Starity

Joseph Morgan - Adatlap Pályázat!

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. március 12. 13:18 #1
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12096
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
A pályázatra szombat délig várjuk az értelmes, saját szavaiddal megfogalmazott, nem webfordítós és nem másolt életrajzokat. Légy kreatív! Szavazatokat még mindig csak az erre kijelölt tagoktól, illetve maguktól a pályázóktól fogadjuk el! A pályázók se felejtsenek el szavazni! Az elnyert lapot 3 hónapig nem cserélheted! Sok sikert!
3 felhasználónak tetszik: missdaisy, ScreamQueens, kurrek
2017. március 18. 09:10 #2
missdaisy
missdaisy
sérendipité
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 15.09.20.
Hozzászólás: 1631
Csatolások: 34831
Azonosító: 249895
Offline offline
https://image.ibb.co/jbcNyv/006_21.jpg
Nagy kedvencem, köszönöm a lehetőséget! blush.gif meghajolo.gif

AMIT TUDNI KELL RÓLA:

Joseph Morgan walesi származású színész. Karriere 2002-ben kezdődött az Eroica című filmmel, azóta pedig számos sorozatban és produkcióban mutatta meg tehetségét. 2011-ben megkapta a CW nagysikerű tévéműsorában, a Vámpírnaplókban Klaus Mikaelson szerepét, aki közkedveltsége miatt 2013-ban saját sorozatot kapott, mely 2013. őszén debütált The Originals címmel. A széria jelenleg is a CW egyik legsikeresebb műsora, a negyedik évad 2017. március 17-én tért vissza a képernyőkre legújabb epizódjaival. Emellett Joseph legújabb filmje a Desiree, melyben Eric Ashworth kémikust alakítja.


SZÍNÉSZI KARRIER


KEZDETEK, CSALÁDJA, TANULMÁNYOK:

Joseph Martin néven látta meg a napvilágot 1981. május 16-án az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban. Édesapja, Nick Martin festőként dolgozott, édesanyja, Sarah Martin pedig háziasszony. Van egy öccse, Jack és egy húga, Sarah. Seaswan városában, Dél-Walesben nőtt fel, ahol egészen 11 éves koráig élt. A Morriston Comrehensive iskolájában kezdte el tanulmányait, majd a Gorseinon College-ben folytatta középiskolai oktatását. Mialatt a Gosreinonba járt, a Swansea-i marketben dolgozott, ahol egy zöldségesben volt eladó. Később Londonba költözött, ahol a Central School of Speec and Drama-ban kezdett el tanulni az iskola neves drámatagozatán.


KARRIERE BEINDULÁSA (2002-2004):

Mindössze 21 évesen, 2002-ben kezdődött el színészi karriere, amikor jelentkezett a nagysikerű Harry Potter franchise második részébe, a Harry Potter és a Titkok kamrája című filmbe, Tom Riddle szerepére. A színész ez idő tájt szerződött le első ügynökével, aki beszervezte Josephet a meghallgatásokra, amelyen nagy esélyekkel indult. Tom szerepét végül nem ő, hanem Christian Coulson szintén brit színész kapta meg. Egy évvel később azonban sor került filmes debütálásra, hiszen szerepet kapott a Simon Cellar által rendezett dráma- és musicalbe, az Eroicába. A filmet 2003. októberében mutatták be először, Joseph pedig Matthias karakterét alakíthatta. Ugyanebben az évben debütált a VIII. Henrik című önéletrajzi drámafilm, ahol Helena Bonham Carter, Charles Dance és Ray Winstone oldalán játszhatott. Az év végén került a mozikba Peter Weir rendezésében a Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán című nagysikerű kalandfilm, melyben Joseph William Warley kapitányt alakította. A produkción olyan neves színészekkel dolgozott együtt, mint Russel Crowe, James D’Arcy és Paul Bettany.


KISEBB SZEREPEK NAGY NEVEK MELLETT (2004-2007):

2004. elején szerepet kapott a Sky One csatorna legújabb sorozatában, a Hexben. A tévéműsorban Troy karakterébe bújhatott 4 epizódon át. 2004. novemberében debütált Oliver Stone legújabb filmje, a Nagy Sándor, a hódító, melyben ő is szerepet kapott. A produkción ismét nagy nevekkel dolgozhatott együtt: többek között Colin Farrell, Anthony Hopkins, Angelina Jolie és Val Kilmer is játszott a filmben. Josephet Philotas szerepében láthatták a nézők. A következő évben, 2005-ben a William és Mary c. sorozatban alakította Callumot pár rész erejéig.

2006. márciusában mutatta Andy De Emmony legújabb alkotását Kenneth Williams: Fantabulosa címmel. Az önéletrajzi vígjátékban Joseph Alfie szerepét töltötte be. Az év során még egy epizód erejéig feltűnt a nagysikerű A szépség vonala című tévésorozatban is, mint Jasper.

2007. márciusában került mozikba a Mansfield Park című film, mely Fanny Price életét mutatta be. A produkcióban Joseph William Price karakterét alakította, olyan színészek oldalán, mint Julia Joyce, Hayley Atwell vagy Billie Piper. Nemsokkal ezután, az év májusában mutatták be a Cannes-i filmfesztiválon Harmony Korine legújabb filmjét, az Imitárorokat. A filmben a sztárok egy-egy neves hírességet imitálnak, így Joseph a kultikus színész, James Dean bőrébe bújhatott. Később, még szintén 2007-ben szerpet kapott A néma szemtanú című sorozatba, melynek két epizódjában láthatták a nézők, mint Matthew Williams. Ezután a Doc Martin című ITV csatorna által sugározott sorozatban, ahol pedig Mick Mabley bőrébe bújt. A színész öt epizód erejéig játszotta a műsorban, majd a készítők kiírták karakterét.


A NAGY SIKER: BEN HUR, HALHATATLANOK & VÁMPÍRNAPLÓK (2008-2011):

A kövezkező évben, 2008-ban visszatérő szerepet kapott a BBC sikersorozatában, a Baleseti sebészetben, mint Tony Reece. Joseph karaktere a műsor 23. évadában volt látható, összesen 8 részben. 2010-ben érkezett meg áttörése, amikor is főszerepet kapott a CBC által vetített Ben Hur című mini-sorozatban. A produkcióban a sorozat nevét adó Judah Ben Hurt alakította, olyan színészek oldalán, mint Emily VanCamp, Kristin Kreuk, vagy éppen Stephen Campbell Moore. A műsor nagy sikernek örvendett, többek között elnyerte a Gemini díjat, melyet legjobb vizuális effektjeiért tudhatott magáénak. Még ebben az évben megkapta Lysander szerepét a készülő Halhatatlanok című Tarsem Singh által rendezett dráma- és fantasyfilmben. A produkciót 2011. novemberében mutatták be a mozik, melyben Josephet Henry Cavill, Mickey Rourke, Luke Evans és Freida Pinto oldalán láthattuk. A film nagy áttörést hozott karrierében, ugyanis ennek köszönhetően kapott szerepet a CW sikersorozatában, a Vámpírnaplókban. A sorozatban Klaus Mikaelson karakterét szántát neki, egy ősi vámpírét, aki felforgatja Msytique Falls városát. Ugyanebben az évben még az Angels Crest című filmben is szerepelt, itt Rusty karakterét öltötte magára.


FŐSZEREPEK: SAJÁT TV MŰSOR, FILMSZEREPEK (2012-2014):

2012-ben egy új filmje került bemutatásra, a The Grind című thriller- és krimifilm. Itt Paul szerepében láthatta a nézőközönség. 2013-ban a Vámpírnaplók készítője, Julie Plec bejelentette, a Mikaelson család annyira közkedvelt lett, hogy saját sorozatot kapnak a CW csatornán, melynek a The Originals címet adják. Az új széria 2013. őszén debütált a csatornán, és hatalmas sikernek örvendett. Nem sokkal a startolás után a CW be is jelentette, a második évad is készülőben van. 2013. szeptemberében mutatták be a Lisbon-i film fesztiválon Gonzalo López-Gallego legújabb horror- thrillerét, a Tömegsírt. A produkcióban Joseph Nathan szerepét kapta meg, és Sharlto Copley oldalán játszott főszerepet. Októberben debütált a Razor Reel Fantastic Film fesztiválon Joseph főszereplésével a Fegyverszünet című film. A történet középpontjában egy angol haditengerész áll, aki egyszer csak bebörtönözve találja magát, majd szabadulásáért kell élet-halál harcot vívnia egy csapat embertelen lénnyel. A produkció sajnos hatalmasat bukott, azonban a kritikusok Joseph színészi tehetségét nem kérdőjelezték meg, sőt dícsérték.

2014-ben jelent meg következő filmje, a 500 Miles North című dráma. Itt James Hogg szerepét öltötte magára. 2014. nyarán a The Originals stábjával részt vett a nagy eseménynek számító San Diegói Comic Conon, ahol elárulták, a sorozat második évada 2014. október 6-án tér vissza legújabb részeivel. A második évad premiere 1,19 millió nézőt vonzott a képernyők elé, mely az első évadhoz képest sokat esett, viszont még így is elég volt ahhoz, hogy harmadik évadát berendeljék.


JELENLEGI PROJEKTEK, AVAGY A DESIREE & A THE ORIGINALS (2015-jelenleg):

2015-ben a brit színész főszerepet kapott a Ross Clarke rendezésével készült Desiree című dráma- és krimi filmben. A produkciót először a Cinequest-i film fesztiválon mutatták be 2015. februárjában az USA-ban, majd angliában az East End-i film fesztiválon debütált. A történet középpontjában a Joseph által életre keltett Eric Ashworth kémikus áll, aki egy New Orleans-i börtönben ébred egy reggel, ahova illegális drogkereskedés miatt zárták be. Az amnéziás Eric óvadék ellenében kiszabadul, majd barátnője segítségével rosszakarói után kezd el nyomozni. 2015. nyarán a CW készítői bejelentették, a harmadik évadra sem kell sokat várni, hiszen az október 8-án tért vissza a csatornára.

Az évek alatt sikersorozattá avanzsálódott szériát hazánkban is bemutatták, 2016. őszén kezdte el vetíteni a PRIME csatorna a Sötétség kora címmel. 2016-ban a csatorna egy negyedik évadot is berendelt a szériához, mely az eddigi 22 epizóddal ellentétben 13 részesre csökkent le, a visszaeső nézettségből kifolyólag. A premiert 2017. januárjára tűzte ki a CW, azonban a debütálás elmaradt, az új premier pedig 2017. március 17-e lett. Josephet jelenleg is a sorozatban láthatjuk főszerepben.

MAGÁNÉLETE:

Joseph nem szívesen beszél magánéletéről a média előtt, ha mégis, akkor is csak kedveset. Első barátnője, akit felvállalt a sajtó előtt, a szintén színészként tevékenykedő Emily VanCamp, akit a Revenge c. sorozatból ismerhetnek a rajongók. A páros 2010-ben ismerkedett meg a Ben Hur című mini-sorozat forgatásán, majd hamar egymásba szeretett. Kapcsolatuk 2011. októberében ért véget. Felrebbentek pletykák, miszerint a színésznő megcsalta Josephet, azonban Emily ezt tagadta, szakításukat pedig a kettejük közötti nagy távolsággal magyarázta, hiszen ő Los Angelesben, a brit színész pedig Atlantában dolgozott az év nagy részében. Még ebben az évben, 2011. őszén a sajtó összeboronálta a színészt a The Originalsból ismert kolléganőjével, az ausztrál Claire Holttal. Tiszta vizet végül Claire öntött a pohárba, aki elárulta, Josephel nincs köztük más, mint barátság.

Joseph ez idő tájt ismerkedett meg a Vámpírnaplókból ismert Persia White színésznővel, aki Abby Bennettet alakította a műsorban. A páros 2012-ben jelentette be kapcsolatukat a média előtt. Két évnyi randizás után, 2014. májusában Joseph feltette a nagy kérdést Persiának, aki igent mondott a lánykérésre. Az esküvőre sem kellett sokat várni, hiszen 2014. július 5-én mondta ki a boldogító igent a páros. A ceremóniára egy villágban került sor Ocho Riosban, Jamaicába, szűk, mindössze 26 fős családi- és baráti körben. Joseph Persia jóvoltából 2015-ben Mecca White nevelőapja is egyben. A család jelenleg Londonban él.


JÓTÉKONYKODÁS:


Joseph évek óta aktív támogatója a Positive Women nevű szervezetnek, amely Swazilandban támogatja a nőket és a gyermeket. Az évek során az organizáció nagykövetének is megnevezte a színészt, aki természetesen elfogadta a posztot, illetve rajongóit is buzdítja a szervezet támogatására.

Feleségével nagy hangsúlyt fektetnek a víz értékének megőrzésére. 2015-ben közösen Etiópiába utaztak, ahol kutak építésében segédkeztek. Illetve nagyjából 20 ezer dollárnyi adományt gyűjtöttek a MyCharityWater nevű szervezetnek, amely a Faressa Rikichói közösséget látja el tiszta ivóvízzel.

Joseph emellett elárulta, szívesen szeretne a jövőben a rák kérdésével, és a rákos betegek segítségével is foglalkozni, hiszen családja is rengeteg segítséget kapott amikor ők küzdöttek a betegséggel.


TETOVÁLÁSAI:


Joseph testén három nagyobb tetoválás található meg. Az első bal mellkasán látható, mely egy csapat szálló madarat ábrázol. A madarak Joseph kedvenc állatai, így került fel testére a művészi alkotás.

Második tetoválása egy párducot ábrázol, mely jobb felkarján van jelen. A párduc szimbóluma egyébként az ázsiai kultúrában gyakori, ami az ember szépségét, érzékenységét, és a védelemre való ösztönét jelképezi.

Harmadik, és egyben utolsó tetoválása egy a jobb hátán található háromszög. Ezt a tetoválást 16 éves korában készítette közösen két legjobb barátjával – Matt Ryannel és Leon Davisszel. A tetoválás a három férfi barátságát szimbolizálja, melyet Josephék annak idején „triumvirátusnak” is becéztek.


ÉRDEKESSÉGEK:


- Fél a pókoktól
- Születési neve a Martin, azonban karriere miatt változtatta meg a Morgan-ra
- Imád mindent, ami a zombikkal kapcsolatos
- Legjobb barátja Matt Ryan, aki jelenleg a Constantine c. NBC sorozatban játszik; ő volt Joseph tanúja esküvőjén
- Oda és vissza van Natalie Imbrugliáért
- Nagy képregény rajongó, imád mindent ami DC és Marvel
- 2012-ben a Twitteren buzdította a fiatalokat az olvasásra a JoMo jóvoltából
- Imád pókerezni, kollegájával, Charles Michael Davisszel gyakran járnak el egy Los Angeles-i pókerklubba
- Van egy terriere, Kingston akit kedvesével együtt fogadott örökbe 2015. elején, miután a kiskutya Los Angelesben kóborolt
- Imádja Jamaicát és az ország kultúráját
- Bakancslistáján szerepel az ejtőernyőzést, melyet mindenképpen ki szeretne majd próbálni
- Jelenleg gitározni tanul, feleségétől karácsonyra egy elektromos gitárt kapott
- Imádja az 1990-es évek indie zenéjét

FILMOGRÁFIA:

FILMEK:
2003: Eroica – Matthias
2003: Henry VIII – Thomsa Culpepper
2003: Master and Commander: The Far Side of the World – William Warley
2004: Alexander – Philotas
2005: William and Mary – Callum
2006: Kenneth Williams: Fantabulosa! – Alfie
2007: Mansfield Park – William Price
2011: Angels Crest – Rusty
2011: The Grind – Paul
2011: Immortals – Lysander
2011: With These Hands – George
2013: Revelation
2013: Open Grave – Nathan
2014: Armistice – A.J. Budd
2014: 500 Miles North – James Hogg
2015: Desiree – Eric Ashworth

SOROZATOK:
2002: Spooks – Revender Parr
2004: Hex – Troy
2006: The Line of Beauty – Jasper
2007: Silent Whitness – Matthew Williams
2007: Doc Martin – Mick Mabley
2008-2009: Casuality – Tony Reece
2010: Ben Hur – Judah Ben-Hur
2011-2016: The Vampire Diaries – Klaus Mikaelson
2013-jelenleg: The Originals – Klaus Mikaelson


KEDVENCEK:

- Kedvenc filmjei a Harcosok klubbja, az Interjú a vámpírral, a Náci zombik és a 28 Nap
- Kedvenc étele a steak
- Kedvenc időtöltése a festés és az olvasás
- Kedvenc írója Stephen King
- Kedvenc sorozata a The Walking Dead és a Trónok harca
- Kedvenc zenekarai az Oasis és a Blur


DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK:

Díjai:
2013: TV Guide Awards – A legjobb rosszfiú (Vámpírnaplók)
2014: People’s Choice Awards – Kedvenc színész egy új TV sorozatban (The Originals)

Jelölései:
2011: Teen Choice Awards – A legjobb rosszfiú (Vámpírnaplók)
2012: Teen Choice Awards – A legjobb rosszfiú (Vámpírnaplók)
2013: Teen Choice Awards – A legjobb rosszfiú (Vámpírnaplók)
2014: Teen Choice Award – Kedvenc színész Sci-fi / Fantasy sorozatban (The Originals)
2014: MTV Millennial Awards – A legjobb vérszívó (The Originals)
2015: Teen Choice Awards – A legjobb színész Sci-fi / Fantasy sorozatban (The Originals)
2016: Teen Choice Awards – A legjobb csókjelenet (The Originals-ban Leah Pipesszal)


AUTOGRAM CÍME:
Joseph Morgan
Curtis Brown Group Ltd.
Haymarket House
5th Floor
28-29 Haymarket
London SW1Y 4SP
UK

KÖZÖSSÉGI OLDALAI:
Facebook: https://www.facebook.com/JosephMorgan/
Twitter: https://twitter.com/josephmorgan
Instagram: https://www.instagram.com/therealjosephmorgan/
IMDB: http://www.imdb.com/name/nm0604784/
5 felhasználónak tetszik: LexiCobain, Christo, Glamster, Lindsay019, duracell
2017. március 18. 11:19 #3
kurrek
kurrek
ღ Emton ღ
 
Státusz“And I will love you until I take my last breath on this earth.”
  Csoport: Kiemelt tag
Csatlakozott: 10.11.13.
Hozzászólás: 6362
Csatolások: 23371
Azonosító: 138617
Offline offline
Köszönöm a lehetőséget! smileeee.gif

http://kepkezelo.com/images/0xf9r4xx6wo3llj3tzxk.gif



Amit tudni kell róla


Joseph Morgan egy brit színész, aki szerepelt többek között a Doc Martin című sorozatban, majd megkapta a Ben Hur miniszéria főszerepét. Az áttörő sikert a The Vampire Diaries hozta meg számára, ahol Klaus Mikaelsont alakította. Később ennek spin-offjában kapott főszerepet, ahol tovább formálta a vámpír karakterét. A széria 4. szezonja fut jelenleg a CW csatornán.


Élete

Joseph Martin néven, 1981. május 16-án látta meg a napvilágot az Egyesült Királyság beli Londonban. Édesapja, Nick Martin festőként dolgozott, édesanyja pedig Sarah Martin, aki háziasszonyként segítette a családot. 11 éves koráig Swanseaban, Dél-Walesben élt a család legidősebb gyermekeként. Egy öccse van, Jack Martin és egy húga, Sarah.
Tanulmányait a Morriston Comprehensive Schoolban kezdte meg, majd a BTEC színészeti szakon tanult a Gorseinon Egyetemen. Mellette diákmunkát vállalt egy kisboltban is. Később Londonba költözött és a Central School irodalom és dráma tagozatán folytatta tanulmányait.


Karrier

2003 - 2010: Kezdetek

Karrierjét az Eroice című filmben kezdte meg 22 évesen, ahol Matthiast alakította 2003-ban. Az alkotás októberben került bemutatásra. Még ugyanebben az évben szerepet kapott egy történelmi moziban is, a VIII. Henrik-ben, ahol Thomas Culpeppert formálta meg. A dráma egy önéletrajzi film, ahol együtt szerepelt Charles Dance-vel is.
Év végén mutatták be a Kapitány és katona című alkotást, ahol William Warley kapitányt formálta meg. Itt játszott együtt a neves színésszel, Russel Crowe-val is.

Később a Sky One tévénél folytatta, ahol a Hex - Boszorkák című sorozatban tűnt fel öt epizód erejéig. Troy karaktere 2004-ben volt látható a két évadot megélt szériában. Az év végén mozikba kerülő, Nagy Sándor, a hódító című alkotásban, Philotas karakterét öltötte magára. Itt együtt szerepelhetett olyan színészekkel, mint Colin Farrell, Angelina Jolie vagy épp Anthony Hopkins.

2005-ben a William és Mary 3. évadában tűnt fel, mint Calluum. Összesen három epizód erejéig. A Kenneth Williams önéletrajzi vígjáték 2006-ban került bemutatásra, ahol Alfie karakterét öltötte magára. Szintén ebben az évben volt még jelenése egy limitált sorozatban, A szépség vonalában, ahol Jasperként tűnt fel.

A Mansfield Park című film 2007-ben jelent meg. Itt James Deanként volt jelen. A mozi Jane Austin Ugyanazon című regényén alapul, ami Fanny Price életét mutatja be. Pár hónappal később, Cannesben debütált Harmony Korine legújabb filmje, az Imitátor, amiben a színész is szerepet kapott. Ezt A néma szemtanú sorozat követte, ahol - szintén ugyanebben az évben - formálta meg Matthew Williamset egy két részes évadzáróban. 2007 a sorozatok éve volt, hiszen a Doc Martinban is megmutathatta tehetségét, ahol Mick Mableyként tűnt fel öt epizód erejéig, majd karakterét kiírták a sorozatból.

A 2008-as évet is egy kórházas szériában kezdte meg, ugyanis szerepet kapott a BBC szériájában, Baleseti sebészet című sorozatban, ahol Tony Reece karakterét már egy fél évad erejéig öltötte magára.

2010 - 2015: Az első sikerek

2010-ben a CBC csatorna által bemutatott Ben Hur minisorozatban kapott szerepet, ahol Judah Ben Hurt alakította. Itt játszhatott együtt Emily VanCamp-pal (Revenge) is, akivel később a való életben egymásra is találtak. Rajtuk kívül még Kristin Kreuk (Smallville) is feltűnt a szériában. 2011-ben az Angels Crest-ben folytatta, majd láthatta a közönség a Halhatatlanok című moziban is, ahol Lysander karakterét ölötte magára. A drámát Tarsem Singh rendezte és novemberben mutatták be a mozikban.

2013-ban a Tömegsír és a Fegyverszünet alkotásokban tűnt fel, mint Nathan és A.J. Budd. A Fegyverszünet című mozi októberben, a Razor Reel Fantastic filmfesztiválon került először bemutatásra.
2014-ben az 500 Miles North-ban alakította egy testvérpár egyik tagját, James Hogg-ot. Angliából Skóciába kell utazniuk, hogy eleget tegyenek édesapjuk utolsó kívánságainak.
2015-ben a Desiree-ben című filmben kapott szerepet, ami egy Ross Clarke által rendezett dráma. A mozit először filmfesztiválon mutatták csak be, majd 2015-ben nagyközönség is láthatta az alkotást. Itt Eric Ashworth karakterét öltötte magára, akit drogkereskedelem miatt börtönöztek be.


The Vampire Diaries és a The Originals

2011-et írtunk, amikor a Ben Hur sikereinek köszönhetően, megkapta az áttörést jelentő Klaus Mikaelson karakterét a Vámpírnaplók című sorozatban, a CW csatornán. A rajongók többsége innen ismeri és itt is szerette meg, hiszen az Ősit alakító színész, sok gondot okozott kedvenceinknek a szériában. A 2. évad utolsó 4 epizódjában visszatérő szereplőként, majd a 3. évadtól főszereplőként volt jelen. 2013-ban lehetőséget kapott, hogy a The Vampire Diaries spin-offjának, a The Originalsnak a főszereplője legyen. Julie Plec olyannyira sikeres volt akkor, hogy a csatorna bizalmat szavazott neki és 2013. szeptemberében be is mutatták az első részt. 2014 nyarán, a minden évben megrendezett Comic Con-on jelentették be, hogy a csatorna kéri a folytatást, így a második évad ez év októberében vissza is tért. Rá egy évre a harmadik szezon is berendelésre került, amit nem sokkal később be is mutattak. Jelenleg a 4. évadát kezdi meg a sorozat, de ez már midseasonban megy le 2017. márciusától. Ez azt jelenti, hogy az eddigiekkel ellentétben, nem 22, hanem csak 13 részig élvezhetjük a vámpírok történetét. A folytatásról is tárgyalnak már, de egyelőre kíváncsiak, hogy milyen számokat hoz a The Vampire Diaries nélkül a testvérsorozat.

Mind a két sorozat bemutatásra került idehaza is. Bár a Vámpírnaplókat már jóval előbb elkezdték, a The Originals – A Sötétség kora csak 2016 őszén, a PRIME csatornán startolt el.



Rendezés

Már 2013-ban egy rövidfilmet rendezett meg, ez volt a Revelation. Itt későbbi felesége, Persia White volt a főszereplő. Íróként és producerként is megmutathatta tehetségét. Az egész alkotás a nevéhez fűződik.
Ezt követően, 2016-ban a The Originals „Behind the Black Horizon” című epizódját rendezhette meg, ami olyannyira tetszett a készítőknek és a csatornának, hogy 2017-ben szintén lehetőséget kapott egy részt megrendezni, ez pedig a 4. évad 4. része, ami tavasszal kerül csak bemutatásra.



Magánélete

A Ben Hur forgatásán, 2010-ben ismerkedett meg Emily VanCamp-pal is, akivel egy ideig együtt is jártak, mígnem 2011-ben az útjaik különváltak, mert a lány beleszeretett későbbi párjába. Ő volt az első olyan nő az életében, akiről a nagyközönség is tudomást szerzett. Felreppentek a pletykák, hogy Joseph és The Originalsban a testvérét alakító Claire Holt egymásba gabalyodtak, ám végül maga a színésznő tisztázta a helyzetet és mondta azt, hogy csak barátokként tekintenek egymásra. Azóta Claire már férjhez is ment.
2011-ben, a The Vampire Diaries forgatásán ismerkedett meg Persia White színésznővel, aki Abby Bennett-et alakította (Bonnie édesanyja). 2012-ben vállalták fel kapcsolatukat a nagyvilág előtt, majd 2014. május 15-én eljegyezte, július 5-én, Ocho Rios-ban, Jamaicában el is vette Persiát. Az esküvő szűk családi körben került megrendezésre, hiszen mindössze 26-an voltak jelen. Ezzel együtt Joseph Persia lányának nevelőapja is lett. Az esküvői tanúja, legjobb barátja, Matt Ryan színész lett. Jelenleg Londonban élnek, ám a színész, munkája miatt sokat van az Államokban.



Érdekességek

- Támogatója a Positive Woman alapítványnak, ahol nőket és gyermekeket támogat. Pár évvel ezelőtt pedig nagykövetként is részt vesz a csoport munkájában.
- Feleségével együtt, 2015-ben, Etiópiában jótékonykodtak, ahol kutak építésében vettek részt, hiszen sokszor hívja fel a figyelmet a víz megőrzésének jelentőségére.
- Édesapja festő, így ő is imád festeni és rajzolni szabadidejében. Érdekes, hogy a The Vampire Diaries és a The Originals-beli karaktere, Klausnak is ez a hobbija.
- Kedvenc horrofilmje az 1994-es Interjú a vámpírral. Az előzetest 20 alkalommal is látta.
- Kedvenc sorozata a The Walking Dead és a Game Of Thrones.
- Az első Vámpírnaplók jeleneténél, azt mondta, hogy rossz a a vonal.
- Nagy rajongója a képregényeknek.
- Több tetoválása is van, beleértve egy párducot a jobb vállán, a balon és a mellkasán egy tollból kirepülő madárraj árnyéka, a jobb lapockáján pedig egy háromszög, amit 16 éves korában készíttetett el két barátjával. A tetoválás a barátságukat szimbolizálja.
- 2014. július 5. óta mostohaapja Mecca White-nek.
- Felesége 10 évvel idősebb nála.
- Sose mondaná meg másnak, hogy végezze a munkáját.
- Mindig is el szeretett volna játszani egy gazembert, mert szerinte őket sokkal élvezetesebb megformálni.
- Csillagjegye: bika
- Van egy kutyája, Kingston, akit 2015-ben fogadott örökbe.
- A BuddyTV 2011-ben a „100 legszexisebb férfi a tévében” listáján a színészt a 84. helyre sorolta.
- Megváltoztatta a nevét karrierje miatt Martin-ról Morgan-re.
- 2012-ben Budapesten is forgatott, ahol több magyar rajongóval is találkozott.
- Nagy Klaroline rajongó. (Caroline és Klaus)
- Ha nem Klaust alakítaná, akkor szívesebben játszotta volna el Damont is.
- 21 évesen jelentkezett a Harry Potter második részében szereplő Tom Riddle szerepére, amit végül nem kapott meg.
- Jó kapcsolatot ápol a The Originals többi színészével, többek között Charles Michael Davis-sel és Daniel Gillies-sel is. Előbbivel gyakran járnak el pókerezni is.


Díjak és jelölések

2011 – Teen Choice Awards: Choice TV Villian – jelölés
2012 – Teen Choice Awards: Choice TV Villian - jelölés
2013 - Teen Choice Awards: Choice TV Villian – jelölés
2013 – TV Guide Award: Choice TV Villain – nyert
2014 – People’s Choice Awards: Favorite Actor In a New TV Series – nyert
2014 – Teen Choice Awards: Choice TV Actor: Sci-Fi/fantasy – jelölés
2014 – MTV Millennial Awards: El Mejor Chupasangre – jelölés
2015 – Teen Choice Awards: Choice TV Actor: Sci-Fi/Fantasy – jelölés
2016 – Teen Choice Awards: Choice TV: Liplock (with Leah Pipes) - jelölés


Filmográfia

Filmek:

2014 - Dermaphoria
2014 - 500 Miles North
2013 - Open Grave
2012 - Warhouse (completed)
2012 - The Grind
2011 - Angels Crest
2007 - Imitátorok
2007 - Mansfield Park
2006 - Kenneth Williams: Fantabulosa!
2004 - Nagy Sándor, a hódító
2003 - Kapitány és katona: A világ túlsó oldalán
2003 - VIII. Henrik
2003 - Eroica

Sorozatok:

2013-napjainkig - The Originals
2011-2017 Vámpírnaplók
2010 - Ben Hur
2008-2009 - Casualty
2007 - Doc Martin
2007 - A néma szemtanú
2006 - The Line of Beauty
2005 - William and Mary
2004 – Boszorkák
3 felhasználónak tetszik: _ToTo_, funny18, Grace Benning
2017. március 18. 12:08 #4
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12096
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
A pályázási lehetőséget lezárom. Gratulálok, szép életrajzok győzzön a jobbik!
2 felhasználónak tetszik: kurrek, Callieh
2017. március 19. 12:12 #5
funny18
funny18
epiphany
 
StátuszApo Bangpo ♡⁷
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 09.09.11.
Hozzászólás: 12096
Csatolások: 196383
Azonosító: 107508
Offline offline
A szavazást lezárom! Mindenkinek köszönöm a részvételt! Nagyon szép életrajzok születtek. A lapot missdaisy nyerte! Gratulálok! beer.gif
2 felhasználónak tetszik: missdaisy, kurrek
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!