Starity

Elkezdték forgatni a Mancsról szóló filmet

2013. július 16. 12:12   |   Szerző: Jolie_77

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A világhírű magyar németjuhász kutyáról, a számtalan emberéletet megmentő Mancsról készül film, és a forgatások már el is kezdődtek Budapesten.

hirdetés
Elkezdték forgatni a Mancsról szóló filmet
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A rendezői székbe Pejó Róbert került, akinek a nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Látogatás és a Dallas Pashamende. A film, amely 250 millió forintnyi támogatást kapott a Magyar Nemzeti Filmalaptól, a világszerte ismert mentőkutya történetét mutatja be.

A főszerepet az Állítsátok meg Terézanyut! sztárja, Trill Zsolt kapta meg, ő lesz a gazdája a kis németjuhász kölyöknek, akivel számtalan közös kalandot élnek át. A meseszerű látványvilágról Banovits Tamás és Igor Lazin animációs szakember gondoskodik majd.

Trill Zsolt mellett Keresztes Tamás, Holecskó Orsolya, Szacsvay László, Szarvas József és Pásztor Erzsi is látható még a Mancs címet viselő filmben, amelyet szeptember 5-éig forgatnak és jövő év végétől jelenik meg a mozikban.

Mancs (eredeti nevén Miskolci Sátán Mancs) a miskolci Spider mentőcsapat mentőkutyája volt. Gazdájával, Lehóczki Lászlóval több sikeres mentőakciót hajtottak végre, nemcsak Magyarországon, hanem külföldön.

Amikor Mancs egy hároméves kislányt mentett ki a romok alól egy törökországi földrengés után 1999-ben, azonnal világhírű lett. Teljesítménye (nemcsak élő, hanem akár víz alatti halottat is képes volt megtalálni és jelezni) és a számtalan megmentett emberélet miatt ő lett minden idők egyik legjobb mentőkutyája.



Mancs 2006 októberében tüdőgyulladásban pusztult el – egy hónappal később Miskolc belvárosában, a Szinva-terasz közelében szobrot emeltek neki, amely népszerű látványosság és a talapzatát gyakran díszíti virág.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek