Starity

Django elszabadul: betiltva

2013. április 11. 18:06   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Django elszabadulból Django szabadságon lett – a Quentin Tarantino által rendezett akciódrámát ugyanis a kínaiak betiltották ma reggel, a vetítések első napján, mivel túlságosan erőszakosnak találták.

hirdetés
Django elszabadul: betiltva

A Kínai Filmszövetség megerősítette az alkalmazottjain keresztül, hogy országszerte bannolták Quentin Oscart nyert filmjét, a Django elszabadult. Kommentálni egyik résztvevő szervezet sem kívánt az ügyben, de a helyiek tudni vélik, először az erőszakos jeleneteket vágták meg, majd végül úgy döntöttek, jobb, ha nem is vetítik a közönség előtt, mivel „durva szexjelenetek, erotikus utalások, brutalitás és politika keveredik a filmben”.

„Izgatottak voltunk a bemutató kapcsán, mivel magasra tettük a lécet. Igazi sikerfilmnek számít Amerikában, és úgy gondoltunk, a mi pénztáraink is dúskálni fognak a bevételben” – mondja Tian Zaixing, az egyik moziban dolgozó.

Szerinte a cenzoroknak élesebb a szemük, mint a közönségnek, de kétséges, vetíteni fogják-e egyáltalán a filmet még az évben vagy később. A Django elszabadul több mint 160 millió dollárt kaszált Észak-Amerikában és az európai országokban is szépen bizonyított. A kíváncsi nézők persze elégedetlenek, de egyelőre nem döntöttek arról, forgalmazásba kerül-e a film.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek