Starity

Visszaküldik a „feladónak” az utcán hagyott kutyaürüléket

2013. június 05. 10:10   |   Szerző: Starity.hu

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új, eszes megoldással rukkolt elő egy spanyol város, ahol az utcán hagyott, kutyatulajdonosok által fel nem takarított ürüléket kézbesítik nekik.

hirdetés
Visszaküldik a „feladónak” az utcán hagyott kutyaürüléket

Ki az, akit nem zavar, ha véletlenül kutyaürülékbe lép az utcán? A tulajdonosok általában elfelejtik a felelősségeiket, így hiába helyeztek el ország-világszerte matricával ellátott kukákat, amelyekbe, egy zacskóban beledobhatják a kutya székletét, általában mégsem teljesen tiszta a park vagy a járda.

Egy spanyol város, Brunete azonban okos és cseles megoldással rukkolt elő, hogy fenntartsák a tisztaságot az utcákon: „talált tárgy” felirattal ellátva az ürüléket kézbesítik a gazdáknak – írja a brit Daily Telegraph.

De hogy is néz ez ki? Egy csapat önkéntes járja az utcákat a legforgalmasabb „kutyaszezon”-ban, azaz amikor a gazdák leggyakrabban sétáltatják a kutyáikat: reggel, délután és estefelé. Azoknak a kutyáknak a székletét felszedik, akiknek a tulajdonosa elfelejtette vagy csak nem vett róla tudomást, majd szóba elegyednek a bűnös személlyel és megkérdezik, mi a neve az elragadó kutyusnak. A fajtája és neve alapján azonosíthatják az adatbázisban – különleges nyilvántartást vezetnek az elveszett állatok előkerítésére –, majd a lakásuknál otthagyják a „talált tárgyat”.

Februárban több mint 50 „masszív ürüléket” kézbesítettek, és a város jelentései szerint azóta 70 százalékkal nőtt a járdák, parkok tisztasága!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek