Starity

J. K. Rowling nem tud megbocsátani Daniel Radcliffe-nek és Emma Watsonnak

2024. április 12. 13:01   |   Szerző: SzilviD

J. K. Rowling nem szándékozik megbocsátani Daniel Radcliffe-nek és Emma Watsonnak.

hirdetés
J. K. Rowling nem tud megbocsátani Daniel Radcliffe-nek és Emma Watsonnak
Fotó: Harry Potter és a Tűz Serlege

Újabb fejezetéhez érkeztünk el J.K. Rowling transzneműséggel kapcsolatos botrányában. Az írónő azt mondta, hogya a Harry Potter-sztárok, Daniel Radcliffe és Emma Watson "megspórolhatják a bocsánatkérést", mivel a kapcsolatuk nem fog rendbe jönni a transzneműek jogairól vallott álláspontjuk miatt.

Az írónő, aki egykor szoros kapcsolatot ápolt a párossal, kritizálta a sztárokat a transzneműsségel kapcsolatos nézeteik miatt. Rowling 2020-ban írt néhány megosztó megjegyzést a transz közösségről, ami után több Harry Potter-színész is elhatárolódott tőle. Radcliffe, aki a főszereplő Harry Pottert alakította, korábban a The Trevor Project számára írt egy esszét, hogy így fejezze ki támogatását a transz közösség iránt, és bocsánatot kért "a fájdalomért", amit Rowling megjegyzései okoztak a Harry Potter-fandomnak.

Eközben Watson azt írta:

Szeretném, ha a transz követőim tudnák, hogy én és sok más ember szerte a világon látunk, tisztelünk és szeretünk azért, aki vagy.

A vita most újra fellángolt, amikor egy X kommentelő azt írta Rowlingnak:

Csak arra várok, hogy Dan és Emma nagyon nyilvánosan bocsánatot kérjen... abban a biztos tudatban, hogy meg fogsz nekik bocsátani.

Rowling azonban nem tervez megbocsátani: 

Azok a hírességek, akik egy olyan mozgalomnak segítenek, amely a nők nehezen kivívott jogainak csorbítására törekszik, és akik arra használták a platformjukat, hogy szurkoljanak a kiskorúak nemváltoztatásához, tartogassák a bocsánatkérésüket azoknak a traumatizált nemváltoztatóknak, akik visszatérnének az egykori nemükhöz, vagy a továbbra is kiszolgáltatott nőknek. 

via Independent

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek