Starity

Daniel Radcliffe elárulta, hogyan érez most J.K. Rowlinggal kapcsolatban

2024. május 01. 15:03   |   Szerző: SzilviD

Daniel Radcliffe továbbra is támogatja az LMBTQ+ közösséget J.K. Rowling legújabb transzellenes megjegyzései ellenére.

hirdetés

Az elmúlt néhány évben J.K. Rowling világossá tette, hogy nem támogatja a transznemű embereket, és gyakran hangoztatja a véleményét, amikor a kritikusok nyomást gyakorolnak rá.

Egy új interjúban Daniel Radcliffe ismét megmutatta, hogy ő viszont továbbra támogatja az LMBTQ+ közösséget, miközben kitért Rowling megjegyzéseire, hozzátéve, hogy évek óta nem beszélt vele.

Végső soron nagyon elszomorít, mert ha visszagondolok az időkre, amikor találkoztunk, a könyvekre, amelyeket írt, és a világra, amelyet megteremtett, mindez számomra mélyen empatikus

- mondta Radcliffe a The Atlanticnak.

Nyilvánvalóan a Harry Potter nem jött volna létre nélküle, így valószínűleg az én életemben semmi sem történt volna úgy, ahogyan most van, ha ő nincs. De ez nem jelenti azt, hogy az ember egész életében tartozik neki, és azokban a kérdésekben is egyet kell értenie vele, amikben igazán hisz.

Szintén az interjú során Radcliffe reagált arra, hogy Rowling nemrég azt tweetelte, hogy ő és színésztársai, Emma Watson és Rupert Grint „megspórolhatják a bocsánatkérést”, mert nem bocsátja meg nekik, amiért támogatják a transzneműek jogait.

Továbbra is támogatni fogom minden LMBTQ ember jogait, és ennél többet nem nyilatkozom

- mondta a színész.

Még 2020-ban Radcliffe, Watson és Grint az első Harry Potter-szereplők között voltak, akik felszólaltak Rowling transznemű-ellenes megjegyzései ellen. A Trevor Projectnek írt esszéjében Radcliffe akkor azt írta, hogy „a transznemű nők nők”.

via Just Jared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek