Starity

Kim Hyun Ah - Adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. március 26. 12:29 #1
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
A lapra jövő szombat délig várjuk a pályázatokat. Természetesen, mint ahogy mindig, most is saját szavaiddal megfogalmazott, kreatív, nem másolt életrajzokat várunk. A lapot, ha megnyerted, három hónapig se nem cserélheted, se nem ajándékozhatod el! Ha pályázol rá, szerkeszd is rendesen.
Szavazni csak a pályázóknak, és az arra kijelölt tagoknak lehet. Ezt nem győzzünk hangsúlyozni, még mindig van, aki össze-vissza szavaz, ha kell, ha nem. Ha csak egy lapra pályáztál, a többi pályázatnál nem vagy jogosult szavazni. A kijelölt tagok listája: Lindsay019, duracell, funny18, Grace Benning, Glamster, Lizzy Lewis, LexiCobain, _ToTo_, Christo - döntetlen esetén joe_r a "bíró"
5 felhasználónak tetszik: FruFruChan, Bae Hee Yeon, silenc, BeJoyful, Betti90
2017. március 31. 17:38 #2
BeJoyful
BeJoyful
 
Státusz"Az erőt mi többé tesz, mindig magadban keresd!"
  Csoport: Tag
Csatlakozott: 16.12.18.
Hozzászólás: 736
Csatolások: 15970
Azonosító: 261400
Offline offline
http://www.kephost.com/images/2017/03/31/6.png


AMIT TUDNI KELL RÓLA
Kim Hyun Ah egy dél-koreai táncos-, énekesnő és rapper. 2007-ben a Wonder Girls tagjaként mutatkozott be, majd ugyan ebben az évben egészségügyi gondok miatt ki is lépett. Az átütő népszerűséget végül a 2009-ben debütáló 4minute-el érte el a csapat viszont 2016 nyarán feloszlott. Hyun Ah 2010-ben szóló karrierjét is elindította, így a 4minute után most csak is egyéni zenei karrierjére összpontosít.


ÉLETRAJZ
http://www.kephost.com/images/2017/03/31/a22CeVT.jpg

Születési név: Kim Hyun Ah (김현아)
Születési idő: 1992. június 06.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Magasság: 164 cm
Testsúly: 44 kg
Vércsoport: 0
Csillagjegy: Ikrek
Kínai csillagjegy: Majom
Ügynökség: Cube Entertainment (2009-től jelenleg)
Család: szülei (elváltak), két öcs (HyunHo; HyunSuk)
Oktatás: Choong Chun Middle School; Korea High School of Music and Arts; Konkuk University

Hyun Ah a JYP Entertainmentnél kezdte zenei pályafutását, ahol 2007-ben sikeresen debütálását tehette a Wonder Girls tagjaként. Ám még ugyan ebben az évben ki is lépett a csapatból egészségügyi problémája miatt.
Zenei karrierjét viszont ennek ellenére se adta fel. A JYP után a Cube Entertainmenthez került gyakornoknak, ahol két évvel később 2009-ben újra esélyt kapott a debütálásra. Így újult erővel az öt fős 4minute fő rappereként újra kiállhatott a közönség elé.
2016 nyarán a csapat hét év után a feloszlás mellett döntött, így Hyun Ah azóta szóló karrierjét egyengeti.


EGYÉNI ZENEI KARRIER

2010 – 2012: Change, Bubble Pop! & Melting
Egy évvel azután, hogy ismételten debütálását tette a 4minute tagjaként, a Cube úgy döntött, hogy beindítja Hyun Ah szóló karrierjét is. Így 2010. január 4-én megjelent első digitális kislemeze a Change, a dalnál pedig Yong Jun Hyung is közreműködött.
Július 5-én pedig visszatérve kiadta első mini albumát Bubble Pop címmel, melyről vezető kislemezként az album címadó dalát választották.

Majd másfél évet követően 2012. október 22-én jelent meg 2. Melting címre keresztelt mini albuma, melynek vezető kislemezeként az Ice Cream-et választották.

2014 – 2016: A Talk, A+ & A’wesome
Ezután viszont két évet kellett várni Hyun Ah újabb albumára, mely végül 2014. július 28-án jelet meg A Talk címmel. Az album dalai közül pedig a Red-hez készült videó klip.

2015. augusztus 21-én immáron 4. mini albuma az A+ is a boltok polcaira került. Az albumról két dal is klipet kapott: elsőként a vezér dalnak megválasztott Roll Deep videója jelent meg, a dalnál a BtoB rappere Il Hoon is közreműködött, illetve a későbbiekben az album intro dalához a Run & Run-hoz is feltöltöttek egy videót.
Bár pedig a 4minute 2016 júniusában feloszlott Hyun Ah rajongói még is örülhettek, hiszen augusztus 1-jén 5. mini albuma az A’wesome is megjelent. Az album vezér dala pedig ezúttal a ’How’s This?’ dal lett.


ÉRDEKESSÉGEK

~ kedvenc színe a piros.
~ A mai napig jó és közeli barátságot ápol a Wonder Girls tagjaival.
~ Anya nyelvén kívül beszél angolul és japánul.
~ Kezdetben színésznő szeretett volna lenni, ám 50 sikertelen meghallgatás után Hyun Ah rátalált egy nagyobb szenvedélyére a táncra.
~ Kedvenc állata a grönlandi fóka.
~ Ő az első koreai, aki megjelent a POP magazinban, a népszerű brit magazinban olyan nagy sztárok kaptak már helyet, mint pl.: Taylor Swift, Madonna vagy Britney Spears.
~ Son Dong Woonnal jó barátok, érdekesség, hogy mind ketten június 6-án születtek.
~ Hyun Ah álom autója egy Hummer H2-es.
~ Fél a csirkéktől.
~ Hyun Ah-t jelenleg hét tetoválás díszíti:
1. Bal lapockáján egy felirat: „My mother is the heart, that keeps my alive”
2. Bal felkarjának belső oldalán egy kereszt .
3. Jobb felkarjának belső oldalán egy latin szó a „Tempus” látható, melynek jelentése: idő.
4. Jobb füle mögött egy szívecske.
5. Derekának alsó részére egy újabb latin szó került a „Fatum”, melynek jelentése: sors, végzet.
6. Jobb oldalán a XEER felirat látható.
7. Jobb vállán pedig egy héber szó kapott helyet, mely azt jelenti „hit”.
http://www.kephost.com/images/2017/03/31/HyunAtattoos1-horz.jpg



DÍJAK, ELISMERÉSEK

2015
~ MAMA (Mnet Asian Music Awards) – Best Dance Performance (solo) [Roll Deep]
~ Seoul Music Awards – Dance Performance Award [Red]
2014
~ Golden Disk Awards – Digital Bonsang [Red]
2013
~ YinYueTai V-Chart Awards – Best Korean Female Artist
2012
~ Mnet 20’s Choice Awards – 20’s Performance
2011
~ MAMA (Mnet Asian Music Awards) – Best Dance Performance (solo) [Bubble Pop]
2010
~ Gaon Chart Awards – Streaming Award [Change]


WONDER GIRLS (2007)


2001 – 2006: megalakulásuk
A JYP Entertainment elnöke J.Y. Park 2001-ben határozta el, hogy 99% Challenge Project néven elindít egy „túlélő show”-t. A műsor célja az volt, hogy új tehetséges gyakornokkal bővülljön az ügynökség. Sun Ye is részt vett a műsorban és a zsűrit lenyűgözte a 12 lány hangja, illetve, hogy mennyire komolyan állt az egészhez. Végül pedig az egész mezőnyt maga mögé utasítva Sun Ye lett a nyertese a műsornak, így azonnal bekerült az ügynökség gyakornokai közé.
A JYP először szólistaként szerette volna debütáltatni, de a fiatal lányt nem akarták egyedül kitenni annak a nyomásnak, hogy tökéletesen meg kell felelnie a közönségnek. Így, hogy ne minden teher az ő vállát nyomja az ügynökség csapatban kezdett el gondolkodni és Sun Ye kapta azt a feladatot, hogy válassza ki maga mellé csapattársait.

A Wonder Girls 2. tagja Kim Hyun Ah lett, aki a JYP több gyakornokával egy belső versenyen küzdött meg, és nyerte el a csapat tagságot. Többek között HyoMin-t (T-ARA) és CL-t (2NE1) is maga mögé utasította.
Hyun Ah-t követte 3. tagként Ahn So Hee, akit az ügynökség eredetileg színészi pályára szánt, ám látva tánc tehetségét és karizmatikus egyéniségét végül ő is részese lett a csapatnak.
A csapat utolsó tagjaként pedig Sun Mi-t választották személyisége és előadói tehetsége nyomán. Illetve kiderült, hogy ő édesapját vesztette el, így úgy gondolta a cég, hogy mivel hasonló helyzeten esett át, mint Sun Ye könnyen meg tudják érteni és segíteni egymást.

Miután megalakult a négy fős csapat, a lányokat összeköltöztették egy lakásba és együtt is gyakoroltak. A lányok egy éves közös képzését követően 2006. december 22-én az MTV-vel közösen a JYP elindította a lányok 10 részes sorozatát az MTV Wonder Girls-t. A műsor célja az volt, hogy megismertesse a közönséggel a lányok felkészülésének időszakát, a tagok gondolatait illetve a napi életüket. A műsor különlegessége volt viszont, hogy az ötödik részben kiderült, hogy ki lesz a csapat ötödik tagja, amit a lányok is akkor tudtak meg. Végül a nyílt meghallgatást Ye Eun nyerte, így ő csatlakozhatott a lányokhoz.
A 10 részes showt a nézők egészen 2007. február 22-ig követhették figyelemmel.

2007: debütálás & Hyun Ah távozása
A csapat végül február 10-én debütálását tette Irony című dalukkal a Show! Music Core zenei műsorban, ezzel egy napon pedig a dal klipje is elérhetővé vált. Illetve február 13-án a lányok első egységes kislemeze a The Wonder Begins is kikerült a boltok polcaira.
Az album hamar sikert aratott, a mai napig 111.454 példányban kelt el, illetőleg Irony daluk több koreai lejátszási lista élét is bevette. A kritikusok pedig már az új generációs k-pop csapatok sarokköveként emlegették a lányokat.
A nagy sikerre való tekintettel pedig egy héttel debütálásukat követően újabb dallal az It’s Not Love-al is elkezdték a promóciós tevékenységeket.

Április 27-én újabb kislemezük jelent meg A Sorry heart címmel. Valamint júniusban egy újabb 10 részes show műsorral kerültek adásba az MTV-n, MTV Wonder Girls: The Wonder Life címmel. Ezzel a műsorral rajongóik betekintést nyerhettek hogyan is készül az öt lány első albumuk kiadására.

A csapatot viszont aggasztóan túl hajtották, ugyanis a lányok kimerültek és kezdték a stressz ésa szorongás jeleit mutatni. So Hee-nak egy hónapon belül megsérült mind két bokája, Ye Eun váll sérülést szerzett, míg Hyun Ah több alkalommal is elájult gyomor betegsége miatt.
A cég felismerve a lányok határait egészségüket helyezte előtérbe és minden további tevékenységet leállított, mondván, hogy a lányok egészsége a legfontosabb.
Idő közben Hyun Ah-nél krónikus gyomor- és bélhurutot diagnosztizáltak, betegsége miatt pedig március és április folyamán többször is kórházba kellett szállítani. Betegsége és anyja aggódása miatt, az ügynökség szüneteltette Hyun Ah szerződését, a lány pedig kilépett a csapatból. (Hyun Ah helyét, még ugyan ebben az évben szeptember 5-én sürgős csereként Yu Binnel töltötték be)


4MINUTE (2009 – 2016)


A 4minute egy öt tagú dél-koreai lánycsapat akik 2009-ben debütáltak a Cube Etertainment által. Nevük jelentése egyszerű, hisz a4minute annyit tesz, hogy minden tag a legjobbat próbálja nyújtani minden percben és másodpercben. A csapat hivatalos fanclubja pedig a 4Nias nevet viseli mely a 4Minute+ Mania kombinációból jött létre.
A cube májusban kezdte el a csapatról kiszivárogtatni az infókat, majd két tagot be is mutattak: JiHyunt és Hyunah-t, a csapat másik három tagjáról pedig június 12-én hullt le a lepel. Az ez előtti napon június 11-én viszont már megjelent egy rövid teaser a lányokról viszont azon csak a sziluettjük volt látható, ezzel is fokozva az izgalmat. Végül 12-én megjelent első kislemezüknek a Hot Issue-nak a teaser-je amiben a lányok már láthatóak voltak, majd június 18-án a hivatalos debütálás is meg volt az Mnet M! Countdown című showjában. Augusztus végén pedig első mini albumuk a Muzik is megjelent.
Ebben az évben szerepeltek még Mario karácsonyi kislemezén a Jingle Jingle-n, amelyből zenei videó is készült aminek december 3-án volt a premierje.

2010-ben a Cube bejelentette, hogy az Universal Music Group lesz a segítségük, hogy a lányok elindulhassanak a nemzetközi piacon. Még évelején januárban elindultak egy ázsiai turnéra ahol a célállomások közt szerepelt:Tajvan, a Fülöp-szk., Thaiföld, Hong Kong és Japán is. Végül a lányok 2010 május 8-án megtarthatták életük első önálló koncertjüket Japánban ahol Hyunah is bemutatkozott első önálló számával a Change-el amit a Beast-es JunHyung-al adott elő.
Második mini albumuk a Hit Your Heart pedig május 19-én látott napvilágot, majd az első teljes japán albumuk a Diamond is megjelent 2010 december 15-én.

2011 január 13-án a Beast-el és G.NA-val együtt a 4minute is részt vett a DiGi Live K-Pop Party-n Malajziában. Majd 19-én bejelentették, hogy a lányok kiadját 4. japán kislemezüket a Why-t.
Január 12-én a Cube bejelentette, hogy egy teljes albummal fognak a lányok vissza térni. De nem sokkal előtte a harmadik mini albumuk a Heart to Heart is megjelent, majd egy kicsit az igértnél később április 5-én kiadták az első teljes koreai albumukat, mely a 4Minutes Left címet viseli. Az album promóciójára nagy energiát fektettek, sőt a Mirror Mirror-nak a koreográfiáját is teljes egészében megkellett változtatni a sok negatív kritika miatt.
A lányok együtt működtek még Thelma Aoyama japán énekesnő Without You című számánlá, bár a klipben ténylegesen nem szerepelnek.
Még ebben az évben az egyik csapat tag HyunAh is kiadta első önálló mini albumát a Bubble Pop-ot, mely hatalmas sikert aratott.
Október elsején megjelent a hatodik japán kislemezük a Ready Go, mely egy japán dráma sorozat(Welcome to the El-Palacio) betét dala lett.

2012: Volume Up & Love Tension
A Cube még 2011-ben 2012. januárjára mondta a lányok visszatérését, ám ez a dátum utána márciusra tolódott el, majd március 19-én újabb közleményt adott ki a társaság, hogy a comeback április közepére várható. Azt hogy ilyen sokat tolódott a dátum avval magyarázták, hogy a dalokon még igazítottak, valamint a mini album címadó dalát is sokáig tartott kiválasztani.
Végül március végén kiderült, hogy a készülő mini album címadó dala a Volume Up. Április 3-án bejelentették, hogy 9-én fog megjelenni a lányok mini albuma, valamint egy teaser fotó is napvilágra került. Végül április 9-én a címadó dal videója a Volume Up és maga a mini album is megjelent. Az élő debütálás pedig az SBS Inkigayo showjában történt április 20-án, majd megkezdődtek a hazai promóciók és album népszerűsítés.

A lányokat kezelő cég július 9-én közölte a jó hírt a japán közönséggel, hogy nem sokára új kislemezt bocsátanak ki a szigetországban. Végül a klip augusztus 22-én jelent meg Love Tension címmel.

Október 13-án pedig részt vettek a KCON 2012 koncerten, melyet Kaliforniában rendeztek meg.

2013: Name is 4Minute
Március végén jelentette be a Cube, hogy a lányok megkezdték az új albumuk felvételeit. A cég azt is elárulta, hogy a lányok az album teljes folyamatában részt vettek a dalok kiválasztásától, a koreográfián át, egészen a stílusig mindenben.
Végül az első teaser képek április 17-én kerültek nyilvánosságra, majd 19-én megjelent What’s Your Name című daluk első teaser videója, melyet még több követet. A dal tejes klipje végül a meghirdetettnél egy nappal később április 26-án jelent meg.

Két hónappal visszatérésük után pedig június 28-án megjelent soron következő kislemezük „Is It Poppin?” címmel. A dalt pedig nem más, mint a híres dél-koreai producer és dalszerző Brave Brothers készítette.

2014-15: 4minute World & Crazy
A lányok hosszabb kihagyás után március 17-én kiadták 5. mini albumukat 4minute World címmel, melyről vezető kislemezként a Watcha Doin' Today jelent meg.

Közel egy éves hallgatás után a lányok 2015. február 9-én adták a sorban 6. mini albumukat, mely a 'Crazy' címet kapta. Megjelenése előtt az album összes daláról megjelent egy-egy teaser, ám klipet végül csak a címadó dalhoz, a Crazyhez forgattak. A vezető kislemezhez mérten pedig az album többi dala is élesen eltér a lányok eddigi könnyed stílusától és egy sokkal inkább hip-hop, R&B stílusú vonalat követ.

2016: Act.7 a csapat feloszlása
Majdnem egy év elteltével utolsó megjelenésüket követően 2016. február 1-jén koreai idő szerint pontban délben kiadták 7. mini albumukat, amely az Act.7 címet kapta. Az album vezető kislemezeként a Hate jelent meg. A dal és maga az album is a korábban megjelent Crazy hangzás világát vitte tovább.

Az év eleji visszatérésüket követően június 12-én hivatalosan bejelentették a 4minute feloszlását. Június hónapban mindegyik lány szerződése lejárt, megújítás mellett pedig csak HyunA döntött. A többi négy lány pedig szóló karrierjére összpontosítva más-más ügynökségnél egyengetik tovább karrierjüket.


TROUBLE MAKER


A duó a cég első alegységeként jelent meg 2011. december 1-én Trouble Maker címet viselő kislemezükkel és ugyanezt a címet viselő mini albumukkal. A B2ST-ből már jól ismert Jang Hyun Seung és a 4minute üdvöskéje Kim Hyun Ah által alkotott páros azonnal az érdeklődés középpontjába került. Az élő showból pedig kivétel nélkül mindegyikből elvitték legalább egyszer az első díjat, sőt az Mnet-nél egymást követő háromhéten keresztül volt a daluk lista vezető így a dal ott elérte a "hármas korona" jelzést. Ám a sikereik ellenére a koreai média igen csak bírálta a páros koreográfiáját annak túlzott szexualitását. A Cube erre válaszképp módosította a duó koreográfiáját, így a továbbiakban már egy finomított verzióval léptek föl.
A 2012-es év folyamán pedig több nagyobb díjátadóról is díjjal távoztak.

Végül a párosról 2013. október 4-én adta hírül a Cube, hogy még ebben hónapban visszatér a duó, ami végül október 27-én meg is történt ugyanis ekkor került ki a cég hivatalos YouTube oldalára a páros Now című visszatérő dala, melyben elődjéhez hasonlóan újra csak úgy forr a levegő. Másnap pedig Chemistry címmel 2. mini albumuk is napvilágot látott.

2016 áprilisában Hyun Seung kiszállt a BEAST-ből,júniusban pedig a 4minute is feloszlott így a duó elvesztette alegység státuszát, de arról egyenlőre nincs hír, hogy feloszlatnák a párost.


FILMOGRÁFIA


Sorozatok
2009
~ High Kick Through The Roof – cameo


Filmek
2010
~ Midnight FM – Sa Yoon (cameo)


Show műsorok
2016
~ HyunA’s X19 Gaze
~ Happy Together (ep. 459.)
~ Please Take Care of My Refrigerator (ep. 70-71.)
2014
~ Hyuna’s Free Month
2013
~ Running Man (ep. 93-94.; 132.)
2012
~ Show! Kmusic
2011
~ Mnet Director Cut 2
~ Dancing With The Stars
~ Good of Cookery
~ Remote Control
~ Mr. Teacher
2010
~ Waving the Korean Flag
2009-2010
~ Invincible Youth
2007
~ 7 Octaves
~ Wonder Girls Season 2
2006-2007
~ Wonder Girls Season 1


Műsorvezetői munkái
2007
~ Show! Music Core (with. So Hee & Brian Joo)


Videó klipekben való megjelenései
~ Jay park (with. Okasian) – You Know /2015/
~ PSY – Gangnam Style /2012/
~ AJ – Dancing Shoes /2009/


DISZKOGRÁFIA



Egyéni megjelenései

Mini albumok
~ Bubble Pop! /2010.07.05./
~ Melting /2012.10.22./
~ A Talk /2014.07.28./
~ A+ /2015.08.21./
~ A’wesome /2016.08.01./

Egységes digitális kislemezek
~ Change /2010.01.04./

Együttműködései
~ Special Christmas (with. Cube Artists) /2016/
~ Where Are You Going Oppa? (feat. Rain) /2014/
~ My Color (feat. My Color) /2013/
~ Hurt (feat. Eru) /2012/
~ Maker (feat. Roh Ji Hoon) /2012/
~ Oppa Is Just My Style (feat. PSY) /2012/
~ She Is My Girl (feat. S4 –indonéz ver.) /2012/
~ Let It Go (feat. Heo Young Saeng) /2011/
~ A Bitter Day (Yong Jun Hyung & G.NA) /2011/
~ Golden Lady (feat. Lim Jeong Hee /2011/
~ Helo (feat. Navi) /2011/
~ Together Forever Vol.1 (feat. G.NA) /2010/
~ Love Parade (feat. Park Yun Hwa) /2010/
~ Faddy Robot (feat. Faddy Robot Foundation) /2010/
~ Attitude (feat. Brave Brothers, M, Mabus, Red Roc & Basic) /2009/
~ First Episode: A New Hero (feat. Lee Gi Kwang) /2009/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Trouble Maker megjelenések

Mini albumok
~ Trouble maker /2011.12.01./
~ Chemistry /2013.10.28./

Együtt működések
~ Smile Again (feat. G.NA & Ryu Hyun Jin) /2013/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4minute megjelenések

Koreai kiadások

Stúdió albumok
~ 4minute Left /2011.04.05/

Mini albumok
~ For Muzik /2009.08.28./
~ Hit Your Heart /2010.05.19./
~ Volume Up /2012.04.09./
~ Name Is 4Minute /2013. 04. 26./
~ 4minute World /2014.03.17./
~ Crazy /2015.02.09./
~ Act.7 /2016.02.01./

Digitális kislemezek
~ Hot Issue /2009.06.15./
~ Superstar /2010.07.19./
~ Heart To Heart /2011.03.28./
~ Is It Poppin? /2013.06.28./
~ Cold Rain /2015.01.26./

Együtt működések
~ Christmas Song (feat. Cube Artist) /2013/
~ Silly Boy (ft. 015B c Jun Hyung) /2011/
~ Heard ’Em All –remix-(ft. Amerie & Jun Hyung) /2010/
~ Worl Cup Song (ft. BEG) /2010/
~ Jingle Jingle (ft. Mario & Amen) /2009/

Sorozat/film dalok
~ Welcome to the School (School 2013 OST) /2013/
~ Dreams Come True (Master of Study OST) /2010/
~ Sarang Mandeulgi (Personal preference OST) /2010/
~ Chaos AD (The Fugitive Plan B OST) /2010/
~ Home Run (Rolling stars OST) /2010/
~ One Thing (It’s Okay, Daddy’s Daughter OST) /2010/


Japán kiadások

Stúdió albumok
~ Diamond /2010.12.15./

Mini albumok
~ Heart To Heart /2011.09.07./

Válogatás albumok
~ Best of 4minutee /2012.09.26./

Digitális kislemezek
~ Muzik /2010.05.05./
~ I My Me Mine /2010.07.28./
~ First /2010.10.27./
~ Why /2011.03.09./
~ Ready Go /2011.12.07./
~ Love Tension /2012.08.22./

Együtt működések
~ Without U (ft.Thelma Aoyama) /2011/
~ Why (Akuto-Juuhanzai Sousa Han) /2011/
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wonder Girls megjelenések

Kislemezek
~ The Wonder Begins /2007.02.13./
~ A Sorry Heart /2007.04.27./
2 felhasználónak tetszik: Christo, _ToTo_
2017. március 31. 22:47 #3
- törölt felhasználó -    
Kérlek töröljétek az előző hozzászólásomat, mert bővítettem az életrajzát és javítottam pár helyesírási hibát remélem már nem találni benne túl sokat. smileeee.gif
Köszönöm a lehetőséget! Hatalmas kedvencem Hyuna! happy.gif
A képek egyébként másképp lesznek méretezve és rendezve csak nehéz itt megoldani

AMIT TUDNI KELL RÓLA

Kim Hyun Ah egy dél-koreai rapper, énekes és táncosnő. Debütálását a JYP Entertainment alatt álló Wonder Girls formációban tette meg 2007-ben, de azt egy évre rá el is hagyta. 2009-ben viszont a CUBE Entertainment-nél debütált újra a 4Minute lánybanda tagjaként. A csapat viszont 2016-ban feloszlott, és Hyuna jelenleg sikeresen egyengeti egyéni karrierjét.
Születési név: Kim Hyun Ah (김현아 )
Művésznév: Hyun Ah (현아)
Becenevek: Kim Force Hyuna, Best Aegyo Hyuna
Születési idő: 1992.06.06.
Születési hely: Szöul, Dél-Korea
Vércsoport: 0
Magasság: 164 cm
Súly: 44 kg
Ügynökség: Cube Entertainment
Tanulmányok:
- Choong Chun Middle School
- Korea High School of Music and Arts
- Konkuk University (College of Art Culture)
Hobbija: Főzés, filmnézés, selfie készítés, design, fotózás
Kedvenc színe: Sárga és vörös
Kedvenc előadói: Beyoncé, The Pussycat Dolls és Rain
Amikez ért: rap, poppin, utcai tánc, ének és koreográfia kitalálása
Fanclubjának neve: A-ing
EGYÉNI KARRIER

http://kepkezelo.com/images/7fykvrcbqibscvy0gqci.jpeg



2009-2010: SZÓLÓ KARRIER KEZDETE

Hyuna együttműködött Lee Gi Kwang-al a "2009" című dal erejéig, amely az énekes "First Episode:A New Hero albumán is jelen van. Valamint a március 30-án megjelent "Dancing Shoes" videóklipjében is feltűnik az énekesnő.
Részt vett rapperként Navi "Wasteful Tears" dalában, illetve a klipjében is megjelenik.
Együttműködött Brave Brothers-el a "Bittersweet" dalban, amely augusztus 18-án lett közzétéve. Hyuna-t is beválasztották Gain, Seungyeon és Uee mellé a Dream Team Girl Group-ba , mely promóciózza a Samsung telefonokat. A csoport első kislemezeként a "Tomorrow" jelent meg október 6-án, a hivatalos videóklip pedig 12-én. Hyuna egyéni változatát október 27-én érhettük el.
Az énekesnő részt vett az Invincible Youth koreai variety műsorban, azonban ezt elhagyta konfliktusokra hivatkozva.
2010 január 4-én Hyuna debütált szóló előadóként a "Change" kislemezével.
A "Change" promóciózását márciusában fejezte be. Februárban már vissza is tért a "Love Paradise" digitális kislemezével, melyben T-max tagja Park Yuh Hwa is közreműködött. Két hónappal később, április 16-án Hyuna megjelentetett egy másik digitális kislemezt is "Outlaw in the Wil" címmel, amiben Nassun is részt vett, illetve E-Trie volt a producer.
Cameo szereposztásban láthattuk őt a Midnight FM című thrillerben Jihyun-nal 2010 október 14-én.
Rapperként segédkezett G.NA "Say You Love Me" számában, amit ő is írt és komponált. A duettet november 10-én érhettük el először.
2011-2012: BUBBLE POP, MELTING ÉS A TROUBLE MAKER

2011-ben Hyuna együttműködött az SS501 fiúbanda Heo Young Saeng tagjával a "Let It Go" című dal erejéig..Young Saeng első önnálló mini albumán is helyet kapott ez a dal, amit 2011 május 12-én hoztak nyílvánosságra.
Hyuna megjelent a Dancing with the Stars műsor koreai verziójában. A műsor június 10-én kezdődött el.
Több teaser közzététele után az énekesnő kiadta az első mini albumát, aminek a "Bubble Pop" címet adta. A mini album összesen öt új dalt tartalmaz, a címadója pedig nem meglepően a "Bubble Pop!", aminek a zenei videóját is megtekinthettük július 5-én. A videóban sztárvendégként megjelent Lee Joon (MBLAQ tag) is. Augusztusban ezt a videóklipet a Korea Communications Standards Commission megtiltotta, hogy a tévék képernyőjére kerüljön, állítólag a klip felnőtt tartalma miatt.
2011 Szeptember 28-án Hyuna is helyet kapott a Billboard's '21 Under 21′ listáján, ahol 17. helyezet lett. A listán olyan nevek is szerepeltek, mint Justin Bieber, Miley Cyrus és Selena Gomez.
November 24-én a CUBE Entertainment bejelentette, hogy készületben van egy csapat féle, aminek a Trouble Maker nevet adták. A csapat részesei Hyunseung (BEAST tag) és természetesen Hyuna.
A Trouble Maker első mini albumának a "Trouble Maker" becses nevet adták, amiben Hyuna ls Hyunseung is kapott szóló dalt. A formációnak megjelent egy középlemeze is, amibe december 1-jén halgathattunk bele.
Hyuna "Bubble Pop!" című dala benne szerepelt a Spin Magazin által kihírdetett "Legjobb 20 dal 2011-ben".
2012 február 12-én kiderült, hogy G.NA énekesnő mellett főszereplőként Hyuna is megjelenik a "The Birth of a Family" valóságshow második évadjában fő karakterként. A műsor lényegében arról szól, hogy a koreai idolok örökbefogadnak kóbór háziállatokat és vigyáznak rájuk egy bizonyos ideig. Az első epizód március 3-án került adásba.
Március 14-én Hyuna bemutatta a Hyuna x SPICYCOLOR márkát.
Az énekesnő is megjelent a világ legnépszerűbb dalának videóklipjében, azaz a PSY "Gangnam Style"-ban. PSY megjelentette a dal női változatát is augusztusban, a lehetőséget pedig Hyuna kapta meg. A női változatnak a neve "Oppa Is Just My Style" lett.
Hyuna ezt követően oktüber 21-én kiadta a második mini albumát "Melting" címmel, aminek az "Ice Cream" dalt választották címadónak. A dal producere Brave Brothers volt, a videóklipje pedig október 22-én meg is jelent, amiben PSY is látható cameo szerepben. Négy nap elteltével a zenei videó rekordot döntött a k-pop zenei videók terén. A " Very Hot" és a "To My Boyfriend" című dalában hozzájárult zeneszerzőként és szövegíróként is.
Hyuna is részese volt a Dazzling Red nevezetű csapatnak, aminek mellette Hyorin (Sistar), Hyosung (Secret), Nana (After School) és Nicole (Kara) is tagja volt.
A Brave Brothers hozta létre a csapat címadó dalát, amit a rászorulóknak adományoztak.
Hyuna modellt állt Hara és Hyolyn oldalán a Lotte Liquor alkoholos italnak.
2013-2015: CHEMISTRY, A TALK ÉS A+

Év elején Hyuna-t választották a G Guess alkalmi divat márka arcává.
Márciusban őt választották a 2013-as Toyota Corolla szépségnagykövetévé.
Március 11-én az énekesnő fellépett Texas állam Austin városában a K-Pop Night Out rendezvényen.
Május 24-én a SON & PARK sminkes elindítta jtóékonysági tevékenységüket, a "KISS OF HOPE"-ot.
Hyuna megjelentetett egy rövid zenei videót " My Color" címmel a CorollayHyuna alkalmazás számára, amely megtanítja az alábbi dalt és annak koreográfiáját.
2014-ben elutazott Los Angelesbe, hogy felvegyék a Funny or Die sketch-et Rita Ora-val. A két lány "Better Walk" videója április 2-án jelent meg.
Ugyan ebben a hónapban Hyuna-t választották a Mystic Fighter videójáték új modellének.
Októberben visszatért a Trouble Maker duó a "Now" kislemezével. Hyuna és Hyunseung bebizonyította, hogy ők valóban egy duó és nem csak egy trükk a CUBE részéről.
2014 június 26-án a cég bejelentette, hogy Hyuna dolgozik a harmadik szóló albumán. Az énekesnőnek elindult egy dokumentumfilme, ami a Hyuna's Free Month nevet kapta, és a valóságshow-t az SBS sugározta. Ebben a műsorban figyelemmel követhetjük Hyuna előkészületeit és promócius tevékenységeit az album megjelenése előtt.
Július 15-én számos teaser fotó jelent meg az érkező "A Talk" című albumról. Vezető kislemeznek a "Red"-et választották. A "Red" zenei videója július 28-án már elérhetővé is vált.
Szeptemberben most egy Tony Moly kozmetikai márka kérte meg őt globális modellként, amit Hyuna szíves örömmel el is fogadott.
December 29-én a Rolling Stone magazin által előállított "top 10 zenei videó 2014-ben" Hyuna "Red" videóklipje az ötödik helyen végezte.
2015 június 5-én megerősítették a hírt, miszerint Hyuna visszatérését tervezi augusztusban egy új albummal.
Július 1-jén az énekesnőt választották a CLRIDEN márka modelljének.
Augusztus 9-én teaser fotók jelentek meg Hyuna visszatéréséről, amikről megtudhattuk, hogy a negyedik albumával kedveskedik rajongóinak "A+" címmel. Három napra rá a visszatérése hivatalos időpontját is közölte a CUBE, amely augusztus 21-ére esett.
2016- MOSTANÁIG: A'WESOME

Június 13-án bejelentették, miszerint a 4Minute feloszlik mivel Hyuna kivételével a többi tag nem hosszabbította meg szerződését. Ez azt jelenti, hogy Hyuna továbbra is folytatja eddigi sikeres egyéni karrierjét a CUBE Entertainment keze alatt. Ezt követően Hyuna kiadta augusztus 1-jén az ötödik mini albumát "A'wesome" címmel, aminek a címadója a "How's This?" dal, amihez készült videóklip is.

ÉRDEKESSÉGEK

- A Wonder Girls albumán sokat énekelt, de később az évek során inkább a rappelés mellett döntött
- Rengeteg koreográfiát szokott tervezni, "Dancing Queen"-nek is nevezik őt
- Gyermekes viselkedése van, amit sokak nem is gondolnák a komoly arckifejezése miatt
- Úgy gondolja, hogy minden nap különleges, mert csak egyszer történik meg
- A szülei elváltak
- Ha nagyon beszédes kedvében van Gayoon csak befogja a száját
- Optimista,de keményen dolgozó személy
- Nem szereti az edzéseket, akár csak Gayoon
- Számos dalszerzői és szövegírói munkát is végez
- A "Muzik" videóklipjét 30 óráig forgatták. Ezalatt Hyuna rengeteg sebet szerzett magának
-Az Sunny-val (SNSD) nagyon jó barátságot ápol. Azt kívánta egyszer bárcsak testvérek lennének
- Jó kapcsolatot ápol még: Hara (KARA), Gain (B.E.G), Yuri (SNSD), Sunhwa (Secret), Hyomin (T-ara), Dongwoon (Highlight/BEAST), és az f(x) tagokkal is
- Az első fellépésükön majdnem elsírta magát, annyira nagy benyomást tett rá
- Régen a 4Minute és G.NA egy házban lakott, ahol Hyuna és G.NA osztozott egy szobán
- Hyunseung állítása szerint a BEAST/Highlight tagok nagy része Hyuna rajongó
- Hyunseung imádja piszkálni őt, mert nem szól vissza neki, csak mosolyog és tűri
- Fél a csirkétől
- Hyuna a legcsintalanabb tag Gayoon szerint
- A színpadon vadnak és magabiztosnak mutatja magát, azonban a hétköznapi életben teljesen átlagos életet él
- Changmin (2AM) énekórákat tartott Hyuna-nak
- Mint első koreai előadó, a POP angol magazinban szerepelt. Szavazni lehetett Taylor Swift-re vagy és Hyuna-ra,és Hyuna nyert.
- Szereti az Apink, GFriend és a Girls' Generation csapatokat
- Sokszor adományozott már jotékonysági cél érdekében
- Kreatív embernek tartja magát, szeret DIY ötleteket nézni a neten és azokat meg is valósítani, de saját maga is talál ki ötletes dolgokat.
- A grönlandi fükát választotta kedvenc állataként
- Jól utánozza Pikachu hangját
- Tud angolul, japánul és mandarunul is jól beszélni.
- Álmai autója a Hummer H2
- Egy sörtől többet nem iszik mert nem bírja
- Szeret nadrág nélkül aludni
- Elég lojális, ha a barátairól és a családjáról van szó.

TETOVÁLÁSAI

Hyunának összesen hét tetoválással büszkélkedhet.
Az egyiket 2010-ben készítette a ball vállára,amin alábbi szöveg található: "My mother is the heart that keeps me alive", ami azt jelenti magyarul, hogy "Anyukám a szív, ami életben tart".
http://kepkezelo.com/images/pee26lie41wx7k07n8iy.jpeg

A második egy latin szó, ami a jobb belső karján van, "Fatum", ami "Sors"-ot jelent, a harmadik pedig a derekán egy szintén latin "Tempus" szó, ami magyarul "Idő".
http://kepkezelo.com/images/pd7d5mwwwp8qit50ihas.jpeg

A negyedik tetoválása a bal belső karján egy kereszt.
http://kepkezelo.com/images/sj883mo8a5h025b3fe31.jpeg

Az ötödiket a jobb vállára kérte, ami egy egy héber szót ábrázol, ami magyarul annyit jelent, hogy "hit".

http://kepkezelo.com/images/aogg2ts1y6m8s94xemd8.jpeg

A hatodik egy piros körvonallal rajzolt szív a jobb oldali füle mögött.

http://kepkezelo.com/images/c8juix17glj7w5p1tqq8.jpeg

A hetedik tetoválása a jobb oldalán látható hangulatjel és XEER "☺XEER"
http://kepkezelo.com/images/sihhsneqloc4hemdr3hl.jpeg

DÍJAI

2010: Gaon Chart Awards - Streaming Award (Change)
2011: Mnet Asian Music Awards - Best Dance Performance – Solo (Bubble Pop!)
2012: Mnet 20's Choice Awards - 20's Performance (Hyuna)
2014: Golden Disk Awards - Digital Bonsang (Red)
2014: Mnet Asian Music Awards - Best Dance Performance – Solo (Roll Deep)
2015: Seoul Music Awards - Dance Performance Awards (Red)


WONDER GIRLS /원더걸스/ (2007-2017)

http://kepkezelo.com/images/t31whf4gyau391fg4d4h.png

A csapat nevének jelentése: Azért kapták ezt a nevet, mivel ezek a lányok meglepik a világot.
Debütálás Koreában: 2007.02.10
Debütálás az Egyesült Államokban: 2009.06.26
Debütálás Japánban: 2012.07.25
Feloszlás: 2017.01.25.
Fanclubjuk neve: Wonderful
Fanclubjuk nevének jelentése: A csapat a Wonder és a rajongók a full
Hivatalos színük: lila
Ügynökség: JYP Entertainment

TAGOK
Yubin (rapper, vokalista és dobos) (2007-2017)
Yeeun (vokalista és billentyűs) (2007-2017)
Sunye (vezető, vokalista) (2007-2015)
Sunmi (vokalista és basszus gitáros)
Sohee (vokalista) (2007-2015)
Hyerim (vokalista, rapper, gitáros) (2010-2017)
Hyuna (rapper, vokalista) (2007)

2001-2006: DEBÜTÁLÁS ELŐTT

2001-ben J.Y.Park, a JYP producere és tulajdonosa úgy döntött, hogy létrehoz egy túlélési programot "99% Challenge Project" névvel annak érdekében, hogy új gyakornokok juthassanak be a neves céghez. Sunye is igen sikeresen részese volt ennek a műsornak, hiszen végül győztesen távozott kitartásának és tehetségének köszönhetően, ezzel bekerülve a JYP Entertainment gyakornokai közé.
A Wonder Girls második tagjának Hyunát választották, aki ekkor még csak 14 éves volt, de talpraesettségével és képességeivel azonnal meggyőzte a zsűriket.Hyuna olyan előadókat küldött maga mögé, mint CL (2NE1), és Minhyo (T-ara). Végül a két lányhoz még másik két lány társult Sohee és utolsóként Sunmi személyében.
A csapat ekkor már négy tagból állt és a kemény próbák is elkezdődött számukra.
Egy évvel a debütálásuk előtt 2006-ban úgy gondolta a cég, hogy elindít egy 10 részes sorozatot a lányok népszerűsítése és megismertetése érdekében, amely az "MTV Wonder Gils" nevet kapta. A sorozatban a nézők betekintést kaphattak a megalakulóban lévő csoport mindennapi, gyakornoki életét. A műsor azonban egy meglepő hírrel szolgált számunkra, hiszen megtudhattuk, hogy lesz egy ötödik tag is, aki nem más mint Yeeun. A sorozat 2007 február 22-ig tartott.

2007: DEBÜTÁLÁS, THE WONDER BEGINS, HYUNA TÁVOZÁSA

A csapat végül 2007 február 10-én megtette debütálását a Show! Music Core-on az "Irony" című számukkal és a YouTube-ra felkerült videóklippel. Három napra rá a "The Wondr Begins" címre keresztelt kislemezük is elérhetővé vált, mely összesen négy dalt tartalmaz, az "Irony"-t, a "Bad Boy"-t, a "Mianhan Maeum"-ot és az "Irony" daybreak remixét. A kislemez olyannyira sikeressé váét, hogy 11.454 példányban adtak el belőle a mai napig, és számos koreai zenei listak élén landolt. Az új generációs koreai csapatként tartották számon őket. Néhány hónappal később a rajongók megtudhatták a formáció hivatalos fanclub nevét is, ami a Wonderfuls választásra esett.
A sikeres debütálásának köszönhetően a lányok visszatértek pár héttel később egy új balladával, az "It's Not Love"-al, amit JYPark komponált.
Az MTV berendelt egy második epizódot is az MTV Wonder Girls-ből, mely a The Wonder Life nevet kapta. A sorozat szintén 10 részes, ezúttal az öt lány az első albumukra való felkészülését követhettük figyelemmel.
Április 27-én újra hallatott magáról a Wonder Girls, most a "Sorry Heart" című kislemezével.
Néhány hónappal később az öt tagon a kimerültség, stressz és szorongás jeleit véltük felfedezni. Először Sohee bokája, majd Yeeun válla szenvedett sérülést, Hyuna pedig többször is elájult a krónikus gyomor- és bélhurut betegsége miatt, amit diagnosztizáltak nála.
Ezt követően a cég előtérbe helyezte a lányok egészségét és ezzel figyelmen kívül hagyva minden tevékenységüket.
Hyuna és az anyja végül gyomor betegsége miatt úgy határozott, hogy a távozás mellett dönt, a cég pedig a helyére új tagként Yubint rakta .

TROUBLE MAKER /트러블메이커/

http://kepkezelo.com/images/mdkkpyf720sn68vnbdl2.jpeg

A Trouble Maker a CUBE Entertainment első vegyes duó alegysége. Tagjai Hyuna és a BEAST volt Jang Hyun-ja. 2011. november 25-én tárták fel az első fotókat a párosról, a koncepció pedig a "privát party". Első megjelenésük az Mnet Asian Music Awards-on zajlott 2011-ben, ahol betekintést nyújtottak debütálásukba.
Végül 2011 december 1-jén kiadták az első mini albumukat "Trouble Maker" címmel és a videóklippet is. Az eredeti koreográfiát meg kellett változtatniuk túlzott szexuális elemei miatt, ezért újjal drukkoltak elő a további fellépéseken, azonban a sikerükön mit sem változtatva ez,számos díjat szebelt be a duó.

2013-ban a debütálásuk sikerének köszönhetően az alcsapat visszatért a második mini albumával, aminek a "Chemistry" címet adták, címadó dal producere pedig Rado és Shinsadong Tiger volt. Zenei videót a "Now" dalukhoz forgattak, amit 2013 október 28-án tettek közzé. Egy napra rá a mini albumuk is elérhetővé vált számunkra, amely ugyancsak sok sikernek örvendhetett.

A 4 Minute feloszlásával és a BEAST cégtől való távozásával bizonytalanná vált a Trouble Maker helyzete, a cég nem közölt információt mi lesz a folytatásukkal.


4MINUTE /포미닛 / (2009-2016)

http://kepkezelo.com/images/ajixwcz2nlpruvvra4gq.jpeg

A csapat nevének jelentése: Meg akarják mutatni minden bájukat és ellopni a rajongók szívét minden percben.
Debütálás Koreában: 2009.06.15.
Debütálás Japánban: 2010.05.05.
Feloszlás: 2016.06.15.
Fanclubjuk neve: 4NIAS
Fanclubjuk nevének jelentése: 4Minute + Mania kombinációja
Hivatalos színük: lila
Ügynökség: CUBE Entertainment
TAGOK
Jihyun (leader, vokalista)
Gayoon (vokalista)
Jiyoon (vokalista és rapper)
Hyuna (rapper, főtáncos, vokalista)
Sohyun (maknae,vokalista és rapper)
*maknae = a csapat legfiatalabb tagja*
*leader = a csapat vezetője*

DEBÜTÁLÁS ELŐTT

2009 május 4-én a CUBE Entertainment bejelentette, hogy alakulóban van új lánycsapatuk öt fővel, aminek 4Minute nevet adták. Ekkor kiderült, hogy az egyik tag,Hyuna közülük számunkra nem lesz ismeretlen, mivel 2007-ben már debütált a JYP Entertainment alatt álló, mára már feloszlott Wonder Girls tagjaként. Június 12-ére már minden tagot ismertetett a cég, egy nappal előtte pedig egy teaser is megjelent róluk.
2009: DEBÜTÁLÁS, FOR MUZIK MINI ALBUM

Június 15-én a lánycsapat meg is tette debütálását, ezzel egyetemben kiadva a kislemezüket is "Hot Issue" címmel. Első fellépésük az Mnet M! Countdown-on zajlott 18-án.
Nem sokkal a debütálásuk után augusztus 28-án a csapat vissza is tért az első mini albumával, aminek a neve "For Muzik", illetve vele együtt a "Muzik" kislemezük is. Szeptember 27-én eljött az első győzelmük pillanata is az Inkigayo-n.
December 2-án megjelent Mario digitális kislemeze, a "Jingle Jingle", amiben közreműködött a 4Minute is. A "Jingle Jingle" dalhoz készült zenei videó is, amit december 3-án tettek közzé.
2010: JAPÁN DEBÜTÁLÁS, HIT YOUR HEART, DIAMOND

Megtudhattuk a cég bejelentése által, hogy a csapat a nemzetközi piacon is tevékenykedni fog az Universal Music Group-nak hála.
Januárban a formáció elindult az első ázsiai turnéján, helyszínek között szerepelt Kína, Fülöp-szigetek, Thaiföld és Japán is.
Május 5-én a csapat megtette debütálását Japánban is a "Muzik" kislemezével. Három napra rá pedig már az első önnálló koncertjüket is megtartották az országban. A kislemez a 21.-dik helyen végzett az Oricon Weekly Chart-on, és harmadik lett a Gaon Single Charts-on.
Május 19-én a 4Minute kiadta a második mini albumát, amit "Hit Your Heart" címre kereszteltek. A mini albumon másodikként lévő "Hit Your Heart" azaz rövidítve "HUH" dalhoz természetesen készítettek videóklipet is, amit május 20-án tekinthettünk meg.
Július 28-án a japán rajongók örömére a csoport kiadta a második japán kislemezét is "I My Me Mine" címmel.
Szeptemberben a Far Eastern Tribe Records bejelentette, hogy a csapat kiadja a harmadik japán kislemezét és az első dupla kislemezét is, amit "First" -nek és "Dreams Come True"-nak hívnak. A "First" dalukhoz készült zenei videó is, ami oktüber 21-én látott napvilágot.
A 4Minute 2010-ben igazán aktívan tevékenykedik a japán piacon, hiszen december 15-én a csoport a teljes stúdió albumával ajándékozta meg japán rajongóit, az album neve "Diamond" lett.
2011-2012: WHY, 4MINUTES LEFT, READY GO,VOLUME UP

Január 12-én megtudhattuk, hogy a 4Minute legközelebbi visszatérését a harmadik mini albumával teszi ,eg, amit "Heart to Heart" címre kereszteltek. Ezt követően április 5-én megjelent a teljes mini albumuk, ami a "4Minutes Left" címet viseli. A csapat rengeteg kritikát kapott ezért számos dolgon kellett változtatniuk.
Január 13-án a csapat a BEAST fiúbandával és G.NA énekesnővel együtt részt vett a Malajziában megrendezett DiGi Live K-Pop Party-n.
Hat napra rá pedig a cég bejelentette, hogy a csapat visszatér a negyedik japán kislemezével, aminek a címe "Why".
Még ebben az évben a formáció együttműködött a japán Thelma Aoyama énekesnővel a "Without You" című dal erejéig.
A Cube Entertainment bejelentése szerint a csapat 2012 januárjában visszatérését tervezi, ám ez végül áprilisban zajlott a "Volume Up" mini albumukkal, a címadó dalhoz pedig zenei videót is forgattak. A klip mára már a 31 millió megtekintésnél jár.
Augusztus 22-én a csoport hetedik japán kislemeze is napvilágot látott, aminek "Love Tension" címet adták.A kislemezen szerepelt a "Volume Up" karaoke változata is.
Október 13-án ők is felléptek Kaliforniában a KCON 2012 koncerten.
December 22-én bejelentették, hogy létrejön a csapat első alegysége 2Yoon névvel, aminek tagjai Gayoon ls Jiyoon.
2013-2015: NAME IS 4MINUTE,4MINUTE WORLD ÉS CRAZY

A cég bejelentette, hogy az öt lány már dolgozik az új albumukon, azt is megtudhattuk ekkor, hogy a tagok kivették a részüket mindenben.
2013 Április 17-én meg is jelent az első teaser róluk, két napra rá pedig a "What"s Your Name" dalukba hallgathattunk bele. A dalt végül április 26-án hozták nyílvánosságra.
Nem sokkal az előző visszatérésük után júnuzs 28-án újra hallattak magukról a "Is It Poppin?" kislemezükkel, amelyben a Brave Brothers is segédkezett producerként illetve dalszerzőként.
Hosszú hallgatás után a csapat ötödik "4Minute World" mini albuma elérhetővé vált 2014 március 17-én. Vezető kislemeze ennek a "Watcha Doin Today", amihez zenei videót is forgattak.2014 január 19-én Hyuna és Sohyun részt vett a " Only Gained Wight" című egységes kislemezben, amely a Brave Brothers tizedik évfordulója alkalmából készült.
A lányok egy év inaktivitás után teaserekkel hallottak magukról 2015-ben, miszerint visszatérnek február 9-én a hatodik mini albumukkal "Crazy" címmel. A "Crazy" dalukhoz megjelent a videóklip is.
2016: ACT.7 ÉS FELOSZLÁS

A 4Minute egy év után feburár 1-jén, koreai idő szerint délben visszatért a hetedik mini albumával, aminek a címe "Act.7". A mini album vezető kislemeze a "Hate", ami a "Crazy" pörgős érájuk hangzását vitte tovább. A dalban közreműködött Skrillex is.
Június 12-én szomorú hírt közölt a cég, miszerint a 4Minute hét év után hivatalosan is feloszlik. Ennek oka, hogy a lányok szerződése lejárt és Hyuna kivételével ők azt nem hosszabbították meg.
FILMOGRÁFIA

HYUNA MEGJELENÉSEI

SAJÁT ZENEI VIDEÓI
2010: Change
2011: Bubble Pop!
2012: Oppa Is Just My Style
2012: Ice ream
2013: Corolla x Hyuna: My Color
2014: Red
2015: A+ mini album trailer
2015: Roll Deep
2015: Run & Run
2016: How's This?
2016: Morning Glory
EGYÉB ZENEI VIDEÓKBAN VALÓ MEGJELENÉSE
2009: Lee Gi Kwang - Dancing Shoes
2009: Mighty Mouth - Love Class
2009: 4Tomorrow - Tomorrow
2012: PSY - Gangnam Style
2015: Jay Park - You Know
FILMEK
2010: Mindight FM (cameo szerep - Sayoon)
SOROZATOK
2009: High Kick Through The Roof (cameo szerep)
TV MŰSOROK
2006-2007: MTV Wonder Girls 1. évad
2007: MTV Wonder Girls 2. évad
2007: Show! Music Core - MC
2007: 7 Octaves
2009-2010: Invincible Youth
2010: Waving the Korean Flag
2011: Mr. Teacher
2011: Remote Control
2011: God of Cookery
2011: Dancing With The Stars
2011: MNET Director Cut 2. évad
2012: Show! K music
2014: Hyuna's Free Month
2016: HyunA's X19 Gaze
4MINUTE MEGJELENÉSEI

4MINUTE ZENEI VIDEÓI
2009: Hot Issue
2009: Muzik
2009: What a Girl Wants
2010: Huh
2010: I My Me Mine
2011: Heart to Heart
2011: Ready Go
2011: Why
2011: Mirror Mirror
2012: Volume Up
2012: Love Tension
2013: What's Your Name?
2013: Is It Poppin?
2014: Watcha Doin' Today?
2014: Thank You smileeee.gif
2015: Cold Rain
2015: Crazy
2015: Crazy (koreográfia)
2016: Hate
2016: Canvas
VARIETY SHOW
2009: Super Junior's Miracle Show
2010: Flower Bouquet
2010: ASAP XV
2010: Wowowee
2012: Issue and People
2012: Miss and Mister Idol Korea
2012: Star King
2012: Weekly Idol
2012: Entertainment Weekly
2013: Entertainment Relay
2013: Entertainment Weekly
2013: Saturday Night Live Korea
2013: Weekly Idol
2014: Stargazing
2014: Weekly Idol
2014: Stardust
2015: Weekly Idol
TV MŰSOROK
2009: MTV 4minute
2010: 4minute's Friend Day
2010: 4minute's All In
2011: 4Minute's Mr. Teacher
2011: 4Minute @ Shikshin Road
2011: Exciting Cube TV
2012: 4Minute's Travel Maker
2015: 4Minute's Video
2015: Cube TV
DISZKOGRÁFIA

SZÓLÓ MEGJELENÉSEK

Középlemezek (EP-k)
2011.07.05: Bubble Pop!
2012.10.22: Melting
2014.07.28: A Talk
2015.08.21: A+
2016.08.01: A'wesome
KISLEMEZEK (Single-k)
2010.01.04: Change (feat. Yong Jun Hyung)
2011.07.05: Bubble Pop!
2012.10.22: Ice Cream
2013.03.11: My Color
2014.07.27: Red
2015.08.21: Roll Deep (feat. Jung Ilhoon)
2016.08.01: How's This?
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2009: AJ - 2009
2009: 4Tomorrow - Tomorrow
2009: Navi - Wasteful Tears
2009: Brave Brothers - Bittersweet
2009: MBLAQ - Oh Yeah
2010: Park Yunhwa - Love Parade
2010: Hyuna, Jun Hyung, Outsider, Verbal Jint, Ssangchu, Vasco, Zico - Faddy Robot Foundation
2010: Nassun - Outlaw in the Wild
2010: G.NA - Say You Love Me
2011: Lim Jeong Hee - Golden Lady
2011: Heo Young Saeng - Let It Go
2012: PSY - Oppa Is Just My Style
2012: S4 - She Is My Girl
2012: Eru - Don't Hurt
2012: Dazzling Red - This Person
2013: MY COLOR - MY COLOR
2014: Rain - Where You Going Oppa?
2016: Hyuna, Jang Hyung, BTOB, Roh Ji Hoon, CLC, PENTAGON - Special Christmas
PROMÓCIÓS KISLEMEZEK
2011: A Bitter Day
2011: Just Follow
2014: Blacklist
2015: Run & Run
2016: Freaky
2016: U&ME
2016: Morning Glory
4MINUTE MEGJELENÉSEK

KOREAI

STÚDIÓ ALBUMOK
2011.04.05: 4minute Left
MINI ALBUMOK
2009.08.28: For Muzik
2010.05.19: Hit Your Heart
2012.04.09: Volume Up
2013.04.26: Name Is 4Minute
2015.02.09: Crazy
2016.02.01: Act.7
DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2009.06.15: Hot Issue
2010.07.19: Superstar
2011.03.28: Heart To Heart
2013.06.28: Is It Poppin?
2015.01.26: Cold Rain
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2009: Mario & Amen - Jingle Jingle
2010: BEG - Worl Cup Song
2010: Amerie & Jun Hyung - Heard 'Em All remix
2011: 015B c Jun Hyung - Silly Boy
2013: Cube Artist - Christmas Song
SOROZAT, FILM BETÉTDALOK
2010: One Thing (It's Okay, Daddy's Daughter OST)
2010: Home Run (Rolling stars OST)
2010: Chaos AD (The Fugitive Plan B OST)
2010: Sarang Mandeulgi (Personal preference OST)
2010: Dreams Come True (Master of Study OST)
2013: Welcome to the School (School 2013 OST)
JAPÁN

STÚDIÓ ALBUMOK
2010.12.15: Diamond
Mini albumok
2011.09.07: Heart To Heart
DIGITÁLIS KISLEMEZEK
2010.05.05: Muzik
2010.07.28: I My Me Mine
2010.10.27: First
2011.03.09: Why
2011.12.07: Ready Go
2012.08.22: Love Tension
EGYÜTTMŰKÖDÉSEK
2011: Thelma Aoyama - Without U
2011: Akuto Juuhanzai Sousa Han - Why



TROUBLE MAKER MEGJELENÉSEI

Mini albumok
2011.12.01: Trouble maker
2013.10.28: Chemistry

Együttműködések
2013: Smile Again (feat. G.NA & Ryu Hyun Jin) /2013/

WONDER GIRLS MEGJELENÉSEI

Kislemezek
2007.02.13: The Wonder Begins
2007.04.27: A Sorry Heart
5 felhasználónak tetszik: Grace Benning, funny18, duracell, Glamster, LexiCobain
2017. április 01. 13:43 #4
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
A pályázatot lezárom. Lehet szavazni. Csak az arra jogosultak szavazatait fogadjuk el. Köszönöm.
2017. április 02. 12:02 #5
Ellie Andrews
Ellie Andrews
*homo sensorium*
 
StátuszAmor vincit omnia.
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 10.08.18.
Hozzászólás: 6949
Csatolások: 3304
Azonosító: 133484
Offline offline
Lezárom a szavazást. A lapot blindie nyerte! Gratulálok neki! meghajolo.gif
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!