Starity

Liam Hemsworth - Adatlap Pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. március 19. 12:34 #1
- törölt felhasználó -    
Szombat délig várjuk az értelmes, saját szavaiddal megfogalmazott életrajzokat és ide, nem az adatlapos topikba! Csak azt fogadjuk el, amit ide írsz! Másolás, webfordítós verzió nem elfogadott még mindig!
A pályázaton csak a nevezők és a kijelölt tagok szavazhatnak (Lindsay019, duracell, funny18, Grace Benning, Glamster, Lizzy Lewis, LexiCobain, _ToTo_, Christo - döntetlen esetén joe_r a "bíró")!
2 felhasználónak tetszik: ScreamQueens, lucymharding
2017. március 24. 19:29 #2
Glamster
Glamster
 
Státusz☆rt should comfort the disturbed and disturb the comfortable ☾
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 11.03.16.
Hozzászólás: 3282
Csatolások: 10727
Azonosító: 147418
Offline offline
Köszönöm a lehetőséget! meghajolo.gif
Profilkép:

http://i.imgur.com/0Klc1v5.jpg


Amit tudni kell róla: Liam Hemsworth ausztrál színész, Luke és Chris Hemsworth testvére. Híresebb filmjei: Elefánt hercegnő, Az utolsó dal és Az éhezők viadala.

http://i.imgur.com/kdAQV1C.png

http://i.imgur.com/E3PfMVG.jpg


KORAI ÉVEK (1990-2009)
Liam Hemsworth (Liam Keith Hemsworth) 1990. január 13-án született Ausztráliában, Melbourne-ben. Leonie angol tanár, és Craig Hemsworth szociális munkás fia. Van két idősebb bátyja, akik szintén színészkednek: Chris és Luke Hemsworth. Nagyapja holland bevándorló volt, a ereiben pedig folyik emellett angol, ír, skót és német vér is.

Mikor Philip Islandra költözött a család, a 8 éves Hemsworth nagy érdeklődést mutatott a szörfözés iránt bátyjaival. Testvérei hatására kezdett színészkedni, az iskolai darabokban pedig aktívan részt vett. Idővel egy ügynökséghez is sikerült leszerződnie. 16 évesen kezdte el a karrierjét, ekkor vett részt első meghallgatásán.

Első szerepét az Otthonunk sorozatban kapta meg 2007-ben, majd feltűnt egy epizód erejéig a McLoad lányaiban. Az első komolyabb szerepe a Neighbours sorozatban volt, ahol Josh Taylort alakította. Itt együtt szerepelt bátyjával, Luke-kal. Hemsworth elmondása szerint van közöttük versengés, de csak baráti: „Testvérek vagyok, és persze, versenyzünk egymással, de ez egy jó dolog, hiszen messzebb lök minket, és mindig örülünk, amikor valamelyikünk szerződést kap”. A sorozatban 2008-ig szerepelt, összesen 25 részben. Karaktere szörfbalesetet szenvedett, így nem tudott lábra állni, míg szerelme, Bridget Parkel is mozgássérült volt egy autóbaleset végett.

Ugyanebben az évben feltűnt még a Bordélyházban két epizód erejéig Marc bőrébe bújba. Az Elefánt hercegnő fantasy sorozatban 2008-tól 2009-ig szerepelt, 26 részben, mint Marcus. Itt a banda gitárosát alakította.
2009 márciusában az USA-ba költözött, hogy karrierjét jobban tudja egyengetni. Bátyjával, Chrisszel, a managerük otthonában húzták meg magukat, William Wardnál, mielőtt lakást béreltek volna Los Angelesben.

ÁTTÖRÉS: AZ UTOLSÓ DAL (2009-2013)
2009-ben jelentkezett a Marvel Thor képregényfilmjének főszerepére, amit Kenneth Branagh rendezett, azonban végül Chris kerekedett felül. Ugyanebben az évben feltűnt a Nicolas Cage -féle sci-fi thrillerben, a Képletben, mint Spencer, és az ausztrál horrorban, a Háromszögben, mint Victor.

Ugyanebben az évben szerepet kapott a The Expendables - A feláldozhatók elős részében Sylvester Stallone oldalán, azonban a karakterét végül kiírták (Hemsworth feltűnik a második részben, mint mellékszereplő, 2012-ben). Miután megtudta, hogy kiírták a filmből, Chris elárulta, hogy testvére nagyon letört, azonban rá pár órára a rendező behívta az utolsó meghallgatásra a Thor szerepére. Hemsworth így véglegesen az USA-ba költözött az év márciusában. Májusban elvesztette a szerepet testvérével, Chrisszel szemben. Azonban időközben a Disney bejelentette, hogy Liam kapta meg a Will Blakelee szerepét a 2010-es Az utolsó dalban, ami Nicholas Sparkes novellájának adoptációja volt. Itt ismerkedett meg Miley Cyrusszal, aki a főszereplőt alakította maga az író kérdésére, Ronit. Hemsworth ekkor még csak három hete volt az USA-ban és nem volt leszerződve egy ügynökségnél sem. Feltűnt Cyrus When I Look at You videoklipjében az év augusztusában. A fiatalok nemcsak a képernyőn, hanem valóéletben is összemelegedtek. Hemsworth békét hozott Cyrus zűrös szerelmi életében, és Hollywoodban az új álompárként kezdték emlegetni őket.

Az év szeptemberében megjelent egy ausztrál vacsorapartin, ami a Foxtel televíziót népszerűsítette. 2010 márciusában jól indult az éve: a Details magazin Hemsworthot választotta az egyik legnagyobb feltörekvő, következő generációs színésznek. Később, ugyanebben a hónapban megerősítették, hogy szerepet kapott az Arabian Nights 3D-s akciófilmben, amit Chuck Russel rendezett. Pletykálták, hogy ajánlatot kapott Nora Roberts: Északi fény TV drámájába, miután Taylor Lautner visszalépett.

Hemsworth volt a Nickelodeon Australian Kid's Choice Awards 2010-es házi gazdája. Miley Cyrusszal pedig hazavihették a Kedvenc csók díját.

Szerepet kapott emellett Zac Brown Band Colder Weather videoklipjében az év végén.

AZ ÉHEZŐK VIADALA (2011-2015)
2011-ben elérkezett Az utolsó dal után a végleges elsöprő siker, hiszen megcsípte a Lionsgate által vászonra vitt Gale Hawthorne szerepét Az éhezők viadala trilógiában, aminek alapja Susan Collins sikeres regényei voltak. Az első film 2012-ben jelent meg. A női főszerepet az Oscar-díjas színésznő, Jennifer Lawrence kapta, aki a szerepe – Katniss – kedvéért barnára festette szőke haját.

Feltűnt emellett The Expendables - A feláldozhatók 2. részében, mint Billy The Kid, egy rövid jelenet erejéig. 2011 júniusában aláírt egy újabb szerződést, ami egy háborús dráma főszerepére kötelezte el, a Szerelem és becsületre, amiben Aimee Teegarden és Teresa Palmer oldalán játszhatott.

Az éhezők viadala sztorija egy nem túl távoli jövőt festett fel, amiben Amerika már a múlté, és Panem országa található egyedül a világon. Panem 12 körzetét a zsarnoki Kapitólium irányítja. Az első körzet a leggazdagabb, míg a 12. körzet a legszegényebb. A történet középpontjában egy 16 éves lány áll, Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence), aki sokak szerint áttörést hozott a hősnők világában. Katniss anyukájával és húgával él Panem 12. körzetében, édesapja bányarobbanásban meghalt. Családját Gale-lel (Liam Hemsworth) közösen vadászatból tartják el. Panemben minden évben megrendezésre kerül az ún. Éhezők Viadala, amikor minden körzetből egy 12 és 18 év közötti fiút és lányt választanak ki, akiknek élet-halál harcot kell vívniuk egy berendezett arénában. A kiválasztás reggelén Katniss húgát, Primet húzzák ki, aki helyett nővére önként jelentkezik. A másik kiválasztott Peeta Mellark (Josh Hutcherson) lett, a helyi pék fia. A történetben kialakul egy szerelmi háromszög hármójuk között, főleg, miután Peeta és Katniss győztesen kerül ki a viadalból, és el kell játszaniuk szerelmüket, majd házasságukat is.

A film 2012 márciusában jelent meg, és globálisan hatalmas sikert ért el, az első héten több, mint 690 millió dollárt hozott. Hemsworth hírneve egyik pillanatról a másikra megugrott. A pletykák szerint azonban Miley Cyrus nagyon féltékeny volt Jennifer Lawrence, és kettőjük kapcsolata elkezdett megromlani.

2012-ben szerepelt a Borgore és Miley Cyrus közös klipjében, ami novemberben jelent meg. Itt egy unikornis formájában smárolt menyasszonyával.

2013-ban Emma Robert oldalán szerepet kapott a Tuti szajréban, majd a Paranoiában Harrison Ford, Gary Oldman és Amber Heard mellett.

2013 novemberében megjelent Az éhezők viadalának második része, Futótűz. Rá egy évre pedig megérkezett A kiválasztott első része, míg 2015 novemberében a második, befejező része a trilógiának.

Kis időre azonban leállt Az éhezők viadala: A kiválasztott második részének forgatása, miután Liam megsérült. Liamnek kiment a bokája az egyik jelenetnél, így egy hétig szüneteltették a forgatást.

Miley Cyrust 2012-ben jegyezte el, ami felrázta a sajtót és sokáig többször lecikkezték a házasságuk hírét. 2012. június 11-én bejelentették, hogy kitüntetik az Australians in Film rendezvényen. Hemsworth szívesen részt vett a rendezvényen június 27-én, amit az Intercontinental Hotelben rendeztek meg. Itt még menyasszonya, Miley Cyrus oldalán tűnt fel. Ez volt az első hivatalos megjelenésük, mint jegyesek.

Azonban a házassági hírek hamisnak bizonyultak, hiszen Hemsworth felbontotta az eljegyzésüket 2013 közepén, miután állítólag nem nézte jó szemmel Cyrus drasztikus változását a Bangerz lemezével. Belső források elárulták, hogy Liam imádta Cyrus rövid, szőke haját, azonban polgárpukkasztó viselkedése szégyenbe hozta őt. Az énekesnő azonban többször célzott arra, hogy megcsalta őt Hemsworth, és ezért szakítottak.

2013-ban augusztus 10-én volt Mileyval az utolsó közös megjelenésük a Paranoia premierjén. Nem sokkal később megjelentek a különválásukról szóló hírek.

Az éhezők viadalával karrierje hatalmas fordulatot vett, az A-listás színészek közé került be. 2014-ben szerepelt a Cut Bankben, mint Dwayne McLaren. 2015-ben pedig a Saturday Night Live műsort vezette bátyja, Chris Hemsworth oldalán.

Cyrus Bangerz nagylemezén ő ihlette a a Wrecking Ball slágert további dalok mellett, mint a Someone Else, Drive, Rooting for my Baby és FU. A Wrecking Ballról az egyik koncertjén ezt mondta: „Az exem nem akart rólam hallani többet, szóval gondoltam, írok egy dalt róla, amit hallani fog, ha kocsiba ül, vagy, ha kávézóba megy, vagy, ha éppen csak bevásárol.”

2015-ben három további szerepet tudott magáénak: A kiválasztott befejező része mellett A ruhakészítőben is szerepelt, amiben az Oscar-díjas Kate Winslet szerelmét alakította, mint Teddy McSwiney. A filmet 2014 nyarán forgatták le. Ezután feltűnt a The Muppets. sorozat egyik epizódjában, itt saját magát játszotta el.

A trilógia végén pedig elárulta, hogy nem fűzik romantikus szálak JLawhoz, sőt, egyenesen utált vele csókolózni. „Ő az egyik legjobb barátom, nagyon szeretem őt, de ha csókjelenetünk van, előtte pont mindig eszik valami undorítót. »Ja, tonhalat ettem« vagy »Fokhagymát ettem, és nem mostam meg a fogam«, én meg »fantasztikus, alig várom, hogy megkóstolhassam!«”

Emellett egy filmfesztiválon elmondta, egy dolog, amit utál a színészkedésben, azok a szexjelenetek. Mindig nagyon furcsa, amikor az embernek le kell vetkőznie a stáb és más színészek előtt. A jelenet közben okés a dolog, mert nem érzed kényelmetlenül magad, amikor forognak a kamerák – vallotta a színész.

EGYÉB FILMES SZEREPEK, KAPCSOLATA MILEY CYRUSSZAL (2016-tól napjainkig)
Miley Cyrusszal három évvel szakításuk után, 2015 decemberében újra egymásra találtak. Cyrus segédkezett Hemsworthnak egy kutyus örökbefogadásában. 2016 elején pedig össze is bútoroztak, de ekkor még csak pletyka volt, hogy ismét együtt vannak. Azonban az év tavaszán már biztosra vehettük: újra egymásra találtak Liam Hemsworth-tal. Az énekesnő ismét hordani kezdte eljegyzési gyűrűjét, és úgy tűnik, most nagyon jól megvannak együtt. Liam emellett megváltást hozott az énekesnő életébe, akinek viselkedése 180 fokos fordulatot vett, ismét boldognak és kiegyensúlyozottnak tűnt korábbi botrányai után. Noah Cyrus, Miley testvére elmondta, hogy imádják Liamet, és nagyon örül annak, hogy újra egymásra találtak nővérével.

„Miley egészen megváltozott, de úgy tűnik, élvezi a dolgot. Jógázik, és egészségesen él, a partizást is abbahagyta, és sokkal jobban vigyáz magára. Most, hogy Liam visszatért az életébe, sokkal rendesebben viselkedik, egészen megszelídült” – nyilatkozta egy közelálló barátjuk.

Az évet emellett A munka hősei sorozatban kezdte, ahol csupán egy epizódban szerepelt, mint Cushing Wand. Forgattak egy öt perces háborús rövidfilmet Chin Hannel és Jeff Goldblummal, ami az United World News Special: The War of 1996, a Special Report elnevezést kapta. Ez 2016. június 16-án jelent meg az Államokban.

Június 23-án került bemutatásra A függetlenség napja: Feltámadás, ami egy akciófilm és Jake Morrisont alakította benne. A film közepes sikert aratott a nézők körében, az IMDb-n 113 ezer szavazatból 5,3-as értékelést kapott.

Utolsó bejelentett projektje egy westernfilmben, a The Duel-ben volt, és ez június 24-én jelent meg. Itt David Kingston szerepébe bújt Woody Harrleson oldalán.

2017-ben élvezi a pihenését a Cyrus családdal. Márciusban szárnyra kelt az a hír, miszerint titokban összeházasodtak, miután Miley édesapja egy fehér ruhás fényképet közölt a lányáról: „Ha te boldog vagy, akkor én is”. Billy Ray később tisztázta a híreket, miszerint a fotó egy videoklip forgatásán készült, emellett húga, Noah is tagadta a pletykákat a Kids' Choice Awardson.

HÍRES TESTVÉREK
Mind a három Hemsworth testvér Hollywood szívtipróihoz tartoznak. Chris szerepelt a Star Trekben, a Thorban, a Bosszúállókban és a Hófehér és a vadászban is. A legidősebb testvér, Luke, akinek a karrierje leginkább Ausztráliában helyezkedik el.

————————————————————————————————————————————


SZEMÉLYES ÉLET

http://i.imgur.com/mmWyCH1.jpg

Az utolsó dal forgatásán, 2009-ben, megismerkedett Miley Cyrusszal, akivel rövidesen randizni kezdett. Eljegyzésüket 2012 júniusában jelentették be. Ekkor összeköltöztek Cyrus Los Angeles-i luxusvillájában. Kapcsolatuk 2013 szeptemberében ért véget. 2014 júliusában Hemsworth a megcsalós pletykák ellenére azt mondta, Cyrus és ő mindig legjobb barátok lesznek, és nagyon erős kapcsolat fonja őket össze.

Nem sokkal a szakításuk után Eiza Gonzalezzel kapták lencsevégre Las Vegasban félreérthetetlen helyzetben. A flingjük meglehetősen rövid volt.

2016 elején azt pletykálták, hogy a pár ismét egymásra talált, miután Malibuban többen látták őket és Cyrus ismét hordani kezdte az eljegyzési gyűrűjét. Miley a The Ellen DeGeneres Show-ban erősítette meg októberben, hogy igen, ismét összejöttek és ismét jegyesek.

JÓTÉKONYSÁG
Hemsworth nagy támogatója az Australian Childhood Foundationnek. Hemsworth így nyilatkozott az alapítványról: „Nekem vannak a világ legjobb szüleim. 20 éve dolgoznak a gyermekek védelmében és ebben neveltek fel engem is. A világ nagyon ijesztő lehet a gyermekek számára. Fontos, hogy legyen egy otthonuk, ami biztonságos számukra”. Nem tudja, hogy a gyermekeknek valóban hőse-e, azonban fő célja, hogy jó példakép legyen számukra.

10 ÉRDEKESSÉG
http://i.imgur.com/s1dhgOE.jpg

– 1990. január 13-án született Melbourne-ben
– Ő a legfiatalabb testvér Chris és Luke Hemsworth mellett
– Holland, német, angol, ír és skót vér is folyik az ereiben
– Imád szörfözni
– Mikor először érkezett LA-be, a managerüknél húzták meg magukat
– Fiatal korukban nem jöttek ki, mikor a szülők elutaztak, különböző nagyszülőknél helyezték el a testvéreket
– A meghallgatások előtt parkettázásból élt meg
– A Thor szerepét testvérével, Chrisszel szemben vesztette el
– Megszállottja a mókusoknak, és először Az utolsó dal forgatásán látott egyet
- Vegán

VEGETÁRIÁNUS
A Men's Fitnessnek nyilatkozott először a vegán életmódjáról: „Nem érzem rosszul magam, hogy így étkezek, sőt, nagyon jól vagyok. Mentálisan és fizikálisan egyaránt.”
A PETA a legszexibb vegetáriánus celebjének választotta 2016-ban. Menyasszonya, Miley Cyrus is vegán, közösen pedig több állatjuk is van, beleértve csirkéket, egy malacot és több kutyust is.

TETOVÁLÁSOK
http://i.imgur.com/sMZxfu4.jpg

Van egy tetoválása a karján, ami megegyezik Miley Cyrus kartetkójával. A pár nem erősítette meg, hogy direkt illeszkedik-e. A tetoválás ezt írja: „If he fails, at least he fails while daring greatly”

ELÉRHETŐSÉG

Twitter
Instagram
Facebook

FAN-MAIL
Liam Hemsworth
William Morris Endeavor Entertainment
9601 Wilshire Blvd.
3rd Floor
Beverly Hills, CA 90210-5213
USA

&

Liam Hemsworth
Mark Morrissey and Associates
16 Princess Avenue
Rosebery, NSW 2018
Australia

————————————————————————————————————————————


FILMOGRÁFIA
»» 2016 The Duel / David Kingston
Texas, 1887. A határváros Hermon közelében halott mexikóiakat mos partra a Rio Grande. David Kingstont texasi lovacsendőr feladata, hogy fény derítsen az ügyre. Kiderül, a kisvárost a próféta Abraham Brant, David apjának gyilkosa uralja. Texas, 1887. Az Egyesült Államok és Mexikó közötti határváros, Hermon közelében halott mexikóiakat mos partra a Rio Grande. David Kingstont texasi lovasrendőr feladata, hogy fény derítsen a titokzatos gyilkosságokra. Hamarosan kiderül, hogy a kisvárost a próféta Abraham Brant, ismertebb nevén a Prédikátor uralja vaskézzel. Abraham volt az, aki egy párbajban megölte David apját, amikor ő még gyerek volt. A törvény emberének a személyes bosszú és a hivatali kötelesség között kell választania. / Port

»» 2016 A függetlenség napja: Feltámadás / Jake Morrison
Mindig sejtettük, hogy így lesz. Tudtuk, hogy visszajönnek. Egyszer győzött az ember a Föld ellen támadó elképesztő túlerővel szemben, de az idegenek nem nyugodhattak bele a kudarcba. Szükségük van a világunkra, és tudják, hogy hatalmas technikai fölényük segíti őket. Arra viszont nem készülnek, hogy ez a fölény már minket is segít. Az űrből érkezett támadó járművek roncsai elképesztő tudáshoz segítették az emberiséget. A Föld népei összefogtak és együtt készültek a második támadó hullámra. De minden hiábavaló: arra az erőre, amivel lecsapnak, nem lehetett felkészülni. Ismét csupán néhány bátor férfin és nőn múlik, hogy visszafordítsák a visszafordíthatatlant: egyre kisebb az esély arra, hogy megmarad az emberiség. / Port

»» 2016 United World News Special: The War of 1996, a Special Report / Jake Morrison

»» 2016 A munka hősei (sorozat) / Cushing Ward

»» 2015 Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész / Gale Hawthorne
Az éhezők viadala: A kiválasztott - II. rész az eddigi történetet drámai erővel lezáró végjáték, amelyben Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) felismeri, hogy már nem egyszerűen a túlélésért, hanem a jövőért kell küzdenie. Panem országát lángba borítja a totális háború, Katniss pedig végső leszámolásra készül Snow elnökkel (Donald Sutherland). Legjobb barátai - Gale (Liam Hemsworth), Finnick (Sam Claflin) és Peeta (Josh Hutcherson) - támogatásával Katniss kockázatos küldetésre indul és a 13-as körzet legjobbjaival együtt életét kockáztatja Panem polgárainak felszabadításáért. A harcosok merényletet terveznek Snow elnök ellen, akinek rögeszméjévé vált a fiatal lány elpusztítása. A Katniss előtt álló halálos csapdák, kegyetlen ellenfelek és erkölcsi dilemmák az Éhezők viadalának minden eddigi próbatételénél nagyobb megpróbáltatásokat jelentenek a siker felé vezető úton. / Port

»» 2015 The Muppets. / Liam Hemsworth

»» 2015/I A ruhakészítő / Teddy McSwiney
Egy gyönyörű nő visszatér ausztráliai szülővárosába, ahol varrógépével és egyedi gyártású ruháival megreformálja a vidéki helység asszonyainak öltözködését. Eközben azonban édes bosszút áll mindazokon, akik korábban ártottak neki. Rosalie Ham bestseller regénye alapján.

»» 2015 Saturday Night Live (TV sorozat) / Liam Hemsworth

»» 2014 Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész / Gale Hawthorne
Miután Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) másodszor is túlélte az éhezők viadalát, új életet kell kezdenie a 13. körzetben. Bár nehezen dolgozza fel korábbi otthona és Peeta elvesztését, hamarosan új, minden eddiginél fontosabb döntés meghozatalára kényszerül. A lázadók immár nyílt felkelést indítottak a Kapitólium zsarnoksága ellen, melyhez egyre több körzet csatlakozik. Katniss a forradalom vezéralakjaként reményt adhat nekik, és épp ez az, amire Snow elnök (Donald Shuterland) is számít. Hamarosan mindenki számára nyilvánvalóvá válik Snow ördögi terve. / Port

»» 2014 Cut Bank / Dwayne McLaren
Egy fiatal férfi élete egyik pillanatról a másikra darabjai hullik, miután szemtanúja lesz egy gyilkosságnak vidéki szülővárosában, Cut Bankben.

»» 2013 Az éhezők viadala: Futótűz / Gale Hawthorne
Ugyan Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) és Peeta Mellark (Josh Hutcherson) megnyerték az éhezők viadalának 74. évi versenyét, szenvedéseik még korántsem értek véget. Győzelmük ugyanis nem jelenti azt, hogy biztonságban visszatérhetnek szeretett otthonukba, részt kell venniük a győzelmi körúton, végig kell látogatniuk az összes körzetet Panemben. Közeledik azonban a 75. éhezők viadala, Snow elnök (Donald Sutherland) pedig új szabályt hoz az esemény tiszteletére. Idén az eddigi győztesek közül választanak harcosokat, hogy összemérjék erejüket egy mindent eldöntő és az éhezők viadalához méltó küzdelem során. Az új aréna pedig temérdek kellemetlen meglepetést tartogat a kiválasztottaknak.


»» 2013/I Paranoia / Adam Cassidy
New York közepén a toronyházak labirintusában számtalan mamutcég ontja magából a dollármilliárdos megbízásokat. Ha ott egyszer is hibázol, máris az utcán találod magadat, hacsak meg nem zsarol a főnököd. Az ambíciókkal teli fiatal pályakezdő Adam (Liam Hemsworht) mindent megtesz azért, hogy előre jusson a ranglétrán, ám egy hiba után nem mindennapi második esélyt kap kegyetlen ördögi főnökétől, Wyattől (Gary Oldman): a cég versenytársánál, Wyatt egykori mentoránál, Jock Goddardnál (Harrison Ford) kell kémkednie. És Adam számára csomagban érkezik a Manhattan exkluzív: siker, menő autók, pénz, csillogás,a legjobb nők. Azonban Adam hamar rájön, hogy ő is csak egy bábu Wyatt játszmájában. Meg kell találnia a menekülő utat, mert Wyatt mindenre képes, hogy az előnyt megszerezze. Gyilkosság? Az is belefér. De egy valamivel nem számol, hogy a királyok közt a gyalog lehet az igazi vezér. / Port

»» 2013 Tuti szajré / Chris Potamitis
Két gyermekkori jó barát eltervezi, hogy kirabolja az egyik legnagyobb pénzraktárt, ahol több millió dollár hever, szinte őrizetlenül. Chris (Liam Hemsworth) nagy nehezen biztonsági őr lesz a pénzszállítóknál, és úgy tűnik, végre egyenesbe jön. Ám amikor apja munkanélkülivé válik, Eddie haverja (Michael Angarano) ráveszi arra, hogy rabolják ki a raktárt. Minden bizonyíték arra utal, hogy a maffia tette, ám Ransome nyomozó (Dwayne Johnson) nem dől be a fiúknak. / Port

»» 2013 Szerelem és becsület / Mickey Wright
A hatvanas évek, a Holdraszállás idején. A Vietnamban szolgáló Dalton megtudja, hogy a barátnője szakított vele. A fiú nem hajlandó lemondani róla, megfogadja, ha törik, ha szakad kivesz egy hét „szabadságot”, és hazautazik, hogy visszahódítsa. A legjobb barátja, Mickey mindent megtesz, hogy segítsen neki. Mindössze hét nap kell, hogy hazajussanak, meggyőzzék Jane-t, majd visszamenjenek a háborúba, anélkül, hogy felfedeznék szökésüket. Ám a lányt a háborúellen mozgalom közepén találják az aktivista barátjával. / Port

»» 2012 The Expendables - A feláldozhatók 2. / Billy The Kid
Barney Ross (Sylvester Stallone), Lee Christmas (Jason Statham), Yin Yang (Jet Li), Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), Dézsma (Randy Couture) és Hale Caesar (Terry Crews) újra együtt vannak, sőt két taggal, Billyvel, a Kölyökkel (Liam Hemsworth) és Maggie-vel (Yu Nan) még bővülnek is, amikor Mr. Church (Bruce Willis) összetrombitálja a csapatot egy látszólag egyszerű melóra. Barney és régi vágású zsoldosai könnyen jövő dohányban reménykednek, ám amikor egyiküket brutálisan meggyilkolják, a feláldozhatók bosszút esküsznek. Hiába járnak idegen területen, ahol minden ellenük dolgozik, a revánsvágytól fűtött csapat elszántan küzd, miközben az idővel versenyt futva egy váratlan veszélyt is el kell hárítaniuk, hiszen 2,7 kg tiszta plutóniummal már a világ egyensúlyát is meg lehet borítani. / Port

»» 2012 Az éhezők viadala / Gale Hawthorne
A jövőben járunk, amikor Észak-Amerika romjain Panem országának tizenkét körzete található. Minden évben minden körzetből a Kapitólium kiválaszt egy-egy tizenkét és tizennyolc év közötti fiút és lányt, akiknek részt kell venniük az Éhezők viadalán. Az életre-halálra zajló küzdelmet élőben közvetíti a tévé. A tizenhat éves Katniss Everdeen egyedül él a húgával és az anyjával a Tizenkettedik Körzetben. Amikor a húgát kisorsolják, Katniss önként jelentkezik helyette a Viadalra, ez pedig felér egy halálos ítélettel. De Katniss már nem először néz farkasszemet a halállal - számára a túlélés a mindennapok része. Ha győzni akar, olyan döntéseket kell hoznia, ahol az életösztön szembekerül az emberséggel, az élet pedig a szerelemmel. / Port

»» 2010 Az utolsó dal / Will Blakelee
Az utolsó dal egy kicsiny amerikai tengerparti városban játszódik, és a középpontjában egy családjától elidegenedett apa áll, aki esélyt kap arra, hogy együtt töltse a nyarat lázadó tinédzser lányával, akit hosszú évek óta nem látott. Az újbóli kapcsolatfelvétel igen nehezen indul, ám szerencsére van egy közös érdeklődési pontjuk: a zene. És a zenén keresztül megismerhetjük a család történetét: barátságokat, titkokat és árulásokat, az első szerelmet és a második esélyt.

»» 2009 Háromszög / Victor
Jess (Melissa George) a barátai hajókirándulásra indul, azonban nem is sejti, hogy a felhőtlen utazás hamar véget ér, és nemsokára elképzelhetetlen borzalmakat kell túlélnie a tengeren. Mert amikor viharba keverednek nincs más lehetőségük, minthogy felszálljanak egy közelben álló óceánjáró hajóra, melyről Jessnek meggyőződése, hogy már járt rajta. A rejtélyes hajó látszólag teljesen elhagyatott, a fedélzeten lévő órák mind megálltak. De hamar rá kell jönniük, hogy nincsenek egyedül, és valaki vagy valami egyesével vadássza le őket...

»» 2008-2009 Elefánt hercegnő (TV sorozat) / Marcus
Alexandra Wilson egy mesés birodalom hercegnője, akinek meg kell tanulnia varázsolni, hogy elfoglalhassa a trónt, amire gonosz nagybátyja pályázik. Ebben segít neki három barátja és királyi tulajdona, Anala az elefánt.

»» 2009 Képlet / Spencer
Egy iskolai avatóünnepségén elteszik a gyerekek jövőről készült rajzait egy időkapszulába, köztük azt is, amelyik véletlenszerűnek tűnő számsorokat tartalmaz. A kislány elmondása szerint láthatatlan emberek suttogták neki a számokat. Ötven évvel később a kislány által írt számok Caleb Koestlerhez (Chandler Canterbury) kerülnek, aki megmutatja azt az apjának, a híres asztrofizikusnak. John Koestler (Nicolas Cage) megdöbbenve fedezi fel, hogy a számok dátumokat jelentenek, amelyek a világot sújtó nagy katasztrófák időpontjait jelzik az elmúlt ötven évben. A számsort összeállító kislány lánya, Diana (Rose Byrne) segítségével John Koestler versenyt fut az idővel, hogy megakadályozza a végső katasztrófát, az apokalipszist, ami előre elrendeltetett. Alex Proyas filmje.

»» 2009 Bordélyház (TV sorozat) / Marc

»» 2007-2008 Neighbours (TV sorozat) / Josh Taylor

»» 2007 McLeod lányai (TV sorozat) / Damo

»» 2007 Otthonunk (TV Series)
2 felhasználónak tetszik: Lindsay019, LexiCobain
2017. március 25. 11:29 #3
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔
 
Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.04.22.
Hozzászólás: 4956
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Offline offline
http://starity.hu/images/users/58811/800x600/1490437308.jpg


KEZDETEK
Liam Hemsworth 1990. január 13-án született az ausztrál fővárosban, Melbourne-ben. Édesanyja, Leonie (született van Os) angoltanárnő, édesapja, Craig Hemsworth pedig társadalombiztosítási tanácsadó. Van két bátyja, Chris és Luke Hemsworth, akik szintén színészként keresik a kenyerüket. Anyai nagyapja holland bevándorló volt, de rendelkezik angol, ír, skór és német felmenőkkel is. Liam egy interjú során elárulta, hogy bár vannak szerepek, melyekért mindhárman versenybe szállnak, a versengés mindig barátságos: "Fivérek vagyunk, és mindig versengünk, de ez egy jó dolog, ez hajt minket, és mindig boldogok vagyunk, akármikor valamelyikünk leszerződik valamire."

Liam nyolcadik osztályos volt, amikor ő és családja a Melbourne-től Dél-Keletre fekvő kis ausztrál szigetre, a Fülöp-szigetre költöztek. Liam elmondása szerint az idejét itt főként a bátyjaival történő közös szörfözéssel töltötte. 2009 márciusában az Egyesült Államokba költözött, hogy ott építsen karriert magának. Ő, és Chris eleinte Chris menedzserének, William Wardnak a vendégházában laktak, majd kibéreltek maguknak egy saját Los Angeles-i lakást.

KARRIER
2007-2009: Karrierje kezdetén

Mielőtt színésszé vált volna, hat hónapig padlóburkolással foglalkozott. Komolyan fontolóra vette, hogy bátyja nyomát kövesse a középiskolában azzal, hogy részt vett iskolai darabokban. Végül felfogadott egy ügynököt. 16 éves korában ment el az első meghallgatására, karrierje pedig 2007-ben kezdett beindulni, amikor vendégszereplőként tűnt fel az Otthonunk és a McLeod lányai című televíziós másorokban. 2007. július 8-ának hetén csatlakozott a Neighbours című ausztrál szappanopera forgatásához, melyben korábban bátjya, Luke is feltűnt. Karaktere, Josh Taylor két éven át, 2007-ben és 2008-ban is állandó szereplője volt a műsornak. Egy atletikus testalkatú, deréktól lefelé lebénult fiút alakított, a Bridget Parker nevű karakter támogatója, majd szerelme volt, aki egy autóbalesetet követően deréktól lefelé a fél oldalára lebénult. 2008-tól feltűnt a gyerekek számára készült Elefánthercegnő című sorozatban, melyben Marcus bőrábe bújt, aki a főszereplő együttes gitárosa. Később szerepet kapott a Bordélyház című televíziós sorozatban, majd a brit Háromszög című filmben volt látható. Egy kis szerepben feltűnt a Nicolas Cage főszereplésével készült Képletben is, mint a Massachusettsi Technológiai Intézet hallgatója.

2010-2011: Áttörés Az utolsó dallal
2009-ben szerepet kapott Sylvester Stallone oldalán The Expendables - A feláldozhatókban, de karakterét végül kiírták a szövegkönyvből. (Ezt kárpótolandóan később mellékszereplőként tetszelgett a The Expendables - A feláldozhatók 2.-ben.) Bátyja, Chris egy interjú során elmondta a Movieline-nak, hogy pár órával azután, hogy kiderült, Liam nem szerepelhet A feláldozhatóban, Kenneth Branagh rendező felhívta őt, hogy készítsenek próbafelvételeket a 2011-es Thor című film főszerepéhez. Így 2009 márciusában az Államokba költözött, hogy próbafelvételeket készítsenek. Habár a szerepet végül bátyja, Chris kapta meg májusban, a Disney egy héttel később bejelentete, hogy Liam megkapta az egyik főszerepet, Will Blakelee karakterét a 2010-es Az utolsó dal című drámában, ami Nicholas Sparks azonos című regényán alapul. A filmben Miley Cyrus karakterének szerelmét alakítja. Nikki Finke hírt adott arról, hogy Liam csak három hetet töltött akkor az Egyesült Államokban, és még nem talált ügynököt, amikor kiválasztották a szerepre. Ezután feltűnt Miley Cyrus "When I Look At You" című dalának hivatalos videóklipjében is, amit 2009. augusztus 16-án vettek fel.

2009 szeptemberében Liam részt vett egy gálaesten, hogy a Foxtel nevű ausztrál prémium csatornát promótálja. 2010 márciusában a Deadline magazin a "Hollywood Főszereplő Férfijainak Következő Generációja" című cikkjében Liamet is szerepeltette. Ugyanebben a hónapban bejelentésre került, hogy Liam tárgyalásokat folytat az Arabian Nights című 3D-s akciófilmmel kapcsolatban, amit Chuck Russell rendez majd az Inferno Entertainment számára. Később megerősítésre került hogy szerepelni fog a filmben. Mindemellett felajánlották neki a Northern Lights című film főszerepét, miután Taylor Lautner kihátrált a David Ellison által finanszírozott projektből.

2010-ben ő volt a Nickelodeon Nickelodeon Australian Kids' Choice Awards gála műsorvezetője, ahol egyébként Miley Cyrusszal közösen elnyerték a legjobb csókjelenetért járó díjat. Ezután a Zac Brown Band "Colder Weather" című dalához készült videóklipben volt látható.

2012-től napjainkig: Világhírnév Az Éhezők Viadalával
2011. április 4-én a Lionsgate bejelentette, hogy Liam lesz az egyik főszereplő, Gale Hawthorne Az Éhezők Viadala című filmben, mely Suzanne Collins azonos című regényén alapul. A történet a távoli jövőben játszódik, ahol az Egyesült Államok területén megmaradt Panemben gyerekek vesznek részt egy halálig tartó televíziós gladiátorjátékban. A címhez is méltóan Liamnek keményen kellett edzenie a szerep miatt, amihez motivácot bátyja szolgáltatta: "A forgatás előtt a legnagyobb inspirációm a bátyámtól eredt, aki a következőt írta nekem: »Hé, dagi, a címe Az Éhezők Viadala és nem A Zabálók Viadala.« Úgyhogy elkezdtem sokkal többet edzeni és kevesebbet enni."

A filmet 2012 márciuásban mutatták be az Egyesült Államokban, Jennifer Lawrence főszereplésével, és hatalmas siker lett, több mint 690 millió dollárt hozott a jegypénztáraknál. Liam állítása szerint nagy hatással volt rá a film: "Az Éhezők Viadala határozottan megváltoztatta az életem. Annyi különböző kérdést hozott fel a saját személyiségemmel kapcsolatban, és arról, merre tartok. Úgy értem, mielőtt ez az egész elkezdődött volna, tényleg úgy éreztem, hogy már megoldottam. Mint, tudod, minden rendben lesz, én ez a személy vagyok és tudom, mi akarok lenni és tudom, merre akarok menni. De aztán elért arra a pontra, amikor azt hiszem elkezdtem duplán megkérdőjelezni mindent. Olyan volt, mint hogy miért csinálom ezt? Hová juttat ez engem? Mi van, ha most ezt teszem, utána tejetem ezt? Nem a pillanatban éltem."

2011 júniusában csatlakozott a Szerelem és becsület című háborús dráma stábjához is, Aimee Teegarden és Teresa Palmer oldalán, melyben egy a vietnámi háborúból hazatérő katonát alakít. 2013-ban Emma Roberts mellett tűnt fel a Tuti szajréban, majd Harrison Ford, Gary Oldman és Amber Heard oldalán volt látható a Paranoiában. Ezután ismét Gale bőrábe bújt az Az éhezők viadala: Futótűzben, melyet 2013. november 21-én mutattak be hazánkban. A könyves trilógia összesen négy filmben került feldolgozásra: Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész 2014. november 20-án, Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész pedig 2015. november 19-én került bemutatásra Magyarországon.

2012. június 11-én a Los Angeles-i székhelyű non-profit szervezet, az Ausztrálok Filmekben bejelentette, hogy 2012. június 27-én kitüntetést adnak át Liamnek egy exklúzív vacsora keretein belül, Hollywoodban. Liam részt vett a kizárólag meghívottak számára rendezett eseményre, amit a Century Cityben található Intercontinental Hotelben tartottak, oldalán menyasszonyával, Miley Cyrusszal. Ez volt a páros első nyilvános megjelenése, mint jegyespár. 2015-ben Liam Kate Winslet szerelmét alakította az ausztrál regényen alapuló A ruhakészítőben, amit 2014 nyarán Victoriában forgattak. Mivel a filmben van egy jelenet, amiben karaketere alsónemáre vetkőzik, hogy a varrónő feljegyezhesse méreteit egy új öltönyhöz, Liam alaposan készült a szerepre: "Hetekig nem ettem, és a felvétel előtt csináltam pár fekvőtámaszt. Bármikor, amikor az embernek le kell vetkőznie, jó ha csinál belőle párat." 2016-ban fontos szereplőként tűnt fel Roland Emmerich A függetlenség napja: Feltámadás című kalandos sci-fijében. Ezután Az Éhezők Viadala filmekből is ismert Woody Harrelson oldalán szerepelt a The Duel című westernben, amit 2016. június 24-én mutattak be az Egyesült Államokban.

MAGÁNÉLET
Az utolsó dal forgatása alatt ismerkedett meg Miley Cyrusszal, akivel 2009 júniusában összejöttek. Miután három évig "se veled, se nélküled" kapcsolatban éltek, 2012 júniusában bejelentették eljegyzésüket. Ugyanebben a hónapban közös tetoválást is villantottak: mindketten Theodore Roosevelt 1910. április 23-án a párizsi Sorbonne Egyetemen tartott beszédének egy-egy részletét varratták karjukra. Liamé az alábbi részlet: "If he fails, at least fails while daring greatly", míg Miley karján ennek hosszabb folytatása olvasható.

Együtt éltek Los Angelesben, de 2013 szeptemberében felbontották jegyességüket. 2014 júliusában Liam azt nyilatkozta, hogy ő és Miley "mindig is legjobb barátok" lesznek, és hogy "egy pillanatnyi és erőteljes kapcsolat" volt közöttük. 2016 elején szárnyra kaptak olyan híresztelések, mely szerint a párost együtt látták Liam malibui otthonában, és hogy Miley ujján ismét megjelent az eljegyzési gyűrű. Miley később, 2016 októberében az Ellen DeGeneres Showban erősítette meg a híreket, miszerint újra együtt vannak, és jegyben járnak. Olyan híresztelések is szárnyra kaptak, miszerint a páros máris megtartotta az esküvőt, mikor Miley édesapja kiposztolt egy képet lányáról, amiben fehér ruhában pózol. Hamarosan kiderült, hogy a ruhát csupán egy videóklip forgatása kedvéért vette fel, és egyelőre nem került sor a menyegzőre. Liam bátyja, Chris egyébként ellenzi kettejük házasságát, mert szerinte öccse még nem áll készen az elköteleződésre.

Az Ausztrál Gyermekkor Alapítvány egyik nagykövete. Beszélt a szervezethez fűződő kapcsolatáról: "Nekem vannak a legjobb szüleim, akiket csak kívánhatsz magadnak. Húsz évig dolgoztak a gyermekvédelemben és mindig is csak bátorítást és támogatást kaptam tőlük. A világ önmagában is elég ijesztő egy gyermek számára. Fontos, hogy az otthon mindig egy biztonságos hely legyen nekik." Amikor arról kérdezték, hogy elhiszi-e, miszerint a gyerekek hősként tekintenek rá, Liam azt válaszolta, hogy erről még nem tudott, de szeretne jó példakép lenni.

2016-ban több férfi színész is kifestette a mutatóujján a körmét, ezzel felhívva a figyelmet a gyemrekkori bántalmazás fontosságára. A mozgalomhoz Liam is csatlakozott, aki neonzöld színű körömmel fotózkodott, emelett pedig természetesen pénztbeli adománnyal is hozzájárult a Polished Man kampányhoz.

Liam vegán életmódot folytat, és azt nyilatkozta a Men's Fitness magazinnak, hogy "nem találtam negatívumot az így történő étkezésben. Csakis pozitívumot érzek, mentálisan és fizikailag is." A PETA 2016-ban kinevezte őt a legszexibb vegetáriánus hírességnek.

ÉRDEKESSÉGEK
- Elsa Pataky a sógornője (Chris felesége).
- Kedvenc filmje többek között a Kincsvadászok (1985), a James Dean (2001), az Őranygallal, védtelenül (2006), A tégla (2006) és a Tesó-Tusa (2008).
- Kedvenc színésze többek között Leonardo DiCaprio, Heath Ledger és Paul Newman.
- Unokatetsvére, Rob Hemsworth egy oszrtiga-farmer, aki versenyzett a My Kitchen Rules hatodik évadában, Victoriát képviselve.
- Nagybátyja, Ros Ansell inspirálta a Krokodil Dundee (1986) című filmet. Rod felesége Liam nagynénje (édesanyja testvére), Joanne van Os volt, aki íróként dolgozik.
- Gyerekként odavolt Alyssa Milanóért, akit kedvenc heti műsorában, a Bűbájos boszorkákban látott.
- Ő volt az első celebritás, aki a "Diesel Only The Brave" parfüm arca lett (2016-ban).
- Mielőtt színészkedni kezdett volna, számos különleges munkát kipróbált: volt parkőr, pékségben segéd, és egy bowling terem alkalmazottja is.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
2010 - Az utolsó dal - Young Hollywood - Az év áttörő színésze - Díj
2010 - Az utolsó dal - Nickelodeon Australian Kids' Choice Awards - Kedvenc csókjelent - Díj
2010 - Az utolsó dal - Teen Choice Awards - Áttörő férfi színész - Díj
2010 - Az utolsó dal - Teen Choice Awards - Legjobb csókjelenet - Jelölés
2010 - Az utolsó dal - Teen Choice Awarda - Legjobb dráma - Jelölés
2010 - Az utolsó dal - Teen Choice Awards - Legjobb filmes kémia - Jelölés
2012 - Az Éhezők Viadala - Teen Choice - Jelenetet ellopó férfi - Jelölés
2012 - Az Éhezők Viadala - People's Choice Awards - Legjobb kémia (megosztva Jennifer Lawrence-szel és Josh Hutchersonnal) - Díj
2012 - Az Éhezők Viadala - MTV Movie Award - Legjobb áttörő előadás - Jelölés
2012 - Az Éhezők Viadala - MTV Movie Award - Legjobb stáb - Jelölés
2012 - Az Éhezők Viadala - Teen Choice Award - Legdögösebb pasi - Jelölés
2014 - Az éhezők viadala: Futótűz - Teen Choice Award - Legjobb színész sci-fi/fantasy filmben - Jelölés
2015 - Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész - Teen Choice Award - Legjobb színész sci-fi/fantasy filmben - Jelölés
2017 - A függetlenség napja: Feltámadás - People's Choice Awards - Kedvenc színész akciófilmben - Jelölés

Filmek
2016 The Duel ... David Kingston
2016 A függetlenség napja: Feltámadás / Independence Day: Resurgence ... Jake Morrison
2016 United World News Special: The War of 1996, a Special Report (rövidfilm) ... Jake Morrison
2015 Az éhezők viadala: A kiválasztott - Befejező rész / The Hunger Games: Mockingjay – Part 2 ... Gale Hawthorne
2015 A ruhakészítő / The Dressmaker ... Teddy McSwiney
2014 Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. rész / The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 ... Gale Hawthorne
2014 Cut Bank ... Dwayne McLaren
2013 Az éhezők viadala: Futótűz / The Hunger Games: Catching Fire ... Gale Hawthorne
2013 Paranoia ... Adam Cassidy
2013 Tuti szajré / Empire State ... Chris Potamitis
2013 Szerelem és becsület / Love and Honor ... Mickey Wright
2012 The Expendables - A feláldozhatók 2. / The Expendables 2 ... Billy "The Kid" Timmons
2012 Az Éhezők Viadala / The Hunger Games ... Gale Hawthorne
2010 Az utolsó dal / The Last Song ... Will Blakelee
2009 Háromszög / Triangle Victor
2009 Képlet / Knowing ... Spencer

Sorozatok
2016 A munka hősei / Workaholics ... Cushing Ward (1 epizód)
2015 The Muppets. ... Liam Hemsworth (1 epizód)
2015 Saturday Night Live ... Liam Hemsworth (1 epizód)
2008-2009 Elefánt hercegnő / The Elephant Princess ... Marcus (26 epizód)
2009 Bordélyház / Satisfaction ... Marc (2 epizód)
2007-2008 Neighbours ... Josh Taylor (25 epizód)
2007 McLeod lányai / McLeod's Daughters ... Damo (1 epizód)
2007 Otthonunk / Home and Away (1 epizód)
6 felhasználónak tetszik: duracell, kurrek, Grace Benning, funny18, Glamster, Christo
2017. március 25. 12:00 #4
- törölt felhasználó -    
A pályázatot lezárom! Köszönjük a szép életrajzokat! Az arra kijelölt tagok és a pályázók holnap délig szavazhatnak! meghajolo.gif
1 felhasználónak tetszik: Glamster
2017. március 26. 12:12 #5
- törölt felhasználó -    
A pályázatot Lindsay019 nyerte! Gratulálok neki!
3 felhasználónak tetszik: duracell, Glamster, Lindsay019
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!