Starity

Michael Jackson dalaira mozdul a Cirque du Soleil

2012. augusztus 03. 08:08   |   Szerző: katara

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Alig akad olyan ember aki ne hallott volna a kanadai székhelyű, utazó társulatról, a Cirque du Soleilről és lenyűgöző műsoraikról, akik legutóbbi munkájukban a pop királyának állítanak emléket.

hirdetés
Michael Jackson dalaira mozdul a Cirque du Soleil

Először 2010. november 2-án jelentette be nagyszabású terveit a társulat Michael Jackson hivatalos oldalán keresztül, miszerint következő projektjük témáját, a 2009-ben elhunyt énekes zenei munkássága adja.

A turné 2011. októberben indult el Montreálból és bejárta egész Észak-Amerikát. A hihetetlen mértékű érdeklődés – amit főként Michael rajongói és a társulat csodálói generáltak – további helyszínek és időpontok foglalását eredményezte, így a körút kiterjedt Európa, Ázsia és a világ többi részére is.

„Lebilincselő fúziója ez a látvány, a tánc, a zene és a fantázia együttesének. A közönség a kezdetektől fogva érezheti Michael minden egyes mozdulatát, jellegzetességét, azt a kreatív világot, amit megteremtett a zenéje által” - Jamie King, a műsor rendezője, írója.

A show tematikája szerint a művész életét mutatják be, az utat, ami ezt a rendkívül összetett, érzékeny lelkivilággal megáldott, ám az élet dolgaitól inspirált egykori Jackson 5 fronténekest a világ – mondhatni – legelismertebb előadójává tette. Kivételes tehetség, aki olyan gondosan képes a mondanivalóját nemcsak dalban, de vizuálisan is úgy átadni, hogy az egyértelmű legyen a hallgatónak.

Ezt a zseniálitást hivatott ünnepelni a Cirque du Soleil közössége, akik profi módon keltették életre Michael örökségét korunk generációi számára.

A két felvonásos cselekménysorozat jelenetei főként a slágereken alapulnak, melyek egyúttal Jackson egy-egy meghatárzó tulajdonságát is magukba foglalják. Például a Scream, Childhood a gyerekkori élményeket, Wanna Be Startin' Somethin', Smooth Criminal a táncbeli rutint, a Jam a hip-hop stílus vonásait, az Earth Song és Heal the World a környezetvédelmet, a They Don't Care About Us a lázító, figyelemfelkeltő karaktert, a Fanatics – Shake Your Body jelenet pedig a rajongók támogatását.

Külön öröm, hogy a Live Nation szervezőiroda jóvoltából várhatóan 2013. február 6-án hozzánk is eljön a The Immortal World Tour a Papp László Budapest Sportarénába, hogy egy fergeteges estével, közösen éljük át egy élet munkáját. További információk és jegyelővétel a Livenation oldalán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek