Starity

Ellie Goulding - Adatlap Pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. március 19. 12:33 #1
- törölt felhasználó -    
Szombat délig várjuk az értelmes, saját szavaiddal megfogalmazott életrajzokat és ide, nem az adatlapos topikba! Csak azt fogadjuk el, amit ide írsz! Másolás, webfordítós verzió nem elfogadott még mindig!
A pályázaton csak a nevezők és a kijelölt tagok szavazhatnak (Lindsay019, duracell, funny18, Grace Benning, Glamster, Lizzy Lewis, LexiCobain, _ToTo_, Christo - döntetlen esetén joe_r a "bíró")!
1 felhasználónak tetszik: ScreamQueens
2017. március 24. 14:06 #2
Glamster
Glamster
 
Státusz☆rt should comfort the disturbed and disturb the comfortable ☾
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 11.03.16.
Hozzászólás: 3282
Csatolások: 10727
Azonosító: 147418
Offline offline
Köszönöm a lehetőséget! meghajolo.gif

Profilkép

http://i.imgur.com/RwzPPVQ.jpg


Amit tudni kell róla: Ellie Goulding egy Grammy-díjra jelölt, Billboard Hot 100 toplistás angol énekesnő, dalszövegíró, producer és emberjogi aktivista. Jó barátja Vilmos hercegnek és Kate Middletone-nak. Leghíresebb dalai: Anything Could Happen, I Need Your Love, Burn, On My Mind és Love Me like You Do.


http://i.imgur.com/BWtQvz7.png

http://i.imgur.com/iQfgLqt.jpg


KORAI ÉVEK (1986-2009)

http://i.imgur.com/oJvQ31Z.jpg

Ellie Elena Jane Goulding néven látta meg a napvilágot, és eredeti hajszíne sötétbarna


Elena Jane Goulding néven látta meg a napvilágot 1986. december 30-án Hefefordban. Lyonshallben nevelkedett fel, ami egy kis fauli közül Kingtonhoz. Ő a második a négy testvér közül (van egy bátyja és két húga). Apja, Arthur Goulding vállalkozó családból származik, míg anyja, Tracy, egy szupermarketben dolgozott. Öt éves korában szülei elváltak. Az anyja megismerkedett egy taxisofőrrel, aki Ellie szerint „szörnyű” volt. 9 éves klarinétozni tanult, 14 évesen pedig elsajátította a gitár alapjait. Goulding egy lányiskolába járt Kingtonban, és itt megkapta a madárijesztő szerepét az iskolai Óz, a nagy varázsló darabban. 15 évesen írta meg az első dalát, és a Hereford Sixth Form Collegeban jelentkezett egy énekversenybe, amit meg is nyert.

Felvételt nyert a Kent egyetemre, ahol drámát, magyart és politikát tanult. Itt jött meg az érdeklődése az elektronikus zene felé, miután látott egy egyetemes versenyt. A tanulmányait félbeszakította, miután kibukott, és Nyugat-Londonba költözött. Jamie Lillywhite lett a managere, aki a zene iránti szerelmét keltette fel az egyetemen, és ő mutatta be Starsmith producernek, akivel közösen megalkodták a Lightsot.

KARRIERJÉNEK KEZDETE (2009-2010)
Ellie szerződést írt alá a Polydor Recordszal 2009 júliusában (később szerződést köt a Cherrytreevel és az Interscope-pal is), azonban a debütáló kislemeze, az Under the Sheets egy független kiadó alatt jelent meg (Neon Gold Records). A sikere mérsékelt volt, 53. lett a UK Singles Chart listáján, miután fellépett a Later with Jools Holland műsorában. Turnéra indult az Egyesült Királyságban a Little Boots mellett. A Wish I Stayed elérhető volt ingyenes letöltésre az iTunes Store-ban 2009. december 22 és 28 között.

http://i.imgur.com/JKVrA08.jpg


A debütáló albuma megjelenése előtt Goulding megnyerte a BBC Sound of 2010 szavazását, avagy az emberek szerint ő volt az év legjobb feltörekvő művésze. Emellett díjat vihetett haza a Critics' Choice Awardson. Goulding dalszövegíróként is csillogott: Gabriella Cilmi második lemezére segédkezett a Love Me Couse You Want To szám megszerzésében, és három dalt adott Diana Vicker's debütáló albumára. Emellett a német énekesnő, Lena, felhasználta a Not Following számát a My Casette Player korongján. Gouldingnak megszületett első együttműködése a sikeres rapper, Tinie Tempah mellett: megjelent a Wonderman a Disc-Overy anyagán 2010-ben.

LIGHTS & BRIGHT LIGHTS (2010-2011)
Goulding debütáló albuma Lights néven jelent meg 2010 márciusában, és első helyen startolt a UK Albums Chart listáján, emellett hatodik lett az Irish Albums Charton. A Starry Eyed, Guns and Horses and The Writer kislemezek mérsékelt sikert értek el ennek ellenére: 4., 26. és 19. helyet sikerült kivívniuk maguknak. 2012 júniusára azonban már 850 ezer lemezt adott el a UK-ben és összesen 1,6 milliót világszerte. 2010 augusztusában kiadott egy EP-t, Run into the Light címen, amin remixek voltak találhatóak a Lightsról. 2010 novemberében emellett újra kiadták a Lightsot Bright Lights címen, amin hat új szám kapott helyet. Feldolgozta Elton John Your Song dalát is, amit John Lewis karácsonyi reklámjában szólaltattak meg 2010 decemberében. Ez a kislemez lettt a lemez egyik legsikeresebb kiadása, és kezdett nemzetközi terepeket is meghódítani magának. 2011 januárjában végül kiadták a Bright Lightsot, ami az eredeti tervük volt a Your Song sikere előtt.

Goulding lett az előzenekara a Passion Pitnek 2010 márciusában és John Mayernek 2010 májusában a brit legben. A nyár folyamán megjelent fesztiválokon is: Dot to Dot Festival és Glastonbury Festival. Harmadik EP-jét élőben rögzítették a 2010-es iTunes Festivalon. Ez felkerült bónuszként az iTunes-on a Bright Lightshoz. T in the Park fesztiválon is debütált július 11-én. 2010 augusztusa és szeptembere között emellett az előzenekera volt a U2-nak a U2 360 turnéján.

2011 elején felvett egy filmzenét a Life in a Day filmhez. Ellie emellett feltűnt a Rolling Stone magazinban is 2011 februárjában: ötödik helyre sorolták a „figyelni kell” listán. Ugyanebben a hónapban megjelent a Brit Awardson, ahol jelölték a Legjobb brit énekesnő és a Legjobb brit feltörekvő előadó kategóriában. A díjakat végül Laura Marling és Tinie Tempah elvitte előle.

Fellépett a Coachella Valley Music and Arts fesztiválon 2011 áprilisában. Első amerikai megjelenése a Jimmy Kimmel Live!-ban volt április 7-én, és itt előadta Starry Eyes slágerét. Zenei meglepetés vendég volt emellett a 700. Satuday Nigh Live műsorban, ami május 7-én került adásba. A host Tina Fey volt.
Hatalmas megtiszteltetés volt számára, mikor Kate Middleton és Vilmos herceg esküvői fogadásán előadhatott 2011. április 29-én. Itt 14 számot adott elő, többek között Elton John Bernie Taupin és a Your Song dalát is. Vilmos herceggel a Radio 1 Big Weekend műsorában ismerkedett meg még 2010-ben, és a pletykák szerint a herceg nagy rajongója a zenéjének.

Goulding együtt dolgozott az amerikai elektronikus előadóval és producerrel, Skrillexszel, majd megjelent a közös Summit felvételük, ami a 2011-es Bangarang EP-re került fel. Skrillexszel tartott az Észak-Amerikai turnéján. 2011-ben az egyik fő fellépője volt a Wakestock fesztiválnak július 8-án. Augusztusban ismét megjelent a V fesztiválon. Goulding elárulta, hogy dolgozni kezdett új lemezén, és 2011 szeptemberére tervezik a kiadását. Előtte, augusztus 6-án fellépett a Lollapalooza-án Chicagóban. A Nobel-békedíjon is előadhatott december 11-én Norvégiában Amy Lee (Evanescence) és Janelle Monae mellett. December 1-jén a Fehér Házban is fellépett a Big Time Rush és Will.i.am mellett. 2011 szeptemberében emellett előzenekara lett Katy Perry California Dreams turnéján Jessie J helyett, akinek megsérült a lába.

HALCYON & I NEED YOUR LOVE (2012-2014)
http://i.imgur.com/g0Ye7lU.jpg

Goulding az I Need Your Love forgatásán 2012-ben


2012-ben Zedd debütáló lemezén együttműködött a Fall into the Sky számon, emellett nemzetközi sikert ért el Calvin Harrisszel közös I Need Your Love dalán, ami a 18 Months lemezére került fel. A szám szinte az összes slágerlistát meghódította és kapukat nyitott meg Goulding számára. 2012. július 10-én feldolgozta a Hanging On számot, amiben ismét feltűnt Tinie Tempah. A felvétel ingyenes letölthető volt a SoundCloud oldaláról. 2012 júliusában bejelentették, hogy Ellie második lemez a Halycon címet kapta, és 2012. október 8-án jelenik meg. A vezető kislemez, az Anything Could Happen augusztus 21-én került megosztása. Ehhez érkezett egy dalszöveges videó, amiben a rajongók Instagram-fotóit használták fel. A szám szintén nemzetközileg sikeres volt, Európában egyre ismertebb lett Goulding neve. Figure 8 kislemez azonban nem tudta felülmúlni az Anything Could Happen sikereit, és csupán 33. helyen nyitott a UK Top 40-jében.

Goulding rögzített egy számot az Alkonyat: Hajnalhasadás második részéhez Bittersweet néven. Burno Mars Moonshine Jungle turnéján előzenekar lett 2013 májusában, azonban emellett elindította októberben saját turnéját is az Egyesült Királyságban, ami csupán hét dátumot tartalmazott. SoundCloud oldalán újabb ingyenes dal tűnt fel, ami ezúttal egy újabb feldolgozás volt: Alt-J Tessellate-jét énekelte fel. Párizsban emellett videoklip forgatásán kapták, azonban elmondása szerint nem az albumán található dalokhoz rögzített kisfilmet. 2013 júniusában újabb fesztiválokon lépet fel: RockNess, Capital FM Summertime Ball, Firefly Music Festival. 2013. július 2-án Goulding kiadta a You my Everything dalát, ami a Skins Fire első epizódjához készült.

2013. július 5-én a Digital Spy megerősítette, hogy érkezik a Halycon Days augusztus 23-án. Ezen 10 új dal is felfedezhető volt, az egyik közülük pedig a Burn volt, ami Ellie SoundCloud oldalán debütált. Július 7-én megjelent a Burn hivatalos klipje Ellie VEVO-csatornáján. Ez volt Ellie első kislemeze, ami top10-ben maradt a UK's Official Singles Chartján. Goulding V fesztiválon ebben az évben is fellépett, és a színpadon ezúttal Rita Ora lepte meg: egy No1 díjat adott át neki a Burn kapcsán.

Az About Time / Időről időre filmhez megjelent a How Long Will I Love You dala, azonban az Éhezők Viadala harmadik részéhez is felvett egy tracket Mirror címen. 2013. október 15-én megerősítette, hogy a How Long Will I Love You lesz a következő kislemeze. Ehhez egy alternatív videoklip is megjelent a VEVO-csatornáján. A felvétel a BBC's Children in Need alapítványát támogatta. Active Child-nak a Silhouette dalában is feltűnt Ellie vokálja. Az angol X-Faktor fináléjában pedig sztárfellépő volt a finalista Luke Friend oldalán.
2014. január 5-én megjelent VEVO-csatornáján a Goodness Gracious videoklipje, ez pedig a hatodik kislemeze lett a Halcyon Daysról. Facebook-oldalán erősítette meg 22-én azt a pletykát, hogy A beavatott filmhez dalt rögzített, méghozzá Beating Heart néven. 2014. február 3-án feldolgozta James Blake Life Round Here dalát Angel Haze rapperrel, ez pedig szintén a SoundCloud oldalán tűnt fel. 2014. február 19-én hazavihette első Brit-díját a Legjobb brit női előadó kategóriában.

Az év januárjában pedig megkapta első Cosmopolitan címlapját, ami nemzetközileg is kiadásra került, így Magyarországon is. Ellie itt a hírnév árnyoldaláról is beszélt, emellett elismerte, hogy nehezen dolgozta fel a sikert: miután pánikrohamot kapott a vonaton rájött, hogy lassítania kell. Emellett botrányba is keveredett: Ed Sheeranhöz romantikus szálak fűzték, kéz a kézben jelentek meg többek között augusztusban az MTV Video Music Awardson, ahol a One Direction fiúk mellett ültek. Az év novemberében pedig megjelent Sheeran X lemeze a Don't felvétellel, ami a pletykák szerint Gouldingról íródott. Az énekesnő ezt tagadta, mondván, Sheerannel csak barátok voltak, amit Ed nem kívánt kommentálni, csupán annyit mondott: „A barátok ezek szerint fogják egymás kezét”. A felvétel arról szól, hogy egy szakmabelivel keveredett viszonyba Ed, aki az egyik haverjával csalta meg, mikor egy szállodában szálltak meg. A felvételben több utalás is elhangzik Ellie-re: „I reckon she was only looking for a lover to burn A média hamar kitalálta, hogy Ellie a One Directionből ismert Niall Horannal csalta meg Sheerant, amit Niall Twitteren tagadott: „Nevetséges a vádak, Ed a barátom”. Később, 2016-ban azonban Ellie elismerte, hogy randizott 2014 környékén Horannal, és azóta is nagyon jó barátok. Ed és Niall azonban 2015-ben rendezte a viszonyát, Ellie-vel pedig csak Horan maradt jóban.

Október 20-án ismét a Facebook oldalán osztotta meg, hogy feltűnik majd Calvin Harris Outside kislemeézben. Ez lett a Motion lemez negyedik kislemeze, és az I Need Your Love-hoz hasonlóan nemzetközi sikereket értek el. A rajongók imádták Harrist és Gouldingot együtt, azonban mind a ketten tagadták, hogy randiznának.

DELIRIUM & LOVE ME LIKE YOU DO (2015- napjainkig)
http://i.imgur.com/Nx7Xstm.jpg

Nike arca is: az énekesnő imád futni


2014 novemberében Ellie bejelentette, hogy harmadik albumára akar fókuszálni. 2015 elején megjelent a Love Me like You Do, ami minden idők egyik legsikeresebb dala lett. Ez A szürke ötven árnyalata betétdala lett, és a YouTube-os videoklipje már túl lépte a 1,5 milliárdos megtekintést. Világszerte hatalmas sláger lett, meghódította vele az összes létező slágerlistát. A Billboard Hot 100 listáján harmadikként nyitott. Többek között a legtöbbet streamelt dal lett a UK-ben egy hét alatt (2,6 millióan voltak rá kíváncsiak, míg összesítve 15,5 millióan). A Love Me like You Dóval megkapta első Grammy-jelölését is a Legjobb popdal kategóriában. Több Brit-jelölést is bezsebelt: Legjobb brit kislemez, Legjobb brit énekesnő és Legjobb brit videoklip kategóriákban. Goulding tagja lett Taylor Swift squadjának is, így megjelent a Bad Blood videoklipjében 2015 májusában.

2015-ben előadhatta a Love Me like You Do-t a Victoria's Secret éves bemutatóján, ahol Rihannát váltotta fel.

Major Lazer Peace Is the Mission lemezén a Powerful dalban működött közre Tarrus Riley oldalán. A dal 2015. június 1-jén jelent meg az albummal együtt. 2015. július 27-én fejezte be a lemezének felvételeit, majd az Abbey Road Studiosból Instagramolt ki egy képet, fokozva az izgalmakat. Az Insterscope rántotta le a leplet új kislemezének címéről, ami az On My Mind lett. A dal előzetese a Facebook-oldalán jelent meg szeptember 15-én. A teljes verzió szeptember 17-én jelent meg videoklip előzetessel és a Delirium lemez borítójával.
2015-én Magyarországra látogatott, és ő volt a Sziget-fesztivál egyik fő fellépője augusztus 13-án. Ellie hazánkban 20 dalt nyomott le, indítva az Outside-dal és befejezve a Love Me like You Do-val.

Szeptember 7-én Goulding bejelentette, hogy fellép az AFL Grand Finaljában a kanadai zenész, Bryan Adams és az amerikai Chris Issak oldalán. 17-én pedig végül megjelent az On My Mind kislemeze a Delirium nagylemezről. Az Apple Music Festival fellépésén a hétvégén ez is felcsendült többek között.
Taylor Swift nyitó előadója lett az Egyesült Államokban a The 1989 turnén, amivel stadiumokba látogathatott el.
Sydneyben az Enmore színházban lépett fel október 4-én. Majd október 6-án megjelent az ausztrál X-Faktorban, hogy előadja az On My Mindot. Október 9-én a Something In the Way You Move is megjelent, ami egy promotional single volt a lemezhez (később ez lett a harmadik single). Második kislemez az Army lett, aminek videoklipje január 14-én debütált, az új év elején. Ezt követte a Something in the Way You Move, ami január 19-én került kiadásra, a videoklip pedig február 23-án érkezett.

Január 21-én elkezdődött a The Delirium Turné, amivel először vette be önmagaként a világot. Ellátogatott vele Európába, Ausztráliába és Észak-Amerikába is. A turné Hamburgban, Németországban, a Barclaycard Arénában vette kezdetét. 88 dátumot kapott, és többnyire telt házas show-kat adott. 2016. október 8-án ért véget, utolsó állomásuk a Rod Laver Aréna volt, Melbourne-ben.
42 dátumot volt Észak-Amerikában, 40 Európában és 5 Óceánia. Előzenekarjai (sorban):
– John Newman
– Sara Hartman
– Years & Years
– The Knocks
– Broods
– Cedric Gervais
– Bebe Rexha
– Matt and Kim
– Asta
– LANY
Összesen négy dátum került lemondásra, mert Goulding egészségügyi problémákkal küzdött egy hétig. A turnén mind a három lemezről felcsendültek dalok.

2016 márciusában Goulding bejelentette, hogy szünetet tart Ed Sheeranhöz hasonlóan. Twitteren csipogta, hogy hét éve nem pihente magát, szüksége van egy kis időre. Augusztus 19-én megjelent a Still Falling For You dala, ami a betétdala lett a Bridget Jones babát vár filmnek. Ennek videoklipje augusztus 25-én debütált. A Love Me Like You Do-hoz hasonlóan ez is nemzetközi és fogyasztói sikert ért el, de nem érte utol elődjét: 11. lett a UK Hot 100 listáján. 2016. december 16-án a Burn videoklipje elérte az egymilliárdos megtekintést a YouTube-on.

Goulding a hírek szerint rögzíti már negyedik stúdióalbumát, emellett visszatér 2017 nyarán hazánkba is: ezúttal a VOLT fesztiválon lép fel június 28-án. „Ellie Goulding nevét jól ismeri a magyar közönség és azok is akik nem rajongói, higyen a legutóbbi hatalmas slágere, a Szürke ötven árnyalata filmlemezre írt Love Me Like You Do tartja az egy hétig legtöbbet streamelt dal rekordját és itthon is az egyik legkedveltebb rádió sláger volt” – található a hivatalos leírás a VOLT.hu honlapján. Jegyek még kaphatóak a fesztivál oldalán.

Az év elején megerősítette, hogy visszatért pihenéséből és új lemezén dolgozik, amelynek az első fotósorozata már meg is történt. Válaszolt emellett egy magyar rajongónak Twitteren, aki kifejtette, mennyire izgatott a VOLT-fellépése miatt. Ellie egy szívet küldött neki és elárulta, nagyon szereti a magyar közönségét.

TURNÉK
»» Saját turnék:
– The Lights Tour (2010)
– The Halcyon Days Tour (2012–14)
– Delirium World Tour (2016)

»» Előzenekar:
– California Dreams Tour (2011)
– Moonshine Jungle Tour (2013)
– The 1989 World Tour (2015)

KÖZÖSSÉGI OLDALAK

Instagram / 13.5 millió követő
Facebook / 13 millió like
Twitter / 6.6 millió követő
Honlap
SoundCloud
YouTube

FANMAIL
Ellie Goulding
Polydor Records, Ltd.
364-366 Kensington High Street
London, W14 8NS
UK

&

Ellie Goulding
Interscope Records
2220 Colorado Avenue
5th Floor
Santa Monica, CA 90404-3506
USA

KIADÓK

– Polydor
– Neon Gold
– Cherrytree
– Interscope

KEDVENCEK, ÉRDEKESSÉGEK


– Kedvenc ital: „Nagyon szeretem a koktélokat.”
– Kedvenc reality-show: „Geordie Shore, ami a brit verziója a Jersey Shore-nek. (...) És a Big Fat Gypsy Wedding.”
– Kedvenc dal, amit énekel: „Disney filmekből a Pocahontas, azokra szoktam bemelegíteni. De sok van.”
– Kedvenc Disney film: „Disney volt az életem, amikor kisebb voltam. Talán a Csipkerózsika, mivel azt néztem meg a legtöbbet”
– Kedvenc név: „Mindig azt kívántam, bár a nővérem nevét kaptam volna: Isabella Alexis. Nagyon menő. Mindig féltékeny voltam, mivel az én nevem Elena, ami sokkal finomabb hangzású. Az Isabella Alexis a legszebb név a világon, ő még sem értékeli”.
– Kedvenc style-icon: „Elég fiús vagyok, ún. tomboy. Szeretek fiúként öltözködni. Imádom Rihanna stílusát. Kate Moss egyértelmű választás. Nincs stílus ikonom, de értékelem, ahogy mások öltözködnek”
– Kedvenc napszak: „Régen imádtam a reggeleket, mindig korán keltem.”
– Kedvenc Twitteres személy: „Josh Weller nagyon vicces!”
– Kedvenc új előadó: „Mumford & Sons, akik a barátaim.”
– Elena Jane Goulding a neve
– Mind a két kezével tud írni
– Szerződése van a Nike-val, akik többször támogatták a lemezét
– Jó barátságot ápol a királyi családdal, és ő volt az egyik fellépő Kate & Vilmos esküvői fogadásán
– Szörfözik és tud karatézni
– Eredeti hajszíne barna
– 30 Rock a kedvenc vígjátéka
– Még mindig plüssállattal alszik, a kedvence egy nyúl
– Kedvenc tantárgya a történelem
– Személyi edző lenne, ha nem énekelne
– Ed Sheeran Don't száma állítólag róla szól
– Sheeran 2017-ben elárulta, hogy már nem haragszik Ellie-re
– Imádja a sajtokat
– Jó barátságot ápol Katy Perryvel és Lorde-dal
– Rajongóival futott egyszer jótékonysági célból
– A Love Me like You Do eredetileg Demi Lovatónak készült, ő azonban visszalépett

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MŰVÉSZET & INSPIRÁCIÓ

http://i.imgur.com/Xvvb8O6.jpg


Hangja 3.5 oktávot ér át, enyhén reszelős, és leginkább szopránban mozog. Neil McComick a The Daily Telegraph írója „különleges”-ként jellemezte a hangját, amit pillanatok alatt fel lehet ismerni.
Ellie elismerte a Casron Daly magazinnak, hogy régebben bár kerülte az énekleckéket, most már vett pár órát, hogy kontrollja legyen a hangja felett, megtanulja venni a levegőt, mivel könnyedén el tud vele csúszni. Hobbijaként szeret operaénekeseket utánozni.

A Rolling Stone magazin a hangját Dolly Partonéhoz hasonlította, és cikkükben kifejezték, hogy sokrétegű. „Még nem hallottunk olyan női hangszínt, amilyen az övé Leginkább Dolly Partonéhoz hasonlítható, csak sokkal több réteggel”

Goulding legnagyobb példaképei közé Jony Mitchell-t, Kate Bush-t és Björköt sorolta Amy Winehouse, Katy Perry, Lady Gaga, Beyoncé, Bon Iver és Rihanna mellé. Kedveli a rappereket is, mint Kanye West, Drake és Nicki Minaj.

Debütálólemezében, a Lightsban, igyekezett inide popot, szintetikus popot és népzenét felölelni. Fontos számára a zenei aláfestés, mint az akusztikus gitár.

SZEMÉLYES ÉLETE

http://i.imgur.com/ZJuStbm.jpg


Goulding hobbiból imád futni, naponta 8 kilométert tesz meg és 2010-ben részt vett egy maratonon is. Támogatója a NIKE run-nak is.

2011 elején randizott a brit rádiós DJ Greg Jamesszel. Hamar összeköltöztek, azonban kapcsolatuk 2011 végén véget ért. A pár a mai napig jó kapcsolatot ápol, együtt látták őket teniszezni 2014 júniusában is.
A szakítás után összemelegedett kollégájával, Skrillexszel is, akivel 8 hónapot randiztak. 2012 októberében a távolság miatt szakítottak. Nem sokkal utána a brit Jeremy Irvine-nel melegedett össze. Kapcsolatukról sosem beszéltek, de néha megjelentek vörös szőnyeges eseményeken. Körülbelül 11 hónapot voltak együtt. 2012-ben az I Need Your Love után összehozták Calvin Harrisszel, azonban mindketten tagadták, hogy több lenne köztük, mint barátság. Ed Sheerannel 2013-ban forrt fel a levegő, és együtt jelentek meg a VMA-n is. A pár sosem beszélt a kapcsolatukról, azonban Ed a Don't dalát állítólag róla írta.
A szerelmi háromszög ezzel élett fel Ed és Niall Horan között. Ellie 2016-ban elismerte, hogy randizott a brit 1D énekessel, aki a mai napig odáig van Elliért: 2017-ben őt választotta partnerének Ellen DeGeneres műsorában.
Dougie Poynterrel 2014-ben kezdett randizni, majd miután Ellie elutasította a lánykérését, szakítottak. A pár 2015 végén újra összemelegedett, majd 2016 márciusában szakítottak, újra. 2016-ban pedig egy személyi edzővel került szóba, Sam Karllal. A hírek szerint az énekesnő jelenleg szingli.

PÁNIKBETEGSÉG

Ellie már 2014-ben elárulta, hogy pánikbetegséggel küzd. Először 2011-ben érte az impulzus őt egy vonaton, ami után terepáiás kezeléseket vállalt be. Erről 2017-ben beszélt bővebben a Glamournak: „Izgatott voltam, hogy megosszam a zenémet a világgal. Kisvárosi csaj voltam, aki Londonba költözött és minden olyan gyorsan történt meg velem. Teljesen egyedül voltam. A legrosszabb, hogy bármitől képes vagyok kiakadni, bepánikolni. Az új popsztáréletem nem volt olyan csillogó és jó, mint amilyennek a barátaim gondolták. Szenvedtem fizikailag és érzelmileg is. Később rájöttem, hogy nem bíztam magamban és féltem, hogy nem vagyok elég jó. Ahogy a pánikrohamaim elfajultak, egyre jobban féltem attól, hogy mindenkit cserbenhagyok, beleértve magamat is.”
Napjainkban aktív támogatója a mentális betegségekre felhívó kampányoknak.

POLITIKAI NÉZETEK

Goulding felvállalta, hogy a Munkáspártot támogatja. A Brexit miatt pedig Twitteren szólalt fel: „Hiszem, hogy ez az egyik legelkeserítőbb dolog, ami az életemben történt. Olyan félelmet éreztem ma reggel, amilyet még soha”

A hírek szerint Ellie zsidó, amit nem erősített meg soha, és a dalaiban sem fedezhető fel utalás a vallására.

EGYÉB PROJEKTEK

http://i.imgur.com/4sL0PWc.jpg

Goulding 2010-ben feltűnt a John Lewis kampányában, majd a karácsonyi reklámjában is a Your Song feldolgozásával.
2013-ban a Marks & Spencer arca lett egy női kollekció kapcsán, ami a Womanism elnevezést kapta.
A „Britain's leading ladies” kampányban pedig felvonult olyan hölgyek mellett, mint a színésznő, Helen Mirren, az olimpiai bajnok bokszoló Nicola Adams és az írő Monica Ali.
Goulding lett 2016-ban a Pantene Pro-V sampon reklámarca is azzal a szlogennel: „Strong Is Beautiful”.

DEICHMAN – 2017


2017-ben összeállt a Deichmannal és egy teljes cipőkollekciót tervezett nekik, ami a Rock your Look néven jelent meg. A kampány nemzetközi, így hazánkban is elérhető és mindenhol az énekesnő képét láthatjuk a plázákban. Március 1-jén jelentek meg az első darabok. A cipők teljesen tükrözik Goulding stílusát, ami magába foglal csillogó cipőket, fűzős bőr darabokat, illetve sportosabb darabokat is, amiket Yeezy ihletett. A kollekció megtekinthető ezen a linken.

STÍLUS & TETOVÁLÁSOK


Az énekesnő öltözködése tipikus britnek mondható, szereti a lezser darabokat, fesztiválokon pedig általában indie jegyekbel öltözik fel fejpántban. Haja szőke, és állítása szerint nem tervezi, hogy valaha is be fogja festeni. Vörös szőnyegeken szereti a természetes sminkeket, és a fényes, '80-as éveket idéző ruhákat, mint például az ezüst szatén.

http://i.imgur.com/dxplndc.jpg


Testét összesen hét tetoválás borítja: csuklóján egy háromszög van (1), koponya az ujján (2), mandala és egy lótusz virág az oldalán (3-4), tebeti mantra a csuklóján “Om mani padme hum” (5), nyíl az ujján (6), és egy háromszög a csuklóján (7).

A GQ magazinnak elárulta, hogy nem tervezi meg a tetkóit: „Teljesen random választom ki őket. Ilyen például ez a piros háromszög. Azt mutatja, milyen művészi vagyok, pedig nem is. Egyszerűen folyamatosan piros háromszögeket rajzolok. Még nem tudom, miért, de ki fogom találni”.

JÓTÉKONYSÁG

Ellie több jótékonysági szervezetet is támogat. 2010-től a British Heart Foundation egyik fő támogatója. 2011-ben futott a She Runs LA eseményen, ami a diákoknak gyűjtött pénzt Los Angelesben.

2012-ben összeállt a Pandora Radióval, hogy a Free the Children alapítványt támogassák közösen. 2013. június 1-jén a Gucci globál koncertjén fellépett Londonban, ami a női oktatásra, egészségügyi ellátásra és jogokra hívta fel a figyelmet.

2013-tól fellépett a BBC éves Children in Need jótékonysági gáláján, amit minden nagy brit előadó támogat (mint a One Direction, Ed Sheeran vagy éppen Rita Ora). Az afrikai ebola áldozatainak és kor megszüntetésére is gyűjtött pénzt 2014-ben.

Goulding vezető arca a hajléktalanok segítő szervezetének is. 2015 és 2016-ban jótékonysági koncertet adott a Royal Albert Hall-ban Londonban. „Sokan azt hiszik, hogy a hajléktalanok drog vagy alkohol problémák miatt vesztik el az otthonukat. Ez azonban nem igaz. Valaki teljesen normális környezetből származik és valami rosszul sült el. Bárkivel megtörténhet” – mondta.

ELLIE & MAGYAROSZÁG


http://i.imgur.com/LNCHQqS.jpg

Ellie Goulding a Sziget fesztivál színpadán 2015-ben


Az énekesnő először 2015. augusztus 14-én látogatott el Budapestre, ahol a Sziget egyik fő fellépője volt. Ekkor tombolt A szürke ötven árnyalatának láza. A Starity.hu kritikája szerint mérsékelt sikert aratott, míg az Index.hu így fogalmazta meg fellépését:
„Ellie Goulding volt a csütörtöki nap főfellépője: a Calvin Harrisszel közös Outside-dal nyitott, hogy a közönségnek már az első szám után világos legyen, itt bizony baromi nagy bulizásra lehet számítani. A katarzis viszont elmaradt (...) Egy valamit azért le kell szögezni: Goulding tényleg tud énekelni. A hangszíne élőben is pont olyan különleges, mint a studiófelvételeken, és még a vokalistája sem énekelte le, ettől függetlenül viszont koncerten kifejezetten unalmas és egyhangú volt a koncert. Goulding csak a koncert második felére oldódott fel igazán, elmondta, hogy mennyire csodálatosnak tartja a Szigetet, pedig ő aztán már fellépett a Coachellán és a Lollapaloozán is, majd egy „They got nothing on you”-val elintézte az egészet.” A performansz 6/10 pontot kapott tőlük.

Ezután 2017-ben tér vissza, méghozzá a VOLT fesztiválra. Még nem tudni, új dalokat elő fog-e adni. A fesztiválon június 28án lép színpadra.
Ennek kapcsán válaszolt egy magyar rajongónak is szívecskével, aki posztert szerzett az énekesnőről. Ellie kifejtette, nagyon szereti a magyarokat és a magyar közönség is jó emléket hagyott benne még 2015-ben.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


DISZKOGRÁFIA


»» Lights (2010)
http://i.imgur.com/a7wyc1K.jpg
1. Guns and Horses
2. Starry Eyed
3. This Love (Will Be Your Downfall)
4. Under the Sheets
5 The Writer
6. Every Time You Go
7. Wish I Stayed
8. Your Biggest Mistake
9. I'll Hold My Breath
10. Salt Skin

»» Bright Lights (2010)
http://i.imgur.com/olR1VT3.jpg
1. Lights
2. Guns and Horses
3. Starry Eyed
4. This Love (Will Be Your Downfall)
5. Under the Sheets
6. The Writer
7. Animal
8. Every Time You Go
9. Your Biggest Mistake
10. Salt Skin
11. Your Song

»» Halcyon (2012)
http://i.imgur.com/ZyM0GpL.jpg
1. Don't Say a Word
2. My Blood
3. Anything Could Happen
4. Only You
5. Halcyon
6. Figure 8
7. Joy
8. Hanging On
9. Explosions
10. I Know You Care
11. Atlantis
12. Dead in the Water
13. I Need Your Love" (Calvin Harris featuring Ellie Goulding)

»» Delirium (2015)
http://i.imgur.com/eFhjg8x.jpg
1. Intro (Delirium)
2. Aftertaste
3. Something in the Way You Move
4. Keep on Dancin
5. On My Mind
6. Around U
7. Codes
8. Holding on For Life
9. Love Me Like You Do
10. Don't Need Nobody
11. Don't Panic
12. We Can't Move to This
13. Army
14. Lost & Found
15. Devotion
16. Scream It Out
17. The Greatest (bonus)
18. I Do What I Love (bonus)
19. Paradise (bonus)
20. Winner (bonus)
21. Heal (bonus)
22. Outside (bonus)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KISLEMEZEK

2009: Under the Sheets
2010: Starry Eyed
2010: Guns and Horses
2010: The Writer
2010: Your Song
2011: Lights
2012: Anything Could Happen
2012: Figure 8
2013: Explosions
2013: Burn
2013: How Long Will I Love You
2014: Goodness Gracious
2014: Beating Hearts
2015: Love Me Like You Do
2015: Powerful
2015: On My Mind
2016: Army
2016: Still Falling for You

EP lemezek:
2009: An Introduction to Ellie Goulding
2010: iTunes Festival – London 2010
2010: Run into the Light
2011: Live at Amoeba San Francisco
2012: iTunes Festival – London 2012
2013: iTunes Festival – London 2013
2013: iTunes Sessions

Közreműködései:
2010: Tinie Tempah - Wonderman
2013: Calvin Harris - I Need Your Love
2014: Calvin Harris - Outside

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


KREDITEK
Dalok, amelyek megírásában, szerzésében részt vett:

– Flashlight (DJ Fresh)
– Heavy Crown (Iggy Azalea)
– I Need Your Love (Calvin Harris)
– Outside (Calvin Harris)
– Fall Into The Sky (Zedd)
– Love Me Couse You Want To (Gabriella Cilmi)
– Not Following (Lena)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


FILMOGRÁFIA


»» TV
– Who Is...? (2013)
– The Sound Change Live (2013)

»» FILM
– Ellie Goulding: Healthy Eating on Tour (dokumentumfilm, 2014)
– Lennon or McCartney (dokumentumfilm, 2014)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Kapcsolódó előadók:
Tinie Tempah, Calvin Harris, Lissie Skrillex, DJ Fresh, Major Lazer, Tarrus Riley, Zedd, Lucky Date

Szerk. A képeket utólag töltöm fel! meghajolo.gif
8 felhasználónak tetszik: Lindsay019, duracell, LexiCobain, kurrek, Grace Benning, funny18, LeerdammerGirl, Christo
2017. március 24. 15:36 #3
LeerdammerGirl
LeerdammerGirl
εh. ✿
 
Státusz.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.10.20.
Hozzászólás: 6162
Csatolások: 3306
Azonosító: 234699
Offline offline
PROFILKÉPE
Amit tudni kell róla:
Ellie Goulding brit énekesnő, dalszövegíró. Karriere 2009-ben vette kezdetét, debütáló kislemeze az Under the Sheets volt. Azóta számos slágerrel rukkolt elő, nem egy dala érte el az egymilliárdos megtekintést a legnagyobb videómegosztón. Munkássága megkoronázásaként 2015-ben Grammy-jelölést kapott Love Me Like You Do c. daláért. Legújabb albuma a 2015-ben debütált Delirium. Jelenleg negyedik albumán dolgozik.

http://kepkezelo.com/images/udwq28hjyvdyjwmhhh1c.jpg

KORAI ÉVEK:

Elena Jane Goulding néven látta meg a napvilágot 1986. december 30-án, Hereford-ban, Angliában. Gyermekévei egy kis falucskához, Lyonshall-hez köthetők, mely nem messze terül el Herefordshire-től.Ellie a család második gyermeke, van egy bátyja és két nővére. Édesapja, Arthur Goulding szülei temetkezési vállakozók, míg édesanyja, Tracy (lánykori nevén Clark) egy szupermarketben dolgozik. 5 éves korában a szülők elváltak, Ellie-nek később lett egy kamionsofőr mostohaapja, akivel az énekesnő elmondása szerint nem jöttek ki túlságosan jól. 9 éves korában elkezdett klarinéton, majd 14 évesen gitáron játszani. 15 éves volt, mikor elkezdett dalokat írni, s később meg is nyert egy énekversenyt a Hereford-i főiskolában. Főiskolás éveit Kingston-ban töltötte (Lady Hawkin’s High School), ahol az iskola által rendezett Óz, a nagy varázsló színdarabban elnyerte a Madárijesztő szerepét.

Miután elvégezte drámai, politikai és angol tanfolyamait Kent-ben, az egyetem „Turn First Artists” tehetségkutatójába is bekerült Jamie Lillywhite által. Elsöprő sikere után végül úgy döntött, otthagyja az egyetemet, és London nyugati részére költözik. Menedzsere természetesen Jamie Lillywhite lett, aki által jutott el Starsmith producerhez. Starsmith lett később Ellie fő munkatársa, valamint Lights albumának őstermelője.

http://kepkezelo.com/images/vanujdbv4mkgvjzrz2or.jpg

KARRIER:

2009-2010: Szárnybontogatás
Miután 2009 júliusában leszerződtetett a Polydor Records-nál, első kislemeze, az Under the Sheets a független Neon Gold Records-on keresztül debütált, meglehetősen visszafogottan, 2009. november 15-én. A dal később nagy sikereket aratott, 53. helyezést ért el az UK Singles Chart listán, miután az énekesnő egy igencsak sikeres fellépést tartott a Later… with Jools Holland c. műsorban, ahol ezen dalán kívül előadta még Guns and Horses c. számát is. Első középlemeze (EP) szintén 2009-ben jelent meg, [/b]An Introduction to Ellie Goulding[/b] néven. Később következett egy turné az Egyesült Királyság területén, a Little Boots támogatásával. Wish I Stayed száma ingyenesen elérhető lett, valamint a hét dalává nőtte ki magát a brit iTunes-on 2009. december 22-e és 28-a között.

Mielőtt megjelent albuma, megnyerte a BBC „Sound of 2010” szavazását. Ebben az évben újabb sikert könyvelhetett el, ugyanis a Brit Awards-ról hazavihette a Critics’ Choice díjat, ezzel pedig ő lett a második előadó, aki mindkét díjat elnyerte egy év alatt. Ezután az énekesnő társszerzője lett Gabriella Cilmi Love Me ‘Cause You Want To dalának, az énekesnő Ten c. albumáról, valamint az X-Faktor által felfedezett Diana Vickers Songs from the Tainted Cherry Tree albumáról három dalnak (Remake Me + You, Notice, Jumping into Rivers). Dalát, a Not Following-et felhasználta a német énekesnő, Lena, mégpedig debütáló albumához, a My Cassette Player-hez. Közreműködött továbbá ezévben Tinie Tempah rapperrel is, annak Wonderman c. számánál, mely a rapper Disc-Overy albumán kapott helyet.

http://kepkezelo.com/images/vjtqx2s7uh8l8svs5ygt.jpg

2010–11: A koncertekkel teli évek és a Lights megjelenése
Ellie legelső albuma, a Lights 2010. március 10-én debütált. A korong első helyen végzett a brit Albums Chart listán, s nem sokkal ezután hatodik lett az ír Albums Chart-on. Az albumon szereplő dalok is kiemelkedő helyezéseket értek el: A Starry Eyed negyedik, a Guns and Horses huszonhatodik, míg a The Winter tizenkilencedik lett. 2012 augusztusára az album elérte a 850 ezres eladási számot az Egyesült Királyságban, valamint 1,6 millió példányban kelt el világszerte. 2010 augusztusában debütált az énekesnő második EP-je, a Run into the Light, mely dalai remixváltozatait tartalmazza a Lights albumról. A középlemez a Polydor szárnyai alatt debütált, támogatója pedig a Nike világmárka volt. 2010 szeptemberében ő nyitotta az U2 turnét Zürich-ben, München-ben, majd pedig Bécsben. 2010 novemberében a Lights album hat új zeneszámmal bővült, ez a bővített változat pedig a Bright Lights nevet kapta. Tervei szerint a címadó dal, a Lights lett volna az első kislemez, ehelyett azonban a Your Song lett, mely Elton John egy számának feldolgozása. A kislemez újabb nagy sikert aratott, második helyezést ért el a brit Singles Chart listán.

A 2011-es év áprilisában élő koncertet adott Vancouver-ben, a The Venue-on. Még 2010 márciusában Passion Pit-tel koncertezett, májusban pedig John Mayer turnéján vett részt, szintén 2010-ben. A nyár folyamán az énekesnő számos hazai fesztiválon jelen volt: május 29-én a Dot to Dot Fesztiválon lépett fel Bistrol-ban, június 25-én pedig a Glastonbury Fesztiválon volt jelen. Harmadik EP-je élő felvétel volt a 2010-es iTunes Fesztiválról. A felvétel bónusz tartalomként csatlakozott Ellie iTunes-on elérhető Bright Lights korongjához. A 2011-es év elején a Life in a Day c. filmhez készített betétdalt. Februárban az énekesnő ötödik lett a Rolling Stone listáján. Szintén ebben a hónapban jelen lehetett a Brit Awards díjátadón, ahol a „Legjobb Brit Női Előadó” címre jelölték, továbbá a legjobb feltörekvő előadónak is titulálták.

2011 áprilisában a Coachella fesztiválon volt jelen. Ebben a hónapban vendégeskedett Jimmy Kimmel műsorában, ahol Starry Eyed dalát adta elő. Vendégként jelen volt továbbá a hétszázadik epizóját ünneplő Saturday Night Live adásában is, 2011. május 7-én. Nagy megtiszteltetés volt számára, mikor jelen lehetett előadóként Kate Middleton és Vilmos herceg esküvői fogadóján, 2011. április 29-én. Ellie előadta többek között Elton John feldolgozását, a Your Song-ot.

Ebben az évben továbbá Skrillex elektronikus zenésszel működött közre, annak Bangarang EP lemezénél segédkezett. Közösen alkották meg a Summit c. dalt, majd ezek után részt vett az előadó dél-amerikai turnéján is. Július 8-án fellépett a Wakestock Fesztiválon, Wales-ben, augusztusban pedig a V Fesztiválon énekelt. Augusztus 6-án Chicagóban adott koncertet, majd december 11-én Oslóban léphetett fel a Nobel-békedíjak átadásakor. Ezt megelőzően, december 1-én a Fehér Házban adatott lehetősége fellépni, mégpedig will.i.am és a Big Time Rush mellett. 2011. szeptember 19-én bejelentették a hírt, miszerint ő nyitja majd Katy Perry Teenage Dream turnéját, melyen eredetileg Jessie J lépett volna fel, azonban az énekesnő sérülései miatt nem vehetett részt a koncerten. Még márciusban bejelentette, hogy hamarosan elkezd dolgozni második stúdióalbumán, melyről így nyilatkozott: "Kezdetben nagyon sötétnek és furcsának hangzott. Az album sokkal érzelmesebb lesz, mint az előző - szerettem volna egy kis reményt belecsempészni. Szeretnék hatást elérni vele, legyen az szomorú, vagy vidám." A korong végül 2012 októberében jelent meg.

http://kepkezelo.com/images/jy1r2t5qjvr0pg6qrrp6.jpg

2012-2014: Második album: Halcyon
2012-ben az énekesnő a népszerű DJ-vel, Zedd-del működött közre, így született meg a Fall into the Sky, mely Zedd debütáló albumán, a Clarity-n kapott helyet. Calvin Harrisszel készült közös daluk, az I Need Your Love szintén nagy sikereket ért el. A dal Ellie Halcyon albumán kapott helyet, de Calvinén is elérhető volt 18 hónapig. Ezév július 10-én egy Activate Child feldolgozással jelentkezett az énekesnő, mégpedig a Hanging On-t dolgozta fel Tinie Tempah közreműködésével. A szám ingyenesen letölthető lett Ellie SoundCloud oldaláról. Július vége felé bejelentésre lerült, miszerint a popcsillag második stúdióalbuma a Halcyon lesz, s várhatóan 2012. október 8-án debütál. Az első dal a korongról az Anything Could Happen lett, és augusztus 21-én jelent meg. A szám dalszöveges változatát még augusztus 9-én megosztotta az énekesnő, ugyanis a rajongók már teljes lázban égtek. November 19-én felkerült a világhálóra Ellie következő kisfilmje, mely Halcyon albumának második dalához, a Figure 8-hoz készült. A szám az Egyesült Királyságban digitálisan december 12-én jelent meg, s még megjelenése előtt 33. helyezést ért el az UK Top 40-es listán.

A 2013-as évben hozzájárult az Alkonyat: Hajnalhasadás c. film második részének betétdalának, a Bittersweet-nek a megalkotásához. A szám november 13-án jelent meg, producere pedig Skrillex volt. Február 12-én bejelentették, hogy az énekesnő részt venne Bruno Mars énekes májusban kezdődő turnéján, a Moonshine Jungle World Tour-on. Május 20-án végül kiderült, hogy Ellie mindössze hét koncerten fog részt venni az Egyesült Királyság területén, az év októberében. Május 28-án újabb feldolgozással rukkolt elő az popcsillag. Alt-J Tessellate c. számának feldolgozását SoundCloud oldalára töltötte fel. Később bejelentette, hogy ehhez a dalhoz újabb kisfilmet fog forgatni, mégpedig Párizsban. Ezév nyarán Ellie számos fesztiválon adott koncertet: RockNess, Capital FM Summertime Ball, Firefly Music Festival. Július 2-án jelent meg új dala, a You My Everything, mely a Skins Fire c. filmhez készült. Ugyanezen a napon Elle-nek adott interjújában elárulta, hogy Halcyon albuma egy éven belül újra kiadásra kerül.

2013. július 5-én a Digital Spy megerősítette, hogy Ellie hamarosan megjelenteti a Halcyon Days-t. A Halcyon album újracsomagolása végül augusztus 23-án jelent meg. Az album 10 új dalt tartalmazott, az első szám pedig a Burn címet kapta. A dal felkerült egy nappal korábban az énekesnő SoundCloud oldalára is. A számhoz készült hivatalos kisfilm még július 7-én felkerült a legnagyobb videómegosztó oldalra, mely azóta meghaladta az egymilliárdos megtekintést. Emellett a Burn lett az UK toplista listavezető dala. Ellie éppen a V Fesztiválon adott koncertet, mikor megtudta, hogy dala első helyezést ért el; Rita Ora lepte őt meg a neki járó díjjal. 2013. szeptember 9-én debütált új kisfilmje, A How Long Will I Love You, mely a Rachel McAdams főszereplésével készült filmhez, az Időről Időre-hez készült. Az éhezők viadala: Futótűz c. filmhez is készített dalt, ez a Mirror címet kapta. Október 15-én Fearne Cotton rádióműsorában vendégeskedett. Elmondta, hogy a How Long Will I Love You c. száma lehet a BBC Children in Need televíziós programjának következő soundtrack-je. Szintén ezen a napon jelent meg egy újabb feldolgozás az énekesnő részéről, a Silhouette az Active Child-től. 2013. október 28-án Ellie egy következő kisfilmet töltött fel Vevo-csatornájára How Long Will I Love You c. dalához. A klip a Tom & Issy c. rövidfilmhez készült, melyben az énekesnő maga is játszik. December 14-én duettet énekelt Luke Friend-del az X-Faktor fináléjában.

2014. január 5-én debütált Ellie új kisfilmje, mely Goodness Gracious c. dalához készült. Később megerősítette, hogy ez a szám lehet Halcyon Days albumának hatodik dala. Január 22-én Facebook-oldalán keresztül jelentette be, hogy rész vesz Veronica Roth filmadaptációjának, A beavatott c. film betétdalának megalkotásában, mely a Beating Heart címet kapta. Február 3-án James Blake Life Round Here c. dalának feldolgozását jelentette meg Angel Haze rapper közreműködésével. Február 19-én elnyerte a „Legjobb Brit Szóló Előadónő” díjat a Brit Awards-on. Október 20-án Facebookon keresztül közölte, hogy ismét közös dalon dolgoznak Calvin Harrisszel. Daluk az Outside címet viseli, és Calvin Motion albumán kapta meg a negyedik helyet.

http://kepkezelo.com/images/s4ncigoxnse17fp8r0gj.jpg

2015-jelenleg: Delirium & negyedik album
2014 novemberében bejelentette, hogy harmadik stúdióalbán dolgozik. A 2015-ös év elején megjelent a popcsillag Love Me Like You Do c. dala, mely A szürke ötven árnyalata c. film betétdala lett. A hozzá tartozó kisfilm január 22-én került fel a YouTube oldalra, megelőzve a hivatalos filmpremiert, amire február 15-én került sor. A dal óriási sikereket könyvelhetett el, négy hétig uralta az UK Singles Chart listájának élét, de számos nemzetközi sikert is elért: Ausztráliában, Új-Zélandon és Németországban szintén az élmezőnybe került, valamint harmadik helyezést ért el az US Billboard Hot 100 listán. Később pedig rekrodot döntött, ugyanis a legtöbbet streamelt dal lett az Egyesült Királyságban a maga 2.58 milliós streamjével, valamint világszerte 15.5 milliós stream számot ért el. 2015. december 7-én Ellie megkapta legelső Grammy-jelölését („Legjobb Pop Szólóelőadás”) a Love Me Like You Do-nak köszönhetően. 2016. január 14-én újab jelöléseket kapott a szám, mégpedig az „Év Brit Dala” és a „Legjobb Brit Videó” kategóriákban.

Márciusban újab feldolgozással jelentkezett, mégpedig Hozier-től a Take Me To Church-öt énekelte el, majd töltötte fel SoundCloud-ra. 2015 májusában szerepelt Taylor Swift Bad Blood c. dalához készült videoklippben. Együttműködött továbbá Major Lazer-rel is, így jelent meg annak Peace Is the Mission albumáról a Powerful c. dal. Tarrus Riley is segédkezett a dal megalkotásánál. A szám együtt debütált az albummal, 2015. június 1-jén, de még április 23-án nyerhettünk egy kis betekintőt a dalba. Nyáron Twitteren keresztül közölte, hogy elhagyja az Abbey Road Stúdiót, melyhez csak annyit fűzött: „Ennyi volt!”. 2015. augusztus 5-én az iHeartRadio zenei csúcstalálkozóján az Interscope kiadó leleplezte Ellie új számának címét: ez lett az On My Mind. Augusztusban az énekesnő Budapestre látogatott - fergeteges koncerttel lepte meg rajongóit a Sziget fesztiválon, s lelkesen posztolgatott Instagram-oldalára is, ugyanis teljesen lenyűgözte őt városunk. Beszámolók alapján az énekesnő a koncert végére teljesen kiffuladt, de a szelfik és a közös képek így sem maradhattak el. Szeptember 15-én Facebook-oldalára posztolt betekintőt új dalába az énekesnő, valamint elárulta megjelenésének dátumát is: 2015. szeptember 17. Az ezt követő napon újabb betekintőt posztolt a popcsillag: közétette harmadik stúdióalbumának nevét, valamint a hozzá készült borítót.

2015. szeptember 7-én napvilágot látott a bír, miszerint Ellie felléphet az AFL Grand Final színpadán, mégpedig a kanadai Bryan Adamsszel, valamint az amerikai Chris Isaak zenésszel. Szeptember 17-én debütált a BBC reggeli rádióműsorában az On My Mind, a Delirium album vezető dala. Elárulta továbbá, hogy a Delirium november 6-án már megjelenhet. Később eme dalát előadta az Apple Music Fesztiválon is.

Október 4-én az énekesnő Sydney-be utazott, hogy felléphessen az Enmore Theatre-ben. Számos dalát előadta, hasonlóan az Apple Music Fesztiválhoz. Október 6-án az ausztráliai X-Faktor adásában vendégeskedett, ahol On My Mind dalát adta elő. Október 9-én megjelent Something in the Way You Move c. száma, melyet az album promotálójaként jelentetett meg. A kisfilm csak 2016. február 23-án került fel a világhálóra. 2015. október 15-én pedig debütált az Army, melyet legjobb barátnőjéhez és személyi asszisztenséhez, Hannah Suzanne Lowe-hez írt az énekesnő. A dalhoz készült hivatalos videoklip 2016. január 14-én látott napvilágot.

Január 21-én kezdetét vette a The Delirium World Tour: az énekesnő ellátogatott Európába, Ausztráliába és Észak-Amerikába is. A turné a Barclaycard Arénában vette kezdetét, Hamburgban. 88 városban koncertezett. 2016. október 8-án ért véget, utolsó állomásuk a Rod Laver Aréna volt, Melbourne-ben.

2016 márciusában bejelentette, hogy egy kis időre szünetet tart karrierjében, melyről így nyilatkozott a The Sunnak: „Nem intek búcsút a zeneiparnak, ahhoz túlságosan messzire mentem már! Csak egy kis szünetet tartok. Hét éve nem voltam szabadságon... Szeretlek titeket! […] Időre van szükségem, hogy kiszellőztessem a fejemet. Úgy tervezem, hogy augusztusban elvonulok egy hónapra, és a jótékonysági munkáimmal foglalkozok, jövőre pedig élni is akarok egy kicsit. Ki tudja, mi lesz?”[i]

Augusztus 19-én azonban debütált a szőkeség új dala, a Still Falling For You, mely a Briget Jones’s Baby c. filmhez készült. A hozzá tartozó kisfilm augusztus 25-én jelent meg. Ellie legújabb dala ismét nagy sikert ért el: 11. lett az Egyesült Királyságban. December 16-án a  Burn kisfilmje elérte az egymilliárdos megtekintést a YouTube-on, ezt követte Love Me Like You Do c. kislemeze.

2017 januárjában a híresztelések ellenére megerősítette, hogy dolgozik negyedik stúdióalbumán. Egy rajongója írt neki Twitteren, mire az énekesnő így válaszolt:„Folyamatban van.”
A soron következő negyedik album akár még ebben az évben megjelenhet, pontosat azonban még nem tudni. A lemez munkálatai mellett a rajongóknak nem kell hiányolniuk Ellie-t: idén is több fesztivál résztvevője lesz, köztük hazánkban a VOLT Fesztiválnak is.

http://kepkezelo.com/images/izn3u0k26ys4hyqah6i3.jpg

MŰVÉSZET ÉS HATÁSOK:

Hangi adottságok
Ellie hangja C-listás, könnyű lírai szoprán, amely 3.5 oktávot ölel fel.Édes és leheletfinom hangszínt hordoz, ez teszi könnyen felismerhető és egyedi hanggá. A fejhang az, ahol a legjobb minőséget találni lehet. Az átmenetet a mellkasból a fejbe nagy pontossággal elsajátította (lásd Only You c. dalánál). Negatív viszont, hogy könnyen orrhanggá tud alakulni. Neil McComick a The Daily Telegraph-tól úgy írta le az énekesnő hangját, mint „valami különleges”: [i]„Remegő hangja és kissé rekedtes hangszíne az ősi és folkos hatást kelti, a madárcsicsergéshez hasonló magas hangja gyermeki csodát idéz, sötétebb tónusaiban pedig érződik a szomorúság is. […] Az ilyen hang a legritkább, egy véletlen ajándék”.
Ellie Carson Daly műsorában így írta le hangját: „Komolyan ellenőrzés alatt kell tartanom a hangom, máskülönben „megy mindenhová”. Mintha valami kimenne, amit nem vártam. […] Ez elég vicces, mert a kedvenc időtöltésem operaénekeseket utánozni, de még soha nem voltam énekórán. Oh, volt egy énekórám, de csak azért, hogy megtanítsák, hogyan vegyem jobban a levegőt.”

Hatások - avagy ki mindenki inspirálta az énekesnőt
A szőkeség hallgatta többek között Joni Mitchell, Kate Bush és Björk számait - ők voltak rá a legnagyobb hatással. Rajtuk kívül kedveli még Katy Perry-t, Amy Winehouse-t, Lady Gagát, Beyoncét, Burial-t, Taylor Swiftet, Bon Iver-t és Rihannát. Inspirációt kapott továbbá Kanye West-től, Drake-től és Nicki Minaj-tól is. Zene stílusát leginkább Kate Nash, Lykke Li és Tracey Thorn befolyásolta.

Ellie a 2010-ben megjelent Lights albumánál olyan műfajokkal kísérletezett, mint az indie pop, a szintipop, a folktronica (a tradicionális folk zene, az ambient electronica, esetenként a jazz és a hip-hop high-tech electronic mixing elegyítése) és az indietronica (az indie, az elektronikus zene és a pop-rock keveredése). Az albumon hallhatunk akusztikus gitárt is. Ellie-hez meglehetősen közel áll a folk, 2010-ben az amerikai folk énekessel, Lissi-vel turnézott az Egyesült Királyságban. A popcsillag második albuma, a Halcyon szintén hasonló zenei ágon készült el; tartalmazott szintipopot és indie popot is. Búcsút előző albumánál intett az elektronikus zenének, s indult el egy más hangzásvilág felé, mely egy kicsivel több zongoraszót és éneket tartalmaz.

http://kepkezelo.com/images/sw5q7dbcltxgfseyy6u2.jpg

MAGÁNÉLET:

Ellie kedvenc hobbija a futás, elmondása szerint naponta hat mérföldet fut. 2010-ben tervbe vette, hogy indul majd maratonon is. Mikor kiadta második EP-jét, a Run into the Light-ot, Facebookon keresztül elhívta pár rajongóját, hogy fussanak vele. Elmondta, hogy szívesen szervezne ilyen futásokat Európában és Amerika-szerte is. 2013. április 28-án részt vett Washingtonban a Nike Women félmaratonon, ahol ideje 1:41:35 lett.

Ellie vegán. Az énekesnő egészségügyi okok miatt hagyott fel az állati eredetű ételek fogyasztásával. A szívbetegsége mellett a testével való elégedetlensége inspirálta arra, hogy életmódot váltson.

2016 januárjában majdnem tragédiába torkollt Ellie norvégia kiruccanása: lánctalpas járműve alatt beszakadt a jég, és elmerült a -30 fokos vízben. Szerencsére az énekesnő és fotós barátja is épségben megúszták.

Ellie 2010 óta pánikbetegséggel küzd, melyről így nyilatkozott: „ […] a legijesztőbb, hogy bármi kiválthatja. Korábban mindig egy párna mögé rejtőztem, amikor kiszálltam a kocsiból, hogy belépjek a stúdióba. Az életem popsztárként közel sem olyan csillogó, mint amilyennek az otthoni barátaim gondolják. Titokban mind fizikálisan, mind érzelmileg próbára tesz. […] Féltem, hogy nem vagyok olyan jó énekes, mint amilyennek az emberek gondolnak.”

Párkapcsolat
Az énekesnőt szóba hozták már Calvin Harrisszel, Niall Horannel és Ed Sheerannel is, ám a híresztelések hamisnak bizonyultak.

2010-ben Ellie a brit rádiós DJ-vel, Greg Jamesszel randevúzott. Nem sokkal kapcsolatuk kezdete után össze is költöztek, ám 2011-ben egy és fél év randizás után elváltak útjaik. Források szerint barátokként váltak el. 2011 vége felé Skrillexszel kezdett el randevúzni a popcsillag, nem sokkal azután, hogy szakítottak Greg-gel. 2012 októberében azonban a szakítás mellett döntöttek. Ezek után Jeremy Irvine brit színésszel hozták szóba, ugyanis több rendezvényen jelentek meg közösen. Később ismerkedett meg az énekesnő Dougie Poynterrel, kapcsolatuk több mint két évig tartott, egészen 2016-ig. Ellie elmondása szerint azért váltak el útjaik, mert mindketten túlságosan elfoglaltak voltak.

Az énekesnő elárulta, hogy szeretné magánéletét megtartani saját magának, nem pedig kiteregetni a sajtónak: „Még mindig hiszek a rejtélyben. Az emberek sokat beszélnek a párkapcsolataimról és rólam is […] Nem érzem azt, hogy reagálnom kéne ezekre, és én ezen a módon akarom megtartani magamnak. Ha megkérdezel tőlem valamit konkrétan, válaszolok neked, mert megkérdeztél, de nem szeretnék csak úgy kimondani dolgokat.”- ecsetelte Ellie.

Politikai és vallási nézetek
Ellie a Munkáspártot támogatja. A Brexit-ügyben az énekesnő végig az mellett állt, hogy az Egyesül Királyság maradjon EU-tagállam. Mikor azonban ennek az ellenkezője következett be, ezt posztolta Twitter-oldalára: „Őszintén azt hiszem, hogy ez a legpusztítóbb dolog, ami valaha is történhet az életemben. Olyan félelmet éreztem, amit még soha máskor.”

Néhány internetes oldal úgy véli, hogy a popcsillag zsidó vallású, de ezt az énekesnő maga nem erősítette meg, csupán csak egyszer nyilatkozott ehhez kapcsolódóan: „Azt olvastam, hogy nagy orrom van… zsidó orrom”. Nem énekel a vallásról, nem is posztol róla. Egy másik feltevés szerint Ellie keresztény, ugyanis egy 2011-ben adott koncertjén egy keresztet ábrázoló pólóban lépett fel, valamint a Have Yourself a Merry Little Christmas c. dalt is elénekelte.

http://kepkezelo.com/images/7v5725fffs3192ngs480.jpg

EGYÉB TEVÉKENYSÉGEK:

2010-ben a brit John Lewis üzletlánccal működött közre. A vállalat ruházatot, háztartási kiegészítőket és elektronikát árusít többek között. Ellie Your Song c. dalát adta az üzletlánc kampányához.

2013-ban a Marks & Spencer „Womanism” kampányában szerepelt olyan hírességek oldalán, mint Helen Mirren, a kétszeres olimpiai aranyérmes boxolónő, Nicola Adams, vagy Monica Ali.

2016. március 21-étől a Pantene PRO-V sampon promotálója.
„Az edzéseim miatt minden nap hajat kell mosnom száz százalékosan. Ez végett szeretem annyira a Pantene PRO-V sampont. Minden megvan benne, amit soha nem fogok megtalálni más samponokban. Puha tapintást ad és dúsító hatású. […] Ha turnén vagyok, mindig nagy megpróbáltatásoknak teszem ki a hajam, főleg ami a meleget illeti. Mióta rátaláltam a Pantene PRO-V samponra, nincs megállás. Ez lett a végső hajmentőm.” - vallotta.

2017-ben komplett cipőkollekciót tervezett a Deichmann vállalatnak. A mottó "Rock your look", azaz "Tedd menővé a megjelenésedet"! lett. Az exklúzív kollekció március elsejétől kapható. A változatos kínálatban találhatunk sneakereket, amik izgalmasan ötvözik a sportos és az elegáns stílust. A rockos, glamúros stílust sok-sok csillogó részlet garantálja. A dandy-stílust a lyuggatott bőrből készült darabok jellemzik. A hasított bőrből készült, megkötős, egyszerre elegáns és bohém magas sarkú cipők pedig a divatoldalak szerint a szezon bestselleri lehetnek. A kampányfotókat Louie Banks készítette, a stylingot pedig Cher Coulter, aki olyan hírességeket öltöztet, mint Rosie Huntington-Whiteley, Kirsten Dunst, vagy Demi Moore. "A cipők szerintem eláruják, milyen ember is vagy. Azért is nagyon fontos nekem az első cipőkollekcióm, mert megmutathatom a saját stílusom. Minden alkalomra terveztem cipőt, mert tényleg nem tudom eldönteni, a magas sarkú darabokat, vagy a lapos talpú cipőket szeretem jobban."- fogalmazta meg Ellie.

Jótékonyság
2010-ben a Bupa Great North Run rendezvényen vett részt a „Brit Szív Alapítvány” támogatásának céljából. 2011-ben a She Runs LA-n volt jelen, hogy adományokat gyűjtsenek, ezáltal pedig növeljék sporthoz való hozzáférést olyan diákok számára, akik valamilyen egészségügyi problémával rendelkeznek.

2012-ben a Pandora rádióval működött közre a Free the Children alapítvány támogatásának céljából. 2013. június elsején a Gucci globális koncertrendezvényén vett rész Londonban. Céljuk az volt, hogy felhívják a figyelmet a nők ügyére az oktatás, az egészségügy és az igazság terén. Ellie a BBC éves jótékonysági rendezvényein (Children in Need) is részt szokott venni. 2013-ban a How Long Will I Love You c. száma lett a kampány hivatalos dala.

2014. november 15-én az énekesnő is csatlakozott a Band Aid 30 jótékonysági csoporthoz, több brit és ír popénekes mellett. A Do They Know It’s Christmas? dalt vették fel a Sarm West stúdióban, Londonban, hogy pénzt gyűjtsenek a dél-afrikai területeket érintő ebolajárványt elszenvedő emberek segítésére.

Ellie harcol a hajléktalanság ellen is. 2015-ben és 2016-ban is részt vett jótékonysági koncerteken a „Streets of London” alapítvány támogatására. Így nyilatkozott ehhez kapcsolódóan: „ A hajléktalanokat megbélyegzik; alkoholt isznak és cigiznek. Ez pedig nem igaz, néhány ember jó körülmények között élt azelőtt, hogy erre a sorsra jutott volna, aztán valami rossz történt. Ez megtörténhet akár velünk is.”

http://kepkezelo.com/images/b67986urvc0z45bz3slq.jpg

ÉRDEKESSÉGEK:

✘Rihanna az egyik legnagyobb példaképe
✘jó barátságot ápol Katy Perry-vel és Lorde-val
✘első single-je, az Under The Sheets felvétele egy egyetemi kollégiumi szobájában készült
✘Szeret sportolni. A futáson kívül a tae kwon do, a kickbox és a capoeira szerelmese, illetve szívesen szörfözik.
✘elmondása szerint ha nem lenne énekes, akkor minden bizonnyal személyi edzőként keresné a kenyerét
✘az egészséges életmód híve
✘odavan a sajtokért
✘kedvenc állata a macska, kedvenc ruhadarabjai pedig azok a pulóverek, amelyeken kiscicák vannak
✘természetes szemszíne a barna, viszont gyakran visel színes, főleg kék kontaktlencsét
✘habár vegetáriánus és nem eszik húst, londoni lakásában több kitömött állatot is tart, köztük egy varjút és egy nyulat is
✘kétkezes
✘kedvenc televíziós komédiája a 30 Rock
✘még soha nem látta A Gyűrűk Urát és a Csillagok háborúját
✘szeret olvasni
✘szereti a történelmet, főleg az első és a második világháború iránt érdeklődik
✘nagy rajongója a kanadai rapper Drake-nek
✘főleg könyveket és alkoholt szokott venni ajándékba
✘kedvenc könyve Sebastian Faulks-tól a Birdsong
✘netes keresete 1.3 millió dollár
✘kedvenc színe a kék
✘lázadó tinédzser volt
✘még mindig szoknia kell a hírnevet
✘kedvenc karácsonyi filmje a The Snowman
✘szerinte Daniel Day-Lewis a legjobb színész a világon
✘kipróbálta már az ejtőernyőzést Dubai felett, még 2012-ben

STÍLUS:

Hajviselet
Ellie-t mindenki szőke hajkoronájáról ismeri, ám kevesen tudják, hogy eredeti hajszíne barna. Nem titok, hogy az énekesnő igencsak szeret kísérletezni a különféle hajstílusokkal és színekkel - hajkoronája pompázott már rózsaszínű és fehéres-szürkés színekben is, valamint egy ízben bal oldalon is leborotváltatta.

Tetoválások
Az énekesnőnek összesen hét tetoválása van.
• piros háromszög a csuklóján: „Csináltattam egy random tetoválást. Ez egy piros háromszög, ami nagyon egyszerű, de pont ezért tetszik. Ez jelent valamit - de még nem tudom, hogy mit. Majd kitalálom”- fogalmazott Ellie.
• nyílvessző az ujján: 2013 júniusában került az ujjára. „Szívesen nézegetek rajzokat különböző nyílvesszőkről, mert annyi fajta van belőlük”[i]- nyilatkozta az énekesnő.
• piros tibeti írás a csuklóján: 2013 novemberében varratta Hollywood-ban, a Shamrock Social Club-ban. A tetkó készítője Dr Woo volt. Az írás egy tibeti mantra: „Om mani padme hum”, mely magyarul annyit tesz, hogy „Ékszer a lótuszban”.
• egy kis „J” betű, melyről az énekesnő csak egy interjúban beszélt
• lótuszvirág mellkasa jobb felén: 2014 áprilisában került az énekesnőre. A mű szintén Dr Woo keze munkája.
• koponya az ujjperecén: 2015 márciusában varratták közösen Dougie Poynter-rel.
• geometriai alakzat: a tetkót ismét Dr Woo készítette 2016 áprilisában. A művészt Ellie fotói inspirálták. Ábrázol csillagokat, galaxisokat és bolygókat is.

Divat, szépség
Az énekesnő a Seventeen magazin riporterének nyilatkozott mindarról, hogy mit szeret viselni, melyek a kedvenc kozmetikai eszközei, valamint arról is, hogy hol szeret vásárolni.

• [i]„Szívesen viselnék a színpadon például bojtos rövidnadrágot, mert ott fel kell dobnom egy kicsit a játékom.”
- nyilatkozta ahhoz kapcsolódóan, hogy melyik ruhadarabot viselné koncertezés közben.
• Ellie elárulta, hogy odavan Charlotte Ronson kreációiért, szívesen visel csajos cuccokat és szereti a virágmintákat is. Stílusa bevallása szerint egy kissé Barbie-s, szívesen festi rózsaszínre a haját, de nem áll messze tőle a grunge stílus sem. Elmondása szerint megszállotja Pearl Jam-nek, ha csak teheti, minden nap visel micisapkát, valamint kedveli a piercingeket is.
• Kedvenc boltjai a következők: Topshop, Urban Outfitters, Whistles.
• Nagyon szeret Londonban vásárolni.
• Kedveli a designer cuccokat is (legnagyobb kedvence Alexander Wang), de túl drágának találja őket.
• Szívesen vásárol ékszereket online, elmondása szerint ez a legegyszerűbb módja a vásárlásnak. Szeretne csatlakozni az eBay-hez, valamint néhány jótékonysági bolthoz is Londonban.
• Stylistja olyan, mintha legjobb barátnője lenne. Az énekesnő szerint Lauren segít neki megtalálni az egyensúlyt az öltözködésben: mindig csempész egy kis eleganciát is Ellie rózsaszínes megjelenéséhez.
• Szívesen kombinálja a színeket, ha rúzsokról van szó. Kedvencei a MAC termékei, főleg a rózsaszín árnyalatait kedveli.
• Kedvenc hajápoló termékei: Pery and Reed (fodrászának saját márkája), Moroccan Oil, Kerastase, Pantene PRO-V.
• Csak volumizáló samponokat szeret vásárolni.
• Legkedveltebb testrésze a lába, ezért nagyon szeret rövid ruhákat viselni.
• Legnagyobb divatbaklövését a 2011-es Elle Style Awards-on követte el, melyről így nyilatkozott a Seventeen-nek: „Egy napra Barbie akartam lenni, de túlzásba vittük a barnítót. Nagyon barna voltam, olyan, mint Snookie. Ezen kívül a hajam nagyon rózsaszín volt, akárcsak az ajkam. Elméletileg jól néztem ki, de aztán valaki tweetelt rólam egy képet, én meg azt mondtam: „Jaj ne!” Szörnyen festettem, ez volt a legelső vörösszőnyeges katasztrófám.”
• Ellie a hajápolásról és a természetességről: „Szeretem, ha a szél szárítja meg a hajamat, és szeretem, ha nincs rajtam smink, magabiztosnak érzem magam ilyenkor. Nem vagyok bizonytalan, amikor ezt csinálom, mert gonoskodom magamról és az egészségemről is.”
„Szeretem a hajam természetes textúráját. Ha éppen nem csinálok semmit, akkor nem szárítom meg.”

DÍJAK, JELÖLÉSEK (eredeti nyelven)
Az énekesnő összesen 15 díjat nyert el 66 jelölésből. Íme a legfontosabbak:

Brit Awards
2014 Best British Female Solo Artist - jelölt
Best Britsh Single of the Year (I Need Your Love ft. Calvin Harris) -elnyert
Best Britsh Single of the Year (Burn) - elnyert
Best British Video (I Need Your Love ft. Calvin Harris) - elnyert
Best British Video (Burn) - elnyert
2016 British Single (Love Me Like You Do) - jelölt
British Artist Video of the Year (Love Me Like You Do) - jelölt
2017 British Female Solo Artist - jelölt

Grammy Awards
2016 Best Song Written for Visual Media (Fifty Shades of Grey - Love Me Like You Do) - jelölt

Guild of Music Supervisors Awards
2016 Best Song/Recording Created for a Film (Fifty Shades of Grey - Love Me Like You Do) - jelölt

Harper's Bazaar Women of the Year Awards
2015 Musician of the Year - elnyert

iHeartRadio Music Awards
2016 Best Song from a Movie (Love Me Like You Do) - jelölt
2017 Best Song from a Movie    (Still Falling For You) - folyamatban

MTV Video Music Awards (VMA)
2015 Best Female Video (Love Me Like You Do) - jelölt
2013 Best Collaboration (I Need Your Love ft. Calvin Harris) - jelölt

http://kepkezelo.com/images/739r83rehgeuqjru0og4.jpg

ELÉRHETŐSÉGEK:

Fanmail
Ellie Goulding
Polydor Records, Ltd.
364-366 Kensington High Street
London, W14 8NS
UK

Másodlagos cím
Ellie Goulding
Interscope Records
2220 Colorado Avenue
5th Floor
Santa Monica, CA 90404-3506
USA

Hivatalos oldalak
Facebook: EllieGoulding
Instagram: elliegoulding
Twitter: EllieGoulding
SoundCloud: elliegoulding
Weboldal: elliegoulding.com

DISZKOGRÁFIA

Albumok:
Új album (megjelenés: 2017.?)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/6/69/Ellie_Goulding_-_Delirium_%28Official_Album_Cover%29.png
Delirium (2015)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/e/e1/Ellie_Goulding_-_Halcyon.png
Halcyon (2012)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/f/f1/HalcyonDaysCover.png
Halcyon Days (2013)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/b9/Ellie_Goulding_-_Lights_%28album%29.png
Lights (2010)
Briht Lights (2010)
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/a/a9/Ellie_Goulding_-_Bright_Lights.png

Kislemezek:
Under the Sheets (2009)
Starry Eyed (2010)
Guns and Horses (2010)
The Writer (2010)
Your Song (2010)
Lights (2011)
Anything Could Happen (2012)
Figure 8 (2012)
Explosions (2013)
Burn (2013)
How Long Will I Love You (2013)
Goodness Gracious (2014)
Beating Hearts (2014)
Love Me Like You Do (2015)
Something in the Way You Move (2015)
Army (2015)
On My Mind (2015)
Still Falling For You (2016)

Közreműködések
Wonderman ft. Tinie Tempah (2010)
I Need Your Love ft. Calvin Harris (2013)
Outside ft. Calvin Harris (2014)

Dalszerzőként:
Gabriella Cilmi - Love Me Cause You Want To
Lena - Not Following
Iggy Azalea - Heavy Crown
Calvin Harris - I Need Your Love
Calvin Harris - Outside
Zedd - Fall Into The Sky
Dj Fresh - Flashlight

EP-k:
iTunes Session (2013)
iTunes Festival - London (2013)
iTunes Festival - London (2012)
Live at Amoeba San Francisco (2011)
Run Into the Light (2010)
iTunes Festival: London 2010 (2010)
An Introduction to Ellie Goulding (2009)

Turnék:
The Lights Tour (2010)
The Halcyon Days Tour (2012–14)
Delirium World Tour (2016)

Résztvevőként
California Dreams Tour
Moonshine Jungle Tour
The 1989 World Tour

Kiadók
Neon Gold
Polydor
Cherrytree
Interscope

FILMOGRÁFIA

Szereplések:
Taylor Swift: Bad Blood
(videoklipp, 2015)
Destructa X

Tom & Issy
(rövidfilm, 2013)
Issy

Filmek, melyekhez felhasználták a dalait:
Bridget Jones' Baby/ Bridget Jones babát vár (2016)
Fifty Shades of Grey/ A szürke ötven árnyalata (2015)
Hot Tub Time Machine 2/ Vissza a jelenbe 2 (2015)
The Hunting Ground (2015)
Kingsman: The Secret Service/ Kingsman - A titkos szolgálat (2015)
Divergent/ A lázadó (2014)
Spring Breakers/ Spring Breakers - Csajok szabadon (2013)
G.B.F. (2013)
Twilight Saga: Breaking Dawn - Part Two/ Alkonyat - Hajnalhasadás II. rést
Kick-Ass/ HA/VER (2010)
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2017. március 25. 11:58 #4
- törölt felhasználó -    
Köszönöm a lehetőséget, sok sikert a további pályázóknak! meghajolo.gif


AMIT TUDNI KELL RÓLA
Elena Jane Goulding angol származású énekesnő, dalszövegíró és producer. Többször is jelölték már Grammy-díjra. Pályafutása 2009-ben kezdődött. Első kislemeze az Under the Sheets. A Burn című dalával vált világhírűvé. 2017-től a Deichmann cipőmárka egyik reklámarca. Olyan híres előadókkal dolgozott együtt, mint Calvin Harris - vele készítette az I Need Your Love - című számát, vagy Kate Nash.

KORAI ÉVEK
http://kepmeretezo.com/upload/b745aca4e91a544dfb94d32bb0eebaaef7580dc9_3a5eeda6d88cf63f68b96c2afd5840d1ce7cc3a4.jpg

Elena Jane Goulding néven született, 1986. december 30-án, Hereford-ban, egy Angliában található településen. Lyonshall-ben nőtt fel. Van egy bátyja és két húga. Édesapja Arthur Goulding, aki vállalkozó. Édesanyja, Tracey Goulding eladó volt egy szupermarketben. Öt éves korában szülei elváltak, de Ellie elmondása szerint nevelőapja, aki egy taxisofőr volt, szörnyű. 9 évesen megtanulta a klarinétozást, majd 3 év múlva már gitározni is tudott. Kington-ba járt, méghozzá lányiskolába (Lady Hawkin’s High School). Ott rendeztek darabokat, mint az Ózd, a nagy varázsló, amiben Ellie megkapta a Madárijesztő szerepét. Első dalát egy énekversenyre alkotta, amit a Hareford Sixth Form Collage-ban rendeztek meg, Ellie meg is nyerte, mikor a tizenötödik életévét töltötte.

Később már az University Of Kent egyetemen folytatta tanulmányait, angolt, drámát és politikát. Itt voltak még olyan híres emberek, mint Gavin Esler, Alan Davies, vagy éppen Sarah Waters. Egy ott rendezett verseny miatt elkezdett egyre közelebb állni hozzá a zene. Nem tanult az egyetemen végig, mivel elköltözött Londonba (nyugati rész). Lett saját managere, Jamie Lillywhite személyében, aki találkozót szervezett neki Starsmith producerrel, majd közösen megírták a Lights című albumot.

KARRIER
2009 - 2010: Korai kiadások, kezdetek
http://assets4.bigtop40.com/elliegoulding-hero-wide-1.jpg

Később írásbeli megállapodást kötött a Polydor Records-al. Majd később ugyanígy tett a Cherrytree, és az Interscope Records kiadókkal is. Az utóbbinál olyan híres előadók dolgoznak, mint Lady Gaga vagy éppen Selena Gomez. Az első, egyben debütáló kislemeze, az Under the Sheets, nem az előző háromtól, hanem egy negyedik kiadótól, a Neon Gold Records-tól (független kiadó) jelent meg, 2009. november 15-én. Koncertezett Later... With Jools Holland egyik műsorában, ahol a Guns and Horses című dalát is bemutatta, így sikert sikerre halmozott - az UK Singles Chart listán ötvenharmadik helyezést ért el. Koncertet jelentett be: turnét kezdeményezett az Egyesült Királyságban, melyet támogatott a Little Boots. Egyik dala, a Wish I Stayed az iTunes Store-ban ingyenesen letölthető volt még az év december vége felé (22 - 28), ezzel a hét dala lett.

Amikor még nem jelent meg a korongja, győzedelmeskedett a BBC Sound of 2010 szavazáson, mely magyarra fordítva: A 2010-es év Legjobb Feltörekvő Előadója. A Critics' Choice Awards-on is sikert ért el, mivel őt választották a második legjobb előadónak. Dalszerzőként is jeleskedett, ugyanis Gabriella Cilmi második lemezére, a Ten-re írt Love Me Couse You Want To dala szövegében segédkezett, valamint a Diana Vickers Songs from the Tainted Cherry Tree albumára is szerzett három dalszöveget. Lena, német énekesnő is hasznát vette Ellie Not Following dalát, a My Cassente Player lemezére fel is került. 2010-ben a dalszerzőként is jeleskedő énekesnő, Ellie piarca dobta a Wonderman című dalát, Tinie Tempah együttműködésével.

2010 - 2011: Lights és Bright Lights
http://www.billboard.com/files/stylus/1041109-Ellie-Goulding-sxsw-2011-617-409.jpg

2010-ben jelent meg debütáló albuma, méghozzá Lights volt a címe. Újabb sikereket ért el: az UK Albums Chart listát elsőként vezette, az Irish Albums Chart-on pedig hatodik lett. További kislemezei, a Starry Eyed, a Guns and Horses és a The Writer sem az utolsók voltak, hanem a negyedik, a huszonhatodik és a tizenkilencedik helyet érték el. 2012 júniusára több, mint 85.000 példány került eladásra az Egyesült Királyságban, világszerte pedig 1,6 millió darab. 2010 augusztusában megjelent egy EP-je, a Run Into The Light, melyen a Lights remixei voltak. Novemberben a Lights újra kiadásra került, Bright Lights néven, további 6 dallal bővült. Ellie feldolgozta a Your Song-ot Elton John-tól, valamint John Lewis Christimas hirdetéseit is decemberben. A lemez egyik legtöbb sikert elérő kislemeze ez volt, már nemzetközileg is híressé vált. 2011 januárjában a várva-várt Bright Lights felkerült a polcokra. Újabb népszerűséget ért el, hiszen második lett a brit Singles Chart-on.

2010 márciusában a Passion Pit-el lépett fel közösen, szintén 2010 májusban John Mayer-el adott koncertet. 2011 áprilisban a Vancouver-iek szerencsésnek érezhették magukat, hiszen Ellie élőben koncertezett a The Venue-on. A nyár folyamán a sikert sikerre halmozó előadó több fesztiválon is megjelent, mint a Dot To Dot Festival, vagy a Glastonbury Festival. Harmadik EP-je élőben került a kamerákba, méghozzá az iTunes Fesztiválon, ami 2010-ben került megrendezésre. Ráadásként a hetedik új dalnak rákerült a Bright Lights-ra. 2010 augusztusban a U2 fellépőtársa volt, a U2 360 turnén.

2011 elején az ő dala került a Life in Day betétdala helyére. 2011 februárjában Ellie a Rolling Stone listán ötödik helyezéssel büszkélkedhetett, fel is tűnt a magazinban. Abban az évben még feltűnt a Brit Awards-on, ahol jelölték a Legjobb Brit Női Előadó-nak, de nem nyerte meg, valamint a Legjobb Brit Feltörekvő Előadó címre is, de sajnálatos módon nem nyerte meg, helyette Laura Marling és Tinie Tempah mehetett haza boldogan.

2011 áprilisában koncertet adott a Coachella Valley Music and Arts Festivalon. Amerikában legelőször a Jimmy Kimmel Live!-ban lépett fel, és itt volt hallható a Starry Eyes című száma. 2011 május 07-én fellépett a hétszázadik Saturday Night Live-on. Megtiszteltetésként érte, hogy sztárvendégként szerepelhetett Vilmos Herceg és Kate Middleton házasságkötésén. Mellékesen jó barátságot ápol a királyi párral. Az esküvőn hallható volt Ellie-től Elton John Your Song című slágere coverje, továbbá 13 másik dal.

2011 Skrillex zenésszel dolgozott együtt, a Summit közös daluk a Bangarang EP-re kapott helyett, valamint Ellie Skrillexszel ment Észak-Amerikába turnézni. Július elején koncertezett a Wakestock Festivalon, ami Wales-en került megrendezésre, majd a következő hónapban a V Festivalon énekelt. 2011 augusztus 06-án Lollapalooza-ban, Chicago-ban lépett fel, majd az év utolsó hónapja 11. napján Oslóban boldogította a rajongóit, méghozzá a Nobel Békedíj osztójakor. December első napján a Big Time Rush és will.i.am oldalán lépett fel az amerikai elnökök helyén, a White House-ban. 2011 szeptember 19-én Jessie J nem tudott fellépni Katy Perry Teenage Dream nevű turnéján, mivel megsérült, így Ellie vette át a helyét. Márciusban bejelentést tett arról, hogy már elkezdett munkálkodni a következő, második stúdióalbumán. 2012 októberében került a piacok polcára.

2012 - 2014: Halycon, és I Need Your Love
http://www.billboard.com/files/styles/article_main_image/public/media/ellie-goulding-2013-650-430-d.jpg[/cenetr]
2012-ben Zedd DJ-vel dolgozott össze, így összehozták a Fall Into The Sky-t, ami Zedd albumára, a Clarity-re került. Később Calvin Harris-nél, napjaink egyik leghíresebb DJ-nél működött közre, így megszületett közös szerzeményük, az I Need Your Love, ami megint csak aratott. A közös számuk Ellie új albumán, a Halycon-on hallható, de lemezlovas egyik albumánál is feltűnt 18 hónapig. Július 10-én Ellie feldolgozta a Hanging On-t az Activate Child-től, mégpedig Tinie Tempah-al közösen. Ingyenesen le lehetett tölteni Ellie egy oldaláról. Július vége felé bejelentették, hogy a sikert sikerre halmozó énekesnő már készíti második korongját, a Halycon-t, ami lehetőre megjelenik 2012 október 08-án. A stúdióalbum első dala az Anyting Cold Happen, amely augusztus 21-én debütált. November közepén Ellie feltöltötte a Figure8-hoz készült videoklipet, amely ismételten aratott. Az egyik toplistán harmincharmadik lett.

2013-ban a Twilight Hajnalhasadás 2. részének betétdalát, a Bittersweet-et készítette el, amely november 13-án debütált, Skrillex segítségével. Május végén újabb számot dolgozott fel, mégpedig a Tessellate-t alt-J-től. Majd azt nyilatkozta, hogy Párizsban készíti el a videoklipet. Az év nyarán az énekesnő több fesztiválon is koncertezett, mint pl. a RockNess, Capital FM Summertime Ball, vagy éppen a Firefly Music Festival. Július elején megjelent debütáló dala, mely a You My Everything címet kapta. Egy nyilatkozata alapján a Halycon újra a polcokra fog kerülni.

A Digital Spy lemezkiadó bejelentette 2013 július 05-én, hogy Ellie Halycon Days albuma hamarosan megjelenik. A korong végül augusztus végére debütált. A korongon tíz darab új dal is szerepelt, mint például a mára egyik leghíresebb Ellie-dal, a Burn, ami elsőként jelent meg a lemezen. A hozzá készül videoklip július 07-én felkerült a YouTube-ra, ahol már több, mint egymilliárdan tekintették meg, így nagy sikert aratott, valamint az előbb említett dala lett az UK lista első helyezettje. A popcsillag egy fellépése közben tudta meg a nagy hírt, melyet Rita Ora énekesnő közölt vele, és adta át a díjat. Szeptember 09-én felterült a videomegosztóra debütáló videoklipje, a How Long Will I Love You, mely az Időről Időre című filmben is hallatszott. Mirror című számát a Hunger Games egyik filmjének ajándékozta. Októberben egy rádiós műsorban is feltűnt Ellie. Elmondták, hogy soundtrack lehet az I Need Your Love. Azon a napon újabb covert készített. December 14-én az X-Factorban is láthattuk, hiszen duettezett Luke Friend-el.

2014 január ötödikén került a világhálóra a Goodness Gracious videoklipje, ez lett a Halycon Days hatodik slágere. Közreműködött A beavatott című film betétdalában, a Beating Heart-ben. Február elején újabb coverrel jelentkezett: James Blake egyik számát, pontosabban a Life Round Here-t dolgozta fel Angel Haze-el közösen. Február 19-én nem üres kézzel távozott a Brit Awards díjátadóról, hiszen megnyerte a Legjobb Brit Szóló előadó díjat. Később ismételten Calvin Haris-szel még egy közös dalt készítettek, mely az Outside címet viseli, és ezúttal a lemezlovas Motin lemezére került.

2015- napjainkig: Delirum és Love Me Like You Do
[center]https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/9c/7d/90/9c7d90cafd90e1e77d5d23a8c4f665cc.jpg

2014 őszén Ellie hivatalossá tette: munkálkodik a harmadik korongján. 2015. januárjában megjelent egy újabb slágere, Love Me Like You Do címmel, ami A szürke ötven árnyalata főcímdalává nőtte ki magát. A dal hatalmas sikerekkel büszkélkedhetett, hiszen egy teljes hétig volt első több listán, és több országban is tarolt, így Ellie is egyre ismertebb lett. 2015 végén a popcsillagot először jelölték Grammy-dírja, A Legjobb Pop Szólóelőadás kategóriában, az előbb említett óriási slágernek köszönhetően. 2016 januárjában újabb és újabb jelölésekkel büszkélkedhetett, köztük az Év Legjobb Brit Dala és a Legjobb Brit Videó alkalmából. 2015-ben a Victoria's Secret Fashion Show-n is előadta a Love Me Like You Do-t, Rihanna-t helyettesítve.

A tavasz beköszöntével ismét feldolgozással rukkolt elő, méghozzá a Take Me To Church című sláger Hozier eredeti előadását, a dal már a SoundCloud-on is elérhető. 2015-ben Taylor Swift Bad Blood című slágerében is feltűnt, pontosabban a dalhoz készült kisfilmben. Dolgozott már együtt a Major Lazer együttessel (Diplo), közös számuk a Powerful, Tarrus Riley segédkezésével. Ellie Twitteren azt tweetelte, hogy felbontja a szerződést az Abbey Road Studios stúdióval, és ezt is írtam hogy ennyi volt. 2015 augusztusában élő adásban debütált Ellie új száma, az On My Mind. Augusztusban Ellie hazánkban is koncertezett, méghozzá egy fantasztikus koncerttel jelent meg a Sziget Fesztiválon, Budapesten, láthatóan tetszett neki a hely. Szeptember 17-én bejelentette harmadik stúdióalbuma nevét és borítója képét. 2015 szeptemberében közösen adott koncertet Bryan Adams-el és Chris Isaac-el. Új, debütáló albuma a Delirum, ahol helyet kaphatott az On My Mind.

2016 októberében Sydney-be ment, egy fellépés miatt. Az X-Factorban is előadásra került az On My Mind. 9-én megjelent a Something In The Way You Move, melyhez a hivatalos kisfilm elő felvételként készült. 2015 októberében dobta picara az Army című dalát, amely a háborúról szól és az egyik barátnőjének. A videoklip 2016-os év elején debütált.

2016 márciusában azt nyilatkozta, hogy szabadságra megy. Augusztus 19-én viszont minden rajongó örömére Ellie újabb dalt készített: A Still Falling For You címet kapta, és az UK listákon is aratott, 11. lett az egyiken. Ellie a Nike márka reklámarca is, sportos lány.

Az idei, 2017-es év januárjában Twitterjén közölte, hogy munka alatt áll a negyedik stúdióalbuma. A hazai rajongók nagy örömére idén a VOLT Fesztiválra is ellátogat.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MŰVÉSZETEK ÉS HATÁSOK
http://starity.hu/images/articles/465x245/ellie-goulding-a-szigeten-lep-fel-04020223.jpgf/center]
Hangja 3.5 oktávot ölel fel. Szakszavakkal enyhén reszelősnek, szoprán hangúnak neveznék. Sokan különlegesként illették a popcsillag hangját.
A Rolling Stone magazin ezt írta: "Még nem hallottunk olyan női hangszínt, amilyen az övé Leginkább Dolly Partonéhoz hasonlítható, csak sokkal több réteggel"
A Lights lemezébe próbált egy kis indie popot, szintetikus popot és egy kis népzenét is vinni bele. Szereti, ha akusztikus gitár szól a háttérben.
Legkedvencebb előadói: Kate Bush, Jony Mitchell, Björk, Katy Perry, Amy Winehouse, Lady Gaga, Bon iver, Beyonce, Rihanna, Taylor Swift.

MAGÁNÉLET
Hobbi
Kedvenc hobbijának a futást tartja, elmondása szerint 8 kilométert fut naponta, 2010-ben egy maratonon is feltűnt. A Nike run-run sportruha gyártócégnek.

Párkapcsolat
[center]http://www.etonline.com/news/2016/01/24205333/640_ellie_goulding_dougie_poynter_getty.jpg

2011 elején együtt járt Greg James, lemezlovassal, de 2011 végén szakítottak. Baráti kapcsolatuk megmaradt, 2014-ben együtt találták őket. Utána 8 hónapig egy párt alkotott Skrilex-el. 2012-ben kapcsolatuk véget írt, a nagy távolság miatt. Később együtt említették Jeremy Irvine-al, 11 hónapig voltak szerelmesek. 2012-ben az I Need Your Love után Calvin Harris-el említették együtt, bár tagadták kapcsolatukat. 2013-ban Ed Sherran-el alkottak egy párt, majd 2016-ban Ellie beismerte, hogy együtt járt Niall Horan-el. 2014-ben Dougie Poynterrel randizgatott, de a lánykérést elutasította. 2015-ben újra összejöttek, de 2016 márciusában útjaik külön váltak. Később Sam Karl-al melegedett össze, de jelenleg már szingli a popcsillag. Viszonylag sok férfival hozták hírbe őt.

Politikai nézetek
Ellie nyilvánosan felvállalta, hogy az angliai Minkáspártot pártolja. Bizonyos pletykák szerint az énekesnő zsidó, de nincs semmi jele.

TOVÁBBI MUNKÁSSÁGOK
https://www.deichmann.com/BA/hr/shop/content/img/markenbanner_ellie_goulding-01.jpg

2010-ben John Lewis kampányában is megjelent, majd jel is dolgozta a Your Song-ot.
2013-ban a Marks & Spencer arcává választották. A Britain's Leading Ladies-en is felvonult.
2016-ban a Pantene Pro-V sampon reklámozója lett.
2017-ben egy teljes cipőkollekciója lett, a Deichmann-nak köszönhetően, a neve Rock Your Look lett, nemzetközileg ő lett az egyik reklámarca. Reklámokban is láthatjuk, miközben a Something In The Way You Move slágerét hallhatjuk, minden Deichmann üzletben találkozhatunk a fotójával. A cipők Ellie stílusát tükrözik, azaz fűzős, csillogó, bőr, sportos lábbelik.

AUTOGRAM CÍME
Ellie Goulding
Polydor Records, Ltd.
364-366 Kensington High Street
London, W14 8NS
UK

Ellie Goulding
Interscope Records
2220 Colorado Avenue
5th Floor
Santa Monica, CA 90404-3506
USA

ÉRDEKESSÉGEK
- Egyik példaképe Rihanna.
- Kedvenc itala: koktélok
- Kedvenc valóságshow: Geordie Shore
- Kedvenc dala: Pocahontas a Disney-ből
- Kedvenc Disney-s film: Csipkerózsika
- Jobb és bal kézzel is tud írni.
- Jó barátjai Katy Perry ls Lorde.
- Szeret sportolni
- Eredeti hajszíne: sötétbarna
- Kedvenc színésze: Daniel Day-Lewis
- Kedvenc karácsonyi filmje: The Snowman
- Lázadó volt tini korában
- 2012-ben ejtőernyőzött, Dubai felett
- Kedvenc színe: kék
- Szereti a sajtot
- Az egészséges életmód híve
- Ha nem énekes lenne, edzőként tevékenykedne
- Internetes keresete: 1,3 millió dollár
- Kék kontaktlencsét visel sokszor, pedig barna a szeme
- Szereti Drake-t.
- Vegán és vegetáriánus
- Kedvenc név: Isabella
- Kate Moss és Rihanna a stílusikonja.
- Demi Lovato-nak készült eredetileg a Love Me Like You Do
- Kedvenc napszakja: Reggel
- Kedvenc Tweeter-es tagja: Josh Weller
- Rajongóival futott egyszer együtt.
- Kedvenc vígjátéka: 30 Rock
- Stílusa a lezser, tipikus brit öltözködése van.
- 7 tetoválása van.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
Brit Awards
2014... Best British Female Solo Artist ~ jelölt
Best Britsh Single of the Year ~ nyert
Best Britsh Single of the Year ~ elnyert
Best British Video ~ nyert
Best British Video ~ elnyert
2016...British Single ~ jelölt
British Artist Video of the Year ~ jelölt
2017 British Female Solo Artist ~ jelölt

Grammy Awards
2016... Best Song Written for Visual Media ~ jelölt

Guild of Music Supervisors Awards
2016... Best Song/Recording Created for a Film ( ~ jelölt

Harper's Bazaar Women of the Year Awards
2015... Musician of the Year ~ nyert

iHeartRadio Music Awards
2016... Best Song from a Movie (Love Me Like You Do) ~ jelölt
2017... Best Song from a Movie ~ jelölt

MTV Video Music Awards (VMA)
2015...Best Female Video ~ jelölt
2013 Best Collaboration ~ jelölt

ELÉRHETŐSÉGEK
Facebook
Instagram
IMDb
Twitter
Hivatalos
SoundCloud

DISZKOGRÁFIA
Kislemez
Under the Sheets (2009)
Starry Eyed (2010)
Guns and Horses (2010)
The Writer (2010)
Your Song (2010)
Lights (2011)
Anything Could Happen (2012)
Figure 8 (2012)
Explosions (2013)
Burn (2013)
How Long Will I Love You (2013)
Goodness Gracious (2014)
Beating Hearts (2014)
Love Me Like You Do (2015)
Something in the Way You Move (2015)
Army (2015)
On My Mind (2015)
Still Falling For You (2016)

Közreműködés
Wonderman ft. Tinie Tempah (2010)
I Need Your Love ft. Calvin Harris (2013)
Outside ft. Calvin Harris (2014)

Dalszerző
Gabriella Cilmi - Love Me Cause You Want To
Lena - Not Following
Iggy Azalea - Heavy Crown
Calvin Harris - I Need Your Love
Calvin Harris - Outside
Zedd - Fall Into The Sky
Dj Fresh - Flashlight

EP-k
iTunes Session (2013)
iTunes Festival - London (2013)
iTunes Festival - London (2012)
Live at Amoeba San Francisco (2011)
Run Into the Light (2010)
iTunes Festival: London 2010 (2010)
An Introduction to Ellie Goulding (2009)

Turné
The Lights Tour (2010)
The Halcyon Days Tour (2012–14)
Delirium World Tour (2016)

Résztvevő
California Dreams Tour
Moonshine Jungle Tour
The 1989 World Tour

Kiadó
Neon Gold
Polydor
Cherrytree
Interscope

Albumok
Delirium (2015)
Halcyon (2012)
Halcyon Days (2013)
Lights (2010)
Briht Lights (2010)
2017. március 25. 12:02 #5
- törölt felhasználó -    
A pályázatot lezárom! Köszönjük a szép életrajzokat! Az arra kijelölt tagok és a pályázók holnap délig szavazhatnak! meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2017. március 26. 12:15 #6
- törölt felhasználó -    
A pályázatot Glamster nyerte! Gratulálok neki!
2 felhasználónak tetszik: Glamster, Lindsay019
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!