Starity

Titkok Alizée új lemezéről

2012. szeptember 06. 14:02   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az új kislemez megjelenése előtt az énekesnő megosztott pár fontos információt. Elárult pár nevet azok közül, akikkel együtt dolgozott és azt is megosztotta rajongóival, milyen témájú dalok fognak az új korongon szerepelni.

hirdetés
Titkok Alizée új lemezéről

Elkészült Alizée ötödik nagylemeze, megjelent az első kislemez is, A cause de l’automne (Az ősz miatt) címmel. Az énekesnő nagyon elégedett az új dalokkal, melyeket új producere, Alexander Azaria magánstudiójában vett fel, akivel nagyon jó kapcsolatban van az énekesnő.

Alizée megerősítette, hogy visszatér a gyökereihez, ugyanis nem elektro stílusú lesz ez a lemez, hanem pop. Az előző lemezére, az Une Enfant du Siécle-re úgy tekint, mint egy „kísérletre”. Bár az album nem aratott túl nagy sikert, mégsem bánta meg, hogy megjelentette azt a lemezt. „Az Une Enfant du Siécle album egy kísérlet volt, amit akartam. Boldog vagyok amiatt a lemez miatt. Most az új album inkább pop lesz, változatosabb, elérhetőbb, frissebb, nem mintha az elektro nem lenne király, de ez zene lesz mindenkinek.”

Elárult pár nevet is azzal kapcsolatban, kikkel dolgozott együtt az új albumon. Az első ember, akivel Alizée felvette a kapcsolatot, az Jean-Jaques Goldman volt, akit az énekesnő mindig is csodált. Mellesleg Goldman írta az új kislemez szövegét is. Ezen kívül részt vett a munkálatokban a BB Brunes nevű csapat is, valamint a Luke együttes énekese, Thomas Boulard is.

A lemezt France Gall inspirálta, akit Alizée szintén nagyon kedvel. A dalok igencsak vegyesek lesznek: lesznek balladák és pörgősebb dalok is. „A világ nagyon pop, ezért úgy gondolom, sok embert fog csábítani, és sok korosztályt is, persze – nyilatkozta.

Lesz pár dal, melyet az exlolita saját élete ihletett. Ilyen lehet akár az A cause de l’automne dal is, melyhez köthető a Jérémy Chatelainnel való kapcsolata is. Voltak témák, melyekhez Alizée külön ragaszkodott, s voltak, melyeket más írók javasoltak neki. Összességében elégedett új lemezével a francia énekesnő.

Ezen kívül elmondta, hogy nagyon szeretne visszamenni a színpadra, és újra találkozni a közönséggel. Szerinte ez populárisabb lemez lesz, bár nagy esély van rá, hogy a kezdetekhez hasonló sikereket exproducerei – Myléne Farmer és Laurent Boutonnat – nélkül nem fog tudni elérni.

Az eredményt hamarosan megtudjuk, hiszen a Korzikán forgatott A cause de l’automne klipje is elkészült már. Az új dal rádiós sugárzása szeptember elején fog elkezdődni, az új album pedig biztosan megjelenik az ősz folyamán.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek