Starity

Meghan Trainor - Adatlap Pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. március 19. 12:35 #1
- törölt felhasználó -    
Szombat délig várjuk az értelmes, saját szavaiddal megfogalmazott életrajzokat és ide, nem az adatlapos topikba! Csak azt fogadjuk el, amit ide írsz! Másolás, webfordítós verzió nem elfogadott még mindig!
A pályázaton csak a nevezők és a kijelölt tagok szavazhatnak (Lindsay019, duracell, funny18, Grace Benning, Glamster, Lizzy Lewis, LexiCobain, _ToTo_, Christo - döntetlen esetén joe_r a "bíró")!
2 felhasználónak tetszik: ScreamQueens, lucymharding
2017. március 24. 16:06 #2
LeerdammerGirl
LeerdammerGirl
εh. ✿
 
Státusz.
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.10.20.
Hozzászólás: 6162
Csatolások: 3306
Azonosító: 234699
Offline offline
PROFILKÉPE
Amit tudni kell róla:
Meghan Elizabeth Trainor amerikai énekesnő, zeneszerző és producer. 11 éves korában kezdett el komolyabban érdeklődni a zene iránt. Karrierjét egész fiatalon indította el, 15 évesen már saját albumot készített. Az igazi áttörést a 2013-ban megjelent All About That Bass dala, valamint Title albuma jelentette számára. Ezt követte a szintén népszerű Lips Are Movin c. szám, valamint a No, utóbbi a Billboard 100 listán az előkelő harmadik helyet tudhatta magáénak. Második stúdióalbuma a 2016-ban debütált Thank You.
http://kepkezelo.com/images/bu4v1wy24so6l32pfn1f.jpg
KARRIER:

1993-2008: Korai évek
Meghan Elizabeth Trainor néven látta meg a napvilágot 1993. december 22-én, Nantucket-ben, Massachusetts államban. A városka egy szigeten fekszik az Egyesült Államok területén, lakóinak száma körülberül tízezer. Édesanyja Kelly Anne „Kelli” (lánykori nevén Jekanowski), édesapja Gary Trainor, mindketten ékszerészek. Az énekesnőnek két fivére van: az 1992-ben született Ryan és a fiatalabb Justin. Meghan zenész családba született: édesapja, Gary zenész és zenetanár is volt. Nagybátyja, Bob LaPalm egykoron a  NRBQ rockbanda tagja volt, Al Anderson oldalán. Nagynénje és trinidadi nagybátyja, Lisa és Burton Toney szintén dalszerzők és előadók.

Meghan mindössze hat éves volt, mikor énekelhetett a helyi metodista templomban, ahol édesapja kísérte őt orgonán. 11 éves korában már dalokat írt, első feldolgozása az 1938-as Heart and Soul c. dal volt. Az egyes dalokat a GarageBand alkalmazás segítségével vette fel, MacBook laptopján. Édesapja ösztönözte, hogy fedezzen fel különböző zenei stílusokat. 12 évesen az Island Fusion „univerzális parti bandában” énekelt, ahol főleg feldolgozásait és saját összeállításait adta elő. A banda tagja volt még nagynénje, fiatalabb öccse és apja is. Meghan négy évig énekelt a bandában. Játszott ekkoriban gitáron, zongorán és bongo dobon is. 13 évesen megírta első eredeti dalát, a Give Me a Chance-t. Nyolcadikos korában a család elhagyta Nantucket városát, ideiglenesen Orleans-ba költöztek. Későb telepedtek le Eastham északi részén, Massachusetts államban. A gyerekek itt jártak főiskolára (Nauset Regional High School), ahol Meghan zongoraleckéket vett, valamint időnként beállt pompomlánynak is. 3 évig játszott trombitán egy jazzbandában.

Mikor tinédzser volt, szülei ösztönözték, hogy vegyen részt különféle  dalszerző versenyeken, valamint elvitték őt olyan vállalatokhoz, melyek új dalszerzők és művészek után kutattak. 15 évesen gitárleckéket vett az NRBQ banda egyik tagjától, Jonny Spampinato-tól. Ekkortájt az énekesnő a Logic Studión keresztül adta ki számait, később pedig függetlenül, otthonában dolgozott, szülei segítségével.

2009-2013: Szárnybontogatás
15 és 17 éves kora között három albumot jelentetett meg függetlenül. Az egyes dalokat saját maga írta és vette is fel. A legelső a Meghan Trainor név alatt debütált 2009. december 25-én, a WCIB rádióállomáson keresztül. A Berklee zenei fősikola Summer Performance nevezetű programjához is csatlakozott 2009 és 2010 nyarán, ahol bejutott a döntőbe saját dalszövegeivel. 2010. április 16-án megjelent Take Care of Our Soldiers c. jótékonysági száma, egy amerikai csapattal közreműködve. A 2011-es évben Meghan két akusztikus albumot adott ki, az I’ll Sing with You-t, valamint az Only 17-t. Ekkortájt elnyerte a 2009-es International Acoustic Music Awards „Legjobb Női Előadó” díját, valamint a 2010-es New Orleans-i Dalszerzők Fesztiválján a fődíjat vihette haza. Ezen kívül 2011-ben a Tennessee Concerts zenei vetélkedőjén és a John Lennon Love Song dalszerző versenyen is kiemelkedő helyezést ért el.

2011-ben Meghant a Colorado-i zenei konferencián az NRBQ tagja, Al Anderson mutatta be, majd küldte kiadójához, Carla Wallace-hez. Rajta keresztül kötötte meg első szerződését a Nashville-i székhelyű Big Yellow Dog Music kiadóval, ekkor mindössze 17 éves volt. Ekkoriban ajánlott fel neki a Berklee zenei középiskola egy teljes ösztöndíjat, Meghan viszont ezt visszautasította, mondván, hogy inkább dalszerzői karrerjére szeretne fókuszálni. Az énekesnő mindenféle zenei stílust kipróbált, karrierét dalszerzőként indította be. Szeretett volna előadóművészként befutni, de még kissé bizonytalan volt. „Azt hitte, hogy ő egy dundi lány, akiből soha nem lesz művész.” - elevenítette fel édesapja. 2012-ben diplomázott le a Nauset Regional főiskolában. Második dala, a Who I Wanna Be 2012. április 24-én debütált.

2013-ban Nashville-be, New York-ba, majd Los Angeles-be utazott, hogy producerként dolgozhasson. Ezen kívül fő-és háttérvokálosként is dolgozhatott más előadóknál. Később megkapta első zeneszerzői jogdíját olasz és dán művészektől. 2013 júniusában megismerkedett Kevin Kadish producerrel Nashville-ben, közös ismerősök által. Kevin és Meghan is érdeklődött a retro zenei stílus iránt; elkezdtek együtt dolgozni. Később a szőkeség megelégelte a sok ingázást Los Angeles-be a zeneórák végett, de szülei nem szerették volna, ha elköltözne a városba, mert túl drága lett volna. 2013 novemberében azonban úgy döntött, elköltözik Nashville-be. Itt számos dalt írt olyan előadóknak, mint Sabrina Carpenter, Hunter Hayes, Rascal Flatts vagy az R5.

2014-2015: Title - A nagy áttörés
Kevin Kadish közreműködésével írták meg az All About That Bass c. dalt, 2013-ban. Meghan néhány ajánlatot visszautasítva saját maga vette fel a számot, az év szeptemberében. Ezután előadta az Epic Records elnökének, L.A. Reid-nek, a 2014-es év februárjában, majd szerződést is kötöttek. Troy Carter lett az énekesnő menedzsere. Az All About That Bass végül 2014. június 30-án debütált, a hozzá készült kisfilm pedig szintén óriási sikereket aratott. A dal 58 országban került fel az első helyre, és minden idők egyik legjobban eladott dala lett: világszerte 11 millió kelt el belőle.

A szám nagy hatással volt a popcsillag életére: elárulta, ettől lett sokkal magabiztosabb.
„A magabiztosság olyasvalami, amire egész életemben vágytam, mégis folyamatos bizonytalanságban nőttem fel a külsőmet illetően. Amikor az All About That Bass című dalomat írtam, azt kívántam, bár én is magabiztos lehettem volna. Egy nap azonban azt mondták nekem, megénekelhetném ezt az egészet, ez pedig segített nekem elhinni azt, hogy tényleg magabiztos vagyok.”- vallotta a szőkeség a People magazinnak adott interjújában.

Az All About That Bass-t követte Meghan első EP-je, a Title, mely 2014. szeptember 9-én debütált. A középlemez teljes egészében Meghan és Kevin munkája volt, és sikert sikerre halmozott: a Billboard 200-as listáján 15., a Canadian Albums Chart-on pedig 17. lett. 2014. október 21-én megjelent az énekesnő második dala, a Lips Are Movin. A hozzá készült kisfilm a Hewlett-Packard megbízásából jött létre, hogy ezzel promotálják az új HP Pavillon számítógépüket. A szám negyedik lett a Billboard 100-as listán, de Ausztráliában és Kanadában is egyaránt népszerű volt: mindkét országban tizedik heyen végzett. Új-Zélandon az előkelő harmadik helyet tudhatta magáénak. 2014 novemberében Meghan meghívást kapott az amerikai The Voice hetedik szériájába, hogy mentoráljon. A szőkeség negyedik helyen végzett a Google 2014-es Trending Music Artist listáján. A Billboard szintén negyedik helyre sorolta a Top New Artist 2014-es listán, valamint 12. lett a 21 Under 21 2014-es listáján.

A Sony Music Entertainment kérte, hogy Meghan három önállóan megjelent albumát csatolják az énekesnő Title EP-lemezéhez. Ennek következményeként a Title lett az énekesnő debütáló stúdióalbuma, amely 2015. január 9-én jelent meg. A korong az amerikai Billboard 200-as lista tetején nyitott, így ő lett a 13. női előadó, akinek debütáló dala vagy albuma az első helyen nyitott. Március 3-án felkerült a világhálóra a szőkeség harmadik dala a lemezről, a Dear Future Husband[/]. A szám 20. lett a Hot 100-as listán. Szintén márciusban jelent meg a [b]Marvin Gaye c. dal, melyet Charlie Puth közreműködésével készített el az énekesnő. Charlie egyébként a Dear Future Husband videoklippjében is feltűnik; Meghan a kisfilm végén őt választja leendő férjének. Ezt követte a Like I’m Gonna Lose You c. dal, melyben John Legend-del énekel együtt a popcsillag. Az ausztráliai Singles Chart listán első helyezett lett, míg a Billboard Hot 100-as listán tizedik.

Február 11-én kezdetét vette Meghan első turnéja, a That Bass Tour. A turné résztvevője volt még az ausztráliai Sheppard banda is. A Title albumot későb az MTrain turnén keresztül népszerűsítette az énekesnő; a nyitó koncerten jelen volt Charlie Puth és a Life of Dillon is. A turné 2015. július 3-án, pénteken vette kezdetét. Ekkortájt sajnálatos módon hangszálproblémákat diagnosztizáltak az énekesnőnél, ennek következtében hangszálműtéten kellett átesnie. A turné két koncertje elmaradt: a július harmadikai legelső koncert, melyet New Yersey-ben adott volna a szőkeség, valamint az ezt követő szombati előadás is (a Függetlenség napján), melyre Uncasville-ben került volna sor. 2015. augusztus 11-én közösségi oldalain keresztül bejelentette, hogy maradék észak-amerikai koncertfellépéseit is le kell mondania, hogy kímélje hangszálait.

2015. július 28-án betétdalt készített a Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film c. alkotáshoz, mely a Better When I’m Dancin’ nevet kapta. A szám a hozzá tartozó kisfilmmel együtt jelent meg, s felhasználták a Just Dance Unlimited nevezetű videójátékhoz is. 2015 augusztusában a popcsillag társszerzője volt Rascal Flatt dalának, az I Like the Sound of That-nak. Október 30-án vendégként volt jelen a Megdönthetetlen (Undateable) televíziós műsorban. Ezen kívül elvállalt egy kámeaszerepet is, ahol a vevő Meghant alakította (kámeaszerep jelentése: rövid karakterszerep színdarabokban, filmekben vagy televíziós programokban, melyet ismert személyiség alakít, az általa alakított karakter pedig éppen csak feltűnik a műben, szövege csupán egy-két szóból áll). 2015 vége felé Who Is Fancy amerikai énekessel és Ariana Grandéval működött közre az énekesnő, így jelent meg a Boys Like You c. dal.

A Title korong világszerte a kilencedik legjobban eladott album lett 2015-ben: 1,8 millió másolatot adtak el belőle.

2016-jelenleg: Második stúdióalbum & Grammy-díj
2016. január 7-én az E! Online-n keresztül közölte a szőkeség, hogy második stúdióalbuma, a Thank You elkészült. Az MTV-nek adott interjújában elárulta, hogy a lemezt Elvis Presley, Aretha Franklin és Bruno Mars inspirálta. Az album tartalmaz egy olyan számot, melyet R. City-vel készített közösen az énekesnő. A korong első dalának, a No-nak producere Ricky Reed volt, s 2016. március 4-én debütált. Ezt megelőzően a popcsillag hatalmas megtisztelésben részesüt: elnyerte első Grammy-díját „Legjobb Új Művész” kategóriában. A No nem sokkal megjelenése után harmadik lett az amerikai Billboard Hot 100-as listán. A dal debütálása után újabb négy promóciós dal jelent meg a Thank You albumról: a Watch Me Do, az I Love Me, a Better (ft. Yo Gotti) és a Mom (édesanyjáról, Kelliről írta). A Better kisfilmje komoly témát dolgoz fel: egy alkoholista nagyapáról szól, akiről az unokáját játszó Meghan gondoskodik. A főszerepet Beau Bridges Golden Globe-díjas színész játszotta. 2016 júliusában újabb turné vette kezdetét, a The Untouchable Tour. A nyitó koncerten jelen volt Hailee Steinfeld és a Common Kings. A Thank You korong 2016. május 6-án debütált az Apple Music-on, hivatalos megjelenése pedig május 13-án volt. Az album második dala, a Me Too május 5-én jelent meg, a kisfilm pedig május 9-én. A klippet azonban nem sokkal ezután le is törölték, jóvá nem hagyott digitális bakik végett. A javított változat másnap már debütált.

Áprilisban az a hír járta be a világhálót, miszerint Megan és Harry Styles közös dalon dolgozik. Ezt követően jelent meg Michael Bublé Someday című szerelmes balladája, melyben Meghan-nel működött közre. Később kiderült, hogy a dalt valójában nem Bubléval, hanem Harry Stylesszal szerezte az énekesnő, és ez lett volna az a bizonyos Harry-Meghan duett.
A popcsillag így nyilatkozott Chelsea Handler-nek az esetről: „Nem sokkal azelőtt, hogy berobbant volna a köztudatba az All About That Bass, hallottam, hogy Harry Styles nagy rajongója lett és szeretett volna velem együtt dolgozni, és pedig benne voltam. […] A dal felét már a találkozásunk előtti éjszakán megírtam a hotelszobámban, annyira ideges voltam miatta. Amikor találkoztunk, eljátszottam neki és megkérdeztem, Tetszett?, erre azt mondta, Imádom! Ez lehetne a közös duettünk! Csináljuk meg!. Fel is vettük, aztán pár év múlva meghallotta Michael és a csapata.”
Meghan maga sem tudta megmondani, miért nem jelent meg a dal eredetije.

A szőkeség legújabb dala, az I’m a Lady 2017. február 23-án került fel a legnagyobb videómegosztó oldalra. A szám a Hupikék Törpikék – Az elveszett falu c. filmhez készült. A kisfilm március 3-án debütált.

[b]MŰVÉSZET:


Hatások - avagy ki mindenki inspirálta az énekesnőt
Tinédzserkorában főleg az 1950-es évek zenei stílusa iránt érdeklődött, kedvelte a jazz műfajt, valamint a doo-wop-ot. Egyik nagy kedvence volt James Brown. Nem álltak messze tőle a karibi stílusjegyek sem. Legnagyobb inspirálója a hip hop és a pop terén is Frank Sinatra volt. Dalszövegei ihletőjének szintén Franket tartja. Nagy kedvence még Stevie Wonder és Phil Collins is; Philtől említette az 1999-es Tarzan betétdalát, ugyanis  kedvenc albumának ezt tartotta fiatalabb korában. Csaknem ugyanígy rajong Bruno Mars énekesért is.
További hírességek és bandák, akik hatással voltak a fiatal Meghan-re: Christina Aguilera, The Andrews Sisters, Elvis Presley, Aretha Franklin, The Chordettes, Ray Charles, Earth, Wind & Fire, Britney Spears, Destiny's Child, NSYNC, Ariana Grande, Jason Mraz, T-Pain és Beyoncé.

Zenei stílus
Stílusát főleg az ún. rágógumi pop, a doo-wop, valamint a blue-eyed soul jellemzi. Keveredik benne az R&B, a pop és a doo-wop, valamint hangzásvilága kissé retrós. Ezt bizonyítja a Title lemez, Meghan ugyanis az ‘50-es évek zenei stílusával dolgozott az egyes dalokon, de találunk bennük R&B-t és popot is. Dalai emlékeztethetnek minket a régebbi korok zenéire, dalszerzőire (pl. Goffin-King, Greenwich-Barry). Összehasonlíthatóak a ‘60-as évek énekeseinek dalaival (pl. Connie Francis, Brenda Lee, Betty Everett, Lesley Gore vagy Eydie Gormé), valamint a ‘60-as évek lánybandáinak zeneszámaival is. A szőkeség úgy véli, hogy egy szám dallama sokkal fontosabb, mint a szövege. Meghan a fentebb emített stílusokon kívül érdeklődik még a reggae és a country iránt is.

Az énekesnő hangját magas rezonancia jellemzi, némelyek „lelkesnek” írják le. C-listás, mezzoszoprán hang. Chris DeVille a Sterogum-tól azt vallotta, hogy Meghan „nagyon alkalmas énekesnő”, valamint, hogy szövegei érzelmesek és karakteresek. Dalszövegeiben a 21. századi női gondolkodásmód felé hajlik.

Nyilvános kép
2014-ben a Rolling Stone az év „leghihetetlenebb” popsztárjának nyilvánította Meghan-t. Mikor első stúdióalbumát népszerűsítette, sokan úgy tekintettek rá, mint az énekesnőre, aki inspirációt nyújt azon emberek számára, akik elégedetlenek a testükkel. A The Guardian azt írta a popcsillagról, hogy „a pop jelképe az önelfogadásért”; a Fashion Times szerint is sok nőt inspirált a szőkeség. A Mic online magazin viszont antifeministának tartotta őt, mert a férfiak véleményére adott küsejét illetően. Az énekesnő végül egy 2016-ban adott interjú keretein belül tiszta vizet öntött a pohárba, elmondta, feministának vallja magát. 2015 márciusában a FullBeauty márkával dolgozott együtt, hogy újraindítsák a fullbeauty.com weboldalt, valamint, hogy együtt tervezzenek ruhákat különféle alaktípusokra.

MAGÁNÉLET:

Miután Charlie Puth a 2015-ös AMA-n megcsókolta Meghan-t, napvilágot látott számos pletyka a kettejük kapcsolatát illetően. Később azonban mindketten magyarázatot adtak az ominózus esetre: kiderült, csak barátok.
2016 októberétől a popcsillag a Kémkölyök sztárjával, Daryl Sabarával randevúzik. Kapcsolatuk meglehetősen komolyra fordult, hisz így nyilazkozott róla az énekesnő: „A turném során minden nap velem volt és már három hónapja voltunk együtt, amikor beismertem, Ő az igazi. Szerettem volna világgá kürtölni, de rettegtem, hogy támadni fogják miatta. […] Ő gitározik, zongorázik és mindig velem énekel. Folyton Justin Timberlake-dalokat énekelünk. A turnén három közös dalt is szereztünk.”

STÍLUS:

Meghan a 2016-os Billboard Music díjátadón vörös hajkoronával és fekete flitteres ruhában volt jelen, mellyel levetkőzte régi imidzsét. Ennek ellenére énekesnőhöz még mindig meglehetősen közel áll a retro stílus, nemcsak a zenében, hanem az öltözködésben is. A People-nek adott interjújában elárulta, hogy nagyon szereti az ‘50-es évek stílusát, mindig is úgy akart öltözködni, ahogy akkoriban az emberek.

ÉRDEKESSÉGEK:

~ Miután elkezdte a hatodik osztályt, három évet kihagyott az iskolából, egészségügyi problémákra hivatkozva.
~ Nem sikerült elsőre megszereznie a hajtási engedélyét.
~ Jól úszott középiskolában.
~ Rajongói Megatronoknak hívatják magukat.
~ 4 éves korában lyukasztották ki a fülét.
~ Szereti a macskákat.
~ Eredeti szemszíne a kék, amely az idő során zölddé változott.
~ Kiskorában egy gyík, egy patkány és egy kígyó gazdája is volt.
~ All About That Bass dala elérte az 1,6 milliárdos megtekintési számot a YouTube-on.
~ 17 éves korában eltávolították a manduláit.
~ Első élő fellépésére 2004-ben került sor, méghozzá nagynénje és nagybátyja esküvőjén, ahol a Heart and Soul c. dalt adta elő.
~ Jelnyelvet is tanult a főiskolán.
~ Kiskorában diszkó partikat rendezett szüleivel az otthonukban.
~ Érdeklődött az ‘50-es évek stílusa iránt, valamint szerette a jazz-t és a doo-wop-ot is.
~ Negyedikes korában egy fociklub tagja volt.
~ Fiatalabb bátyja zenei producer.
~ Örülne, ha lenne egy nővére.
~ Szeret búvárkodni.
~ Számos hangszeren játszik: basszus, gitár, ukulele (a gitár kisebb, négyhúros változata), trombita, zongora + ért a klaviatúrákhoz is.
~ Nem szeret sétálgatni a tengerparton, és lesülni sem szeretne.
~ Vágya, hogy egyszer majd bezsebelhessen egy Oscar-díjat.
~ Hollófekete hajjal született, ám az négy éves korára kiszőkült.
~ Fél a sötétben.
~ Szereti Sam Smith énekest.
~ Édesanyja bosszantónak tartja az All About That Bass dalt.
~ Szülei között 20 év korkülönbség van.
~ Egy vulkán belsejében is sétált már Hawaii szigetén.
~ Ő írta a Sledgehammer-t és a Brave Beautiful Honest-et a Fifth Harmony-nek, az Ain’t Your Mama-t Jennifer Lopez-nek, a Road Less Traveled-et Lauren Alainának, a Painkiller-t Jason Derulo-nak, a Can’t Blame a Girl for Trying-et pedig Sabrina Carpenter-nek.

ELÉRHETŐSÉGEK:

Fanmail
Meghan Trainor
Azoff Music Management
1100 Glendon Avenue
Suite 2000
Los Angeles, CA 90024-3524
USA

Hivatalos oldalak
Facebook:
Instagram:
Weblap:
Twitter:

DÍJAK, JELÖLÉSEK:

Dorian Award
2015 Music Video of the Year (All About That Bass) - jelölt

Grammy Awards
2016 Best New Artist - elnyert
2015 Song of the Year, Record of the Year (All About That Bass) - jelölt

Guild of Music Supervisors Awards
2016 Best Song/Recording Created for a Film (The Peanuts Movie) (Better When I’m Dancin’) - jelölt

Kids' Choice Awards
2017 Favorite Female Singer - jelölt
2015 Favorite Song (All About That Bass) - jelölt
2015 Favorite New Artist - jelölt

People's Choice Awards
2017 Favorite Song (No) - jelölt
2015 Favorite Breakout Artist - jelölt
2015 Favorite Song (All About That Bass) - jelölt

World Soundtrack Awards
2016 Best Original Song Written Directly for a Film (The Peanuts Movie, 2015) (Better When I’m Dancin’)

DISZKOGRÁFIA:

Albumok
Thank You (2016)
Title (2015)
Only 17 (2011)
I’ll Sing With You (2011)

EP-k
Title (2014)
All About That Bass (2014)

Kislemezek:
I’m a Lady (2017)
Better ft. Yo Gotti (2016)
Me Too (2016)
No (2016)
Better When I’m Dancin’ (2015)
Marvin Gaye ft. Charlie Puth (2015)
Like I’m Gonna Lose You ft. John Legend (2015)
Dear Future Husband (2015)
Lips Are Movin (2014)
All About That Bass (2014)

FILMOGRÁFIA:

Soundtrack-ek
Smurfs: The Lost Village (2017)
(előadó: "I'm a Lady") / (producer: "I'm a Lady") / (író: "I'm a Lady")

Playcracks 2017 (TV Special 2016)
(előadó: "Marvin Gaye")

Smoky Mountains Rise: A Benefit for the My People Fund (film, 2016)
(író: "The Road Less Traveled")

Tu cara me suena (sorozat, 2015-2016)
(író - 2 epizód)

Mother's Day (2016)
(előadó: "MOM") / (író: "MOM")

Total Dreamer
(sorozat, 2015)
(előadó: "Lips Are Movin") / (író: "Lips Are Movin")

The Peanuts Movie (2015)
(előadó: "Better When I'm Dancin'", "Good to Be Alive") / (producer: "Better When I'm Dancin'", "Good to Be Alive") / (író: "Better When I'm Dancin'", "Good to Be Alive")

Mr. Right (2015)
(előadó: "Dear Future Husband") / (író: "Dear Future Husband")

The Intern (2015)
(előadó: "All About That Bass") / (író: "All About That Bass")

Modern Drug (rövid, 2015)
(előadó: "All About that Bass") / (író: "All About that Bass")

I Love Paraisópolis (sorozat, 2015)
(előadó: "All About That Bass") / (író: "All About That Bass")

Glee
(sorozat, 2015)
(író - 1 epizód)

Stalker (sorozat)
(előadó - 1 epizód, 2015) (író - 1 epizód, 2015)

Dick Clark's Primetime New Year's Rockin' Eve with Ryan Seacrest 2015 (film)
(előadó: "All About That Bass", "Lips Are Movin") / (író: "All About That Bass")

Dancing with the Stars (sorozat)
(író - 2 epizód, 2014) / (előadó - 1 epizód, 2014)
6 felhasználónak tetszik: duracell, LexiCobain, Grace Benning, funny18, Christo, Glamster
2017. március 25. 11:07 #3
- törölt felhasználó -    
Köszönöm a lehetőséget! blush.gif

http://kepkezelo.com/images/h96xzwsijhjdouxoqo5l.png

Amit tudni kell róla: Meghan Elizabeth Trainor amerikai énekesnő és dalszerző. 15 évesen már készített dalokat. Legismertebb dala az All About That Bass, melyet világszerte szeretnek, ismertebb számai: No, Lips Are Movin, Dear Future Husband, Billboard 100-as toplistán is szerepeltek a számai. Legismertebb albuma a Title. 2016-ban is kijött egy stúdióalbuma, a Thank You.

http://kepkezelo.com/images/emh0uo8n4oxs8d4hl4qt.jpg

1993-2008

Meghan Elizabeth Trainor 1993. december 22.-én születetta Nantucket-ben, Massachusetts-ben, anyja, Kelly Anne "Kelli" (Jekanowski) és Gary Trainor ékszerészek. Trainornak van két testvére: Ryan (született 1992-ben) és Justin. Trainor hat évesen kezdett el énekelni, kezdetben apjával énekelt a templomban. 11 évesen kezdett dalt írni, kezdve azzal, „Szív és lélek”(1938) című dalt tanulta először. Trainor korai fejlődésének lehetősége reményt adott, hogy születik egy zenész családban. Trainor apja zenetanár és zenész volt, és játszik orgonán az egyháznak. A nagybátyja Bob LaPalm volt korábban Al Andersonnal a Rock Bandben az NRBQ-n, és Trainor nagynénje és trinidadi nagybátyja, Lisa és Burton Toney, a Soca előadóművészei és dalszerzők.

11 évesen Trainor azt mondta az apjának, hogy énekes szeretne lenni és elkezdett dalokat írni, a rögzítette őket a GarageBand-től a MacBook. „Sokat tett a fülébe” anyja visszaemlékezése szerint. Az apja biztatta, hogy vizsgálja meg a különböző zenei műfajokat. 12 éves korában, Trainor elkezdett végző részként Island Fusion egy „minden célra alkalmas party zenekar”-ját "vizsgálni" és Trainor megtalálta a kompozícióit. Az együttes tartalmazza a nagynénjét, öccsét, az apját. Trainor zongorázott, gitározott, és Bongo dobon is játszott, énekelt egy zenekarral négy évig. 13 éves korában, Trainor megírta első eredeti dalát, „Adj egy esélyt” címmel. Amikor nyolcadikos lett, a család elhagyta Nantucket-et. Ők ideiglenesen átköltöztek Orleans-ba, Massachusetts-be, mielőtt a North Eastham-be költöznek, ahol a gyermek járt Nauset Regional High School-ba. A Nauset Regional High-ban, tanult gitározni és lett helyettesítő pompomlány. Továbbá Trainor énekelt és játszott trombitán, volt egy jazz-bandája három évig.

Miközben még mindig tinédzser volt, Meghant a szülei biztatták, hogy vegyen részt dalszerző versenyeken és elvitték a helyszínekre, ahol produkciós cégek kerestek új művészeket és dalszerzőket.15 évesen vett gitárleckéket egy korábbi NRBQ zenekar tagjától, Johnny Spampinato-tól. Ez idő alatt Trainor használt Logic Studiot rögzítésre és készítsen készítményeket és később dolgozott függetlenül egy otthoni stúdióban, amit a szülei építettek neki.

2009-2013
Meghan 15-17 évesen kezdett el énekelni, 3 anyagot írt, rögzített és vett fel.A debütáló albuma 2009. december 25.-én jelent meg Meghan Trainor címmel, ezt a WCIB rádió adta le. Trainor beiratkozott a Berklee College of Music Performance Programjára 2009 és 2010 nyarán, elért a döntőbe, ahol dalszerző verseny volt. Megjelent a "Take Care of Ours Soliders"-en 2010. április 16.-án. 2011-ben Trainor két akusztikus albuma is megjelent, az I'll Sing with You és az Only 17. Ezalatt az idő alatt megkapta az elismerést a "legjobb női előadó" címben a 2009-es Nemzetközi Akusztikus Zenei Díjakban, valamint hazavihette a fődíjat 2010-es New Orleans Songwriter Fesztiválon, a 2011-ben megtartott Tennessee Concerts Dalfesztiválon és a John Lennon Love Song dalszerző versenyen is.

Részt vett egy zenei konferencián Colorado-ban, Trainor-t bevezették az NRBQ-ba, ahol lenyűgözte a dalszerzési tehetségével Al Andersont, azt ajánlotta, hogy írjon alá szerződést a Carla Wallace Big Yellow Dog Music-cal. Ekkor ajánlottak neki ösztöndíjat is a Berklee College of Music-nál, de Meghan úgy döntött, hogy nem megy főiskolára, inkább folytatja a dalszerzést. CWBYDM-nél aláírta a szerződést 17 éves korában. Úgy kezdte a karrierjét, hogy bármilyen stílusban ír zenéket. Bizonytalanul hajlott az énekléshez. Az apja azt mondta: " Azt hittem, ő az egyik a dundi lányok közül, akik nem lehetnek művészek". Az apa ilyenkor hatalmasat tévedett. Trainor végül mégis elvégzett egy főiskolát, 2012-ben lediplomázott a Nauset Regional High School-ban. 2012. április 24.-én megjelent második kislemeze a "Who I Wanna Be" címmel.

Az egész 2013-ban Trainor távol maradt Nashville-től, New York City-ben és Los Angeles-ben volt , ahol ő írta és segítette az elő országot és a pop zenét . Ő is énekel az vokált és demókon is, amelyek más művészek, vele is énekelnek időnként. Később megszerezte élete első dalszerzői jogdíját Olaszországból és Dániából. 2013. júniusában Trainor találkozott a producer Kevin Kadish-sal Nashville-en keresztül felkérést kapott a Wallace-től és barátságot kötöttek. Kadish és Trainor megosztott egy szeretett retro zenét. Trainor később egy Los Angeles-i dalszerzési ülésen vett részt. A szülei nem akarták, hogy elköltözzön, pedig ez a lépés nem is lett volna olyan drága. 2013 novemberében Trainor úgy döntött, hogy elköltözik Nashville-ből. Máshol írt utána dalokat számos szerződést kötött, köztük Hunter Hayes-sel, Rascal Flatts-szal, az R5-val, és Sabrina Carpenterrel.

2014-2015

Kadish és Trainor megírta az "All About That Bass" című dalt 2013-ban. Miután a különböző kiadók száma csökkent, úgy ahogy a művészek rögzítették a dalt, Trainor énekelte fel a dalt szeptemberben, Trainor felbérelte Troy Cartert, mint menedzsert. Az "All About That Bass"-t adták 2014. június 30.-tól. Az „All About That Bass” listavezető lett 58 országban, az egyik legjobban fogyó kislemez volt minden alkalommal, a világszerte értékesített 11 millió darab.

„All About That Bass” megelőzi Trainor debütáló kiterjesztett lejátszását (EP), címét , megjelent szeptember 9-én, 2014-ben. Ennek tagjai teljes egészében Trainor és Kadish voltak. És elérték a 15. helyezést a Billboard 200-on és 17. helyezést a kanadai albumlistán. Trainor kiadta második kislemezét, a "Lips Are Movin"-t 2014.október 21.-én. A dal zenei videó megbízásából a Hewlett-Packard , aki Trainor részeként promóciós kampányt indított számára HP Pavilion termékekben. A "Lips Are Movin" kijelölte magának a második top 10-es találatot Ausztráliában és Kanadában, és a harmadik Új-Zélandon. A 2014. novemberében feltűnt, mint egy vendég mentor a hetedik évadban egy amerikai sorozatban, a The Voice-ban. Trainor szerepel, mint a negyedik legjobb trendet viselő zenei előadó a Google „s év keresései 2014" A Billboard rangsorolt rá, mint a negyedik Legjobb új előadó, az évben, és a 12. saját, 21-21 év alatti 2014-es listából is jó eredménnyel távozott.


A Sony Music Entertainment azt kérte, hogy Trainor jelenlegi kiadója, a Big Yellow Dog Music, hogy csináljon Trainornak három önálló kiadott album a forgalmából neki egy nagy kiadót, amelynél debütálhat a Title. Ennek eredményeként a Title elismerten Trainor debütáló stúdióalbuma lett. Úgy működik, mint egy teljes hosszúságú EP, és ez megjelent 2015. január 9.-én. Az album első helyen debütált az amerikai Billboard 200-on , így ő a 13. női előadó egy bemutatkozó 1. számú dallal és az albummal. Március 3.-án, Trainor kiadta a harmadik kislemezét az albumról a „Dear Future Husband”-ot, , amely végül első helyezést ért el a Hot 100 top 20-án. Trainor szerepelt Charlie Puth első kislemezén, a » Marvin Gaye «-en, amely megjelent 2015. márciusában, az ő következő kislemez, a "Like I'm Gonna Lose You", amely John Legenddel közösen énekeltek, ez lett a második number-one az ausztrál Singles Chart-on és a harmadik a top 10-ben a Billboard Hot 100-on. Trainor első headlining koncertturnéja, a Bass Tour elkezdődött február 11-én, 2015-ban, az ausztrál banda, a Sheppard volt az előzenekar. Az albumnek tovább kell ösztönözni a MTrain Tour-on, Charlie Puth életében és a Dillon nyitó felvonásban. Azért hozták létre, hogy kezdődik 2015. július 3.-án, pénteken azonban ez idő tájt, vagy nem sokkal később, 2015 júliusában diagnosztizáltak nála egy hangszalag vérzését - potenciálisan súlyos, de kissé gyakori esemény az énekeseknél és előrendelte az orvosi csapatot, ami azt jelentette, törlésre vagy hosszú késésre legalább az első két időpont a MTrain Tour-on: pénteken teljesítményét 2015. július 3.-án Borgata, Atlantic City , New Jersey , valamint a következő szombat este, július 4.-én (Independence Day), Mohegan Sun, Uncasville, Connecticut várt a fellépésére. Augusztus 11-én, 2015-ben, Trainor bejelentette a közösségi médiákon keresztül, hogy visszamondja a fennmaradó észak-amerikai turnékat a hangszál vérzés miatt és megpróbálják megműteni „végre kijavítani ezt egyszer és mindenkorra.” Július 28-án, 2015-ben bejelentették, hogy Trainor írt egy dalt a The Peanuts filmhez, melynek címe „Better When I'm Dancin'”, amit ő énekel.A "Better When I'm Dancin'"-nak megjelent egy kísérő zenei videó is, szerepelt a Just Dance 2016-ban. 2015. augusztusában Trainor társszerzője Rascal Flatts "I Like the Sound of That"-jének. 2015. október 30.-án Trainor megjelent Undateable-ben, mint zenei vendég. Ő is tett egy cameo megjelenést, mint az ügyfél neve Meghan. A később, amerikai énekes Ki Fancy kiadta az egyetlen "Boys Like You" című dalát, mely Trainor és Ariana Grande szerzeménye. A Title volt a kilencedik legkelendőbb album 2015-ben, világszerte 1,8 millió példányban eladták az IFPI szerint.

2016-napjainkig

2016. január 7-én az E! Online-n keresztül azt nyilatkozta a pophercegnő, hogy második stúdióalbuma, a Thank You kész van. Az MTV-nek adott interjújában elárulta, hogy a lemezt Elvis Presley, Aretha Franklin és Bruno Mars inspirálta. Az albumon van egy olyan dal, melyet R. City-vel készített közösen. Az album első dalának, a No-nak producere Ricky Reed volt, ez 2016. március 4-én debütált. Ezt megelőzően a dalszerző és énekesnő hatalmas megtisztelésben részesült: elnyerte első Grammy-díját a „Legjobb Új Művész” kategóriában. A No nem sokkal megjelenése után harmadik helyezett lett az amerikai Billboard Hot 100-as listán. A dal debütálása után újabb négy promóciós dal jelent meg a Thank You című albumról: a Watch Me Do, az I Love Me, a Better (feat. Yo Gotti) és a Mom (édesanyjáról, Kelliről írta). A Better kisfilmje komoly témát dolgoz fel: egy alkoholista nagyapáról szól, akiről az unokáját játszó Meghan gondoskodik. A főszerepet egy Beau Bridges Golden Globe-díjas színész játszotta. 2016 júliusában újabb turné vette kezdetét, a The Untouchable Tour. A nyitó koncerten jelen volt Hailee Steinfeld és a Common Kings is. A Thank You 2016. május 6-án debütált az Apple Music-on, hivatalos megjelenése pedig május 13-án volt. Az album második dala, a Me Too május 5-én jelent meg, a kisfilm pedig május 9-én. A klipet azonban nem sokkal ezután le is törölték, jóvá nem hagyott digitális bakik végett. A javított változat másnap már debütált.

Áprilisban az a hír járt végig a világhálón, hogy Trainor és Harry Styles közös számon dolgozik, ám később Michael Bublé Someday című dala jelent meg, amiről azt mondták, Meghannal énekel duettet.Később kiderült: nem Bubléval duettezett, hanem Harry Styles-szal, ez lett volna az a nagy Meghan-Harry duett. Trainor így nyilatkozott Chelsea Handler-nek a furcsa esetről: „Nem sokkal azelőtt, hogy berobbant volna a köztudatba az All About That Bass, hallottam, hogy Harry Styles nagy rajongója lett és szeretett volna velem együtt dolgozni, és pedig benne voltam. […] A dal felét már a találkozásunk előtti éjszakán megírtam a hotelszobámban, annyira ideges voltam miatta. Amikor találkoztunk, eljátszottam neki és megkérdeztem, Tetszett?, erre azt mondta, Imádom! Ez lehetne a közös duettünk! Csináljuk meg!. Fel is vettük, aztán pár év múlva meghallotta Michael és a csapata.”
Maga Meghan sem tudta megmondani azt, hogy miért nem jelent meg a dal eredeti verziója.

Díjak és jelölések

Dorian Award
2015 Music Video of the Year (All About That Bass) - jelölt

Grammy Awards
2016 Best New Artist - elnyert
2015 Song of the Year, Record of the Year (All About That Bass) - jelölt

Guild of Music Supervisors Awards
2016 Best Song/Recording Created for a Film (The Peanuts Movie) (Better When I’m Dancin’) - jelölt

Kids' Choice Awards
2017 Favorite Female Singer - jelölt
2015 Favorite Song (All About That Bass) - jelölt
2015 Favorite New Artist - jelölt

People's Choice Awards
2017 Favorite Song (No) - jelölt
2015 Favorite Breakout Artist - jelölt
2015 Favorite Song (All About That Bass) - jelölt

World Soundtrack Awards
2016 Best Original Song Written Directly for a Film (The Peanuts Movie, 2015) (Better When I’m Dancin’)

Érdekességek

-Fél a sötétben.
-Szereti a macskákat, neki is van kettő, Mitten és Kody.
-Régebben kék szeme volt, de most már zöld lett.
-Amikor gyerek volt, volt egy gyíkja, egy kígyója és egy patkánya.
-A rajongói "Megantrons"-nak hívják magukat.
-Szeret búvárkodni.
-A kedvenc TV-műsora: Saved By The Bell.
-Mindig is szeretett volna testvért.
-Több hangszeren is játszik, például ukulelén, zongorán és gitáron.
-Szülei között 20 év korkülönbség van.
-Középiskolásan szeretett medencézni.
-4 évesen fúrták ki a fülét.
-17 évesen vették ki a manduláját.
-Szereti az '50-es évekbeli zenéket.
-Anyukája nem szereti az All About That Bass-t.
-Szereti Sam Smith-t.
-Már sétált át vulkánon.
-A haja színváltós, fekete hajjal született, 4 évesen szőke lett, utána barna és vörös hajú.
-Régen trombitált is.
-Ő volt a focicsapatban régen az egyetlen lány.
-Szereti az állatokat, állatbarát

Méretei
Magasság: 164 cm
Súly: 68 kg
Mell méret: 99 cm
Derékbőség: 74 cm
Csípő: 99 cm
Lábak mérete: 9 US
Ruha méret: 12 US

Elérhetőségek

Fanmail:
Meghan Trainor
Azoff Music Management
1100 Glendon Avenue
Suite 2000
Los Angeles, CA 90024-3524
USA
Facebook
Twitter: meghan_trainor
IMDb: 6574838
Hivatalos Weboldal



http://kepkezelo.com/images/r1b3x4nr4o1guyzr3458.jpg

Albumok

Meghan Trainor
http://www.tr7music.net/wp-content/uploads/2016/02/MeghanTrainor2-150x150.jpg
I'll Sing with You
http://cdn.mymusictop.com/artists/m/meghan-trainor/albums/i-ll-sing-with-you-2.jpg
Only 17
https://imagens.som13.com/2682933/meghan-trainor-only-17.jpg
Title (EP)
http://ecx.images-amazon.com/images/I/61BLh-RfdFL._SL160_.jpg
Title
http://is1.mzstatic.com/image/thumb/Music7/v4/f6/ff/bf/f6ffbf5e-681c-3d10-6f6b-1084b75754a0/source/170x170bb.jpg
Thank You
http://www.magyar-dalszoveg.hu/boritok/medium/meghan-trainor-thank-you-deluxe-2016.jpeg


Videoklipek
All About That Bass
Lips Are Movin
Dear Future Husband
Like I'M Gonna Lose You feat. John Legend
Better When I'm Dancin'
NO
Me Too
Better feat. Yo Gotti
I'm a Lady
http://kepkezelo.com/images/7m180xx7q5quf3yz4qfq.jpg

Smurfs: The Lost Village (2017)
(előadó: "I'm a Lady") / (producer: "I'm a Lady") / (író: "I'm a Lady")

Playcracks 2017 (TV Special 2016)
(előadó: "Marvin Gaye")

Smoky Mountains Rise: A Benefit for the My People Fund (film, 2016)
(író: "The Road Less Traveled")

Tu cara me suena (sorozat, 2015-2016)
(író - 2 epizód)

Mother's Day (2016)
(előadó: "MOM") / (író: "MOM")

Total Dreamer
(sorozat, 2015)
(előadó: "Lips Are Movin") / (író: "Lips Are Movin")

The Peanuts Movie (2015)
(előadó: "Better When I'm Dancin'", "Good to Be Alive") / (producer: "Better When I'm Dancin'", "Good to Be Alive") / (író: "Better When I'm Dancin'", "Good to Be Alive")

Mr. Right (2015)
(előadó: "Dear Future Husband") / (író: "Dear Future Husband")

The Intern (2015)
(előadó: "All About That Bass") / (író: "All About That Bass")

Modern Drug (rövid, 2015)
(előadó: "All About that Bass") / (író: "All About that Bass")

I Love Paraisópolis (sorozat, 2015)
(előadó: "All About That Bass") / (író: "All About That Bass")

Glee
(sorozat, 2015)
(író - 1 epizód)

Stalker (sorozat)
(előadó - 1 epizód, 2015) (író - 1 epizód, 2015)

Dick Clark's Primetime New Year's Rockin' Eve with Ryan Seacrest 2015 (film)
(előadó: "All About That Bass", "Lips Are Movin") / (író: "All About That Bass")

Dancing with the Stars (sorozat)
(író - 2 epizód, 2014) / (előadó - 1 epizód, 2014)

Profilkép
2017. március 25. 11:59 #4
lucymharding
lucymharding
    Csoport: Tag
Csatlakozott: 14.07.22.
Hozzászólás: 1524
Csatolások: 14577
Azonosító: 229927
Offline offline
Köszönöm a lehetőséget! meghajolo.gif

AMIT TUDNI KELL RÓLA
Meghan Elizabeth Trainor amerikai énekesnő, dalszerző, zenész és zenei producer. Zenei karrierjét 18 éves korában kezdte, ekkor írta alá első lemezszerződését a Big Yellow Dog Music cégnél. 2014-ben leszerződött az Epic Records-szal, majd 2015-ben megjelent debütáló albuma Title címmel. Az album első helyen debütált az amerikai Billboard 200-as listán. Az igazi hírnevet az All About That Bass című dal hozta meg számára.

KORAI ÉVEK
Meghan Elizabeth Trainor 1993. december 22-én született Nantucketben Kelly Anne és Gary Trainor gyermekeként. Szülei ékszerészek voltak. Két fiútestvére van, egy idősebb, Ryan (1992-ben született) és egy fiatalabb, Justin. 6 éves korában kezdett el énekelni, kezdetben édesapjával énekelt a templomban. 11 éves korában foglalkozott először a zeneírással, kezdve azzal, hogy átdolgozta az 1938-as Heart and Soul című dalt. Korai karrierjét az is elősegítette, hogy zenész családba született. Édesapja zenetanár, zenész és zongorista volt a metodista templomban. Nagybátyja, Bob LaPalm Al Andersonnal zenélt az NRBQ rockzenekarban, nagynénje Lisa és, nagybátyja Burton Toney előadóművészek és dalszerzők voltak.

11 évesen azt mondta édesapjának, hogy előadóművész akar lenni, és elkezdett zenéket írni, majd felvette őket a GarageBand-del a MacBook-jára. "Jó érzéke volt hozzá" emlékezett vissza édesanyja. Az apja arra bíztatta, hogy ismerjen meg minél több zenei műfajt. 12 éves korában tagja lett az Island Fusion bandának, covereket csináltak, soca zenét és Meghan kompozícióit játszották. A banda tagjai a nagybátyja, öccse és az apja voltak. Zongorázott, gitározott, bongo dobolt és négy évig énekelt a bandával. 13 éves korában megírta első saját dalát Give Me a Chance címmel. Amikor nyolcadikos volt, a családjával elhagyták Nantucketet. Ideiglenesen Orleansba éltek, mielőtt North Easthamba költöztek volna. Meghan a Nauset Regional Gimnáziumban végezte tanulmányait. Itt tanult meg gitározni, és helyettes pompomlány is volt. Továbbá énekelt és trombitán játszott egy jazz zenekarban három évig. Tinédzser évei alatt szülei ösztönözték, hogy különböző dalszerző megbeszéléseken, és elvitték olyan találkozókra, ahol producerek kerestek új művészeket és dalszerzőket. 15 éves volt, mikor gitárleckéket vett az egykori NRBQ banda tagjától, Johnny Spampinatotól. Ebben az időben Meghan a Logic Studioban vette fel és készítette el dalait, később viszont otthon, saját stúdiójában, amit szülei építettek neki.

KARRIER
2009-2013: Kezdetek
15 és 17 éves kora között kiadott három egymástól független albumot, amiknek az anyagát ő írta, énekelte és vette fel. A névadó debütáló albuma, a Meghan Trainor 2009 december 25-én jelent meg és a helyi rádióállomás, a WCIB is sugározta. 2009 és 2010 nyarán beiratkozott a Summer Performance Program-ra a Berklee College of Music-on, ahol a program dalszerző versenyén egészen a döntőig jutott. 2010 április 16-án adta ki a Take Care of Our Soldiers című jótékonysági kislemezést, amellyel a külföldőn lévő amerikai katonákat támogatta. 2011-ben kiadott két akusztikus albumot, az I'll Sing with You-t és az Only 17-t. Megkapta a Best Female Artist at the 2009 International Acoustic Music Awards elismerést és a fődíjat a 2010-es New Orleans Songwriter's Festival-on, a 2011-es Tennessee Concerts Song Contest-en és a John Lennon Love Song Songwriting Contest-en.

Egy colorádói zenei konferencián bemutatták egy volt NRBQ tagnak, Al Anderson-nak, akit annyira lenyűgözött Trainor dalszerzői képessége, hogy megemlítette a saját kiadójának Carla Wallace-nak a Big Yellow Dog Music-nál, sürgetve őt, hogy szerződtesse le. Ebben az időben a Berklee College of Music teljes ösztöndíjat ajánlott fel neki, azonban úgy döntött, hogy lemond a főiskoláról, hogy inkább a dalszerzői carrierjével foglalkozzon. 17 éves korában Wallace felajánlott neki egy kiadói egyezséget a Nashville-i Big Yellow Dog Music-kal, amit alá is írt. A karrierjét bérbeadható dalszerzőként kezdte amiatt a képessége miatt, hogy több generáció stílusában is írt. Vonzódott a dalkiadás lehetősége felé is. "Azt gondolta, hogy ő is egy olyan duci lány aki soha nem lenne énekes" emlékezett vissza édesapja. Trainor 2012-ben érettségizett a Nauset Regional High School-ban. A második kislemeze 2012 április 24-én jött ki Who I Wanna Be címmel.

2013 során elutazott Nashville-be, New York-ba és Los Angeles-be is, ahol írt és segített country és pop zenéket csinálni. Énekelt is vezető vagy háttér vokálokat más énekesek demóihoz. Később megszerezte élete első dalszerzői jogdíját azáltal, hogy olasz és dán énekeseknek írt. 2013 júniusában találkozott Kevin Kadish producerrel Wallace-n és egy közös baráton keresztül. Mind a ketten szerették a retro stílust és még abban a hónapban elkezdtek együtt dolgozni. Tainor később frusztrált lett a folyamatos ingázás miatt Los Angeles-be dalszerzői ülésekre. A szülei nem akarták, hogy át legyen helyezve, mondván drága lenne a költözés. 2013 novemberében úgy döntött, hogy inkább Nashville-be megy. Ott több énekesnek is írt dalokat, például Hunter Hayes-nek, Rascal Flatts-nak és Sabrina Carpenter-nek.

2014-2015: Az áttörés
Kadish és Trainor 2013-ban megírták az "All About That Bass"-t. Miután több zenei stúdió is visszautasította, hogy az ő énekeseik énekeljék el a számot, saját maga énekelte el szeptemberben, majd 2014 februárjában előadta ukuelén az Epic Records elnőkének L.A. Reid-nek, ami azonnali szerződéshez vezetett a stúdióval. Trainor felvette Troy Cartert menedzsernek. Az All About That Bass 2014 június 30-án lett kiadva, és a klippje vírusként terjedt. 58 országban a toplisták élére került és minden idők egyik legtöbbet eladott kislemeze lett a 2014 decemberéig világszerte eladott 11 millió példányával.

Az All About That Bass megelőzte Trainor debütáló EP-jét, a Title-t ami 2014 szeptember 9-én jelent meg. Az egészet ő és Kadish komponálták, 15. helyre került a BillBoard top 200-as listáján, és 17. lett a Canadian Albums Chart-on. 2014 október 21-én kiadta második kislemezét a Lips Are Movin-t. A szám klippje a Hawlett-Packard megbízásából készült el, akik felhasználták Trainort a promóciós kampányuk részeként az új HP Pavilon termékükhöz. A kislemez top 4. helyezett lett a Billboard Hot 100-as listáján, amivel ő lett az 5. olyan női énekes, aki a listavezető debütálását egy másik top 5-ös kislemezzel követte. A Lips Are Movin a második top 10-es helyezettje volt Ausztáliában és Canadában és a harmadik Új-Zélandon. 2014 novemberében vendégmentorként szerepelt a The Voice hetedig évadjában. 4. lett a Trending Music Artist in Google's Year in Search 2014-es listáján. A Billboard a 4. helyre sorolta az év Top New Artist listáján és a 12. helyre tette a saját 21 Under 21 listáján.

A Sony Music Entertainment kérte, hogy a jelenlegi kiadója, a Big Yellow Dog Music adja hozzá Trainor három saját albumát a fő debütáló albumához a Title-hez, ennek eredményeként a Title-t elismerték Trainor debütáló stúdióalbumának, ami lényegében egy teljes hosszúságú cseréje lett az ugyezen nevű EP-jének, 2015 január 9-én jelent meg. Az album az U.S. Billboard 200 lista tetejére került, így ő lett a 13. női énekes debütáló top 1 dallal és albummal. Március 3-án kiadott egy harmadik kislemezt az albumból Dear Future Husband címmel, ami a Hot 100-as listán a top 20-ba került. Szerepelt Charlie Puth első kislemezében a Marvin Gaye-ben ami szintén 2015 márciusában jelent meg. A következő kislemeze a Like I'm Gonna Lose You John Legend-el közreműködve a második top 1-es száma lett az Australian Singles Chart-on illetve a harmadik top 10-es helyezése a Billboard Hot 100-as listáján. Trainor első koncert turnéja a That Bass Tour 2015 február 11-én kezdődött ahol az ausztráliai Sheppard banda volt a nyitószám. Az album tovább volt reklámozva az MTrain Tour-al ahol Charlie Puth és a Life of Dillon lépett fel nyitószámként. A turné indulási időpontját 2015 július 3-ra tervezték, de akkoriban vagy picivel utána (erről nincsenek pontos információk) hangszálvérzéssel diagnosztizálták - egy nagyon veszélyes, de kissé gyakori dolog az énekeseknél - és az orvosi csapata teljes hangszálpihentetésre utasította, ami a törlését vagy legalábbis a hosszú időre eltolását jelentette az MTrain Tour első két időpontjának: egy pénteki fellépésnek 2015 július 3-án Borgatta-ban Atlantic City, New Jersey-ben és a következő szombat este a július 4-én (a függetlenség napján) a Mohegan SUn-ban Uncasville, Connecticut-ban. 2015 augusztus 11-én bejelentette, hogy törölte a maradékát az észak-amerikai turnéjának további hangszálvérzés miatt és műtéte lesz, hogy "végre elmúljön egyszer s mindenkorra". 2015 július 28-án lett bejelentve, hogy Trainor egy dalt ír a The Peanuts Movie filmzenéjéhez "Better When I'm Dancin'" címmel, amit neki kéne énekelnie. A Better When I'm Dancin' egy klippel együtt jelent meg és szerepelt a Just Dance 2016-os videójátékában a Just Dance Unlimited-ben. 2015 augusztusában társírója volt Rascal Flatt kislemezének az I Like the Sound of That-nak. 2015. október 30-án megjelent az Undateable -ben vendégszenészként, és volt egy cameoszerepe, egy Meghan nevű vásárlót játszott. 2015 vége fele az amerikai énekes Who is Fancy kiadott egy kislemezt amin közreműködött Trainor és Ariana Grande is. 2015-ben a Title a 9. legtöbbet eladott album volt világszerte az 1.8 millió eladott példányával.

2016-jelenleg is: Thank you
2016. januárjában a cipőket készítő cég, a Skechers az énekesnőt választotta reklámarcának.
2016. január 7-én az E! Online közölte, hogy a második stúdióalbumát, amely a Thank You címet kapta, majdnem befejezte. Trainor az MTV-nek adott interjúban elmondta, hogy az album készítése során nagy hatással volt rá Elvis Presley, Aretha Franklin és Bruno Mars, az features a collaboration between herself and R. City. Az album első kislemeze, mely a No címet kapta, 2016. március 4-én jelent meg Ricky Reed gondozásában, nem sokkal azután, hogy Trainor elnyerte a Grammy-díjat, mint Legjobb új előadó. A kislemez a megjelenés utáni héten a Billboard Hot 100-as lista harmadik helyére ugrott. Nem sokkal a No megjelenése után, újabb négy kislemeze jelent meg, Watch Me Do, I Love Me, Better és a Mom, amelyet édesanyjáról, Kelli Trainorról írt.
2016. áprilisában felröppentek a hírek, miszerint Meghan Harry Style-szal készít közös dalt, ami egy szerelmes ballada lett volna. Végül a közös dal elmaradt, ugyanis 2016. októberében megjelent Michael Bublé közreműködésével. Az énekesnő elmondása alapján a mai napig fogalma sincs, hogy miért nem jelent meg a dal eredeti verziója.

2016.július 14-én kezdetét vette harmadik zenei turnéja, ahol előzenekarként fellépett Hailee Steinfeld és a Common Kings is. A második stúdióalbum kizárólag az Apple Music felületén volt elérhető május 6-ától, majd 2016. május 13-án került kereskedelmi forgalomba. A második kislemez, melynek címe Me Too volt, 2016. május 5-én jelent meg. Az énekesnő Me Too című dalához készült videóklipje, 2016. május 9-én debütált, azonban Meghan másnapra el is távolíttatta a klipet. Elmondása alapján azért, mert rajongói kiszúrták, hogy az egész photoshopolva van. "A csípőm nem ilyen keskeny. Bomba derekam volt azon az éjszakán, nemértem, hogy miért nem szerették. Én nem hagytam jóvá ezt a videót, mégis az egész világ látta. Ezért most kicsit feszélyezve érzem magam. Annyira imádom ezt a klipet, és pont ezért vagyok annyira mérges. Felhívtam a Vevo vezetőit, és megkértem őket, hogy azonnal szedjék le. Kijavíttattam, az új verziót jóváhagytam, ami hamarosan meg is fog jelenni." - nyilatkozta az énekesnő. Végül a javított verzió 2016. május 10-én került fel a Youtube oldalára. 2017. február végén debütált legújabb dala, az I'm a Lady, amely a legújabb Törpök filmhez készült.

TURNÉK 2015-2016
A That Bass Tour volt élete első turnéja az amerikai énekesnőnek. A turnét eredetileg 2014. november 3-án jelentették be a debütáló turnét, ami végül 2015. február 11-én vette kezdetét. A show összesen 21 észak-amerikai, 11 európai, 2 ázsiai és 2 ausztráliai (óceániai) állomásból állt. A dallistán 14 dal szerepelt. A showt minden helyszínen a Dear Future Husband című számma nyitotta meg, majd utána három dalt énekelt akusztikus stílusban. A műsort minden alkalommal az All About Ez Bass cím zárta, ami után a színpadot elárasztották a nagy léggömbök és a konfetti eső. 2015 június 6-án ért véget a körút. A MTrain Tour a második turnéja, 2015. július 14-én vette kezdetét. Összesen 25 állomásból állt volna, 24 az Egyesült-Államokban, 1 pedig Kanadában. A turnét 2015. augusztus 8-án törölték, mert Meghan gégegyulladádást kapott, ami hangszál-vérzést okozott nála. Így végül csak 13 helyszínen tartott koncertet az énekesnő. A turné ennek ellenére átlagban pozitív visszajelzést kapott a kritikusoktól, sokan dícsérték Trainor teljesítőképességét. Az Untouchable turné volt a harmadik koncertkörútja az amerikai énekesnőnek. A show előzenekara Hailee Steinfeld és a Common Kings volt. A körút 28 észak-amerikai és 2 kanadai állomásból állt. A július 14-ei kanadai koncertet ismeretlen okok miatt törölték. A turné végül 2016. szeptember 25-én Bostonban ért véget.

MŰVÉSZIESSÉG
Hatások
Úgy nőtt fel, hogy megismertették vele az 1950-es évek zenéit, a doo-wop és a jazz zenei stílust, illetve az apja által James Brown munkásságát. Közel állt hozzá a soca és más karibi stílusok is. She credits 1950s music, soca, and Frank Sinatra for influencing her hip hop, pop musical blend. Mint dalszerző, dalaiban szintén Sinatra inspirálta. "Senki nem ír már így, mert ez nehéz" - mondta. Őt inspirálja még Stevie Wonder és Phil Collins. Az 1999-es Tarzan című animációs film zenei albuma - amely Collins dalaiból áll - fiatalkorának nagy kedvence volt. Állítása szerint Bruno Mars is az egyik legnagyobb hatással volt rá. Azonban más művészek is hatással voltak zenei karrierjére, többek között Christina Aguilera, a The Andrews Sisters, Elvis Presley, Aretha Franklin, A Chordettes, Ray Charles, Earth, Wind & Fire, Britney Spears, Destiny Child, NSYNC, Ariana Grande, Jason Mraz, T-Pain és Beyoncé.

Zenei stílus
Trainort énekes-dalszerzőként tartják számon. A hangját túlnyomórészt "Neo-Retro"-ként emlegetik, egy "mix-smash"-ja az R&B, pop, doo-wop és blue eyes soul stílusoknak. A debütáló EP-je, a Title tartalmaz visszaeső stílushangokat, 1950-es évek doo-wop inspirálta dalokat, amik keresztezik a modern R&B-t és a dallamos pop-ot. A munkássága emlékeztet a híres Brill épület zeneszerzőire, mint például Goffin-King, Greenwich-Barry, etc., hasonlítják további amerikai énekes-zeneszerzőkhöz, Neil Sedaka-hoz, Jenny Lewis-hez, Neki Case-hez és az 1960-as évek énekeseihez, mint Connie Francis-hoz, Brenda Lee-hez, Betty Everett-hez, Lesley Gore-hoz és Eydie Gormé-hoz. Különböző hangszereken játszik: basszus gitár, ukulele, zongora, trombita és különféle ütős hangszerek. Úgy gondolja, hogy a dal dallama sokkal fontosabb, mint a dalszöveg. Trainor hangját kifejezésteljesnek illetve rendkívül rezonánsnak írják le, éles keresztezése Katy Perry és Taylor Swift hangjának. Amikor énekel, dél-amerikai angol akcentust használ. A harmóniákat a zenéjében leginkább az 1960-as lánycsapatokhoz hasonlították. Chris DeVille úgy gondolja, hogy Meghan nagyon alkalmas énekesnőnek, és dalai igazán érzelmesek. Martin Talbot, az Official Charts Company vezérigazgatója „úttörőnek” nevezte Trainort. Dalszövegeiben felfedezhető a 21. százai nőiesség. Azt mondta célja, hogy megtörje a soványságot, az abszurd vékonyságot

NYILVÁNOS KÉP
2014-ben a Rolling Stone az Év leghihetetlenebb popsztárának tekintette. Miközben az első albumán dolgozott, inspirálta azokat a fiatalokat, akik nem voltak elégedettek a testükkel és ezért piszkálták őket. A The Guardian azt mondta, hogy a popban a jelképe az önelfogadásnak, a Fashion Time azt írta, hogy rengeteg nőt inspirált abban, hogy elfogadják a vonalaikat. Az online magazin, a Mic, úgy írta le, hogy ő egy anti-feminista, de egy 2016-os interjúban Trainor megerősítette, hogy ő feminista lett, miután többet tanut a témáról, jobban megértette miről is szól az egész. 2015. márciusában a FullBeauty Brands márka partnere lett, hogy újraindítsák a weboldalukat (fullbeauty.com), és hogy segítség az öltöközködésben a különböző testalkatú nőket.

MAGÁNÉLET
Meghan nem igazán szereti magánéletét a nyilvánosság elé tárni. 2016. októberében megerősítette Instagram profilján, hogy párjával, Daryl Sabarával egy párt alkotnak. Mint később kiderült a szerelmes pár, már hosszú hónapok óta együtt van, azonban Meghan nem szerette volna nyilvánosságra hozni a kapcsolatot, hisz félt attól, hogy esetleg kedvesét negatív atrocitások érik.

ÉRDEKESSÉGEK
- A Saved By The Bell az egyik kedvenc televíziós műsora.
- Ő volt az egyetlen lány egy koedukált focicsapatban három évig.
- Nagyon fél a sötétben.
- Gyermekkorában több háziállata is volt, többet között gyík, patkány és kígyó is.
- Mindig is szeretett volna egy lánytestvért.
- Fekete hajjal született, azonban négy éves korára teljesen kiszőkült.
- Elmondása szerint az All About The Bass videóklip előtt még soha nem táncolt - kivéve a hálószobájában Beyonce dalokra.
- Szabadidejében szeret búvárkodni és könnyűbúvárkodni.
- A rajongó legtöbbször Megantrons-nak hívják magukat.
- Dalokat írt Rascal Flatts-nak és Sabrina Carpenternek is.
- Szereti a macskákat.
- Miután megírták az All About That Bass című számot, több előadónak is, köztük Adele-nak és Beyoncénak is fel lett ajánlva, azonban végül sajátjaként adta ki.
- 2016-ban egy interjúban elmondta, hogy feminista.
- Stevie Wonder és Phil Collins inspirálja.
- Van két macskája Mittens és Kody.
- Fanatikusan rajong Bruno Mars zenéjéért.
- Játszik gitáron, trombitán és ukulelén is.
- Ismeri a jelnyelvet.
- Csak harmadszorra lett meg a jogosítványa.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
Megnyert
2015: ASCAP Pop Music Awards - Legtöbbet játszott dal (All About That Bass)
2015: Music Business Association - Breakthrough Artist of the Year
2015: Billboard Music Awards - Top Hot 100 Song (All About That Bass)
2015: YouTube Music Awards
2015: Billboard Music Awards - Legjobb digitális dal (All About That Bass)
2016: Billboard Women in Music - Chart-Topper
2016: ASCAP Pop Music Awards - Legtöbbet játszott dal (Like I'm Gonna Lose You)
2016: ASCAP Pop Music Awards - Legtöbbet játszott dal (Lips Are Movin)
2016: Grammy Awards - Legjobb új előadó
2016: Juno Awards - Az év nemzetközi albuma
2016: Radio Disney Music Awards - Legjobb dal, ami megmosolyogtat (Better When I'm Dancin')
2017: People's Choice Awards - Legjobb album

Jelölt
2014: MTV Europe Music Awards
2014: American Music Awards - Az év új előadója
2015: American Music Awards - Az év előadója
2015: American Music Awards - Kedvenc női pop/rock előadó
2015: American Music Awards - Kedvenc felnőtt kortárs előadó
2015: ARIA Music Awards - Legjobb nemzetközi előadó
2015: Billboard Music Awards - Legjobb új előadó
2015: Billboard Music Awards - Legjobb női előadó
2015: Billboard Music Awards - Legjobb digitális dalok előadója
2015: Billboard Music Awards - Legjobb streamelt előadó
2015: Billboard Music Awards - Chart Achievement Artist
2015: Billboard Music Awards - Legjobb Billboard 100 előadó
2015: Billboard Music Awards - Legjobb streamelt videó
2015: Grammy Awards - Az év dala (All About That Bass)
2015: Grammy Awards - Az év felvétele (All About That Bass)
2015: iHeartRadio Music Awards - Legjobb új előadó
2015: iHeartRadio Music Awards - Renegade
2015: iHeartRadio Music Awards - Az év dala (All About That Bass)
2015: Nickelodeon Kids' Choice Awards - Az év legjobb dala
2015: Nickelodeon Kids' Choice Awards - Legjobb új előadó
2015: Teen Choice Awards - Kedvenc női előadó
2015: Teen Choice Awards - Legjobb szakítós dal
2015: Teen Choice Awards - Legjobb feltörekvő előadó
2016: American Music Awards - Az év kollaborációja (Like I'm Gonna Lose You)
2016: ARIA Music Awards - Legjobb nemzetközi előadó
2016: Brit Awards - Nemzetközi női szóló előadó
2016: iHeartRadio Music Awards - Az év női előadója
2016: iHeartRadio Music Awards - Legjobb kollabráció (Like I'm Gonna Lose You)
2016: Nickelodeon Kids' Choice Awards - Legjobb női énekesnő
2016: Nickelodeon Kids' Choice Awards - Legjobb kollabráció
2016: Teen Choice Awards - Kedvenc női szóló előadó
2017: Nickelodeon Kids' Choice Awards - Legjobb női énekesnő
2017: Nickelodeon Kids' Choice Awards - Legjobb videóklip

AUTOGRAM CÍME
Meghan Trainor
Azoff Music Management
1100 Glendon Avenue
Suite 2000
Los Angeles, CA 90024-3524
USA

HIVATALOS OLDALAK
Weboldal - https://meghan-trainor.com
Facebook - https://www.facebook.com/meghantrainorsongs
IMDB - http://www.imdb.com/name/nm6574838
Instagram - https://www.instagram.com/meghan_trainor
Twitter - https://twitter.com/meghan_trainor
Youtube - https://www.youtube.com/user/MeghanTrainorVEVO

DISZKOGRÁFIA
Stúdióalbumok
2015: Title
2016: Thank you

Független albumok
2009: Meghan Trainor
2011: I'll Sing with You
2011: Only 17

EP
2014: Title
2015: Spotify Sessions

Kislemezek
2014: All About That Bass
2014: Lips Are Movin
2015: Dear Future Husband
2015: Like I'm Gonna Lose You
2016: No
2016: Me Too
2016: Better
2017: I'm a Lady

Közreműködés
2015: Marvin Gaye
2015: Boys Like You
2016: Hands

Promóciós kislemezek
2010: Take Care of Our Soldiers
2012: Who I Wanna Be
2015: Better When I'm Dancin'
2016: Watch Me Do
2016: I Love Me
2016: Mom

Vendégszereplések
2015: Brave Honest Beautiful (Fifth Harmony)
2015: Painkiller (Jason Derulo)
2015: Good to Be Alive
2016: Forgive Me Father (Whiz Khalifa)
2016: Someday (Michael Bublé)
2016: Baby, It"s Cold Outside (Brett Eldredge)

Zenei videók
2014: All About That Bass
2014: Lips Are Movin
2015: Dear Future Husband
2015: Like I'm Gonna Lose You
2015: Title
2016: No
2016: Me Too
2016: Better
2017: I'm a Lady

Turnék
2015: That Bass Tour
2015: MTrain Tour
2016: The Untouchable Tour
2 felhasználónak tetszik: Lindsay019, kurrek
2017. március 25. 12:01 #5
- törölt felhasználó -    
A pályázatot lezárom! Köszönjük a szép életrajzokat! Az arra kijelölt tagok és a pályázók holnap délig szavazhatnak!
2017. március 26. 12:17 #6
- törölt felhasználó -    
A pályázatot Leerdammergirl nyerte! Gratulálok neki!
3 felhasználónak tetszik: Lindsay019, lucymharding, LeerdammerGirl
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!