Starity

A tíz leghihetetlenebb sztáresküvő

2011. augusztus 11. 01:01   |   Szerző: szavy

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kim Kardashian közelgő esküvőjére való tekintettel összegyűjtöttük a celebvilág híres, vagy valamilyen okból kifolyólag hírhedt esküvőit.

hirdetés
A tíz leghihetetlenebb sztáresküvő

Szinte nincs olyan nap, hogy ne lenne tele minden újság és online hírportál Kim Kardashian és az NBA-játékos vőlegénye, Kris Humphries esküvőjével. Kim lagzijáról néhány információ már kiderült, így az egész világ tudja, hogy a menyasszonyi ruhát Vera Wang tervezi, és a nagy nap augusztus 20-án lesz. A valóságshow-sztár már többször is elmondta, hogy szeretné, ha az övé lenne az évszázad esküvője, amellyel Vilmos herceg és Katalin hercegné esküvőjét is szeretné lekörözni. Lássuk be, ez nem egy egyszerű feladat, de az alább olvasható tíz sztáresküvő közül valamelyiket talán sikerül felülmúlnia.

Katie Holmes és Tom Cruise

A színészpár 2006. november 18-án mondta ki a boldogító igent a Braccianóban található 15. században épült Odescalchi-kastélyban. A lagzira összességében 2 millió dollárt szántak, amibe beletartozik a vendégek repülőjegye is (900 ezer dollár), a kastély bérleti díja, valamint a háromszáz palack bor ára (180 ezer dollár), amelyet a sztárokkal teli násznép fogyasztott. A vendéglistán olyan hírességek neve szerepelt, mint John Travolta, Steven Spielberg és a Beckham házaspár. Az ünnepséget a szcientológia szokásainak megfelelően tartották, amely körülbelül húszperces ceremóniát, majd háromperces csókot jelent a friss házasoknak. Később Andrea Bocelli adott szerenádot a szerelmeseknek, a parti további részén pedig Mark Ronson szolgáltatta a zenét a táncolni vágyóknak. A nagy napot végül 15 perces tűzijátékkal zárták le. Azóta is együtt vannak, közös gyermekük, Suri 2006. április 18-án jött a világra.

Elizabeth Hurley és Arun Nayar

A brit színésznő és az indiai üzletember három lagzit is tartott. Az első (2007. március 3.) polgári szertartás volt Gloucestershire-ben, ahol mindössze két tanú volt jelen. Majd másnap a templomi esküvőt is megtartották, mely után a Sunderly-kastélyban ünnepeltek. Pár nappal később, március 9-én a férj indiai származására való tekintettel elutaztak az ázsiai országba, és helyi hagyományok közepette is összekötötték életüket. Utóbbit a Jodhpurban található Umaid Bahawan-palotában. A színésznő a polgári esküvőn egy Versace-ruhát viselt Chopard tiarával, az indiai lagzin pedig hagyományos piros menyasszonyi ruhát. A többnapos mulatság költsége nagyjából 2,5 millió dollárra becsülhető, amiben benne van a több száz fős vendégsereg repülőjegyének ára, ami 300 ezer dollárt jelent. A meghívottak között divattervezők és trónörökösök is szerepeltek, így jelen volt Valentino, Donatella Versace és a görög örökös, Pavlos herceg is. A Hurley–Nayar páros 2011-ben elvált.

Elizabeth Taylor és Larry Fortensky

Elizabeth Taylor és Larry Fortensky a nagy napnak 1991. október 6-át választotta. Az esküvőt Michael Jackson neverlandi birtokán tartották, és ezenkívül még 1,5 millió dollárt költöttek. Ennek az esküvőnek a legnagyobb érdekessége, hogy Forentsky már a hetedik férje volt Elizabeth Taylornak. A százhatvan fős násznépet (akik között ott volt például Liza Minnelli és Macauly Culkin is) egy száz főből álló biztonsági csapat védte.

Liza Minnelli és David Gest

Liza Minnelli és a balul sikerült plasztikai műtétjeiről elhíresült David Gest 2002. március 16-án tartott esküvőjére körülbelül ezer fő volt hivatalos. A számla végösszege 3,5 millió dollár volt, beleértve a 700 ezer dolláros virágokat és a 40 ezer dollárba kerülő tizenkét emeletes tortát is. A színész- és énekesnő egy Bob Mackie-ruhát viselt, a vendégek között pedig megtalálható volt Michael Jackson, Elton John, Elizabeth Taylor, David Hasselhoff és Mickey Rourke is. Azonban a pár boldogsága nem tartott sokáig, hiszen egy évvel később már el is váltak.

Donald Trump és Melania Knauss

Az amerikai üzletember, Donald Trump 2005. január 22-én vette feleségül Melania Knausst. Az egymillió dollárba kerülő lagzit Palm Beachen tartották, a menyasszony pedig egy 100 ezer dollár értékű John Galliano által tervezett Dior ruhát viselt; a négyméteres uszályt 1500 kristály és gyöngy díszítette, így a súlya 27 kilogramm körüli lehetett. Az esküvőn személyesen megjelent Bill és Hillary Clinton, valamint Billy Joel énekes is. A menüt sem aprózták el, egyes információk szerint a torta közel 91 kilogrammot nyomott, a vacsorát Jean-Georges Vongerichten készítette, a zenét pedig egy 36 fős zenekar szolgáltatta.

Pamela Anderson és Kid Rock

A Baywatch szőke szilikoncsodája, Pamela Anderson és a zenész Kid Rock is több alkalommal házasodtak össze. Először 2006. július 29-én, Saint Tropez-ban egy jachton, azonban szerették volna az Egyesült Államokban is hivatalossá tenni a házasságot, ezért augusztus 3-án Beverly Hillsben is tartottak egy esküvőt. A jachton a színésznő először egy Hetherette-ruhát viselt, ezt később fehér pólóra és egy Detroit Tigers-baseballsapkára cserélte, majd fehér bikiniben és tengerészsapkában folytatta a partizást, míg újdonsült férje félmeztelenül ünnepelt. E lagzi esetében nincs sem több millió dolláros számla, sem pedig világhírű divatház által tervezett menyasszonyi ruha. Talán azért, mert ők sem gondolták, hogy ez örökké fog tartani. Ma már tudjuk, hogy ez így is történt, hiszen négy hónappal később már el is váltak.

Céline Dion és René Angélil

A Titanic főcímdalának énekesnője, Céline Dion 1980-ban ismerkedett össze a menedzserével, René Angélillel, aki huszonhat évvel idősebb az énekesnőnél. Céline ekkor még csak tizenkét éves volt, majd tizennégy évvel később, 1994. december 17-én, Kanadában házasodtak össze – először. Céline óriási tiarát viselt, amely hét kilót nyomott a 2000 db kristálynak köszönhetően, a ruhájának uszálya pedig három méter hosszú volt. A menyasszonyi ruha és a fejdísz összességében körülbelül 1000 órán át készült. Ha mindez nem lenne elég, a pár megújította a fogadalmát 2000. január 5-én a Las Vegasban található Caesars Palace-ban egy arab kultúra témájú rendezvény keretein belül. Ez alkalommal az énekesnő egy Alexander McQueen által tervezett aranyszínű ruhát választott magának. A szórakoztatásról hastáncosok és kígyóbűvölők gondoskodtak. Az énekesnő és a menedzser azóta is egy párt alkot, és három közös gyermekük van.

Vikram Chatwal és Priya Sachdev

Az etióp születésű amerikai szállodatulajdonos, Vikram Chatwal tíznapos ünnepségen vette feleségül kedvesét, Priya Sachdevet. Az esküvő első napja 2006. február 18-a volt. A hatszáz fős vendégseregben felbukkant Bill Clinton, Naomi Campbell és P. Diddy is. A sztárvendégeket huszonhat országból, magángépek és hajók szállították az esküvő helyszíneire, vagyis például Mumbaiba, Udaipurba és Delhibe. Chatwal és modell kedvesének lagzija összességében 20 millió dollárba került, ami azt jelenti, hogy lakodalmanként 4 millió dollárba: ugyanis nemcsak egy tíznapos partit tartottak, hanem minden évben újra összekötötték életüket, majd öt év után elváltak. Vikramot azóta már Lindsay Lohannal is összeboronálták, mivel egyszer együtt mentek el bulizni.

Britney Spears és Jason Alexander

A 2004-es év Britney esküvőiről volt híres. 2004. január 3-án hozzáment gyerekkori barátjához, Jason Alexanderhez a Las Vegasban lévő The Little White Wedding kápolnában. A szálloda limuzinjának sofőrje szerint, aki egész este fuvarozta az énekesnőt és partnerét, Britney-n egy szakadt farmer és baseballsapka volt. Ezzel a házassággal Britney minden bizonnyal elnyerné a legrövidebb házasság díját, ugyanis tizenkét óra múlva a frigyet érvénytelenítették.

Britney Spears és Kevin Federline

Britney a januári villámesküvő után szeptember 18-án Los Angelesben ismét oltár elé állt, ám ezúttal az egyik háttértáncosa, Kevin Federline volt a vőlegény. Az esküvőn nem voltak sztárvendégek, mindössze néhány barát, mert Britney nem akarta nagydobra verni a lagzit. A nagy napon egy Monique L'huillier menyasszonyi ruhát viselt, csokra pedig fehér rózsákból készült. Britney egy gyémántköves gyűrűt húzott Kevin ujjára, a táncos viszont csak egy platinagyűrűt adott az énekesnőnek. A két évig tartó házasságból két kisfiú (Sean Preston és Jayden James) született. Az énekesnő 2006. november 7-én adta be a válókeresetet kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek