Starity

A legsikeresebb videoklipek: Lady Gaga

2013. március 30. 08:08   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Lady Gaga korunk egyik legbotrányosabb és legsikeresebb énekesnője, akiről nem mindig a zenéje kapcsán hallunk. Meghökkentő ruhái, érdekes megnyilvánulásai, fülbemászó zenéi mellet nagy hangsúlyt fektet a videoklipjeibe.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Lady Gaga

Bad Romance
Rendezte: Francis Lawrence

2009-ben jelent meg, azóta a Youtube-on 512 millióan hallgatták és nézték meg. Kétségtelen, hogy a Bad Romance a legsikeresebb videoklipje Gagának, hiszen a 2010-es VMA-n hét díjat is nyert vele, köztük a legjobb videónak járó díjat is, valamint egy Grammyt is bezsebelhetett.

A videóban Gagát rabszolgának adják egy orosz maffiózónak. A történet egy fürdőházban játszódik, az énekesnő ikonikus táncmozdulatai, Alexander McQueen által tervezett ruhái és cipői tették kimagasló alkotássá a klipet. Gaga kisfilmjeiben sokszor feltűnik a fürdőkád, nincs ez máshogy a Bad Romance-nél sem, valamint Gaga egy szikrázó melltartót is visel benne..

Telephone (feat. Beyoncé)
Rendezte: Jonas Akerlund

Lady Gaga és Beyonce közös száma is hatalmas siker volt, de a kritikusok szerint mindezt képesek voltak fokozni a látvánnyal (a klip a Tarantino-filmeket idézi), ennek köszönhetően Gaga a majdnem tízperces videójával belépett egy olyan popzenei szférába, ahová keveseknek sikerült.

A videóban feltűnik a Lady testvére is. A Telephone a Paparazzi folytatása, s így a börtönben kezdődnek az események, majd Beyoncé megérkezik a Tarantinótól kölcsön kért Pussy Wagonnal, majd leteszi az óvadékot. Ezután sorozatos mérgezések következnek egy étkezdében, Gaga fején telefon fejfedő látható szendvicskészítés közben. Miután mindenkit megöltek, elmenekülnek és fogadalmat tesznek a folytatásra. A videót 162 millióan tekintették meg.

Judas
Rendezte: Laurieann Gibson & Lady Gaga

Még mielőtt 2011-ben megjelent volna a videoklip, az egyház (talán jogosan) felkérte Lady Gagát, hogy ne publikálja. Hatalmas várakozás és kíváncsiság övezte a megjelenést, ez a leginkább megosztó kisfilm, óriási médiavisszhangot keltett, az egyház pedig a felháborodásának hangot adott. Mi is történik a videóban?

Gaga és a 12 apostol motoron érkeznek meg egy városi kocsmába, az Electric Chapelbe. Lady Gaga Jézus mellett ül a motoron, Mária Magdolnát alakítja. Miután megérkeztek, frenetikus tánc veszi kezdetét, majd Gaga előránt egy rúzspisztolyt, amivel Júdás száját körbekeni, s megtörténik a Bibliából jól ismert árulás, igaz, kicsit másképpen. Ezután Gaga egy fürdőkádban ül Jézussal és Júdással, majd a videoklip végén megkövezik. 162 millióan nézték meg.

Born This Way
Rendezte: Nick Knight

A Born This Way nagylemez első kislemeze, óriási nemzetközi sikereket ért el, rengeteg rekordot megdöntve került a slágerlisták elejére. Maga a szám a lelki szabadságról és egymás elfogadásáról szól, viszont a klippel együtt ez a mondanivaló kicsit átalakul, és egy földöntúli sci-fi és thriller filmes jelleget kölcsönzött neki, a zene és a látvány a bevezetőjének bizarr hangulatot adott. Ez az egyik legösszetettebb Gaga-klip a kritikusok szerint.

Hét és fél perces, a bevezető után kiderül, hogy egy másik univerzumban járunk, és Gaga személyében láthattuk már a jót (anyaszörny, aki világra hozza a kis szörnyecskéit) és a rosszat (aki a lába közül még egy gépfegyvert is elővarázsol). Mint minden klipjében, fontos szerepet játszik a tánc. Gaga feltűnik még csontvázként is egy férfi oldalán (Zombie Boy), láthatjuk unikornison ülve, a klip végén tiszteleg Michael Jackson és Madonna előtt is. 105 milliószor kattintottak rá a kisfilmre.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek