Starity

Másolat Lady Gaga férfialteregója?

2011. szeptember 01. 18:06   |   Szerző: Cannibal3

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Grammy-díjas énekesnő a 2011-es MTV Video Music Awardson férfinak öltözve sokkolt, de most úgy tűnik, ezt már valaki megcsinálta előtte.

hirdetés
Másolat Lady Gaga férfialteregója?

Lady Gaga a 2011-es MTV Video Music Awardson férfialteregójaként, Jo Calderoneként jelent meg és lépett fel, aminek nagy visszhangja volt később. Az énekesnő legújabb, Yoü and I című videoklipjében és egy régebbi fotósorozatán is férfijelmezbe bújt már. Az ötlet nagyon eredetinek tűnt, de kiderült, hogy Annie Lennox már megcsinálta, szinte pontosan ugyanezt – egy, a VMA-hoz hasonlóan neves díjátadón – a Grammy-díj-átadáson 1984-ben. Annie Eurythmics nevezetű bandájával lépett fel a gálán a Sweet Dreams című dallal – egy Gaga alteregójához, Jóhoz kísértetiesen hasonlító férfinak öltözve.

Gagát egyébként mostanában egyre több vád éri másolásért. Bette Midler például azzal vádolta meg, hogy a tolószékes sellő ötletét lopta el tőle, de vád érte többek közt azért is, hogy új lemezének első kislemeze, a Born This Way Madonna Express Yourself című dalának másolata.

Az énekesnő rajongói főleg azzal védik Gagát, hogy mára már annyi mindent megcsináltak előtte a szakmában, hogy szinte lehetetlen teljesen új ötlettel előállni. A Lady másolásait fel lehet fogni tisztelgésként is a nagy előadók előtt, de talán egyszer sok lesz a rengeteg feltűnő hasonlóság.

A díjátadón férfiként való megjelenés és Jo Calderone kinézete sokak szerint Annie Lennoxról lett lemásolva, de az alábbi videó alapján mindenki maga eldöntheti, hogy mekkora a hasonlóság.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek