az I Wanna Blow You Upot, ami a War, Inc. című film zenéjévé vált többek között. Terjedt a hír, hogy 2008-ban várhato a Dignitynek egy delux kiadása, amit később maga Hilary erősített meg, ugyanis ezzel eleget tett a Hollywood Records-beli szerződésének, melynek végül a címe Best of Hilary Duff lett, és a BillBoard 200-as listájának 125. helyén debütált, és nem kapott semmilyen minősítést. Egyik népszerű dal az albumról a Reach Out, mely Hot Dance Club Play listavezető száma 3 héten keresztül. Bejelentette, hogy az MTV közreműködésével készít egy másik albumot, ami 2008 decemberére várható, de végül nem lett belőle semmi.

2011-ben stúdióba vonult megint, és elkezdett dolgozni 5. stúdió albumán is. 2012 januárjában erősítette meg a hírt, hogy már elkezdte rögzíteni az új dalokat, ugyanakkor ezek a dalok mégsem kerültek fel az albumra.

Duff részt vett a 2014. évi iHeartRadio Music Awardson, ahol megerősítésre került, hogy együtt dolgozik Savan Kotechával és Ed Sheerannal, majd júliusban aláírt egy szerződést az RCA Recordsnál, hogy kiadhassa az ötödik nagylemezét. Megjelentett egy kislemezt, Chasing the Sun címmel, melyhez a videóklip július 29-én érkezett meg. A dal a BillBoard Hot 100-as listáján 79. helyén debütált. A videót jelenleg 44 millióan tekintették meg a YouTube-on.

A második kislemez az All About You címet kapta, és hivatalosan megjelent augusztus 12-én, viszont ez nem került fel semmilyen BillBoard listára sem, viszont Ausztráliában bekerült a Top 20-ba, ezzel ott elérve az arany minősítést. Következő kislemeze a Sparks címre hallgat, ami szerepel az ötödök nagylemezén, a Breath In, Breath Outon. A dal a BillBoard Hot 100-as listjánáak 93. helyén debütált, valamint a Dance Club Songs 4. helyén. Tervei szerint turnézni indult volna az albumon szereplő számokkal 2016-bam, ám ezt lefújta még annak az évnek februárjában. Viszont az album a BillBoard 200-as listáján az 5. helyen végzett.

2016 júniusában kitudódott, hogy egy új albumon dolgozik, ami állítása szerint mélyebb és más hangulatú lesz, mint a Breath In, Breath Out.

Divat és parfüméria:
Hilary elindította az első ruházati láncát Stuff by Hilary Duff névvel. 2004-től a világ szinte minden részén elérhetővé váltak a termékek, főleg Amerikában, Ausztráliában, Kanadában, valamint Dél-Afrikában. Végül ez a lánc a 2008-as évek végére teljesen megszakadt.

2006-ban piacra dobta első parfümét With Love… Hilary Duff névvel, melynek terjesztésében az Elizabeth Arden cég működött közre. Kezdetben az illat a Macy áruházakban volt elérhető, később eljutott Európába, Japánba és Kanadába többek között, viszont itt fogyott a legjobban a termék.

2009-ben együtt működött DKNY Jeans vállalattal, ahol közösen terveztek egy különleges darabot azzal a céllal, hogy a nők saját koruknak megfelelően választhassak ruhát, ami csak korlátozott ideig és méretben volt kapható 2009 augusztusában.

Magánélete:
2001-ben randevúzott Aaron Carterrel, a fiú szerepet is kapott a Lizzie McGuire sorozatban, ám kapcsolatuk tartósnak bizonyult, ugyanis 3 évig boldogították egymást. 2004-ben randizni kezdett Joel Maddannel, aki akkoriban a Good Charlotte énekese volt, valamint 9 évvel idősebb a színésznőnél. Miután a bulvár sokáig vájkálódott a kapcsolatok igazságán, édesanyja a 2005-ös Seventeen magazin júniusi számában mondott el mindent a lánya kapcsolatáról, vagyis megerősítette, ám 2006 novemberén külön váltak az útjaik.

2007-ben szülei elváltak, ami kihatott egy kicsit a magánéletére is, ugyanis édesapja hűtlen volt az édesanyjához. Duff ebben az évben randizni kezdett Mike Comrie NHL játékossal, akik 2010 februárjában bejelentették az eljegyzésüket, majd a boldogító igent augusztus 14-én mondták ki Santa Barbarán.

2011-ben bejelentette, hogy terhes, majd 2012. március 20-án megszületett kisfia, Luca Cruz Comrie, amely eseményről a színésznő is beszámolt Twitteren. 4 év házasság után, 2014-ben bejelentette a pár, hogy békés úton elválnak, de mindketten gondoskodnak a kicsiről. 2015. februárjában beadta a váláspapírokat, arra hivatkozva, hogy férjében kibékíthetetlen ellentétre lelt, és kérte az elsődleges felügyeleti jogot Luca felett. A várás egy évvel később, 2016 februárjában zárult le.

Nyilvános kép:
A Lizzie McGuire által hamar elérte a hírnév, és hamar felkeltette a média figyelmét. A sorozat hatására rengeteg babát mintáztak róla, plüssállatot és videójátékot, valamint McDonalds Happy Meal játékokat. Sokan Hilaryt pozitív példaképnek tekintik, aki szoros kapcsolatot ápol a családjával, valamint Katie Long írónő elismerte, hogy Duff odafigyel a külsejére, ezzel is üzenetet továbbítva a világnak.

A nyilvános szemek előtt nőtt fel kislányból érett nővé. 2007-ben a Maximnak adott egy nyilatkozatot, amiben elmondja, hogy hogyan változott egy tinikirálynőből szexszimbólummá. E nyilatkozata után felkerült a Maxim Hot 100-as nőinek a listájára, ahol egészen a 23. helyig menetelt. Az Associated Press úgy nyilatkozott, hogy egyértelmű, hogy a lány már maga mögött hagyta Lizzie McGurie-es karakterét, hiszen igyekszik egyre provokatívabb lenni a képalkotás terén.

Miután megszületett fia, sokan kritizáltak terhesség utáni testét, hiszen később kiderült, hogy a baba megszületése után közel 22 kilót vesztett súlyából. Ezután bejelentette, hogy új személyi edzőt fogadott, elkezdett bokszollni, valami megújította diétáját, hogy ismét formában lehessen. Lassú, de egészséges módszer során sikerült elérni a célját.
Nagy hangot adott annak, hogy nem szereti, ha a paparazzók a kisfiára vadásznak, mint a keselyűk a zsákmányra. 2014-ben hangot adott dühének a Twitteren, ahol az alábbit írta, mikor látta, hogy két paparazzó nem akar leszállni a fiáról: „Most megelégedtem egy figyelmeztetéssel, következő alkalommal nem leszek ilyen kedves. #NincsGyermekPolitika”. A hashteget olyan színésznők használták továbbá, mint Halle Berry vagy Jennifer Garner, akik szintén ellenzik ezt a viselkedést.

Filantrópia - Jótékonyság:
Hilary rengeteg jótékonyságon vett részt. Természeti katasztrófa súlytotta helynek adományozott 250.000 dollárt, hogy segítsen a rászorulóknak, amelyet a Katrina hurrikán pusztító hatása hagyott maga után. A Kids with a Casue ifjúsági jótékonysági klub tagja.

Egyik szószólója volt a 2008-as Think Before You Speak kampánynak, valamint a GLSEN csapatában is aktívan résztvevő egyén, ahol azért harcol, hogy az LMBT tagokat rágalmazó kifejezéseket „tüntesse” el az emberek fejéből, többek között az „Ez annyira meleg” kifejezéseket.

2009-ben ifjúsági nagykövete volt a gyerekeknek Bogotában, Kolumbia fővárosában, ahol öt napot töltött azzal, hogy rászoruló gyerekeknek ajándékozzon egy hátizsákot, ami tele volt étellel.

Nemcsak az emberek jogaiért küzd, hanem az állatokért is, ugyanis egy interjú során elárulta, hogy állatorvos lenne, ha nem lehetne híresség, mert: „Mindig is állatorvos akartam lenni, mikor kicsi voltam, de aztán rájöttem, hogy az állatok meghalhatnak a kezeim között is, szóval ezt a lehetőséget passzoltam. Vagy gyerekekkel vagy állatokkal szerettem volna foglalkozni.”

Miután megszülte a kisfiát 2012-ben részt vett a Johnson Baby kampányban, ahol olyan feladatokat látott el, mint a küldemények rendszerezése vagy éppenséggel kismamáknak való információ továbbítás a babagondozásról az egész Egyesült Államokban, amivel motiválja őket. Szintén aktív támogatója a Save The Children alapítványnak, mely 1919-ben alakult.

2013. novemberén Hilary összeállt a Duracellel, hogy közösen ajándékokat vegyenek a kórházakban lévő gyerekeknek. A kampány során több, mint 20.000 elemet sikerült gyűjteniük, amelyekből olyan felszereléseket adományoztak a kórházaknak, mint például életmentő orvosi eszközök, több ezer játék, hogy a kórházban lévő gyermekek és családtagjaik 2013-at boldogan ünnepelhessék a kórházban. A kampány arra ösztönzi a kanadaiakat, hogy aki Duracell Quantum AA-16 típusú elemet vásárol, az adományozzon egy dollárt a Children1s Miracle Networknek. A kampány november 22-én indult, de december 27-én vette kezdetét. Annak érdekében, hogy támogassák a kampányt, Duff ellátogatott Torontóba a The Hospital for Sick Children nevezetű eseményre, hogy a Hasbro által játékokat tudjon visszavinni az ott lévő kórházakba. Hilary beszélt a kampányról a Breakfast Televesion Torontóban, egy csomó rádióműsorban valamint számos magazin interjúban.

Média:
Twitter
Facebook
Instagram
Hivatalos oldal
Snapchat: Ohheyhilary
YouTube

Érdekességek:
- Elsőként a 2002-es Popstar magazin borítóján szerepelt.
- A Rolling Stone "Az év tinédzserének" kiáltotta ki 2003-ban.
- Kedvenc filmjei a Romy és Michele és a Szépségtépő verseny.
- 10 éves koráig magántanuló volt.
- 23. lett a 2007-es Maxim magazin Hot 100 Women listáján.
- Jó barátságot ápol Frankie Munizzal.
- Van egy saját magáról mintázott Barbie babája.
- Ereiben csörgedezik egy kis német és kelta vér.
- Szeret tornázni, úszni, olvasni, énekelni, írni és a nővérével lógni.
- A Forbes magazin szerint 2005-ben a leggazdagabb 25 év alatti szár volt a maga megkeresett 15 millió dollárjával, ezzel maga mögé taszítva riválisait, Lindsay Lohant és Amanda Bynest.

Díjak és jelölések:
2009: Arany Málna - a leghülyébb színésznő. (Fods Dogs) - JELÖLT
2007: Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Lányok a pácban) - JELÖLT
2007: Arany Málna-jelölés - a legrosszabb páros (Lányok. a pácban) - JELÖLT
2006 Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Tucatjával olcsóbb 2.) - JELÖLT
2005: Arany Málna-jelölés - a legrosszabb színésznő (Los Angeles-i tündérmese) - JELÖLT
2005: Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc színész - NYERT
2004: Fake ID Award-díj - kedvenc 21 év alatti előadó - NYERT
2004: TMF Awards-díj - Legjobb új női művész - NYERT
2004: Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc női énekesnő - NYERT
2004: Nickelodeon Kids Choise Awards-jelölés - Kedvenc sorozat: Lizzie McGuire - JELÖLT
2003: Nickelodeon Kids Choise Awards-jelölés - Kedvenc filmszereplő - JELÖLT
2003: Young Artist Awards-jelölés - Legjobb Tv sorozat (vígjáték, és dráma): Lizzie McGuire - JELÖLT
2003: Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc Sorozat: Lizzie McGuire - NYERT
2003: Nickelodeon Kids Choise Awards-jelölés - Kedvenc sorozat szereplő - JELÖLT
2002: First Annual Popstar!-díj Awards - kedvenc Tv sztárja - NYERT
2002: First Annual Popstar!-díj AwardsTv fellépés - NYERT
2002: Nickelodeon Kids Choise Awards-díj - Kedvenc sorozat: Lizzie McGuire - JELÖLT
2002: Nickelodeon Kids Choise Awards-díj Kedvenc színésznő - NYERT
2002: Young Artist Awards-díj Legjobb tv-sorozat: Lizzie McGuire - NYERT
2002: Young Artist Awards-díj Legjobb fiatal szereplő: Lizzie McGuire - NYERT
2000: Young Artist Awards-díj - Legjobb TV szereplés - NYERT
1999: Young Artist Awards-jelölés - Legjobb TV szereplés és Legjobb fiatal színész: Casper És Wendy találkozása - JELÖLT
1998: Young Artist Award -fiatal mellékszereplő - NYERT

Filmográfia:
Filmek:

Flock of Dudes – 2016
Amanda
Wings: Sky Force Heroes – 2014
Windy (hang)
Ot vinta 3D – 2012
Windy (hang)
Foodfight! – 2012
Sunshine Goodness (hang)
She Wants Me – 2012
Kim Powers
Munkával szerzett pasi – 2010
Lane Daniels
Az éjszaka országai – 2010
Raven Lee Halfacre
Greta – 2009
Greta
What Goes Up – 2009
Lucy Diamond
Újra a gimiben – 2009
Shasta O’Neil
Jó üzlet a háború – 2008
Yonica Babyyeah
Lányok a pácban – 2006
Tanzie Marchetta
Tucatjával olcsóbb 2 – 2005
Lorraine Baker
A tökéletes pasi – 2005
Holly Hamilton
Télapó nyomában – 2004
Princess Crystal (hang)
Sztár születik – 2004
Teresa „Terri” Fletcher
Los Angeles-i tündérmese – 2004
Sam
Tucatjával olcsóbb – 2003
Lorraine Baker
Csaó, Lizzie! – 2003
Lizzie / Isabella
ÖcsiKém – 2003
Natelie Connors
Tinikadét – 2002
Kelly
Libido – Vissza az ösztönökhöz – 2001
Fiatal Lila Jute
The Soul Collector – 1999
Ellie
Szeress, ha tudsz – 1998
Extra (kiírva)
Amazonok a vadnyugaton – 1997
Extra (kiírva)

Sorozatok:
Younger – 2015-2017 (48 epizód)
Kelsey Peters
Dóra, a felfedező – 2013 (1 epizód)
Ice Witch (hang)
Két pasi meg egy kicsi – 2013 (1 epizód)
Stacey
Nevelésből elégséges – 2013 (1 epizód)
Rachel
Balfékek – 2010 (1 epizód)
Meghan
The Chase – 2009 (minisorozat)
Gossip Girl – A pletykafészek – 2009 (6 epizód)
Olivia Burke
Különleges ügyösztály – 2009 (1 epizód)
Ashlee Walker
Szellemekkel suttogó – 2009 (1 epizód)
Morgan Jeffries
George Lopez – 2003-2005 (2 epizód)
Kenzie / Stephanie
Isteni sugallat – 2005 (1 epizód)
Dylan Samuels
Lizzie McGuire – 2001-2004 (65 epizód)
Lizzie McGuire
A dumagép – 2004 (1 epizód)
Britney (hang)
American Dreams – 2003 (1 epizód)
Shangri-La
Chicago Hope kórház – 2000 (1 epizód)
Jessie Seldon

Diszkográfia:


Zenei videoklipek és kislemezek:
Hilary Duff: Tattoo - 2015
Hilary Duff: My Kind - 2015
Hilary Duff: Sparks – 2015
Hilary Duff: All About You – 2014
Hilary Duff: Chasing the Sun – 2014
Hilary Duff: Reach Out – 2008
Hilary Duff: Stranger - 2007
Hilary Duff: With Love - 2007
Hilary Duff: Play with Fire – 2006
Hilary Duff: Beat of My Heart – 2005
Hilary Duff: Wake Up – 2005
Hilary Duff: Our Lips Are Sealed – 2004
Hilary Duff: Come Clean – 2004
Hilary Duff: Fly – 2004
Hilary Duff: So Yesterday – 2003
Hilary Duff: Why Not – 2003
Hilary Duff: Circle of Lie - 2003
Hilary Duff: I Can’t Wait – 2002
Hilary Duff & Lil Romeo: Tell Me a Story - 2002

Albumok:
Breath In, Breath Out - 2015
Dignity - 2007
Hilary Duff - 2004
Metamorphosis - 2003
Santa Claus Lane - 2002

Válogatott albumok:
Metamorphosis / Hilary Duff / Dignity - 2009
Best of Hilary Duff - 2008
4Ever Hilary - 2006
Most Wanted - 2005
Disney Artist Karaoke Series: Hilary Duff - 2005

Egyéb rögzített dalok:
Youngblood - 2015
Any Other Day - 2009
Material Girl ft. Haylie Duff - 2006
Anything but Up - 2004
Crach World - 2004
Now You Know - 2004
The Siamese Cat Song ft. Haylie Duff - 2004
What Dreams Are Made Of - 2003
The Tiki, Tiiki, Tiki Room - 2002

Videoalbumok:
Here and Now - 2007
4Ever - 2006
Learning to Fly - 2006
The Girl Can Rock - 2004
All Access Pass - 2003

Személyes dalok:
Little Lies - 2016
I Am - 2004
The Gataway - 2004
Tell Me a Story (About the Night Before) - 2002

Élő albumok:
Live at Gibson Amphitheatre: Agust 15, 2007 - 2007
The Girl Can Rock - 2004

Kibővített albumok:
Dignity Remix - 2007
Metamorphosis Remixes - 2003
1 felhasználónak tetszik: LexiCobain
2017. március 11. 08:38 #6
kia08
kia08
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 12.07.03.
Hozzászólás: 1897
Csatolások: 50334
Azonosító: 179313
Offline offline
Köszönöm a lehetőséget! smileeee.gif

AMIT TUDNI KELL RÓLA
Hilary Erhard Duff amerikai színésznő, énekesnő és író karrierjét 1997-ben kezdte. Casper és Wendy filmjének köszönhetően a Disney igazán felfigyelt rá, és Lizzie McGuire néven saját sorozatot kapott, melynek készült filmváltozata is. Ekkor kezdett énekesi pályája is beindulni, azóta pedig összesen 5 stúdiólemeze is elkészült, hamarosan pedig a hatodik is érkezik. Íróként is megmutatta tehetségét, hiszen Elixir trilógiája bestseller lett. Divattervezőként is helyt áll, saját ruhakollekciója van, valamint parfümök is fűződnek a nevéhez.

KEZDETEK
Hilary Erhard Duff Houstonban, Texasban született 1987. szeptember 28-án. Édesanyja Susan Colleen Duff (született Cobb néven), filmproducer, közreműködött a Tökéletes pasi, a Los Angeles-i tündérmese és a Lányok a pácban filmeknél. Korábban háztartásbeli volt. Édesapja Robert Erhard "Bob" Duff, kisbolti láncok tulajdonosa édesapjával John B. Duffal. Van egy nővére, Haylie, aki szintén énekes-színésznő. Német, angol, skót, skót-ír, francia, és walesi származású felmenőkkel is rendelkezik. Két ük-ük-nagymamája is Németországban született.

Houston és San Antonio között nevelkedett, édesapjának ugyanis itt találhatóak boltjai. Fiatal korában nővérével édesanyja hatására ballettezni tanult, színjátszásórákra jártak és énekelni tanultak. Mindkét lány szerepet kapott a helyi színház néhány darabjában. 2007-ben édesapja hűtlensége miatt a szülei a különválás mellett döntöttek.

KORAI ÉVEK
Amikor 6 és 8 évesek voltak, a BalletMet produkciójával a The Nutcrackerrel turnéztak San Antonioban. Nagy érdeklődést mutatott a show business iránt mindkét leányzó, így a Duff nővérek édesanyjukkal 1993-ban Kaliforniába költöztek, míg édesapjuk az üzlet miatt maradni kényszerült Houstonban.

Több évig meghallgatásokra jártak és jónéhány televíziós reklámfilmben feltűntek. Különböző ruhamárkákat is reklámoztak ekkortájt, később pedig már kisebb szerepekben láthatóak voltak a képernyőn is. Hilary karrierje beindítása érdekében 8 éves korától magántanuló volt.
Erről az időszakáról a következőképp nyilatkozott: A nővérem és én igazi érdeklődést és elkötelezettséget mutattunk a színjátszás felé, amelyre édesanyánk a következő képpen reagált. “ Hogyan is tudnék nemet mondani a gyermekeimnek? Ez olyan, mint mikor gyermekként elkezdenek sportolni. A szülök támogatják őket.”

SZÍNÉSZI KARRIER
Karrierje egészen fiatalon kezdett beindulni, első szerepét még 1997-ben kapta meg a Hallmark Entertainment által készített Amazonok a vadnyugaton / True Women című nyugati stílusú filmben, melyben főszereplőként Angelina Jolie és Dana Delany látható. Szereplése itt még nem volt figyelemre méltó, hiszen olyan kicsi szerepet kapott itt, hogy még nem kapott érte fizetést sem, de karrierjét megalapozni jónak tűnt.

Egy évvel később extraként tűnt fel a Szeress, ha tudsz / Playing by Heart filmben, ahol újból Angelina Jolie alakította az egyik jelentősebb karaktert. Ezt követően, de még ebben az évben kapta meg első nagy szerepét, a Casper és Wendy / Casper Meets Wendy filmben Wendy-ként látható. A kislány közelebbi kapcsolatba kerül Casperrel, a szellemfiúval, melynek története olyan sikeresnek bizonyult, hogy a Disney csatorna úgy döntött, nem hagyja veszni ezt a tehetséget és további filmekben látni kívánja Hilary-t.

Miután 1999-ben egy újabb nagyobb szerepet kapott a The Soul Collector című televíziós filmben Ellie-ként, Young Artist Award díjjal jutalmazták a Best Performance in a TV Movie or Pilot (Supporting Young Actress) kategóriában. Látható volt a Chicago Hope kórház / Chicago Hope című CBS csatornán futó széria egyik részében is, mint Jessie Seldon, aki egy beteg kislány.

A NBC egyik sitcomjában, a Daddio-ban kapott szerepet, mint az egyik gyerkőc, Molly Kidmanként viszont csak a pilotepizódban volt látható, később a producerek úgy döntöttek, a karaktert inkább kihagyják a továbbiakban.

Egy héttel azután, hogy megtudta, a sitcom nem kívánja karakterét szerepeltetni, a Disney-től kapott ajánlatot, amely hatalmas változást hozott az életében. 2001. január 12-én indult a Lizzie McGuire névre keresztelt széria, amelyben a főszereplő lányt keltette életre. Hatalmas sikert aratott, epizódonként 2,3 millió ember követte a sorozatot. Hamarosan igazi tini bálvány vált belőle. A Disney piacra dobta a széria zenei lemezét, könyvek, babák, játékok és videójátékok készültek.

2002-ben debütált a Libidó - Vissza az ösztönökhöz / Human Nature című filmje, amelyben Patricia Arquette karakterének fiatalkori énjeként látható. Ebben az évben mutatta be a Disney a Tinikadét / Cadet Kelly című filmjét, amely a csatorna legnézettebb műsora lett, ha az elmúlt 19 évet nézzük.

2003-ban főszerepet osztottak rá az ÖcsiKém / Agent Cody Banks című filmben, amelyben együtt szerepelt Frankie Muniz színésszel. Ebben az évben jelent meg a Csaó, Lizzie! / The Lizzie McGuire Movie film is, amely a széria filmes változata lett. Lizzie kalandos útját mutatja be Rómában, ahova egy osztálykirándulás keretein belül jut el. Nem csak Lizzie bőrében bújt ebben a filmben, ugyanis a kirándulás során találkozik Isabella Parigi olasz popsztárral is, aki Lizzie ikertestvére is lehetne, hiszen összetévesztik vele.

Ebben az évben jelent meg a Tucatjával olcsóbb / Cheaper by the Dozen című filmje, amelyben Steve Martin és Bonnie Hunt 12 gyermeke közül az egyiket kelthette életre a családi vígjátékban, amely a mai napig is az egyik legnyereségesebb film.

A Lizzie McGuire széria utolsó epizódja 2004. február 14-én került adásba, mely összesen 64 epizód után ért véget. Ekkor még sokszor kaptak szárnyra olyan pletykák, mely szerint terveznek egy második filmet is folytatásként, de ez soha nem valósult meg.

Még 2004-ben jelent meg Chad Michael Murray mellett a Los Angeles-i tündérmese / A Cinderella Story filmben. Bevétele elég közepesen eredményt ért el, és többnyire negatív kritikákat kapott.

Ebben az évben került bemutatásra a Sztár születik / Raise Your Voice című filmje a főszereplésével, amely ismét nem kapott pozitív visszajelzést. A jegyeladási számokat tekintve nagyon alulteljesített a film, valamint többen kritizálták színészi alakítását, valamint azt állították, hangját utómunkálatok segítségével alakították át.

2005-ben látható volt A tökéletes pasi / The Perfect Man című filmben Heather Locklear mellett. Később feltűnik a Tucatjával olcsóbb 2 / Cheaper by the Dozen 2 filmben is, amely nem sikerült túl jól a kritikusok szerint, hiszen emiatt a film miatt kapta meg második Razzia Award jelölését a legrosszabb színésznő kategóriában.

2006-ban jelent meg a testvérével közös film, a Lányok a pácban / Material Girls, amelyben mindketten a főszereplőket, a Marchetta lányokat alakították. Édesanyjukkal közösen dolgoztak a filmen, ugyanis a produceri teendőket együtt intézték. A film két testvérről szól, akiknek az életük szórakoztató, akik megörökölték apjuk a cégét, de mikor szörnyű botrány tör ki, a lányok elvesztik a házukat, a kocsijukat és minden pénzüket. Ava (Haylie) és Tanzie (Hilary) kénytelen megtanulni milyen az élet a valódi világban. A Duff testvérek itt első közös Razzia jelölésüket szerezték meg, ami Hilary számára a harmadik is, az elmúlt 3 évben.

2008-ban egy teljesen más karakter bőrébe bújhatott, az eddiektől eltérő szerepben mutatkozott meg. A Jó üzlet a háború / War, Inc. című politikai szatíra filmben egy közép-ázsiai popsztár, Yonica Babyyeah bőrében látható, aki közelebb áll a szex szimbólum jelzőhöz, mint korábbi karakterei. A film limitált kiadással debütált.

2009-ben kapott szerepet a According to Greta című filmben, melyet később átneveztek Greta-ra, majd pedig a Surviving Summer néven került bemutatásra. Az öngyilkos és lázadó tinilány életéről szóló film ismét vegyes elismeréseket hozott a számára.

Később feltűnt a What Goes Up című filmben, mint Lucy. Ezt követően elfogadta a Pletykafészek / Gossip Girl egyik szerepét, holott korábban a 90210-ben utasított el munkát a korábbi negatív kritikák miatt, amiért még továbbra is tiniszerepeket vállal el. A széria harmadik évadában egy híres színésznőt, Olivia Burke-öt formálta meg, aki igyekszik megtapasztalni a hagyományos főiskolai élményeket, hiszen a New York University egyik növendéke. A következő évben a sorozatban nyújtott alakításáért díjat nyert a Teen Choice Awardon.

Még 2009-ben felajánlották a számára a Watchmen: Az őrzők egyik szerepét, de elutasította, mivel a munkálatok a számára túl sokáig tartottak, így Malin Akerman szerepelt helyette.

2010-ben folytatta színészi pályafutását és látható volt a Munkával szerzett pasi / Beauty & the Briefcase című ABC Family filmben, mint egy divatmagazin újságírója, a randizás gondjairól ír a városban.

2011-benn jelent meg a Újra a gimiben / Stay Cool című film, melynek korábban filmfesztivál változatát még 2009-ben mutatták be a Tribeca Film Festivalon, majd egy évvel később a Cannes Film Festivalon. Nem kapott sok sem kereskedelmi, sem kritikai pozitív visszajelzést a független film, amelyben egyébként együtt forgathatott Winona Ryder, Mark Polish, Josh Holloway, Jon Cryer és Chevy Chase színészekkel.

2012-ben a She Wants Me filmben tűnt fel, mint Kim Powers. Egy jól ismert sztárocska bőrében látható, aki egy szerelmi háromszögbe csöppen. A vígjátékot Rob Margolies rendezte. Ezt követően hangját kölcsönözte az egyik szereplőnek a Foodfight!című animációs alkotásban.

Még ez év augusztusában írt alá egy szerződést a 20th Century Fox-szal, mely szerint hamarosan készítenek egy sitcomot és a főszerepben Hilary lenne látható. Különböző tárgyalások folytak a 30 perces sitcom ügy érdekében, de végül nem valósult meg. Szeptemberben a Project Runway egyik vendég zsürijeként tűnt fel.

2013 elején egy epizód erejéig látható volt a FOX csatornán futó Nevelésből elégséges / Raising Hope szériában, mint Rachel. Ez volt az első szerep amit a szülése után elvállalt. Ezután a CBS sikersorozatában, a Két pasi - meg egy kicsi / Two and a Half Me 10. évad évadzárójában tűnt fel.

2013 júliusában fejezte be független filmjét, a Flock of Dudes-ot, amely augusztus váltott át utómunkálatok státuszra.

2014. január 15-én jelentették be, főszerepet kapott Sutton Foster mellett egy dráma-komédia sorozatban, mely végül Younger néven indult 2015-ben. A széria Pamela Redmond könyve alapján Darren Star által készült. Először egy 12 epizódból álló évadot rendeltek be 2014 őszére, de az időpont végül csúszott, és átkerült a következő évre. Ez az első főszereplése sorozatban a Lizzie McGuire korszaka óta. Rengeteg pozitív visszajelzést kapott a széria, 2015 áprilisában berendelték a második évadot is, majd 2016. január 6-án erősítették meg, vissza fog térni egy harmadik évaddal is. A folytatás bejelentéséig most sem kellett sokat várni, hiszen már júniusban beszámoltak arról, hogy egy negyedik évaddal ismét visszatérnek.

2014 novemberében a Dóra, a felfedező / Dora the Explorer egyik epizódjában kölcsönözte az egyik vendégszereplő karakter hangját.

ZENEI KARRIER
A Disney csatornánál ekkortájt kezdett több filmzenei albumnál is közreműködni, bár a zenei élet már itt sem állt távol tőle. Iránta még 2001-ben kezdett érdeklődni, amikor is a Radio Disney koncertjén részt vett. Újra énekórákat vett, mint karrierje előtt. Elénekelte többek között Brooke McClymont egyik dalát is, az I Can't Wait című számot, amely a Lizzie McGuire filmzenei albumához készült. Később felvette a DisneyMania-hoz a The Tiki Tiki Tiki Roomot.

Ezt követően jelent meg első saját ünnepi lemeze is, a Santa Claus Lane 2002 októberében. Duettet énekel nővérével, Lil' Romeoval és Christina Miliannel is. A Billboard 200-as listán ekkor még elég gyenge eredményeket ért el, majdnem a lista legalján végzett. Az album legelőször a Walt Disney Records által lett kibocsátva, később pedig újra kiadásra került a Buena Vista jóvoltából, majd megkapta az arany minősítést is (Recording Industry Association of America (RIAA)) az 500 ezer eladott példányának köszönhetően. Először csak Észak-Amerikában jelent meg, később az újrakiadásoknak köszönhetően több helyre is eljutott és egyike lett Andre Recke ügyfeleinek a Hollywood Records-nál. Korábbi felvételei a Disney-nél rengeteg sikert ért el, de később Hilary számára már egy érettebb közönséget szerettek volna megcélozni.

A Csaó, Lizzie! / The Lizzie McGuire Movie című film utolsó jelenetéhez vették fel a What Dreams Are Made Of dalt is, amely a zenei albumra is felkerült. Később felvette a Why Not című dalát, amely az első kislemeze lett, amely Új-Zélandon és Ausztráliában is a TOP 20 közé bekerült. A filmzenei album végül Kanadában platinalemez lett, a RIAA által pedig kétszeres platinalemezként minősítette.

2003 augusztusában jelent meg második stúdióalbuma, a Metamorphosis, amely eléggé vegyes kritikákat kapott, bár az amerikai Billboard 200 elején sikerült végül helyet szereznie magának. Az Államokban több, mint 3 millió példányban kelt el, háromszoros platinalemez lett. Az album két sikeres kislemezt is tartalmaz, míg a So Yesterday platinaminősítést szerzett Ausztráliában, addig a Come Clean a főcímdala lett az MTV-n futó Laguna Beach-nek, és aranylemez lett. A harmadik kislemez az albumról a Little Voice lett, ami szintén nem jelent meg az USA-ban, de Ausztráliában sikeresnek bizonyult.

Az albumnak köszönhetően több jelölést és díjat is szerzett, később pedig a Metamorphosis Tour keretein belül koncertezni indult 2003 októbere és decembere között.

Harmadik stúdióalbuma Hilary Duff néven került a boltok polcaira 2004 szeptemberében. Ezen a lemezen több munkálatban is részt vett, valamint egy kicsit rockosabb stílussal próbálkozott, hogy a Lizzie McGuire szereptől megváljon. Ezzel pedig azt érték el, hogy többen is összehasonlították Ashlee Simpson és Avril Lavigne énekesnőkkel. A váltás jól sikerült, hiszen a Billboard 200 listán egészen a 2. helyig meg sem állt, és csak az Egyesült Államokban 1,8 millió példány kelt el belőle. Mindössze egyetlen kislemez található rajta, amely kevésbé lett sikeres, ugyanis elbukott a Billboard 100 listáján.

2005 augusztusában jelent meg első válogatásalbuma, amely a Most Wanted nevet kapta. A lemez tartalmazza néhány korábbi dalát, remix változatait, valamint néhány új anyag is helyet kapott rajta. Ütős kislemeze a Wake Up a második kislemez lett, amely arany minősítést tudhat magának. Az összeállítás az első helyen végzett a Billboard listáján, valamint egy hónappal a megjelenése után már több 1 millió eladott példánnyal büszkélkedhetett.

2007-ben elkezdett dolgozni negyedik stúdióalbumán, melyen a 14 hallható dalból 13-nál közreműködött ő is, mint társszerző. A Dignity névre keresztelt album egy újabb stílust képviselt, melyek a dance és az electropop. Eléggé negatív kritikákat kapott a gyenge énekhangja miatt főként. Az album az elmúlt évek magánéleti eseményeit dolgozza fel a dalszövegeiben. A Billboard 22 listán a 3. helyig jutott el végül, és aranylemez lett belőle RIAA által. Annak ellenére, hogy a lemez gyengén teljesített, a kislemezjó eredményeket értek el. A With Love az egyik legmagasabb helyezést szerezte meg magának az Államokban. Ez a kislemez, és a harmadikként bemutatott Stranger felkerült a Billboard Hot Dance Club Play lista élére is. A lemez készítését örökíti meg a Hilary Duff: This Is Now című különkiadás, melynek felvétele összesen 6 hetet vett igénybe és az MTV sugározta.

A Jó üzlet a háború / War, Inc. filmjéhez felvette a Boom Boom Bang Bang és a I Want to Blow You Up című dalokat, amelyek megtalálhatóak a filmzenei albumon is.

Annak ellenére, hogy a Dignity lemezéhez egy deluxe kiadás lett ígérve 2008-ban, később egy Best of Hilary Duff nevet kapó válogatáslemez jelent meg a Hollywood Records által, mely a legütősebb számait tartalmazza. A 125. helyen végzett a Billboard 200 listáján, így ez az első lemeze, amely nem lett minősítve a RIAA által. Ehhez megjelent egy kislemez, a Reach Out. A dal provokatív szövegekkel hivatkozik a szexre, valamint a videóklipben egy férfi hüvelykujját is a szájába veszi, ezzel pedig felháborodást váltott ki. Ez lett a harmadik egymást követő kislemeze, amely a Hot Dance Club Play lista élén végzett az Államokban. MTV-nek lett bejelentve, 2008 decemberében talán már el fog kezdeni dolgozni egy következő albumon, ami végül nem valósult meg.

2011-ben az E! Online-nak tett utalásokat, mely szerint már ötödik nagylemezén dolgozik. 2012 januárjában már meg is erősítette ezt egy Twitter bejegyzéssel, és a felvételek is már elkezdődtek. Az egész 2012-es éve erről szólt, lemezén dolgozott végig. Közreműködött Ali Tamposi dalszövegíró, valamint Matt Squire és Jason Evigan zenészek is. Bár ezek a dalok végül nem kerültek fel a korongra.

2014. május 1-jén részt vett a iHeartRadio Music Awards-on, ahol bejelentette, együtt dolgozik jelenleg is Savan Kotecha dalszövegíróval, és Ed Sheeran angol éenekessel. Július 23-án már biztos volt, szerződést írt alá a RCA Records-szal a következő, ötödik stúdióalbuma általa lesz megjelentetve. A vezető kislemez a Chasing the Sun lesz, melyhez készült videóklip július 29-én debütált. A Billboard Hot 100 listán a 79. helyet tudta megszerezni magának, és a Stranger óta ez az első kislemeze amely megjelent rajta. A videó a YouTube videómegosztó oldalon az első héten elérte a 14 millió nézőszámot is. A HOT 100-on bár nem teljesített túl jól, a With Love óta ez volt az első, amely a Mainstream Top 40 közé bekerült. Ausztráliában TOP 20 közé került, így ott az ARIA által arany minősítést kapott. Ez a második dal a 2003-as So Yesterday óta, amely az országban ilyen eredményeket ért el.

Ötödik stúdialbuma végül Breathe In. Breathe Out. nevet kapta, melyről a Sparks kislemez 2015. április 6-án jelent meg. A Billboard Hot 100 listán mindössze a 93. helyig jutott, viszont a Billboard Dance Club Songs listán a negyedik alkalommal is a TOP 10-ben sikerült végeznie.

Az album végül 2015. június 12-én jelent meg. A Billboard 200 listán az 5. helyen sikerült végeznie, ezzel pedig ez lett az ötödik olyan albuma, ami 5. helyen végzett a listákon. 2016 elején olyan tervekről lehetett hallani, melyek szerint koncertkörútra készül, de ezt később meg is cáfolták.

2016. júniusában már egy újabb albumról kezdtek hírek szárnyra kapni, Egy Snapchat posztban kisebb részletet osztott meg a Tied to You dalból.

ÍRÓI KARRIER
2010-ben szerződést kötött a Simon & Schuster-rel. Együttműködött elise Allennel, melynek eredménye az első fiatal felnőtt regénye lett, amelynek az Elixir nevet adták. Ezt követően nemzetközileg is megjelent és New York Times bestsellere lett.

Folytatást kapott a könyve is, a Devoted 2011 októberében debütált. A történet ott indul ahol az előző regénye befejeződött, és folytatja az eredeti könyvet. 2013-ban érkezett a harmadik rész is, ezzel az Elixir trilógiává vált. A True néven bemutatásra kerülő harmadik könyv lett a könyvsoroat utolsó része is egyben.

KOLLEKCIÓK
2004-ben dobta piacra az első ruhakollekcióját, amely a Stuff by Hilary Duff nevet kapta. A Target által került forgalomba az Államokban, Ausztráliában a Kmart árusította, Zellers-nél vásárolhatták meg a kanadai rajongók, míg Dél-Afrika területén az Edgars üzletekben juthattak hozzá 2004 márciusától.

2006 szeptemberében került a boltok polcaira első parfümje With Love... Hilary Duff néven az Elizabeth Arden cég által. Eleinte a Macy áruházakban találkozhattak vele a vásárlók, később viszont elérhetővé vált Európában, Kanadában és Japánban is, és az egyike lett a három legkeresettebb parfümnek még ebben az évben.

2008-ban elvesztette az irányítást a Stuff By Hilary Duff felett, így az végéhez érkezett.

Egy évvel később, 2009-ben együtt működött a DKNY Jeans-szel, melynél különleges darabok gyűjteményét tervezte meg, melyek főleg a korabeli lányokat célozta meg, mint vásárlók. A ruházat neve a Femme for DKNY Jeans lett, és 2009 augusztusában debütált az Államokban, és korlátozott ideig volt kapható.

EMBERBARÁTSÁG
Számos emberbarát rendezvényen vett már részt az évek során. Természeti katasztrófák áldozatainak is adományozott már, a Katrina hurrikán áldozatait 250 ezer dollárral támogadta, amelyből több, mint 2,5 millióé telt tudtak szétosztani 2005-ben az USA déli részén.

Tag a Kids with a Cause-nak és többször is segített már különböző ifjúsági jótékonysági szervezetnek. 2009 júliusában ijfúsági szóvívő lett a gyermekeknek a kolombiai fővárosban, Bogotában. 5 napot töltött a városban, ezidő alatt hátizsákokat osztott szét tele élelmiszerrel a rászoruló gyermekek számára.

Kiáll az állatok jogai mellett is, korábban nyilatkozta: Mindig is állatorvos szerettem volna lenni, amikor fiatal voltam, de aztán rájöttem, hogy ott is meghalnak az állatok, így ez nem a megfelelő munka számomra. Mindenképpen valami a gyermekekkel vagy az állatokkal, vagy ehhez hasonló dolog.

2012-ben, néhány hónappal azután, hogy megszületett a kisfia, részt vett a Johnson’s Baby kampányában. Olyan tevékenységeken lehetett részt venni, mint ápolási csomagok vagy pedig kártyák küldése az új anyák számára az Államok teljes területén motiváció gyanánt. Emellett adományt is gyűjtött gyermekek és szegény családok számára a Save The Childrennel.

2013 novemberében, amikor elkezdődött a karácsonyi vásárlás, összeáll a Duracellel Kanadában, és kampányolt, különösen a gyermekek számára akik kórházban vannak. A kampány a Powering Holiday Smiley nevet kapta, és összesen 20 ezer elemet adományoztak kórházak számára Kanadában, ezzel is fedezve az életmentő műszerek és számos játszószoba és játék áramellátását. Arra próbálták ösztönözni a kanadai lakosokat, hogy a Duracell Quantum AA-16 típusú elem vásárlása mellett döntsenek, hiszen minden eladott csomag után 1 dollárrar segítik a Children’s Miracle Networköt. November 22-én kezdődött, és december 27-én ért véget, közben annak érdekében, hogy támogassák a kampányt, ellátogatott a The Hospital for Sick Children kórházba Torontóba, és számos új játékot adott át a Hasbro által. Számos helyen került szóba a tevékenysége, beszédtéma volt a Breakfast Television Toronto keretein belül is, számos rádió műsorban beszéltek róla, valamint több magazin interjút is készített ezzel kapcsolatosan.

MAGÁNÉLET
2001-ben, mikor a Lizzie McGuire szériája indult, bebizonyosodott, hogy egy másik filmcsilaggal, Aaron Carterrel közelebbi kapcsolatba kerültek. Később vendégszerepelt a sorozatban is. A kapcsolatra a média is odafigyelt ezután, szerelmi háromszögről számoltak be, a harmadik személy pedig nem más, mint Lindsay Lohan volt. Kapcsolatuk se veled-se nélküled formában 3 évig tartott majd pedig véglegesen elváltak útjaik.

2004 júliusában, 16 éves korában kezdett el randevúzni a Good Charlotte énekesével, Joel Madden zenésszel, aki ekkor már 25 éves volt. Hosszú találgatások után, édesanyja jelentette be kapcsolatukat 2005-ben egy Seventeen magazin által készített interjúban. 2006 novemberében a páros szakított.

2006-ban zaklatóval találta szemben magát, a 19 éves orosz bevándorló Max és az 50 éves szobatársa, David Joseph Klein személyében kerültek elő a tettesek. Későb kiadták ellenük a távoltartási végzést. Max korábban azzal fenyegetőzött, hogy megöli önmagát, ezzel igyekezett Hilary figyelmét magára vonni. Max később azonosításra került, mint Maksim Myaskovskiy, majd 117 nap börtönbüntetést ítéltek neki.

2007-ben kezdett el találkozni Mike Comrie kanadai NHL játékossal. Eljegyzésüket 2010 februárjában jelentették be, majd pedig 2010. augusztus 14-én Santa Barbarán, Kaliforniában kimondták a boldogító igent. Testvére, Haylie volt a koszorúslánya.

Terhességét 2011-ben jelentette be, majd 2012. március 20-án adott életet kisfiának, aki a Luca Cruz Comrie nevet kapta szüleitől. Tweet formájában értesült a világ a csöppség érkezéséről, ahol egyértelműen látszott, mennyire is várták már.

2014. január 10-én jelentették be, hogy békés formában, de útjaik mégis külön válnak, de gyermeküket továbbra is közösen kívánják nevelni. 2015 februárjában kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva Hilary beadta a válópapírt, majd a válás hivatalosan egy évvel később, 2016 februárjában zárult le.

FILMOGRÁFIA
FILM

2016: Flock of Dudes - Amanda
2010: Munkával szerzett pasi - Lane Daniels
2010: Az éjszaka országai - Raven Lee Halfacre
2009: Surviving Summer - Greta
2009: What Goes Up - Lucy Diamond
2009: Újra a gimiben - Shasta O'Neil
2008: Jó üzlet a háború - Yonica Babyyeah
2006: Lányok a pácban - Tanzie Marchetta
2005: Tucatjával olcsóbb 2 - Lorraine Baker
2005: A tökéletes pasi - Holly Hamilton
2004: Sztár születik - Teresa 'Terri' Fletcher
2004: Los Angeles-i tündérmese - Sam
2003: Tucatjával olcsóbb - Lorraine Baker
2003: Csaó, Lizzie! - Lizzie / Isabella
2003: ÖcsiKém - Natalie Connors
2002: Tinikadét - Kelly
2001: Libido - Vissza az ösztönökhöz - fiatal Lila Jute
1999: The Soul Collector - Ellie
1998: Szeress, ha tudsz! - Extra
1998: Casper és Wendy - Wendy
1997: Amazonok a vadnyugaton - Extra

SOROZAT
2015-2017: Younger - Kelsey Peters - 47 epizód
2013: Két pasi - meg egy kicsi - Stacey - 1 epizód
2013: Nevelésből elégséges - Rachel - 1 epizód
2010: Balfékek - Meghan - 1 epizód
2009: Gossip Girl - A pletykafészek - Olivia Burke - 6 epizód
2009: Különleges ügyosztály - Ashlee Walker - 1 epizód
2009: Szellemekkel suttogó - Morgan Jeffries - 1 epizód
2003-2005: George Lopez - Kenzie / Stephanie - 2 epizód
2005: Isteni sugallat - Dylan Samuels - 1 epizód
2001-2004: Lizzie McGuire - Lizzie McGuire - 64 epizód
2004: A dumagép - 1 epizód
2003: American Dreams - Shangri-La - 2 epizód
2000: Chicago Hope kórház - Jessie Seldon - 1 epizód


MINISOROZAT
2009: The Chase - Hilary Duff

SZINKRON
2014: Wings: Sky Force Heroes - Windy
2013: Dóra, a felfedező - Ice Witch - 1 epizód
2012: Foodfight! - Sunshine Goodness
2012: She Wants Me - Kim Powers
2004: Télapó nyomában - Princess Crystal


DISZKOGRÁFIA
STÚDIÓALBUM

Breathe In. Breath Out
megjelenés: 2015. június 16.
kiadó: RCA
formátum: CD, digitális letöltés

Dignity
megjelenés: 2007. április 3.
kiadó: Hollywood
formátum: CD, CD/DVD, digitális letöltés

Hilary Duff
megjelenés: 2004. szeptember 28.
kiadó: Hollywood
formátum: CD, digtális letöltés

Metamorphosis
megjelenés: 2003. augusztus 26.
kiadó: Buena Vista, Hollywood
formátum: CD, CD/DVD, digitális letöltés

Santa Claus Lane
megjelenés: 2002. október 15.
kiadó: Buena Vista
formátum: CD, digitális letöltés

VÁLOGATÁS ALBUM
Metamorphosis / Hilary Duff / Dignity
megjelenés: 2009. augusztus 26.
kiadó: Hollywood
formátum: digitális letöltés

Best of Hilary Duff
megjelenés: 2008. november 11.
kiadó: Hollywood
formátum: CD, digitális letöltés

4Ever Hilary
megjelenés: 2006
kiadó: Virgin
formátum: CD, digitális letöltés

Most Wanted
megjelenés: 2005. augusztus 16.
kiadó: Hollywood
formátum: CD, CD/DVD, digitális letöltés

Disney Artist Karaoke Series: Hilary Duff
megjelenés: 2005. július 12.
kiadó: Hollywood
formátum: CD, digitális letöltés

ÉLŐ ALBUMOK
Live at Gibson Amphitheater: August 15, 2007
megjelenés: 2009. november 23.
kiadó: Hollywood
formátum: CD, digitális letöltés

The Girl Can Rock
megjelenés: 2004. augusztus 10.
kiadó: Hollywood
formátum: CD, digitális letöltés

EP
Dignity Remix
megjelenés: 2007. április 3.
kiadó: Hollywood
formátum: EP

Metamorphosis Remixes
megjelenés: 2003. november 18.
kiadó: Buena Vista, Hollywood
formátum: EP

KISLEMEZ
2015: Sparks
2014: All About You
2014: Chasing the Sun
2009: Any Other Day
2008: Reach Out
2007: Stranger
2007: With Love
2006: Play with Fire
2006: Supergirl
2005: Beat of My Heart
2005: Wake Up
2005: Someone’s Watching Over Me
2004: Fly
2004: Our Lips Are Sealed
2004: Little Voice
2004: Come Clean
2003: So Yesterday
2003: Why Not

KÖNYV
2010: Elixir
2011: Devoted
2013: True
2017. március 11. 11:44 #7
missdaisy
missdaisy
sérendipité
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.09.20.
Hozzászólás: 1631
Csatolások: 34831
Azonosító: 249895
Offline offline
https://image.ibb.co/mHBMqa/HD_Photoshoot_Cosmopolitan_2017_Hilary_Pictures_Com_005.jpg
Köszönöm a lehetőséget! blush.gif meghajolo.gif

AMIT TUDNI KELL RÓLA:

Hilary Duff amerikai származású színésznő, énekesnő és írónő. 1997-ben debütált a tévéképernyőkön az Amazonok a vadnyugaton című filmmel, azóta pedig számos sikersorozatban és kasszasikerben megfordult. Nevét legtöbben a Disney csatorna által sugárzott Lizzie McGuire sorozatból, és a Csaó, Lizzie! című filmből ismerhetik, ahol ő keltette életre a mára ikonikussá vált karaktert. Emellett olyan filmek játszott főszerepet, mint a Tinikadét, az Öcsikém, a Tucatjával olcsóbb első és második része, a Los Angeles-i tündérmese, a Sztár születik, vagy éppeb a Tökéletes pasi. 2015-ben főszerepet kapott a TV Land legújabb sorozatában, a Youngerben, ahol jelenleg is Kelsey Peterst alakítja. A sorozat negyedik évada tavasszal debütál. Énekesnőként öt nagylemezt adott ki, legutóbbit, a Breathe In. Breathe Out-ot 2015-ben jelentette meg. Tervben van egy hatodik korong is, ám ennek megjelenéséről még nem árult el sokat.


KEZDETEK, CSALÁDJA, TANULMÁNYOK:

Hilary Erhard Duff néven született 1987. szeptember 28-án a Texasi Houston városában, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesapja Erhard Duff, amerikai kisbolt-lánc tulajdonos, édesanyja Susan Colleen, háziasszony, aki később belekóstolt a film- és zenei producer munkálatokba. Van egy nála két évvel idősebb lánytestvére, Haylie Duff, aki szintén a színészi karriert választotta magának. Hilary családja kiskorában Houston és San Antonio között ingázott édesapja vállalkozása végett, így a lány mindkét várost szülőhazájának vallja. Édesanyja hatására Hilary és testvére egészen kiskoruktól kezdve énekelt, balettozott és vett drámaórákat, illetve helyi színházi produkciókban is fellépett, később pedig Hilary a BallettMet Diótörő c. darabjában is megmutatta tehetségét. Miután egyre aktívabb kezdett lenni a szórakoztatóiparban mindkét lány, édesanyjukkal Californiába költöztek 1993-ban, hogy karrierjük nagyobb lendületet vehessen, édesapjuk pedig Houstonban maradt, hogy tovább vezethesse vállalkozását. Hilary ettől kezdve magántanuló lett, de oktata mindig is fontos volt számára.


SZÍNÉSZI PÁLYAFUTÁSA

GYERMEKSZÍNÉSZET (1997-2000):

Kezdetben testvérével együtt járt el meghallgatásokra, melyek által először tévéreklámokban szerepelhetett, később pedig számos ruhamárka különböző kampányaiban is szerepelt Haylie és Hilary. Nem sokkal ezután a két lány már külön utakon kezdett el járni, Hilary megkapta első kisebb szerepeit is. 1997-ben debütált először a televízió képernyőkön az Amazonok a vadnyugaton c. produkcióban. A következő évben statiszta szerepben volt látható a Szeress, ha tudsz! című 1998-as filmben. Ugyanebben az évben jött el számára az áttörés, amikor is főszerepet kapott egy animációs mesében, a Casper és Wendyben, amely a Harvey Comics képregényeken alapszik. A film hatalmas sikernek örvendett.

1999-ben Hilary megkapta Ellie szerepét a Soul Collector című nagysikerű tévésorozatban, amiért később egy Young Artist díjat is bezsebelt, kiemelkedő alakításáért. A 2000-es évben vendégszerepben tűnt fel a Chicago Hope kórház c. műsorban, ahol egy beteg gyermeket alakított. Ugyanebben az évben még láthattuk az NBC nagysikerű Daddio c. tévésorozatában is, ahol egy kislányt alakított. Az itteni alakítását többen is dícsérték, azonban a műsor készítői úgy látták jobbnak, ha Hilary nélkül folytatják a showt.


A NAGY ÁTTÖRÉS: LIZZIE MCGUIRE, DISNEY CSATORNA (2001-2004):

Igazi áttörése azonban a Disney csatorna által sugározott Lizzie McGuire című sorozattal érkezett meg a színésznőnek. A műsort 2001. január 12-én kezdte el vetíteni a csatorna, ami már a pilot epizóddal több, mint 2,3 millió embert vonzott a képernyő elé. Hilary a címet is adó Lizzie McGuire-t alakította, és a műsornak köszönhetően hamar nemcsak az államokban, de az egész világon nevet szerzett magának. A sorozat készítő egyébként nagy figyelmet szántak a műsor mellett a marketingre is, számos könyvet, babát, számítógépes játékot és persze dalokat is kiadtak, illetve csak a műsorból egyedül nagyjából 100 millió dolláros bevételt tudtak bezsebelni, ami a 2000-es évek elején hatalmas összegnek számított.

Ugyanebben az évben, 2001-ben debütált Hilary a filmvásznon is, hiszen szerepet kapott a Michel Gondry által rendezett Libido – Vissza az ösztönökhöz című vígjátékfilmben, ahol a fiatal Lila Jute karakterét keltette életre. A produkción olyan sztárokkal dolgozhatott együtt, mint Patricia Arquette, Tim Robins, valamint Peter Dinklage.

2002. február 6-án került képernyőre a Disney csatorna saját készítésű legújabb filmje, ami a Tinikadét címet viselte, és amiben Hilary játszott főszerepet. A történetben Kelly édesanyja újraházasodik egy tábornokhoz, így a lány a férfi által vezetett katonai akadémián kell hogy beilleszkedjen. A film hatalmas sikernek örvendett megjelenésekor, illetve a mai napig a Disney csatorna legnézettebb filmje is egyben.

2003. márciusában debütált a Harald Zwart által rendezett legújabb akció- vígjátékfilm, az Öcsikém. A filmben Hilary Frankie Munizzal együtt játszik főszerepet, és kelti életre Natalie Conners karakterét. Habár Hilary viszonylag keveset szerepelt a képernyőn a film ideje alatt, a kritikusok játékát igen pozitívan véleményezték.

Az év májusában debütált a nagysikerű Lizzie McGuire sorozat filmesített változata, a Csaó, Lizzie. A film célja a sorozat lezárása volt: a történetbenLizzie és barátai Rómába utaznak, ahol a lányt egy véletlen folytán egy olasz popsztárral összekeverik. A produkció hatalmas sikernek örvendett világszerte, összesen nagyjából 50 millió dolláros bevételt hozott a Disney csatornának.

Nem sokkal ezután Hilary feltűnt a Mes plus belles années című tévésorozatban is, összesen egy epizód erejéig, ahol Shangri-La szerepét öltötte magára. Az évben az utolsó megjelent filmje a Shawn Levy által rendezett Tucatjával olcsóbb c. produkció. Itt Hilary olyan neves színészekkel játszott együtt, mint Steve Martin, Piper Perabo, Tom Welling, valamint Bonnie Hunt. A film a Baker család életét mutatja be, ahogyan a két szülő új állások mellett próbálja felnevelni 12 gyermekét. A produkció a Twentieth Century Fox egyik legsikeresebb filmje, több, mint 130 millió dolláros bevételt hozott a konyhára.

2004. elején Hilary egy vendégszerepet vállalt el a nagysikerű A dumagép c. sorozatban. Itt egy epizód erejéig láthattuk, és Britneyt alakította. Ugyanebben az évben jelent meg a Los Angeles-i tündérmese című filmje, melyben a Tuti Gimiből ismert Chad Michael Murrayel játszott főszerepet a Disney legújabb, saját gyártású produkciójában. A produkció az eredeti Disney mesét, a Hamupipőkét dolgozza fel modernizálva. A film középpontjában a dolgos, szerény, de árva lány, Sam áll, akit nevelőanyja és mostohatestvérei elnyomnak, majd a lány egy álarcosbálon megismerkedik igaz szerelmével, és hatalmas fordulatot vesz élete. A produkció egyébként hatalmas szenzáció lett, a negatív kritikák ellenére is.

Ősszel debütált Hilary következő kasszasikere, melyben nemcsak színészi, de zenei tehetségét is ismét megmutatta a nézőközönségnek. A Sean McNamara által rendezett Sztár születik című film Terri történetét mutatja be, aki Los Angelesbe költözik, hogy valóra váltsa álmát, miszerint énekesnő lesz. A filmet ugyan a kritikusok nem tartották nagy dobásnak, azonban Hilary alakítását és énektudását mindenki az egekig dícsérte.

2004. novemberében egy animációs filmhez adta még hangját a színésznő: ő kölcsönözte Crystal hercegnő szinkronját a Télapó nyomában című családi kalandfilmben.

FILMES FŐSZEREPEK, VILÁGHÍRNÉV (2005-2007):

2005. elején két sorozatban is feltűnt a színésznő: először vendégszerepelt az Isteni sugallat című tévéműsorban, ahol Dylan Samuels bőrébe bújt. Később láthattuk még az Une famille du tonnerre című sorozatban is, itt Stephanie-t alakította, szintén egy epizód kedvéért.

2005. júniusában került a mozikba a Mark Rosman által rendezett legújabb romantikus családi drámafilm, A tökéletes pasi. A produkcióban Hilaryt Heather Locklear oldalán láthatjuk főszerepben. A film a tinédzser Holly Hamilton életét mutatja be, aki belefárad az édesanyja magánéleti problémái miatti költözésekbe, és kitalál egy „tökéletes pasit”, hogy megoldja gondjait.

2005 őszén még bemutatásra kerül a Baker család történetének folytatása, a Tucatjával olcsóbb 2. melyben Hilary ismét Lorraine bőrébe bújik. Habár a film jó bevételt hozott, az első rész sikereit nem tudja felülmúlni.

A következő évben debütált Hilary és testvére, Haylie első közös filmje, a Lányok a pácban. A vígjáték és romantikus dráma hatalmas bukás volt mindkét lány számára, hiszen alakításukért Razzie díjra is jelölték őket, a Legrosszabb színészi játék kategóriában.

KOMOLYABB FILMSZEREPEK, SOROZATOS VENDÉGSZEREPEK (2008-2010):

Hilary ezután egy ideig fel is hagyott a színészkedéssel, és később, csak 2008-ban láthattuk újra a tévéképernyőkön, a Jó üzlet a háború című filmben. A színésznőt a produkcióban John Cusack és Marisa Tomei oldalán játszott főszerepet, mint Yonica Babyyeah, aki az Egyesült Államok alelnök jelöltjének a riportere. Ez a film, akárcsak a Lányok a pácban, hatalmas bukás volt, mind Cusack, mint Hilary számára.

2009-ben Hilary ismét vendégszerepet vállalt egy sorozatban: ezúttal a Szellemekkel suttogóban tűnt fel egy epizód erejéig. Szeptemberben megjelent legújabb filmje, az Újra a gimiben, ahol Winona Ryderrel és Josh Hollowayjal játszott együtt. Később egy epizódban láthattuk a Különleges ügyosztályban, ahol Ashlee Walkert alakította.

Ugyanebben az évben visszatérő szerepet kapott a CW nagysikerű tévésorozatában, a Gossip Girl – A pletykafészekben. A sorozatban a színésznő a sztár, Olivia Burke karakterét keltette életre. Itt 6 epizódon át láthattuk, alakításáért Teen Choice díjat is nyert.

Ezután újra főszerepet kapott egy filmben: ő játszotta Gretát, egy lázadó, öngyilkos hajlamú tinédzsert a Greta című Nancy Bardawill által rendezett drámafilmben. Az év végén még főszerepben láthattuk a The Chase című mini-sorozatban, ahol saját magát alakította.

2010. tavaszán került bemutatásra Shane Dax Taylor legújabb drámafilmje, Az éjszaka országai, amely egy country énekes hazatérésének történetét mutatja be. Hilaryt Raven Lee Halfacre szerepében láthatjuk, olyan színészek oldalán, mint Val Kilmer, Frances Conroy vagy éppen Kris Kristofferson. Ősszel jelent meg következő produkciója, az ABC által bemutatott Munkával szerzett pasi című film. A történet Lane Daniels életét mutatja be, aki New Yorkba költözik, hogy egy divatmagazinnál dolgozzon újságíróként. Később Lane rájön, a munka és a randizás nem a legkönnyebb a Nagy Almában. Ezt követően az NBC legújabb sitcom műsorában, a Balfékekben tűnik fel egy epizód erejéig, mint Meghan.

VENDÉGSZERPEK, SZINKRONSZEREPEK (2012-2014):

2012-ben jelent meg Rob Margioles legújabb alkotása, a She Wants Me című vígjátékfilm, melyben Aaron Yoo, Alex Solowitz és Brennan Murray oldalán játszik. Ezután ismét szinkronszerepet vállal egy animációs filmben, a Foodfight! című produkcióban. A filmben Hilary Sunshine Goodness hangját kölcsönzi, olyan sztárok mellett, mint Charlie Sheen vagy Eva Longoria. Az évben ezen felül még egy szinkronszerepet vállal magára, ő adja Windy hangját az Ot vinta 3D-ós filmben.

2013. elején főként kisebb szerepeket vállal sorozatokban: feltűnik a Nevelésből elégséges c. műsorban, ahol Rachelt alakítja. A Két pasi – meg egy kicsi c. sikersorozatban Stacey bőrébe bújik, míg a Dóra, a felfedező című animációs mesében a Jégboszorkány hangját kölcsönzi.

A NAGY VISSZATÉRÉS, AVAGY A YOUNGER (2015-jelenleg):

Ettől kezdve a színésznő két éven keresztül nem vállal film- és sorozatszerepeket. 2014-ben a TV Land csatorna bejelenti, sorozatot készítenek Pamela Redmond Satran novellájából, a Youngerből, melynek egyik főszerepét Hilary kapja. A csatorna 2015. március 31-én el is startolja az új szériát, mely hatalmas sikernek örvend, még az első évad befejezése előtt bejelentik: érkezik a második évad is. A második évad 2016. januárjában tért vissza a képernyőre, 12 vadonatúj epizóddal. A sorozat viszi tovább sikerét, számos jelölést zsebel be, többek között a People’s Choice, az MTV Fandom és a Hollywood Music in Media Awards díjátadókon. A széria harmadik évadát is berendeli a TV Land, mely még 2016. szeptemberében képernyőre kerül. A harmadik évad nézettsége is megüti a mércét, ezért újabb, immáron negyedik évadra is berendelik a Youngert. Jelenleg is az új évadhoz folynak a munkálatok, a negyedik évad premierét tavaszra tervezi a csatorna. A sorozatban Hilaryt Kelsey Peters bőrében láthatjuk, főszerepben.

2016-ban került bemutatásra az eredetileg 2014-re teverzett Bob Castrone film, a Flock of Dudes. A produkcióban Hilaryt Amanda szerepében láthatjuk, olyan színészek oldalán, mint Skylar Astin, Jamie Chung vagy éppen Chris D’Elia.


ZENEI PÁLYAFUTÁSA

Hilary kiskorától kezdve zenei órákat vett. Karrierje akkor indult be igazán, amikor szerepet kapott a Lizzie McGuire című Disney sorozatba, mely által zenei tehetségét is bemutathatta. Első kiadott kislemeze maga a sorozat betétdala volt, mely eredetileg egy Brooke McClymond dal volt, az „I Can’t Wait”. Ezt követően egy egész albumnyi dalt dolgozott fel Hilary, melyeket végül a Lizzie McGuire soundtrack albumon ki is adott a Various Artist lemezkiadó. A lemezen olyan előadók sikerdalai szerepeltek, mint a Jackson 5-tól az „ABC”, Jessica Simpsontól az „Irrisistible” vagy éppen Mandy Moore-tól a „Walk Me Home”. A lemez egyébként több, mint 1 millió példányban kelt el csak az USA-ba, és platinastátuszt is szerzett magának az évek folyamán.

Ezt követően szintén a Disney csatornának dolgozott fel egy dalt az énekesnő, a „The Tiki Tiki Tiki Room”-ot, mely a Disneymania 2002. szeptemberében megjelent album összeállításán is helyet kapott. Hilaryt ettől kezdve még inkább érdekelni kezdte a zenei pálya, melyben a Disney csatorna is 100%-osan támogatta. Még ősszel elkezdte a munkálatokat első karácsonyi lemezén, mely végül 2002. októberében debütált Santa Claus Lane címmel. A lemezen tíz nagysikerű dal található, melyből kettőn Christina Millian és Lil’ Romeo is közreműködött. Az album hamar nagy sikert aratott, a Billboard 200-as listáján a 154. helyen debütált, de a Top Heatseekers és a Top Kid Albums listákon is bekerült a Top5-be. 2003-ban az album aranystátuszt szerzett magának, és az évek során több, mint 500 ezernyi másolatot adtak el belőle. Ennek a lemeznek köszönhetően szerződtette le Andre Recke az énekesnőt a Hollywood Records lemezkiadóhoz még ebben az évben, és már ekkor tervben volt az első, önálló albuma is Hilarynek.

2003-ban a Csaó, Lizzie! című filmben is megmutatta énekhangját a színésznő, melyhez természetesen egy soundtrack lemez is dukált. Az album 2003. áprilisától volt kapható, rajta 14 dallal, melyből hármat – Why Not, What Dreams Are Made of és Why Not (McMix) – az énekes/színésznő énekelt.

A „Why Not” című dal volt Hilary első, saját kislemez is, mely 2003. júniusától volt kapható. Nem sokkal ezután érkezett Hilary második kislemeze, mely a „So Yesterday” címet viselte. A dal hatalmas sikert aratott az egész világon, az Államokban a Top50-ben, míg Európa-szerte a zenei ranglistákon a Top10-be is bekerült. Ausztráliában platinastátuszt szerzett magának a kislemez.

Még az év folyamán elkezdődtek a munkálatok Hilary második nagylemezéhez, mely végül a Metamorphosis címet kapta, és 2003. augusztus 26-án jelent meg a Buena Vista és a Hollywood Records jóvoltából. A lemezen összesen 12+1 bónusz dal található, ebből három kislemez jelent meg: az első a So Yesterday (2003. július 15.) volt, a második pedig a Come Clean, melyet 2004. januárjában adott ki az énekesnő. Ez a kislemez még a So Yesterday sikerét is felülmúlta, a Billboard Hot 100-as listán a 35. helyig jutott, Amerikában pedig hamar aranystátuszt szerzett magának. A Metamorphosis harmadik, egyben utolsó kislemeze, a Little Voice 2004. májusában került kiadásra. Az album megjelenését követően 2003. novemberében kezdetét vett a lemezt promotáló 4 hetes koncertsorozat, mely által Észak-Amerikát járt be az énekesnő. A nagylemez egyébként olyan sikeres volt, hogy 2004-ben Juno Awards jelölést is kapott, illetve a Kids Choice díjátadón az énekesnő elnyerte vele a Legjobb új előadó és a Legjobb női előadó díjakat is.

2004. májusában Hilary elkezdte harmadik stúdióalbumának munkálatait. 2004. júniusában kezdetét vette az énekesnő Most Wantedre keresztelt turnéja, mely egészen szeptemberig tartott. Augusztus közepén az énekesnő testvérével, Haylie-vel közösen kiadta az „Our Lips Are Sealed” című dalt, mely a Los Angeles-i tündérmese c. film soundtrack lemezére is felkerült. Augusztusban jelent meg Hilary első élőlemezes koncert DVD-je is, a The Girl Can Rock, melyet a Ventura színházi fellépésekor örökítettek meg.

Szintén augusztusban jelentette be Hilary, az új album címe a Hilary Duff-ot viseli. A lemez végül 2004. szeptemberében debütált, rajta 17 számmal. Hilary elmondása szerint ez a korong egyben lezárása a Lizzie McGuire-s korszakának, éppen ezért más a stílusa: a lemez már nem a pop-rock, hanem inkább a rock irányába húz. A lemezen két kislemez található meg: az első a „Fly”, mely 2004. agusztus 3-tól kapható, a második pedig a „Someone’s Watching Over Me”, amely pedig 2005. februárjában jelent meg. Ezt az albumot is kísérte egy promotáló, Észak-Amerikai turné, melyre a jegyek pillanatok alatt elkeltek. Ausztráliába is ellátogatott az énekesnő, még 2004. októberében, ahol a két koncertet is adott. Az album egyébként pozitív kritikákat kapott, sokan Ashlee Simpson Autobiography című lemezéhez hasonlították Hilary korongját; az album többszörös platinastátuszt kapott – Amerikában, Kanadában és Ausztráliában – míg Japánban aranystátuszú lett.

2005. folyamán főleg új albumát promotálta turnék által az énekesnő. Júliusban kiadta a Disney Artist Karaoke Series: Hilary Duff című album összeállítását, augusztusban pedig a Most Wanted c. szintén összeállítás lemeze jelent meg. Az albumon az énekesnő sikerszámai találhatóak meg, illetve néhány új szerzeménye is, melyeket később kislemezként is kiadott. Ilyen volt például a 2005. júlisában megjelent „Wake Up”, melynek írásában Joel és Benji Madden is segédkezett. A dal a 80-as évek dance-pop stílusát idézi, egy kis pop-techo beütéssel. A kislemez aranystátuszt szerzett magának az USA-ban, és több, mint 500 ezer példány kelt el belőle. A másik új szerzemény a Most Wantedről a 2005. decemberétől megjelent „Beat of My Heart”. Ezt a dalt is a Madden testvérekkel írta Hilary, azonban a Wake Up sikereit nem tudta felülmúlni: ausztráliában a 13. helyig jutott a zenei ranglistákon, míg Európa-szerte a Top20-ig jutott.

2006-ban ismét egy új album összeállítással állt elő az énekesnő: a 4Ever Hilary ekkor jelent meg, melyet kizárólag az olasz közönség részére adott ki a Virgin Records lemezkiadó. Az albumon ismét legjobb dalai szerepeltek (Fly, Supergirl, Wake Up, stb.), illetve helyet kapott testvére egyik szerzeménye is, a Sweet Sixteen. Ugyanebben az évben még kiadta két kislemezét, a Supergirl-t, illetve a Play with Fire-t. Az utóbbi dal ismét az elektropop és a techo stílusát ötvözi, valamint a dal Lányok a pácban c. film egyik jelenetében is visszaköszön.

2006. októberében vette kezdetét Hilary negyedik stúdióalbumának munkálata. Az album a Dignity címet kapta, melyet az énekesnő azzal magyarázott, hogy méltósággal nem születni kell, hanem azért igenis meg kell dolgozni. Az album stílusát egyébként ismét Joel Madden ihlette: a Dignity akárcsak Hilary 2006-os dalai, a dance stílusát keresztezik. Az album hosszan munkálatok után 2007. március 21-én jelent meg. A dalok szerzésében többek között Pink, Raine Maida és Chantal Kreviazuk is segédkezett. A lemezen 14 dal található meg, ebből hármat választottak ki kislemeznek: az első a 2006. augusztusában megjelent Play with Fire. A következő a 2007. februárjában megjelent With Love volt, mely a zenei ranglistákon – világszerte – bekerült a Top100-ba, sőt, Európa-szerte a Top10-ben is megtalálható. Az utolsó, egyben harmadik kislemez a Stranger, mely 2007. júniusában jelent meg. A dal No.1 lett a Billboard Dance zenei ranglistáján, míg Olaszországban a hatodik helye végzett a FIMI ranglistáján. A Dignity egyébként nagy sikernek örvendett, főleg az USA-ban, Írországban és Olaszországban volt nagy a szenzációja, itt aranystátuszt kapott, illetve több, mint 13 milliónyi másolatot adtak el belőle világszerte. Az albumot négy világkörüli turnéval promotálta az énekesnő, így bejárta Európát, Ausztráliát, Észak- és Dél-Amerikát is.

A következő évben érkezett el az énekesnő zenei karriere a mérföldkőhöz: novemberben kiadta első Greatest Hits albumát, a Best of Hilary Duffot. A 12 dalos lemezről egyedül egy kislemez jelent meg, mely egyben az album egyik új dala is – a „Reach Out”. A dal 2008. október 20-tól volt kapható, és a Depeche Mode 1989-es „Personal Jesus” nevű számának mintájára készült. A dalszerzési munkálatokban a One Republic énekese, Ryan Tedder segédkezett. A kislemez nem lett akkora siker, mint azt Hilary várta, az Egyesült Királyságban mindössze a 193. helyet érte el a zenei ranglistákon, ami Hilary előző kislemezeihez képest igen gyenge volt. A greatest hits album egyébként szép teljesítményt produkált.

2009-ben Hilary ismét stúdióba vonult, elárulta, új szerzeményeken dolgozik, melyeket hamarosan a közönség is hallhat majd. 2009-ben egy kislemezt adott ki, az „Any Other Day-t”, mely a What Goes Up című filmben is hallható volt. 2009. augsztusában jelent meg az énekesnő legújabb album összeállítása, a Metamorphosis / Hilary Duff / Dignity című lemez, melyet a Hollywood Records lemezkiadó prezentált. Ugyanebben az évben még piacra dobta második élőlemezes DVD-jét, a Live at Gibson Amphiteatre: August 15, 2007 c. lemezt, mely az aznapi koncertjét rögzítette.

Az új album munkálatai azonban a lemezkiadó problémái miatt törlésre kerültek, így Hilarynek ott kellett hagyni a Hollywood Records kiadót. 2012. januárjában jelentette be Hilary, hogy az ötödik album már úton van, ismét belefogtak a munkálatokba – többek között Jason Evigannal, Ali Tamposival és Matt Squire-rel is együtt dolgozott az énekesnő. Egy időre azonban újra megakadt a lemez munkálata, hiszen Hilary gyermeket várt. 2013. szeptemberében tért vissza újra a stúdióba az énekesnő, majd az album első kislemeze, a „Chasing the Sun” 2014. júliusában debütált. Hilary ekkor ismét stílust váltott, az új dal már a folk pop stílusában készült, és a zenei kritikusok igazán pozitívan értékelték ezt az új irányvonalat. A kislemez az amerikai Billboard listán a 79. helyen nyitott, majd hamar feljebb tornázta magát. Ausztáliában és Kanadában szintén hatalmas sikert aratott, azonban Spanyolországban volt a legnépszerűbb, ahol egészen a 46. helyig jutott el. 2014. júliusában Hilary leszerződött a Sony Music Entertainment egyik lemezkiadójával, az RCA Recordsszal, így már kiadója is volt a készülő albumnak. A korong második kislemeze, az All About You 2014. augusztusától volt kapható. A dalszerzésbe most is segédkeztek, ezúttal Savan Kotecha és Carl Falk dolgozott együtt Hilaryvel. A dalt a kritkusok az egekig magasztalták, mely meg is látszott a zenei ranglistán való helyezéseken is: az USA-ban és Ausztráliában a Top20-ba, míg Kanadában a Top10-ben is benne volt. Ausztráliában nem mellesleg aranystátuszt szerzett magának a kislemez. Az eredeti tervek szerint az új album 2014. októberében debütált volna, azonban Hilary sorozatszerepe (Younger) keresztbe húzta a színésznő számítását, és a munkálatok ismét megcsúsztak. 2015. februárjában Svédországba utazott az énekesnő, ahol Christian Karlssonnal és Tove Lo-val dolgozott együtt egy új slágeren. Május 13-án leplezte le az új album címét – Breathe In. Breathe Out. – és borítóját, valamint a hivatalos megjelenési dátumot, mely 2015. június 12-e volt. A lemez végül június 12-től kapható a boltok polcain, rajta 12 dallal. A lemez harmadik, egyben utolsó kislemeze a 2015. április 7-én megjelent „Sparks” volt. A Sparks is, akárcsak az előző két kislemez, nagy sikernek örvendett, a várt helyezéseket produkálta, sőt, Hilary még az Ellen DeGeneres Showban is fellépett vele. Érdekesség, hogy Hilary az albumot nem promotálta turné keretein belül, miután sorozatszerepe erre nem adott neki lehetőséget. 2016. januárjában jelent meg Hilary legutóbbi kislemeze, a „Little Lies”, mely a Younger című sorozat promóciós kislemeze is egyben. 2016. júniusában Hilary elárulta, jelenleg is új szerzeményeken dolgozik, illetve hatodik stúdióalbuma is úton van. Az új album stílusa sokkal sötétebb és erőteljesebb lesz, mint a Breathe In. Breathe Out.-e. Az új korong első kislemeze a Tied To You címet kapta, melyet Snapchaten mutatott be az énekesnő. A készülő lemezről egyenlőre nem árult el többet Hilary.


ZENEI STÍLUSA

Zenei stílusát főleg a pop és a pop-rock világból meríti. Hilary egészen kiskorától kezdve imád rockzenét hallgatni, állítása szerint ez sokban befolyásolta zenei világát. A Disney csatornánál azonban nem volt lehetősége kibontakozni rockosabb oldalának, ott inkább a pop stílusú szerzeményeket adott elő. Második stúdióalbumánál változtatott zenei stílusán, ekkor a The Matrix nevű produkciós csapat volt segítségére. Ebben a korszakában olyan előadók ihlették, mint Avril Lavigne, Ashlee Simpson, vagy éppen a szintén egykori Disney sztár, Lindsay Lohan. Harmadik stúdióalbuma egy újabb stílusváltás követelt: sokkal erősebb a zenei alap, illetve a gitár, a dob és a basszus erőteljesebben van jelen, mint eddig – a pop iránya helyett inkább a pop-rock és a rock felé húz. Következő albumán, a Most Wanteden visszatér a lágyabb hangzásvilághoz, a pophoz, illetve mint új irányzat megjelenik a dance is. Ezt a vonalat viszi tovább a 2007-ben megjelenő Dignity c. korongjára is, melyet az europop, a hip hop, a rock ’n’ roll és az elektro is kísér. 2014-ben már a folk és az indie pop dominál zenéjében, amely hatalmas váltás az eddigi lemezei stílusához képest. Egyes dalaiban a banjo adja az alaphangot, illetve előszeretettel készít akusztikus előadású dalokat is.


BIBLIOGRÁFIA

Hilary a színészet és a zenei karrier mellett az írásba is belekóstolt. Elmondása szerint sokáig eljátszott a gondolattal, hogy belekezd mini-könyvsorozatba, mely kezdetben egy forgatókönyvnek indult. Később, édesanyja ösztönzésére úgy döntött, könyvet ír a forgatókönyvből, melyhez végül Elise Allen írónő segítségét kérte. Hilary majdnem egy évig dolgozott a műn Elise Allennel együtt, míg végül elkészült a kötet. A könyv végül az Elixír címet kapta, és a Simon & Schuster kiadó által lett kiadva 2010. október 12-én, először az Egyesült Államokban, majd világszerte.

A történet középpontjában Clea Raymond áll, egy tehetséges fotóriporter. Clea élete teljesen megváltozik, amikor édesapja egy humanitárius misszió során eltűnik, majd egy sorozatnyi árnyékolt fénykép, és egy különleges idegen meg nem kezd jelenni Clea fotóin. A lány nemsokára személyesen is találkozik az idegennel, majd rögtön egy erős kapcsolat alakul ki a két fiatal között, akik hamar a lány apját körülvevő rejtély után kezdenek el kutatni.

Duff kötete hatalmas sikernek örvendett, a The New York Post magazin az egekig dicsérte a kötetet. A mű egyébként a New York Times Best Seller listáján a 10. helyig is eljutott, így nem volt kérdés a folytatás.

A folytatásra sem kellett sokat várni, hiszen a Devoted című kötet egy évvel az Elixír megjelenését követően debütált, 2011. október 11-én. A második kötet is nagy sikert aratott, így Hilary és Elise közös megegyezés alapján trilógiává bővítette az eredetileg kétkötetes sorozatot. A harmadik, egyben utolsó könyv a True címet kapta, és 2013. április 16-ától volt kapható. Hilary egyenlőre nem nyilatkozott, hogy tervben van-e esetleg következő kötete.


MAGÁNÉLETE

Hilary első hivatalos barátja az amerikai énekes, Aaron Carter volt. A páros 2000-ben ismerkedett meg, majd 2001-től kezdve randevúztak hivatalosan. Aaron egy epizód erejéig Hilary tévésorozatában, a Lizzie McGuire-ben is feltűnt. A páros 2002. májusában döntött a szakítás mellett. Nemsokkal ezután, 2002. nyarán a szintén színész Shia LeBeouffal boronálta össze a sajtó Hilaryt, akivel nagyjából egy hónapig randevúzott. Később, az Öcsikém forgatásán ismerkedett meg Frankie Muniz színésszel Hilary, akivel nagyjából két évig, 2002 és 2004. között alkottak egy párt, míg végül 2004. áprilisában elváltak útjaik. 2004. nyarán már a Good Charlotte énekesével, Joel Maddennel kapták lencsevégre a színész-énekesnőt. A páros megerősítette, együtt vannak. Körülbelül 2,5 évig alkottak egy párt, míg nem 2006. novemberében szakítottak. Hilaryt különösképpen megviselte a szakítás, főleg, hogy szülei is ebben az időszakban adták be a válókeresetet, így Dignity c. albumán két dal is fájdalmát meséli el.

2007-ben ismerkedett meg Hilary az NHL hoki játékosával, Mike Comrie-vel, aki nála ekkor 7 évvel volt idősebb. A páros hamar egymásra talált és a média előtt is felvállalta kapcsolatát. 2010. februárjában Mike feltette a nagy kérdést Hilarynek, miszerint hozzámegy-e feleségül. Az énekesnő természetesen igent mondott, így még az év augusztusában sor került a házasságra. A ceremóniára Santa Barbarában került sor szűk családi- és baráti körben. Hilary egy Vera Wang ruhában mondta ki a boldogító igent. A páros két évvel később szülői örömök elé nézett, hiszen kisfiúk, Luca Cruz Comriet 2012. március 20-án született meg. Hilary és Mike boldogsága azonban nem tartott sokáig, 2014. januárjában a páros beadta a válókeresetet. A válást végül 2015-ben mondta ki, Lucát pedig Hilary gyámsága alá helyezték.

Hilaryt ezután személyi edzőjével, jason Walshhal boronálta össze a sajtó, ami később igaznak is bizonyult. A páros 2015. augusztusától kezdve 2016. novemberéig volt együtt. 2017. januárjában az amerikai énekessel, Matthew Komával kapták lencsevégre Hilaryt, aki később megerősítette, hogy jelenleg is egy párt alkotnak.


JÓTÉKONYKODÁS:

Hilary az évek során mindig fontosnak tartotta, hogy vissza is adjon az embereknek, így mindig is aktívan adományozott a jó cél érdekében. 2005-ben, amikor a Katrina hurrikán végigsöpört Dél-Amerikán, a színésznő is azon segítők között volt, akik az áldozatokat támogatták. Hilary nagyvonalúan több, mint 250 ezer dollárt adományozott amiből élelmiszert és ruhákat tudtak venni a rászorulóknak. 2006. augusztusában New Orleansba utazott, ahol a USA Harvest nevű szervezettel együtt segített ételt osztani az egyik általános iskolában, a nehéz körülmények között élő embereknek.

Emellett mindig is nagy támogatója volt számos fiatalt segítő szervezetnek: tagja a Kids with a Cause nevű organizációnak, mely segélyt nyújt a szegénységben, éhségben élő, betegségekkel küzdő gyermekeknek, illetve ezeknek a gyermekeknek az oktatásában. Emellett az Advisory Board of the Audrey Hepburn Child Benefit Fund nevű szervezet egyik tanácsának tagja, és a Celebrity Council of Kids with a Cause-nál is fontos pozíciót tölt be.

2008. októberében részt vett a Think Before You Speak kampályban. Az esemény célja, hogy a fiatalok ne használjanak obszcén szavakat az LGBT közösség irányában. 2009. júliusában Hilaryt választották meg a Kolumbia fővárosában, a Bogotai gyermekek ifjúsági nagykövetének. Az neves megtiszteltetés köszönete képpen Hilary több napot az országban töltött, csak hogy megismerhesse az ottani gyermeket, akiket nem mellesleg több hátizsáknyi élelemmel is támogatott.

2012-ben, nemsokkal azután, hogy életet adott első gyermekének, Lucának részt vett a Johnson’s Baby „törődés” kampányában. A kampány célja, hogy a nehéz körülmények között élő kismamákat és babáikat támogatják a legszükségesebb ellátmányokkal. A kampány egyébként a Save The Children szervezet jóvoltából jött létre, melyet Hilary is aktívan támogat, és amely nemcsak a kismamákat, de a szegélységben élő gyermekeket és családjaikat támogatja.

2013. novemberében a Duracell elemgyártó céggel állt össze Kanadában, akikkel a karácsonyi vásárokon gyűjtöttek a gyermekkórházaknak. A kampányt egyébként a Powering Holiday Smiles is segítette, akik 20 ezer elemet ajándékoztak Kanadai kórházaknak, melyet azok a kórházi felszerelésekhez hasznosítottak.


TETOVÁLÁSAI

Hilary testén összesen 14 tetoválás található meg. Jobb lábán egy inspirációs szöveg van, amely a „Let It Be” néven látható. Bal bokája fellett található egy horog jelképe, mely elmondása szerint mindig a „földön tartja”.

Barátnőjével közösen varratot dereka jobb oldalára egy francia szöveget, a Ma Petite Amie-t Portugáliában töltött vakációjukon, amely annyit tesz, mint „az én kis barátom”.

Nyakán, haja tövénél található meg csillag alakú tetoválása, mely egy útmutató számára, amely mindig a jó irányba viszi.

Férje tiszteletére készíttetett jobb karjának hajlatába egy kis szöveges tetoválást, mely a „stand by me” avagy „maradj mellettem”-et írja. Érdekesség, hogy a dal egyben a választott esküvői daluk is, melyen először táncoltak férj és feleségként. Szintén férje tiszteletére készítetett később a szöveg felé egy madarat.

Szintén jobb karján, annak is felkar részén található meg egy kis sternalis csont.

Testvérével, Haylie-vel is van egy közös tetoválása, mégpedig bal felkarjának hajlatában, a „Thick as thieves” szöveg, amely annyit tesz, hogy mindig közel maradnak egymáshoz, bármi történjék.

Kisfia tiszteletére is varratot magára egy szívet és egy L betűt, mely jobb csuklóján található meg.

Van még egy kétcentes szimbólum a testvérével közösen készített tetoválás felett, melyet barátnőjével, Alannával készített közösen. Szintén Alannával tetováltatatott magára egy szellemet és a „Ride or Die” szöveget, amely annyit tesz, hogy vezess, vagy meghalsz. Egy másik barátnőjével, Leah Millerrel varratot csuklójára egy kis szívet. Végül, de nem utolsó sorban Lauren nevű barátnőjével is van egy közös tetoválása, egy BK betű, mely Brooklynra emlékezteti a két lányt.

Régen jobb kezének középső ujján volt egy „Shine” szöveg, azonban ezt később eltávolítatta.


SAJÁT VONALA - HILARY DUFF KOLLEKCIÓK:

Hilary mindig is hatalmas divatrajongó volt, éppen ezért dobta piarca a 2004-es évben első, saját tervezésű ruhakollekcióját, a Stuff by Hilary Duffot. A márka darabjait először az Államokban lehetett megvárásolni a Target nagyáruházban, majd később Ausztráliába (Kmart), Kanadába (Zellers), és Dél-Afrikában is árulni kezdték a kollekciót. A Stuff by Hilary Duff később olyan sikeres lett, hogy a cég kibővítette a kínálatot, és a ruhadarabok mellett bútorokat, ékszereket és illatokat is forgalmazni kezdtek, amelyek mind a tinédzser és a fiatal felnőtt korosztályt számára készültek. Hilary ruhakölteményeit még az egyik legnagyobb divattal foglalkozó weboldal, a stardoll.com is felhasználta.

A 2006-os évben debütált Hilary első saját parfümje, mely a With Love … Hilary Duff nevet kapta, és amelyet Elizabeth Arden cége szponzorált. Az illat – akárcsak Hilary ruhakollekciója – hatalmas sikernek örvendett, és nemcsak az USA-ban, de Európa-szerte, illetve Japánban is kapni lehetett. Az év végén az illat bekerült a Top3 bestseller illat közé, valamint jelölést kapott az a Legjobb női illat díjára az Annual Basenote Awards díjátadón, azonban ezt sajnos nem nyerte el.

2007-ben a Stuff by Hilary Duff ismét kibővült, ekkor kezdett el a márka sminktermékeket árulni; többek között kaphatóak voltak szájfények, szemhéjpúderek, szempillaspirálok és rúzsok is.

2008. novemberében jelentette be Hilary a Fashion Rulesszal folytatott interjújában, hogy a cégét felfüggesztette, mert úgy érezte többé nem ő irányítja az. A ruhavonalat egy évvel később, 2009-ben a Donna Karan New York vásárolta meg, és indította el saját kollekcióját, a Femme for DKNY-t. Az új ruhakollekciót ismét Hilary tervezte, a költemények pedig limitált kiadásúak voltak.

ÉRDEKESSÉGEK:
• Van négy kiskutyája: Beau, Coco, Dubois és Jak
• Utálja a chilis ételeket
• Gyakran veszti el lakás- illetve kocsikulcsait
• Egyszer élőben rappelt Snoop Doggal
• Imádja a sót, minden ételét sósan szereti
• Szeret frufrut vágatni magának, de egy idő után mindig megunja
• Imádja kisminkelni az embereket, ha nem színésznő lenne, akkor sminkesként dolgozna szívesen
• A Los Angeles-i tündérmese forgatása alatt tanult meg vezetni
• Német, ír, francia, skót, angol és walesi felmenői is vannak
• Imád testvérével lenni, ha teheti mindig vele tölti szabadidejét
• 2005-ben fellépett az amerikai elnök, George Bush és családja előtt
• Nagy rajongója Janis Joplinnak
• Van egy saját, róla mintázott barbie babája
• Balkezes
• Katolikus vallású
• Eredeti haszíne a barna, de szereti magát szőkén
• Imád hoki meccseket nézni
• Nem tudja növényeit életben tartani
• Imád scrabblelel játszani és online shoppingolni
• Támogatja az állati jogokat, és nagy állatvédő ő maga is.


KEDVENCEK:
– Kedvenc sportja az úszás és a korcsolyázás
– Kedvenc előadói között Christina Aguilera, Lady Gaga, Madonna, Pink, John Mayer, Britney Spears és Florence and The Machine szerepel
– Kedvenc színésze Tom Welling
– Kedvenc színésznője Sandra Bullock
– Kedvenc színe a rózsaszín
– Kedvenc autótípusa az SUV
– Kedvenc filmje az Ace Ventura: Állati nyomozó
– Kedvenc konyhája a mexikói és az olasz
– Kedvenc ételei között van a sushi, a kovászosuborka és a tésztaételek
– Kedvenc édessége a chocolate chip cookie
– Kedvenc márkája a Louis Vuitton
– Kedvenc sorozatai között a Szívek szállodája, a Hetedik mennyország és a The Osbournes szerepel
– Kedvenc üzletei: Bloomingdales, Juicy Couture, Guess, Barney’s, Nordstroms, Le Château
– Kedvenc videójátéka a Dance Dance Revolution
– Kedvenc könyvei: Harry Potter, Az éhezők viadala, A szürke 50 árnyalat és a Csillagainkban a hiba


FILMOGRÁFIA

FILMEK:

1997: True Women / Amazonok a vadnyugaton – Extra
1998: Casper Meets Wendy / Casper és Wendy – Wendy
1998: Playing by Heart / Szeress, ha tudsz! – Extra
1999: L’ange de l’amour – Ellie
2001: Human Nature / Libido – Vissza az ösztönökhöz – Young Lila Jute
2002: Cadet Kelly / Tinikadét – Kelly
2003: Agent Cody Banks / ÖcsiKém – Natalie Connors
2003: The Lizzie McGuire Movie / Csaó, Lizzie! – Lizzie / Isabella
2003: Cheaper by the Dozen / Tucatjával olcsóbb – Lorraine Baker
2004: A Cinderella Story / Los Angeles-i tündérmese – Sam
2004: Raise Your Voice / Sztár születik – Teresa „Terri” Fletcher
2005: The Perfect Man / A tökéletes pasi – Holly Hamilton
2005: Cheaper by the Dozen 2 / Tucatjával olcsóbb 2. – Lorraine Baker
2006: Material Girls / Lányok a pácban – Tanzie Marchetta
2008: War, Inc. / Jó üzlet a háború – Yonica Babyyeah
2009: Stay Cool / Újra a gimiben – Shasta O’Neil
2009: What Goes Up – Lucy Diamond
2009: According to Greta / Greta – Greta
2010: Provinces of Night / Az éjszaka országai – Raven Lee Halfacre
2010: Beauty & the Briefcase / Munkával szerzett pasi – Lane Daniels
2016: Flock of Dudes – Amanda

SOROZATOK:
2000: Chicago Hope / Chicago Hope kórház – Jessie Sheldon
2003: Mes plus belles années – Shangri-La
2004: Frasier / A dumagép – Britney
2001-2004: Lizzie McGuire – Lizzie McGuire
2005: Joan of Arcadia / Isteni sugallat – Dylan Samuels
2003-2005: Une famille de tonnerre – Kenzie / Stephanie
2009: Ghost Whisperer / Szellemekkel suttogó – Morgan Jeffries
2009: Law & Order: Special Victims Unit / Különleges ügyosztály – Ashlee Walker
2009: Gossig Girl / Gossip Girl – A pletykafészek – Olivia Burke
2009: The Chase – Hilary Duff (mini-sorozat)
2010: Community / Balfékek – Meghan
2013: Raising Hope / Nevelésből elégséges – Rachel
2013: Two and a Half Men / Két pasi – meg egy kicsi – Stacey
2015-jelenleg: Younger – Kelsey Peters


SZINKRONSZEREPEK:
2004: In Search of Santa / Télapó nyomában – Princess Crystal
2012: She Wants Me – Kim Powers
2012: Foodfight! – Sunshine Goodness
2012: Ot Vinta 3D – Windy
2013: Dora the Explorer / Dóra, a felfedező – Ice Witch


DISZKOGRÁFIA
NAGYLEMEZEK:
2002: Santa Claus Lane
2003: Metamorphosis
2004: Hilary Duff
2007: Dignity
2015: Breathe In. Breathe Out.
2017: Tied to You

ALBUM ÖSSZEÁLLÍTÁSOK:
2005: Disney Artist Karaoke Series: Hilary Duff
2005: Most Wanted
2006: 4Ever Hilary
2008: Best of Hilary Duff
2009: Metamorphosis / Hilary Duff / Dignity

ÉLŐ ALBUMOK:
2004: The Girl Can Rock
2009: Live at Gibson Amphitheatre: August 15, 2007

KÖZÉPLEMEZEK:
2003: Metamorphosis Remixes
2007: Dignity Remix

KISLEMEZEK:
2003: Why Not
2003: So Yesterday
2004: Come Clean
2004: Little Voice
2004: Out Lips Are Sealed ft. Haylie Duff
2004: Fly
2005: Someone’s Watching Over Me
2005: Wake Up
2005: Beat of My Heart
2006: Supergirl
2006: Play with Fire
2007: With Love
2007: Stranger
2008: Reach Out
2009: Any Other Day
2014: Chasing The Sun
2014: All About You
2015: Sparks
2016: Little Lies


MEGNYERT DÍJAI:
2004: Golden Raspberry Awards – Legrosszabb színésznő (Los Angeles-i tündérmese / Sztár születik)
2005: Golden Raspberry Awards – Legrosszabb színésznő (Tucatjával olcsóbb 2. / A tökéletes pasi)
2006: MTV TRL Awards Italy – Az év legjobb új előadója
2004: Radio Disney Music Awards – A legjobban felöltözött énekesnő
2004: Radio Disney Music Awards – Legjobb dal (Come Clean)
2004: Radio Disney Music Awards – A legjobb otthoni dal (The Math)
2004: Radio Disney Music Awards – A legrockosabb testvérpár (Haylie Duffal közösen)
2005: Radio Disney Music Awards – Legjobb női előadó
2005: Radio Disney Music Awards – Legjobb kislemez (Wake Up)
2005: Radio Disney Music Awards – A legjobb videoklipp (Wake Up)
2003: Teen Choice Awards – Legjobb új színésznő (Csaó, Lizzie!)
2003: Teen Choice Awards – Legdögösebb TV sztár (mint Hilary Duff)
2005: Teen Choice Awards – Legjobb jelenet egy filmben (Los Angeles-i tündérmese)
2007: Teen Choice Awards – Legjobb romantikus dal (With Love)
2010: Teen Choice Awards – Female Scene Stealer (Olivia Burke – Gossip Girl)
2003: VH1 Awards – Az év feltörekvő tehetsége
2000: Young Artist Awards – Legjobb színésznő mellékszerepben (The Soul Collector)
2004: Young Artist Awards – Legjobb fiatal színész (Tucatjával olcsóbb)
2005: Young Artist Awards – A „ma” szupersztárja (mint Hilary Duff)
2004: World Music Awards – Legjobb női előadó
2004: AOL Awards – Az évben a legtöbbet keresett sztár
2005: Cosmopolitan Magazine Awards – Born to Lead díj
2009: Seventeen Magazine Awards – Az év legstílusosabb sztárja
2012: StyleBistro Awards – A legdögösebb várandós celeb


AUTOGRAMM CÍM:
Hilary Duff
United Talent Agency
9336 Civic Center Drive
Beverly Hills, CA 90210-3604
USA

KÖZÖSSÉGI OLDALAI:
Hivatalos weblap
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube csatornája
IMDB oldala
8 felhasználónak tetszik: duracell, DennyKeh, kia08, kurrek, Grace Benning, funny18, Christo, Glamster
2017. március 11. 12:33 #8
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
A pályázási lehetőséget ezennel lezárom. Innentől kezdve lehet szavazni a nektek tetsző életrajzokra.
Ismételten elmondom, ha nem vagy a szavazatokra jogosultak listáján és nem is pályáztál, ne szavazz! Felesleges, úgy sem vesszük figyelembe, viszont kissé nehezíti a munkánkat. Köszönöm! Győzzön a jobbik!
1 felhasználónak tetszik: Emeloverr.
2017. március 12. 12:42 #9
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
A szavazást lezárom! Mindenkinek köszönöm a részvételt, szép életrajzok születtek. A lapot
missdaisy
kapja! Neki gratulálok és jó szerkesztést kívánok!
5 felhasználónak tetszik: duracell, kurrek, missdaisy, Emeloverr., lucymharding
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!