Starity

Nicki Minaj - Adatlap pályázat

Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!
2017. június 04. 14:18 #1
- törölt felhasználó -    
Szombat délig lehet beküldeni a saját szavaiddal megfogalmazott, igényesen megformázott, nem másolt és nem webfordítóval készített életrajzokat!
Ha elnyerted, minimum három hónapig meg kell tartanod, nem cserélheted és nem is mondhatsz le róla.
Szavazni csak a nevezőknek és a kijelölt tagoknak lehet: duracell, Lindsay019, funny18, Ellie Andrews, Audrey Jane, LexiCobain, Glamster _ToTo_, Christo és döntetlen esetén joe_r a "bíró".
3 felhasználónak tetszik: Bae Hee Yeon, ScreamQueens, Selz1992
2017. június 10. 11:59 #2
Selz
Selz
leighade™
 
Státusz" I'm still here bitches. And I know everything. -A "
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 11.07.20.
Hozzászólás: 3252
Csatolások: 45323
Azonosító: 155975
Online online
Amit tudni kell róla:
Nicki Minaj amerikai származású rapper, énekesnő, modell. 2004-től aktív a zeneiparban, de igazán 2010-ben robbant be a köztudatba Pink Friday albumával. Pályafutása alatt 10 Grammy-díjra jelölték, és minden idők egyik legbefolyásosabb rapper nőjének tartják.

KEZDETEK
Onika Tanya Maraj néven látta meg a napvilágot 1982. december 8-án, Saint Jamesben, Port of Spainen. Dél-Jamaikában nőtt fel, New Yorkban. Édesapja, Robert Maraj pénzügyekkel foglalkozik és gospel énekes, trinidadi származású. Édesanyja, Carol Maraj szintén gospel énekes, ő maga afro-trinidadai származású. Mikor Nicki fiatal volt, Carol bérszámfejtési és számviteli részlegeken dolgozott. Édesapja alkohol- és drogfüggő volt, haragos természete odáig fajult, hogy 1987. decemberében felégette a házukat. Két testvére van.

Kisgyermekként egyik testvérével a nagymamájuknál lakott Saint Jamesben. Édesanyja, aki The Bronx-ba költözött, hogy a Monroe Főiskolára járhasson, elvitte a családot Queensbe, amikor Nicki 5 éves volt. Nicki sikeres felvételt nyert a LaGuardia Gimnáziumba, Manhattanbe, amely a vizuális és előadóművészetekre összpontosít. A diploma megszerzése után színésznő akart lenni, 2001-ben szerepelt az Off-Broadway színház In Case You Forget című darabjában. 19 éves korában, mialatt színésznői karrierjével próbálkozott, pincérnőként dolgozott a Red Lobster étteremben, Bronxban, de kirúgták, mert udvariatlan volt a vendégekkel. Később elmondta legalább tizenöt helyről rúgták ki hasonló okok miatt. Adminisztratív asszisztensként is dolgozott egy ügyfélszolgálatban, és egy Wall Street-i üzletág irodavezetőjeként is.

KARRIER
KARRIERJE KEZDETE (2004-2009)
Rövid idő alatt aláírt egy szerződést a Full Force-szal, és egy négytagú csapatban, a The Hoodstars-ban kezdett el rappelni. A csapat tagja volt még Lou$tar, Safaree Samuels és 7even Up. 2004-ben a csapat rögzített egy bevonuló zenét a WWE dívának, Victoriának, ami a ThemeAddict: WWE The Music, Vol.6. albumon kapott helyet. 7even Up elmondta, hogy ő és Nicki nem rajongtak Safaree reggae stílusáért, amit a csapatba vitt, és szerinte ez volt az oka annak is, hogy nem kaptak szerződéseket. Minaj később elhagyta a bandát és Myspace oldalára kezdtett el dalokat feltölteni, amiket elküldött a zeneiparban dolgozó embereknek. Ezidő alatt Debra Antney volt a menedzsere. 2007-ben leszerződött a Dirty Money Entertainment-hez egy 180 napos szerződés keretében, a színpadi nevét pedig Nicki Maraj-ról Nicki Minaj-ra cserélte.
Első mixtape-jét 2007. július 5-én adta ki, Playtime is Over néven, a második pedig Sucka Free néven jelent meg 2008. április 12-én. A 2008-as Underground Music Awards-on az Év női előadójának választották meg. 2009-ben konfliktusba keveredett az Ego trip's Miss Rap Supreme reality show győztesével, Rece Steele-lel, akit bosszantott, hogy Minaj félbeszakította őt egy interjú során. Harmadik mixtape-je, a Beam Me Up Scotty 2009. április 18-án jelent meg. Az egyik szám, az I Get Crazy 20. helyezést ért el a U.S. Billboard Hot Rap Songs listán.

Miután Lil Wayne felfedezte őt 2009 augusztusában, bejelentették, hogy leszerződött a Young Money Entertainmenttel. Ezév novemberében Gucci Mane-nel és Trinával működött közre a 5 Star Bitch remix változatában. Szintén közreműködött a BedRock és Roger That című dalokban a We Are Young Money albumon. A dalok 2. és 56. helyezéseket értek el a Billboard Hot 100-as listáján, az album pedig 9. volt a U.S. Billboard 200 listán, később pedig aranyminősítést is kapott.

Áttörés a Pink Friday-jel (2010-2011)
2010. március 29-én megjelent debütáló albumának első kislemeze, a Massive Attack. Később az elégedetlenségek miatt a tervek megváltoztak, és végül a Your Love lett kiadva, mint első kislemez június 1-jén és a 14. helyet szerezte meg a Billboard Hot 100-on és az 1. helyen debütált a Billboard Rap Songs listán. Augusztusban bejelentette, hogy első albumát Pink Friday néven fogja kiadni, azt ezt követő hónapban pedig kiadta a Check It Out és Right Thru Me című dalokat, mint kislemezek. Októberben az első női szólóelőadó lett, akinek egyidőben 7 száma volt rajta a Billboard Hot 100 listán.
November 19-én megjelent a Pink Friday, és 2. helyen debütált a Billboard 200-as listán, az első héten pedig 375,000 db kelt el belőle. Röviddel ezután megjelent a Moment 4 Life, mint negyedik kislemez. Az album decemberben platina minősítést kapott, és az első helyen volt az Egyesült Államokban 2011 februárjában. Áprilisban megjelent az ötödik kislemez, a Super Bass, később pedig nyolcszoros platinalemez lett az Államokban, a Billboard Hot 100-on pedig 3. lett.
Június 16-tól augusztus 13-ig Britney Spears egyik előzenekara volt a Femme Fatale turnéján. Később Britney, Nicki és Kesha közreműködésével elkészítette a Till the World Ends remix változatát, ami 3. helyen landolt a Hot 100-on. Donatella Versace meghívta őt, hogy lépjen fel Prince-cel a Versace H&M kollekciójának bemutatásakor, valamint előadta a Super Bass-t, a 2011-es Victoria's Secret Fashion Shown.
A Pink Friday-jel történő áttörése után viszályba keveredett Lil' Kim rapperrel, aki azzal vádolta őt, hogy másolja a stílusát. Bár egyesek szerint a Roman's Revenge neki lett címezve, Nicki tagadta: "..senki sem érdemli meg, hogy kiszemeljék. Senki sem érdemli meg, hogy a nevét kiejtsem a számom és soha nem is fogják ezt elérni." Kim növelte a feszültségét mixtape-jével, a Black Fridayjel, aminek címe és borítója is Nicki albumát utánozza. Konfliktusuk viszályt szított Minaj és a rapper Foxy Brown között is, aki szerint Minaj hamis színben tüntette fel a beszélgetésüket Kimről. Két lejárató dala, a Hold Yuh és a Massacre is Nickinek és Kimnek lett címezve, ezek 2010 novemberében és 2011 januárjában jelentek meg. Később Nicki és Brown rendezték viszonyukat 2012 júniusában.

Pink Friday: Roman Reloaded és az American Idol (2012-2013)
Második albuma, a Pink Friday: Roman Reloaded 2012 áprilisában jelent meg. Az albumot két promóciós kislemez előzte meg, a Roman in Moscow és a Stupid Hoe. Minaj és a rapper M.I.A. csatlakozott Madonnához, hogy előadják dalukat, a Give Me All Your Luvin-t, a 46. Super Bowl félidejében, 2012 febuár 6-án. Ő volt az első szóló női rapper, aki fellépett a Grammy-díjátadón, bemutatva a Roman Holiday-t a 2012-es ceremónián, február 12-én. Exorcizmus-témájú előadása ellentmondást váltott ki az Amerikai Katolikus Lélek szervezetből, akik kritizálták, hogy egy "hamis pápát" vitt a vörösszőnyegre. Az "exorcizmus" jelenetet, amit fellépése alatt adtak elő szintén kritizálták.

A Starships, mint debütáló kislemez a Pink Friday: Roman Reloadedról, 2012. februárjában jelent meg. Az 5. helyen debütált a Billboard Hot 100-on és 2012 5. legtöbb példányszámban elkelt kislemeze lett. 2013 szeptemberében Minajt beperelte egy chicagói zenész, Clive Tanaka szerzői jogsértés miatt. A következő két kislemez a Beez in the Trap és a Right by My Side nem sokkal később jelentek meg. Az album maga az első helyre került a Billboard 20-on, az első héten pedig 253,000 darab kelt el belőle. Később platinalemez lett Amerikában. Azonban a kritikusoktól elég vegyes véleményeket kapott. Az utolsó két kislemez a Pound the Alarm és a Va Va Voom lett. Pink Friday Tour névre keresztelt turnéja 2012. május 16-án vette kezdetét, ezt pedig a Pink Friday: Reloaded turné követte októberben. Június 3-án fellépett volna a Hot 97 Summer Jam koncertsorozatán New Jerseyben, azonban Lil Wayne kérésére visszamondta a fellépését, miután az állomás egyik tagja, Peter Rosenberg azt mondta, hogy a Starships nem igazi hip-hop zene.
Az ezt követő hónapban a Steffie hangját kölcsönözte a Jégkorszak: Vándorló kontinens című animációs filmben. Megnyerte a Legjobb Női Videó díjat a 2012-es MTV Video Music Awards-on és a Best Hip-Hop díjat a 2012-es MTV Europe Music Awards-on. Kollaborációja Pearl Future-rel, a Looking At Me bekerült a Top 20-ba a BBC Radio 1-nál. Egy kibővített változata a Pink Friday: Roman Reloadednek, a The Re-Up november 19-én jelent meg. Még ebben a hónapban az E! készített egy három részes dokumentum filmet, a Nicki Minaj: My Truth-t. Ebben bejelentette, hogy tervezi saját kiadóját, miután leszerződtette Parker Ighile-t, Brinxet, Keishát és a Blackout Movement-tet.

Szeptemberben csatlakozott zsűritagként az American Idol 12.évadába, a két új zsűritag Mariah Carey és Keith Urban, valamint a visszatérő Randy Jackson mellett. Októberben kiszivárgott egy videó, amiben Nicki és Mariah vitatkoznak a meghallgatások alatt. Mariah azzal vádolta őt, hogy azt mondta "Ha lenne egy pisztolyom, lelőném azt a r*bit", de Minaj tagadta az állítást. Mariah azt is hozzátette, hogy Nicki egy nem biztonságos munkakörnyezetet teremtett, ezért megnövelte a biztonságát. A feszültségek fokozódtak, miután egy interjú keretében, hogy Nicki-nek nincs egy első helyezett slágere sem a Billboard Hot 100-on, amelyre a rapper "rendkívűl durva" tweetekkel reagált. Abban a hónapban mindketten elhagyták a showt, a szezon végén. Ebben a évben Minaj lett a legsikeresebb női rapper a Billboard Hot 100 történelmében, 44 dallal. Szintén ő az első rapper, aki megnyerte a BET Best Female Hip-Hop Artist díjat 4 egymást követő alkalommal.

Filmes debütálás és a The Pinkprint (2014-2015)
Első élőszereplős filmjének, a A csajok bosszújának 2013. tavaszán kezdték meg a forgatását és 2014. április 25-én mutatták be. Lydiát játszotta, aki Carly (Cameron Diaz) asszisztense volt. 2013-ban úgy mutatta be következő albumát, mint a The Re-Up folytatása sok mással, és inkább a hip-hop gyökereire összpontosít majd. "Nagyon izgatott vagyok, és az emberek, akikkel együttdolgoztam, olyanok, akikkel még nem dolgoztam, így olyan, mintha egy új hangzást hoznának az albumra, amivel még sosem kísérleteztem." A felvétel folyamán Nicki rögzített két dalt, amit az ír énekes, Enya inspirált. Elmondása szerint a dalok szelídséggel és szeszélyességgel rendelkeznek, amik Enyára emlékeztetik. A Pills n Potions lett kiadva, mint vezető kislemez a Pinkprintről, 2014. májusában. Az Anaconda, a második kislemez a 2. helyen debütált a Billboard Hot 100-on, ezzel a legmagasabb pozíciójú dala lett. Videóklipje Vevo-rekordot is megdöntötte, az első 24 órában összesen 19.6 millió megtekintés érkezett rá, ezzel letaszítva a csúcsról Miley Cyrus Wrecking Ballját. Az album hivatalosan 2014. december 15-én jelent meg, és 2. helyre került a Billboard 200-as listáján.

2014. novemberében egy náci-stílusú klipet jelentetett meg Only című kislemezéhez. Az Anti Defamation League rögtön támadta is őt, úgy nevezték a videót, mint "Érzéketlen a Holokauszt túlélőire nézve, és a történelem közönségessé tétele. November 19-én ő volt a műsorvezetője a 2014-es MTV Europe Music Awardsnak Glasgowban, Skóciában, és egy díjat is bezsebelt a Best Hip-Hop kategóriában. Decemberben két Grammy-jelölés kapott: Legjobb Rap Dal az Anacondával és a Legjobb Pop Duó/Csapat Előadás a Bang Banggel, Jessie J-vel és Ariana Grandéval. 2015. márciusában útnak indult harmadik világkörüli turnéja, a The Pinkprint Tour. A turné alatt ellátogatott Európába, Észak- és Dél-Amerikába és Kanadába is.

Barbershop: The Next Cut, a negyedik stúdióalbum és egyéb projektek (2016-jelenleg)
2015. májusában bejelentették, hogy Nicki szerepelni fog a Barbershop film-sorozat harmadik részében. A film Barbershop: The Next Cut néven jelent meg 2016. április 15-én. A filmben Nicki a a pimasz fodrászt, Drayát alakította. Az ABC Family (most Freeform) gondozásában készült egy film Nicki életéről, arról, hogyan nőtt fel Queensben. A Nicki névre keresztelt show forgatásai 2016. januárjában kezdődtek meg és eredetileg 2016-ban került volna bemutatásra is, de elhalasztották.
Jelenleg negyedik stúdióalbumán dolgozik, amiről már három dal, a Regret in Your Tears, a No Frauds és a Changed It már megjelent. 2017. februárjában Jason Derulo Swalla című dalában működött közre, ami letarolta a brit slágerlistákat. Márciusban aláírt egy szerződést a Wilhelmina Models-szel.

EGYÉB TERMÉKEK
Nicki számos gyártóval dolgozott együtt, és különböző termékeket dobott piacra. Az első termék 2010-ben a MAC Cosmetics által kiadott Pink 4 Friday nevű rúzs volt négy egymást követő pénteken, hogy promotálják Pink Friday albumát. 2011-ben segített bevezetni a Casio TRYX-et, am egy hatdarabos körömlakk-készlet az OPI Productstól, és minden egyes színt a dalai után nevezték el. Decemberben a Mattel készített egy Minaj-stílsú barbie babát, amit aztán 15,000$ értékben árultak. 2012. áprilisában a Nokia Lumia 900 márkát segítet beindítani. Az ezt követő hónapban a Pepsi LiveForNow reklámkampányának arca volt. Jeremy Scott designerrel aláírt egy szerződést, hogy az Adidas 2012-es őszi és téli kollekcióját népszerűsítse. 2013. elején ő maga vette át a Viva Glam kampányt, amiben bemutatta a Nicki 2 rúzst és szájfényt. Szintén bemutatott egy kollekciót a Kmartnál, amiben ruhák, kiegészítők és háztartási termékek voltak. 2013. áprilisában megjelentek a Pink Pill hangszórók.
2012. szeptemberében indította el első illatvonalát. A Give Back Brands-szel társulva mutatta be első illatát,a Pink Fridayt. Egy különleges kiadás, a Pink Friday: Special Edition 2013. áprilisában jelent meg. Szintén egy új kiadás a Pink Friday: Deluxe Edition 2013. decemberében érkezett. Második illatvonala a Minajesty 2013. szeptemberében indult. A Minajesty: Exotic Edition kizárólag a Home Shopping Network számára jelent meg 2014. júniusában. Ezt követte a harmadik illatvonal, az Onika 2014. szeptemberében. Decemberben bejelentették, hogy Roberto Cavalli 2015-ös tavaszi/őszi kollekciójának arca lett.

JÓTÉKONYSÁG
Nicki több alapítványt is támogat, mindig is fontos volt számára a jótékonykodás. Rendszeres segítője a Get Schooled Foundation non-profit szervezetnek, amelynek célja a média, a technológia és a népi kultúra erejének felhasználásával a tanárok, diákok és családtagjaik ösztönzése és inspirálása a minél jobb eredmények elérésében. Emellett támogatja Save The Music Foundation szervezetet, és rendszeresen segít és adakozik az amerikai Red Cross alapítványnál is.

BOTRÁNYOK
2011. augusztus 7-én Nicki véletlenül megvillantotta mellbimbóját egy élő fellépés alatt a Good Morning America-ban. Sokan kritizálták, amiért alacsony vágású felsőt vett fel, emiatt a TV élőben közvetítette kebleit. Nicki később bocsánatot kért, és tagadta volna, hogy szándékosan törekedett történt volna az eset. A történtek felháborodást váltottak ki a Parents Television Councilből is, és amellett, hogy kritizálták Nicki ruhásszekrényét, a GMA-t is vádolták, amiért nem használják az öt másodperces késleltetést az élő közvetítésnél.

2015-ben Miley Cyrus és Nicki konfliktusba keveredtek, miután Cyrus udvariatlan viselkedést tanusított. A 2015-ös MTV Video Music Awards szócsatába keveredtek, majd Minaj ezt mondta: "Most, vissza ehhez a r*bihez, akinek a legutóbb sok mondanivalója volt rólam a sajtóban: Miley, mi a jó?" Miley később azt mondta azt interjúját manipulálták. 2016-ban Nicki egy remixben, a Down in the DM-ben hivatkozott Cyrusra.

MAGÁNÉLET
Miután édesapja rehabra vonult, és templomba kezdett járni, azt mondta megmenekült és elkezdte megváltoztatni az életét. 2011. júliusában unokatestvérét,, Nicholas Telemaque-t meggyilkolták, Brooklynban, amiről Champion és All Things Go számaiban megemlít.
2014. végén szakított barátjábal Safaree Samuelsszel, akivel régóta voltak együtt. Állítólag néhány számot a The Pinkprintről a kapcsolatuk végre inspirált. Azt is bevallotta egyik dalában, hogy tinédzserként abortusza volt. 2015. elejétől kezdve Meek Mill rapperrel volt együtt. 2017. január 5-én bejelentette Twitteren, hogy szakítottak.

DÍJAK
Nicki karrierje alatt eddig 95 díjat nyert, köztük hat American Music Award, tíz BET Award, hét BET Hip Hop Award, négy Billboard Music Award, három MTV Video Music Award, három MTV Europe Music Award, két People's Choice Award, egy Soul Train Music Award, és négy Teen Choice Award.

American Music Awards
2015: American Music Award - Favorite Artist
2015: American Music Award - Favorite Album
2015: American Music Award - Artist of the Year
2012: American Music Award - Favorite Artist
2012: American Music Award - Favorite Album
2012: American Music Award - Favorite Female Artist
2012: American Music Award - Favorite Album
2011: American Music Award - Favorite Rap/Hip-Hop Artist
2011: American Music Award - Favorite Rap/Hip-Hop Album

BET Awards
2017: BET Award - Best Female Hip Hop Artist
2016: BET Award - Best Female Hip Hop Artist
2016: BET Award - Best Collaboration
2015: BET Award - Coca-Cola Viewers' Choice Award
2015: BET Award - Best Female Hip Hop Artist
2015: BET Award - Video of the Year
2014: BET Award - Best Female Hip Hop Artist
2013: BET Award - Best Female Hip Hop Artist
2012: BET Awards - Best Female Hip-Hop Artist
2011: BET Award - Best Female Hip Hop Artist
2011: Viewers' Choice Award - Best Female Hip Hop Artist
2010: BET Award Best New Artist
2010: BET Award Best Female Hip Hop Artist

BET Hip - Hop Awards
2010: People's Champ Award - Best Female Hip Hop Artist
2010: BET Hip - Hop Award - Rookie of The Year
2010: Made You Look Award - Rookie of The Year
2010: BET Hip - Hop Award - Hustler of The Year

Brit Awards
2012: Brit Award - International Breakthrough Act

Gay and Lesbian Entertainment Critics Association
2015: Dorian Award - Music Video of the Year

Grammy Awards
2016: Grammy Award - Best Rap Performance
2016: Grammy Award - Best Rap/Sung Collaboration
2016: Grammy Award - Best Rap Album
2015: Grammy Award - Best Pop Duo/Group Performance
2015: Grammy Award - Best Rap Song
2012: Grammy Award - Best New Artist
2012: Grammy Award - Best Rap Performance
2012: Grammy Award - Best Rap Album
2011: Grammy Award - Best Rap Performance

iHeartRadio Music Awards
2016: iHeartRadio Music Award - Hip Hop Song of the Year
2016: iHeartRadio Music Award - Best Fan Army
2015: iHeartRadio Music Award - Best Collaboration

AUTOGRAM CÍME
Nicki Minaj
Category 5 Entertainment, Inc.
1601 Cloverfield Blvd.
S Tower
Suite 200
Santa Monica, CA 90404
USA

TURNÉK
Pink Friday Tour (2012)
Pink Friday: Reloaded Tour (2012)
The Pinkprint Tour (2015)
Előzenekarként
America's Most Wanted Tour (2008)
I Am Still Music Tour (2011)
Femme Fatale Tour (2011)

DISZKOGRÁFIA
Stúdióalbumok
Pink Friday (2010)
Pink Friday: Roman Reloaded (2012)
The Pinkprint (2014)

Új-kiadású albumok
Pink Friday: Roman Reloaded – The Re-Up (2012)
Mixtape-ek
Playtime Is Over (2007)
Sucka Free (2008)
Beam Me Up Scotty (2009)

FILMOGRÁFIA
2012: Jégkorszak: Vándorló kontinens ... Steffie (hang)
2014: A csajok bosszúja ... Lydia
2016: Barbershop: The Next Cut ... Draya
2017. június 10. 12:01 #3
Lindsay019
Lindsay019
Disney princess♔
 
Státusz"Some people are worth melting for." Olaf ♥
  Csoport: Moderátor
Csatlakozott: 08.04.22.
Hozzászólás: 4956
Csatolások: 54911
Azonosító: 58811
Offline offline
A pályázatot - Audrey Jane kérésére - lezárom, a lapot az egyetlen pályázó, Selz1992 nyerte. Gratulálok! thumbsup.gif
2 felhasználónak tetszik: Selz1992, lucymharding
Lezárt téma, már nem lehet hozzászólni Nem indíthatsz új témát!