Starity

Kihirdették a 2013-as NME jelöltjeit

2013. január 23. 17:05   |   Szerző: ophely88

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Nagyon szakíthat David Bowie és a Rolling Stones. Az idei év rosszfiú jelöltjei között Harry Styles, Psy és maga az angol miniszterelnök, David Cameron szerepel.

hirdetés
Kihirdették a 2013-as NME jelöltjeit

Újból megrendezésre kerül az NME elnevezésű díjkiosztó, ami minden évben díjazza a zene, film és TV-sorozat kategória jelöltjeit.

4-4 jelöléssel büszkélhedhet David Bowie és a The Rolling Stones, a Muse a legrosszabb bandák listáján, Ed Sheeran lehet a legrosszabb énekes/banda kategória nyertese Justin Bieberrel szemben, arathat MIA négy jelöléssel. Az év rosszfiúi közt idén Harry Styles, Psy, az angolok miniszterelnöke, David Cameron szerepel, aki már egyszer nyert ebben a kategóriában. Skrillex és Azealia Banks szintén szerepelnek a listán. Az év hőse lehet Obama vagy a nagy visszatérő, David Bowie, esetleg Dave Grohl vagy Frank Ocean.

A legrosszabb bandák listáján található a Muse, a One Direction és a Mumford & Sons. Az angolok nem kímélték magukat, a negatív kategóriák teli vannak saját országaik jelöltjeivel, így idén sem lesznek meglepetések.

A legjobb brit banda díjáért az Arctic Monkeys, a Kasabian, a The Vaccines,
Biffy Clyro, a The Maccabees és a The Cribs birkózik meg, míg a legjobb album kategóriában nagy eséllyel indul Frank Ocean Channel Orange és a The Maccabees Given To The Wild című lemeze. A legjobb nemzetközi banda lehet a Foo Fighters, a The Killers, a The Black Keys és az Odd Future.

Az Are You Mine című dal az Artic Monkeys bandától és a MIA által előadott Bad Girls nagy eséllyel indul a legjobb dal díjáért a Haim és Palma Violets dalai mellett. A legjobb újrakevert szám kategóriában jelölt a The Prodigy The Fat Of The Land című dala a 21 Blurtől, Mellon Collie And The Infinite Sadness pedig a Smashing Pumpkinstól.

Noel Gallagher vagy David Bowie lehet az év legjobb szólóénekese az olyan jelöltekkel szemben, mint Florence Welch és Miles Kane. MIA Bad Girls kisfilmje indul a legjobb videoklip kategóriában az Artic Monkeys Are U Mine és David Bowie Where Are We Now? videójával szemben.

Hogy melyik banda játszik élőben a legjobban, egy zsűri dönti majd el, et követően osztják ki a díjakat február 27-én. A kategória jelöltjei közé tartozik a The Maccabees, a The Cribs, a Blur, a Biffy Clyro, a Foals vagy a The Rolling Stones. Legjobb tánczenének jelölték Calvin Harris és Florence Welch agyonjátszott Sweet Nothing című számát a még többet lejátszott Gangam Style-lal szemben, így MIA Bad Girls dala és a Kanye/JayZ-kettős, a Paris nem indul sok eséllyel.

A Hobbit a Ted című filmmel versenyez majd, amennyiben lenyomják az új Bond-filmet, a Skyfallt, a legutolsó Batman-kalandot és a The Perks Of Being A Wallflowert. A legjobb TV-sorozat díját elviheti a Sherlock Holmes, a Ki vagy, Doki? vagy a Totál szívás.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek