Starity

A legsikeresebb videoklipek: Blue

2013. augusztus 02. 19:07   |   Szerző: hana001

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az angol fiúbanda nevéhez számtalan örökzöld sláger köthető, így dalaikat a hazai és külföldi rádiók a mai napig előszeretettel játsszák. Cikkünkben bemutatjuk a Blue pályafutásának öt legsikeresebb szerzeményét, s a hozzájuk készült videoklipeket.

hirdetés
A legsikeresebb videoklipek: Blue

Antony Costa, Duncan James, Lee Ryan és Simon Webbe 2000-ben alapították meg a Blue együttest, azonban csak egy évvel később, 2001-ben törtek be a zeneiparba. A csapat gyorsan belopta magát az emberek szívébe, s pillanatok alatt a világ egyik legsikeresebb fiúbandájává nőtte ki magát. 2005-ös feloszlásukig három stúdióalbumot és 16 kislemezt adtak ki, nevükhöz pedig számtalan sláger köthető. 4 év kihagyás után − a rajongók legnagyobb örömére − 2009-ben újra összeálltak, majd három évvel később, 2011-ben, ők képviselték Angliát az Eurovíziós Dalfesztiválon. A versenyt követően a banda nem sokat hallatott magáról, ezért sokan kételkedni kezdtek visszatérésükben. 2012-ben azonban megtörték a csendet: kiadtak egy vadonatúj dalt, a következő év elején pedig a negyedik stúdióalbumukat is megjelentették.

All Rise – 2001

A Blue legelső dalát 2001-ben mutatták be, s elsöprő sikert aratott, világszerte. Nem csak Angliában, több európai országban is bekerült a toplistás slágerek közé, s a banda híre egészen Ausztráliáig eljutott. A számhoz készült kisfilmet épp az egyik tag, Simon Webbe születésnapján forgatták le, március 30-án. A videó az akkori zenecsatornák egyik legkedveltebb klipjévé vált, sikerüket pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a dalt mai napig előszeretettel játsszák a külföldi és hazai rádiók is.

One Love – 2002

A második nagylemezük címadó dala éppoly sikeres lett, akárcsak az All rise. A szám 2002 októberében jelent meg az Egyesült Királyságban, két hónappal később, december 21-én pedig az USA-ban is bemutatták. Nem kellett sok idő, a One Love is pillanatok alatt meghódította az egész világot; nem csak a brit toplistákon, hanem Írországban, Új-Zélandon és Dániában is előkelő helyezést ért el.

A dalhoz készült kisfilmet 2002 júliusában forgatták Los Angelesben. A fiúk a városban sétálva énekelnek, a háttérben pedig többször is feltűnik a híres Sixth Street híd. A One Love szövege és dallama nagyon optimistára sikeredett, a klipben megjelenő boldog emberek által pedig még pozitívabbá vált. Talán ennek is köszönhető, hogy a szám bekerült a Blue örökzöld slágerei közé, s a mai napig sikerült megőriznie korábbi hírnevét.

Sorry Seems To Be the Hardest Word – 2002

A banda második nagylemezére egy feldolgozás is felkerült: 2002-ben a tagok az eredeti előadóval, Elton Johnnal énekelték el a dalt. A fiúk több interjúban is nyilatkoztak arról, hatalmas megtiszteltetés volt számukra, hogy együtt dolgozhattak, egy igaz legendával. A Blue által előadott verziót a világszerte ismert producernek, Ray Ruffinnak köszönhetjük, aki ez év elején szívroham következtében sajnos életét vesztette. A Sorry Seems To Be the Hardest Word a fiúk előadásában is hatalmas sikereket ért el: több európai országban toplistás helyet végzett, az Egyesült Királyságban pedig a legelső helyet is sikerült megszereznie.

A számhoz készült kisfilmet szintén 2002-ben mutatták be. Antony, Duncan, Lee és Simon mellett a dal eredeti előadója, Elton John is feltűnik, aki zongorán kíséri a fiúkat. A klip jelenleg közel 11 milliós nézettséget tudhat magáénak, ám ez sajnos nem tükrözi a korábban elért sikereket, a videómegosztó portálok ugyanis a dal megjelenése utáni években kezdtek elterjedni, s az internetre is csak sokkal később került fel.

Curtain Falls – 2005

Következő a sorban a Curtain Falls, mely az együttes, s a rajongók számára is igen különleges. A dal 2004 novemberében került kiadásra és akárcsak korábbi slágereikkel, ezzel is meghódították a legtöbb európai toplistát, hazánkban például a 7 helyet sikerült megszerezniük. A Blue karrierje töretlenül ívelt felfelé, így mindenkit meglepetésként ért a bejelentés, miszerint a csapat feloszlik.

Simon, Lee, Duncan és Antony a Curtain Falls kisfilmjével búcsúztak el a rajongóiktól; a számhoz készült videóban összefoglalták a Blue legemlékezetesebb pillanatait, s ezzel végleg lezárták az együttes pályafutását.

Hurt Lovers – 2013

Pár évvel ezelőtt még maguk a tagok sem gondolták volna, hogy ez a szám valaha megszületik. 2005-ös feloszlásuk után mindannyian szólóénekesként folytatták tovább karrierüket, ám négy évvel később, hivatalosan is bejelentették, újra összeállnak. A csapat I Can című számával 2011-ben részt vett az Eurovíziós Dalfesztiválon, de az igazi visszatérést a Hurt Lovers 2012-es megjelenése jelentette számukra.

A szám egy német vígjáték, a Schlussmacher betétdala lett, így két videoklipet is készítettek hozzá. A filmhez készült verziót 2012. december 13-án mutatták be, melyben a Blue tagjai mellett a mozi két színészét, Matthias Schweighöfer-t és Milan Peschel-t is láthattuk. Nem sokkal később, 2013 januárjában megjelent a Hurt Lovers hivatalos kisfilmje is, mely egy szerelmespár történetét meséli el.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek